Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa100 wrote:# Ostrava Reprofit
Dziewczyny proszę o opinie odnośnie transferu lekarza Dankova Kucerova Jana?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Anka_77 wrote:On woli KD bo nie wierzy że może się udać 😞
Anka_77 to Ty będziesz w ciąży i Ty urodzisz więc wiadomo, że decydujące zdanie należy do Ciebie mąż może mieć oczywiście opinie i fajnie jak jest spójna ale pojadę trochę feministycznie: faceci to mają po prostu prawie zawsze łatwiej, większość "roboty" spada na kobietę, w obu przypadkach czy z KD czy na Twoich komórkach genetycznie On będzie Tatą. Kobieta za to musi przechodzić niełatwe sytmulacje, po lekach to wiadomo jak większość z nas się czuje do bani.
Tak, że najlepiej słuchać tego co Ci mówi serce i rozum, żebyś potem nie żałowała. Jak czujesz że jest szansa to też tego nie zagłuszaj bo ktoś stasystykami wyjeżdza. Przykładowo miesiac temu urodziła moja koleżanka wiek 45, nie chciała in vito ze względów religijnych, więc naturals sie udał, pierwsze dziecko, w ostatnich 2 latach jej dwie siostry podobnym wieku też urodziły. Dzieciaki są zdrowe. Tak więc nie jest do końca tak że się nie da. Czasem po prostu jak ma być to jest a jak nie to choćby przysłowiowo "srały skały" to nie będzie. U mnie na przykład kwestia kasy też miała znaczenia bo na jedno in vitro mogę sobie pozwolic na luzie ale potem to już bym musiała iść w kredyt, a nie chcę, tak więc podeszlismy od razu do KD. Jak się nie uda to odpuszczamy. Żyje nam się fajnie też bez dziecka ale czujemy, że mogłoby się pojawić jako taki bonus więc próbujemy:) życzę Ci żeby sie udało i to dokładnie w taki sposób jaki chceszGajek1225, Anka_77 lubią tę wiadomość
-
Ewa100 wrote:Kto wykonywał transfer ?
Pytałaś może jakie mają statystyki ?
Nadaliscie zarodek ?
Ewa szczerze, to z tych emocji nie wiem,kto robił transfer. Na raporcie mam podpisaną Katarina Mrkvova,więc chyba ona. Przesympatyczna lekarka
Swojego lekarza prowadzącego widziałam tylko raz podczas telekonsultacji 🙈
Nie badaliśmy zarodków- transfer miałam na świeżym.
Z tego co pamiętam to oni mają super statystyki. Nie mrożą w ogóle zarodków nie rokujących.
Ja jestem w szoku,bo mimo,że nie mam jakoś szczególnie młodej dawczyni (ma 30 lat), to dała nam aż 9 komórek (1 pęcherzyki był pusty). My poza problemami z moimi komórkami mamy również problem z nasieniem. Dla nas spełnieniem marzeń byłyby 2 zarodki, a mamy 4 zamrożone i 1 podany. Naprawdę mają tam świetnie labolatorium.Gusia1985 lubi tę wiadomość
-
Cześć
Zastanawiam się nad klinika Reprofit w Ostawie, mam za sobą nieudany tra sfer w PL, czy któraś z Was miałaby czas żeby ze mna porozmawiać? jak wyglada wykup recept, l4 czy wizyty kontrolne. Będę wdzięczna jeśli któraś z Was miałaby chwilkę czasu aby mi poświecić -
Kofik87 wrote:Cześć
Zastanawiam się nad klinika Reprofit w Ostawie, mam za sobą nieudany tra sfer w PL, czy któraś z Was miałaby czas żeby ze mna porozmawiać? jak wyglada wykup recept, l4 czy wizyty kontrolne. Będę wdzięczna jeśli któraś z Was miałaby chwilkę czasu aby mi poświecić
Koflik musisz doprecyzować,czy chcesz invi na swoich komórkach, czy będziesz korzystała z dawczyni,bo wtedy będziemy wiedziały, która z nas mogłaby Ci odpowiedzieć na pytania
Tak ogólnie to recepty czeskie wykupisz bez problemu w aptece w Czechach. W Polsce ponoć w dużych miastach nie ma z tym problemu,ale w mniejszych już tak. Ja z zaleceniami z Czech szłam do mojej lekarki w Polsce (zwykłej ginekolog) i ona mi przepisywała recepty
Jeśli chodzi o wizyty,to tak, jak pisałam- zależy czy będziesz miała stymulację, czy nie. Jak z KD to tylko 2 wizyty Cię czekają- na punkcje dawczyni,po to,żeby Twój partner oddał nasienie a Tobie zrobili usg, oraz już na transfer. Tą pierwszą konsultację kwalifikującą można mieć online jest ona darmowa. -
AGAaa wrote:Koflik musisz doprecyzować,czy chcesz invi na swoich komórkach, czy będziesz korzystała z dawczyni,bo wtedy będziemy wiedziały, która z nas mogłaby Ci odpowiedzieć na pytania
Tak ogólnie to recepty czeskie wykupisz bez problemu w aptece w Czechach. W Polsce ponoć w dużych miastach nie ma z tym problemu,ale w mniejszych już tak. Ja z zaleceniami z Czech szłam do mojej lekarki w Polsce (zwykłej ginekolog) i ona mi przepisywała recepty
Jeśli chodzi o wizyty,to tak, jak pisałam- zależy czy będziesz miała stymulację, czy nie. Jak z KD to tylko 2 wizyty Cię czekają- na punkcje dawczyni,po to,żeby Twój partner oddał nasienie a Tobie zrobili usg, oraz już na transfer. Tą pierwszą konsultację kwalifikującą można mieć online jest ona darmowa.
Dziekuje Ci bardzo za reakcje Chcemy na początku z nasieniem od dawcy
Jak się nie uda to adopcja zarodka
Czy w klinice jest możliwości konsultacji z immunologie? Zapisana jestem do dr Polacia na sierpień ale nie ukrywam ze to trochę za długo. Czy wykonali by także w Reprofit histeroskopie? Mam polipowate endometrium i zawsze grube.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2022, 17:47
-
Kofik87 wrote:Dziekuje Ci bardzo za reakcje Chcemy na początku z nasieniem od dawcy
Jak się nie uda to adopcja zarodka
Czy w klinice jest możliwości konsultacji z immunologie? Zapisana jestem do dr Polacia na sierpień ale nie ukrywam ze to trochę za długo. Czy wykonali by także w Reprofit histeroskopie? Mam polipowate endometrium i zawsze grube.
Jesteś zapisana na wizytę osobistą? Sierpień to strasznie długo! Ja czekałam ok tygodnia na konsultację online. Teraz chyba się czeka do 2 tyg.
Masz koordynatorkę swoją już przyznaną? Kto Ci na maila odpisał z kliniki? Na pewno koordynatorka podpowie Ci jak to jest z histero (ja robiłam w Polsce na nfz- zwykły ginekolog może Ci wystawić skierowanie na to), czy jest tam immunolog,to nie wiem,bo ja również mam swojego w Polsce i respektują jego zalecenia. -
AGAaa wrote:Jesteś zapisana na wizytę osobistą? Sierpień to strasznie długo! Ja czekałam ok tygodnia na konsultację online. Teraz chyba się czeka do 2 tyg.
Masz koordynatorkę swoją już przyznaną? Kto Ci na maila odpisał z kliniki? Na pewno koordynatorka podpowie Ci jak to jest z histero (ja robiłam w Polsce na nfz- zwykły ginekolog może Ci wystawić skierowanie na to), czy jest tam immunolog,to nie wiem,bo ja również mam swojego w Polsce i respektują jego zalecenia.
A do kliniki chce uderzyć koniec maja/poacztek czerwca. Wysłałam Ci zaproszenie do znajomych, mam jeszcze pare pytań. Jeśli nie problem -
Dziewczyny, czy transferowalyscie bladocyste wylęgnięta 6aa z 5doby ?
Jaki był rezultat ? Kiedy testowalyscie ?
AMH (lipiec 2020) - 0,72
07.2020 - IUI -nieudane
10.2020 - I podejście do in vitro (krótki protokół) pobrano 1 komórkę, 1 blastocysta 4.1.3.
Transfer 11.2020 - (początkowo beta hcg 5,3), finalnie brak ciąży.
12.2020 - II podejście do in vitro (długi protokół)
07.05 - transfer 4.2.2
14 dpt 315,3
-
HEJ dziewczyny! Ja miałam transfer 12 kwietnia... I czekam, nie mam odwagi zrobić testu. Koordynatorka kazała mi w piątek isc na bete. To mój pierwszy transfer z KD. I mam pytanie... czy mogę się dowiedzieć czegoś o tej dziewczynie? Np. Wiek? Dodam, że dawczyni oddala 10 komórek z czego zomrozili 3.
-
Patka11651 wrote:HEJ dziewczyny! Ja miałam transfer 12 kwietnia... I czekam, nie mam odwagi zrobić testu. Koordynatorka kazała mi w piątek isc na bete. To mój pierwszy transfer z KD. I mam pytanie... czy mogę się dowiedzieć czegoś o tej dziewczynie? Np. Wiek? Dodam, że dawczyni oddala 10 komórek z czego zomrozili 3.
Miałaś blastkę? Chcesz czekać tak długo do piątku?
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017 IMSI 08.2017 IMSI 01.2018 IMSI 03.2019 IMSI 05.2019 (Mini-IVF) 08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.2022 7dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
Patka11651 wrote:HEJ dziewczyny! Ja miałam transfer 12 kwietnia... I czekam, nie mam odwagi zrobić testu. Koordynatorka kazała mi w piątek isc na bete. To mój pierwszy transfer z KD. I mam pytanie... czy mogę się dowiedzieć czegoś o tej dziewczynie? Np. Wiek? Dodam, że dawczyni oddala 10 komórek z czego zomrozili 3.
Patka ponoć oni nie podają danych,jak ich sama nie zapytasz jak zapytasz to na pewno Ci powiedzą. Tak,jak pisze Gusia- podają wiek, grupę krwi, wzrost, wagę, kolor oczu i wykształcenie
Miałam transfer po Tobie- 13.04 i dziś zrobiłam betę także śmiało i Ty możesz- już będzie wiadomo
Trzymam kciuki 🍀kid_aa lubi tę wiadomość
-
AGAaa wrote:Patka ponoć oni nie podają danych,jak ich sama nie zapytasz jak zapytasz to na pewno Ci powiedzą. Tak,jak pisze Gusia- podają wiek, grupę krwi, wzrost, wagę, kolor oczu i wykształcenie
Miałam transfer po Tobie- 13.04 i dziś zrobiłam betę także śmiało i Ty możesz- już będzie wiadomo
Trzymam kciuki 🍀
Dzieki:) Jutro rano idę na bete... ale strasznie się boję, że znowu będzie 0. W dodatku ostatnio mam okropne skurcze i bol jak na okres. Koordynatorka rozwiała z lekarzem i kazali mi zwiększyć progesteron. Jutro się wszystko okaże. -
kid_aa wrote:W przypadku AZ normalnie podają dane: wiek, wzrost, wagę. W zasadzie przy KD na zdrowy rozum też powinni. Może zapytaj.
Miałaś blastkę? Chcesz czekać tak długo do piątku?
Podali mi zarodek w piątej dobie, swieży. Mam złe doświadczenia z beta... zawsze 0. .. dlatego się boję. Ale jutro rano idę.. 😊Gajek1225, kid_aa lubią tę wiadomość
-
A badałyście zarodki od dawczyni genetycznie? Widziałyście webinar z ordynatorem Reprofit z Brna? Był dziś o 18:15.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2022, 19:38
Ona
AMH 0,37; FSH 13,7; inhibina B 41,1; DHEAS 252,8; TSH 2,65;
początki Hashimoto;
Kariotyp prawidłowy,
MTHFR- mutacja homozygotyczne 665C>T;
On
Asthenozoospermia;
Glukoza 145;
Kariotyp prawidłowy;
CFTR- nie wykryto mutacji;
Fragmentacja DNA 24,9%;
Test MAR prawidłowy;
NOVUM
1. ICSI ( 02.2021 protokół krótki z clostilbegyt, menopur 150j, gonal 150j, orgalutran 0,25mg) - 1 zarodek trzydniowy klasy cl 8.3, transfer 😞
2. ICSI (07.2021 protokół krótki z lametta 2 tabl., menopur 75j,) - 1 zarodek dwudniowy klasy cl 6.3, transfer 😞
KRIOBANK
3. Stymulacja - 2 puste pęcherzyki
REPROFIT
4. Stymulacja - 2 pęcherzyki, z tego jeden oocyt, ale niezdolny do zapłodnienia