X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Ada M Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Niestety też już nie jestem najmłodsza. W tym roku stuknie mi 40-stka 🫣

Nie dostałam antybiotyku, bo nie znaleźli żadnych stanów zapalnych endometrium. Komórki CD 138 i test ALICE wyszły w porządku. Z EMMA wyszło, że mam za mało bakterii Lactobacillus i miałam brać przez tydzień probiotyk (teraz mam brać przez trzy tygodnie).
    Wyszły mi też komórki NK (CD56), ale według lekarzy ich poziom jest za niski by leczyć. Na to jest chyba intralipid, jeśli się nie mylę?
    Nie wiem, bo u mnie CD138 i Cd56 były w porządku: jednych nie wykryto a drugie były poniżej 1%.

Giosiek lubi tę wiadomość

👩‍🦰+👨>40
    Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
    AZ
    ●Reprofit:
    ❄21.01.2022
    Transfer 5 dniowego❌
    ●Invimed Katowice+ immunologia.
    KIR AA, Allo Mlr 33%
    brak implantacyjnych
    Leki:Accofil, encorton, Acard
    20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
    ❄02.02.2023
    transfer 3 dniowego 9 I-II
    Brak pulsu 8 tydzień💔👼
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniu dzięki 😘 dam znać, idę na 9.20. Ciekawe czy młody skopie usg i czy dr zobaczy sisiora 😅
    Mała 😘
    Salome kurcze może faktycznie to błąd, wiesz najlepiej to chyba robić USG u jednego lekarza na jednym sprzęcie, ale zdaje sobie spr że to jest trudne. Oby te wszystkie leki pomogły I endo urosło 😘✊✊✊✊
    Milvaa super ze dostałaś @ ✊✊✊✊
    Mila jak się czujesz?
    Zenula jesteś? Ty juz chyba jesteś po cc , odezwij się 😘

Salome, mała, Monik4991 lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Moniu dzięki 😘 dam znać, idę na 9.20. Ciekawe czy młody skopie usg i czy dr zobaczy sisiora 😅
    Mała 😘
    Salome kurcze może faktycznie to błąd, wiesz najlepiej to chyba robić USG u jednego lekarza na jednym sprzęcie, ale zdaje sobie spr że to jest trudne. Oby te wszystkie leki pomogły I endo urosło 😘✊✊✊✊
    Milvaa super ze dostałaś @ ✊✊✊✊
    Mila jak się czujesz?
    Zenula jesteś? Ty juz chyba jesteś po cc , odezwij się 😘
    Aa dzięki, chyba w porządku, zaczęłam czuć lekkie mdłości ale jak coś zjem to przechodzą :D
    Dziś zaczynam 9tc, za tydzień mam kolejne usg.

Magan, Ewa3bit, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Magan Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    No właśnie, Magan była na sztucznym.
    Byłam na sztucznym, ale skoro zalecają brać estrofem to tak ma być, a napisałam, żeby potwierdzić, że to zadziałało.

07.02.2023 - transfer
    8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
    10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
    13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
    15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
    06.03.2023 - jest ❤
    21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
    06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
    04.07.2023 - 616 gramów
    28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
    termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
    11.10.23 - 53 cm szczęścia
    event.png
  • Domi86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zbieram się od kilku dni żeby tu napisać. Zacznę od tego, że mam 36 lat ( za 2 tygodnie 37). W ciąży byłam 2 razy. Pierwsza zakończona w 12 tc,ponieważ okazało się, że jest to ciąza bliźniacza syjamska. W drugą ciążę udało mi się zajsc po 2 miesiącach. Ciąza prawidłowa, wszystko ok. W 41 tc po uzgodnieniu z lekarzem prowadzącym stawiłam się w szpitalu. Akcji porodowej nie było, więc rozpoczęli indukcję z pomocą Cervidil,tzw.tasiemki.Leżałam na patologii ciąży, KTG zrobili mi tylko raz po godzinie od podania leku. Pomimo mojego zgłaszania się ze skurczami, kazali mi wracać na salę i czekać. Po 8h i trzecim zgłoszeniu się do dyżurki okazało się, że tętno córeczki nie jest wyczuwalne... Kazali mi rodzic naturalnie. To było w grudniu 2021. Ze stratą nie pogodzę się nigdy,to na pewno. Mimo wszystko odkąd tylko była możliwość, tj. od roku staramy się z mężem o kolejną ciążę, bezskutecznie. Dodam ,że mam PCOS także owulację wspomagam Lamettą. W ostatnim czasie stwierdziłam, że nie ma już na co czekać i po przeczytaniu opinii umówiłam konsultację w Reprofit (20.
    02). Na ten moment ustaliłam z Panią dr Raksova że będzie to procedura IVF. Póki co zrobiliśmy badania kariotypow,bo tego nam brakowało. Rozpoczęcie całej procedury planuje na kwiecień 2023. Moje pytanie do Was,po tym co napisałam powyżej, jak oceniacie moje szanse i czy Waszym zdaniem to dobra decyzja i odpowiedni czas?

• Monika29 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Aa dzięki, chyba w porządku, zaczęłam czuć lekkie mdłości ale jak coś zjem to przechodzą :D
    Dziś zaczynam 9tc, za tydzień mam kolejne usg.
    Już 9 ? Jak ten czas zasuwa 😊 mdłości mówisz, to dobrze 😊 Ja się cieszyłam, bo wiedziałam że dalej jestem w ciąży 😅
    Domi86 ale podchodzicie na swoich gametach, czy KD czy AZ? Bardzo mi przykro z powodu straty córeczki 😪

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Domi86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29, dziękuję ❤️ Podchodzimy z komórek własnych. Moje AMH to 4,57. Badanie nasienia całkiem ok,jedynie ruch postępowy był trochę niższy, reszta w miarę. Po prostu zastanawiam się czy to dobra decyzja. Boję się całej tej procedury,bo niby czytam ale nadal wiem bardzo mało. A najbardziej boje się niepowodzenia...😔

• mlia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi86 witaj, nawet nie wiem co napisać.. Przytulam mocno. Wydaje mi się, że to jest dobry wybór, choć słyszałam, że jeśli własne komórki to lepszy Eurofertil. Może popytaj również na tamtym wątku. Ja zaczynałam od inseminacji i invitro (tylko do punkcji)w Polsce a skończyłam na AZ w Czechach.

age.png
  • Domi86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2023, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Domi86 witaj, nawet nie wiem co napisać.. Przytulam mocno. Wydaje mi się, że to jest dobry wybór, choć słyszałam, że jeśli własne komórki to lepszy Eurofertil. Może popytaj również na tamtym wątku. Ja zaczynałam od inseminacji i invitro (tylko do punkcji)w Polsce a skończyłam na AZ w Czechach.
    Dziękuję ❤️ Przyznam, że nie chce już tracic czasu, dlatego zostanę przy Reprofit. Koszt nie jest mały,biorąc pod uwagę badanie genetyczne zarodkow i resztę dodatkowych kosztów, ale mimo wszystko nie mam wątpliwości, że warto. Czytam ten wątek i zdaję sobie sprawę, że nie zawsze jest tak prosto jak mi tam napisali. I tego się obawiam.

• Domi86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy z Waszego punktu widzenia i doświadczeń, mimo dobrych wyników moich i męża, invitro może się nie sprawdzić? I czy faktycznie jak mówi mój ginekolog, głowa gra tu główną rolę i najprawdopodobniej jest przyczyną braku ciąży przez ten ostatni rok.

• The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi86 wrote:
    Zastanawiam się czy z Waszego punktu widzenia i doświadczeń, mimo dobrych wyników moich i męża, invitro może się nie sprawdzić? I czy faktycznie jak mówi mój ginekolog, głowa gra tu główną rolę i najprawdopodobniej jest przyczyną braku ciąży przez ten ostatni rok.

Domi głowa jest ważna. Przeżyłaś poważne straty :( —Twoja historia ściska serce :( tulę ♥️
    Moim zdaniem warto działać w kierunku nowego dziecka, ale też przepracować to, co wydarzyło się w Waszym życiu.
    Szukaj terapeutów pracujących z nagłymi stratami. Nie każdy terapeuta będzie potrafił pomóc

age.png
  • Domi86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Domi głowa jest ważna. Przeżyłaś poważne straty :( —Twoja historia ściska serce :( tulę ♥️
    Moim zdaniem warto działać w kierunku nowego dziecka, ale też przepracować to, co wydarzyło się w Waszym życiu.
    Szukaj terapeutów pracujących z nagłymi stratami. Nie każdy terapeuta będzie potrafił pomóc
    Dziękuję ❤️ Odnośnie terapii,od listopada kontynuujemy po przerwie spotkania z inną terapeutka ( poprzednia nie potrafiła do mnie dotrzeć). Także jej zdaniem mimo wszystkiego co nas spotkało, na ten moment trzymamy się juz nieźle (jeśli można to tak określić).

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

• mała Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi86 wrote:
    Dziewczyny, zbieram się od kilku dni żeby tu napisać. Zacznę od tego, że mam 36 lat ( za 2 tygodnie 37). W ciąży byłam 2 razy. Pierwsza zakończona w 12 tc,ponieważ okazało się, że jest to ciąza bliźniacza syjamska. W drugą ciążę udało mi się zajsc po 2 miesiącach. Ciąza prawidłowa, wszystko ok. W 41 tc po uzgodnieniu z lekarzem prowadzącym stawiłam się w szpitalu. Akcji porodowej nie było, więc rozpoczęli indukcję z pomocą Cervidil,tzw.tasiemki.Leżałam na patologii ciąży, KTG zrobili mi tylko raz po godzinie od podania leku. Pomimo mojego zgłaszania się ze skurczami, kazali mi wracać na salę i czekać. Po 8h i trzecim zgłoszeniu się do dyżurki okazało się, że tętno córeczki nie jest wyczuwalne... Kazali mi rodzic naturalnie. To było w grudniu 2021. Ze stratą nie pogodzę się nigdy,to na pewno. Mimo wszystko odkąd tylko była możliwość, tj. od roku staramy się z mężem o kolejną ciążę, bezskutecznie. Dodam ,że mam PCOS także owulację wspomagam Lamettą. W ostatnim czasie stwierdziłam, że nie ma już na co czekać i po przeczytaniu opinii umówiłam konsultację w Reprofit (20.
    02). Na ten moment ustaliłam z Panią dr Raksova że będzie to procedura IVF. Póki co zrobiliśmy badania kariotypow,bo tego nam brakowało. Rozpoczęcie całej procedury planuje na kwiecień 2023. Moje pytanie do Was,po tym co napisałam powyżej, jak oceniacie moje szanse i czy Waszym zdaniem to dobra decyzja i odpowiedni czas?
    Domi serce pęka jak się czyta twoją historię 💔 Ogromnie współczuję i mam nadzieję, że Reprofit przyniesie ci wymarzone szczęście.
    Moim zdaniem masz ogromne szanse bo jesteś jeszcze stosunkowo młoda i IVF w tym wieku daje dobre rezultaty.
    Trzymam mocno kciuki za udaną stymulację i piękne zarodki ✊🍀

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Zdecydowanie nie polecam Eurofertil chyba że ktoś ma stalowe nerwy i nie ruszają go chamskie teksty dr L

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi86 wrote:
    Ściskam i przykro mi z powodu tego co przeszłaś 😔
    Ja jestem w Reprofit podczas IVF na swoich komórkach i też z badaniem genetycznym zarodków - u mnie to był jedyny powód in vitro, bo jestem nosicielką wady genetycznej.
    Zanim zaczęłam czytać forum, to byłam pewna, że in vitro to niemal 100% skuteczności. Może nam się o tyle tylko nie udać, że zarodki okażą się wadliwe genetycznie. No i niestety, po wielu historiach tutaj widać, że przy in vitro operuje się jedynie szansami. Mi nawet w klinice mówili, że nie wiadomo jak chociażby na stymulację zareaguję skoro nigdy jej nie miałam. Finalnie mamy 3 zdrowe zarodki i czekamy na transfer :)

Podsumowując moje podejście jest takie, że jak nam się uda za tym pierwszym podejściem, to stwierdzimy, że to byłą nasza najlepsza decyzja, a jak się nie uda, to nie będziemy żałować, że nie spróbowaliśmy. Każdy musi sam wszystko przemyśleć. Nam decyzja zajęła 1,5 roku. Głownie kwestia kosztów bo z badaniami genetycznymi to nam wyszło prawie 40 tysięcy za wszystko.

Gdybyś miała jakieś pytania to służę pomocą ;)

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Zdecydowanie nie polecam Eurofertil chyba że ktoś ma stalowe nerwy i nie ruszają go chamskie teksty dr L
    Pisałyście o tym ale myślałam że tylko jeden lekarz jest tam taki.

age.png
  • Domi86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Domi serce pęka jak się czyta twoją historię 💔 Ogromnie współczuję i mam nadzieję, że Reprofit przyniesie ci wymarzone szczęście.
    Moim zdaniem masz ogromne szanse bo jesteś jeszcze stosunkowo młoda i IVF w tym wieku daje dobre rezultaty.
    Trzymam mocno kciuki za udaną stymulację i piękne zarodki ✊🍀
    Bardzo dziękuję za ciepłe słowa i wsparcie ❤️ Mam nadzieję, że w końcu będzie dobrze i zaświeci dla nas słońce ☀

mała lubi tę wiadomość

• Domi86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Ja jestem w Reprofit podczas IVF na swoich komórkach i też z badaniem genetycznym zarodków - u mnie to był jedyny powód in vitro, bo jestem nosicielką wady genetycznej.
    Zanim zaczęłam czytać forum, to byłam pewna, że in vitro to niemal 100% skuteczności. Może nam się o tyle tylko nie udać, że zarodki okażą się wadliwe genetycznie. No i niestety, po wielu historiach tutaj widać, że przy in vitro operuje się jedynie szansami. Mi nawet w klinice mówili, że nie wiadomo jak chociażby na stymulację zareaguję skoro nigdy jej nie miałam. Finalnie mamy 3 zdrowe zarodki i czekamy na transfer :)

Podsumowując moje podejście jest takie, że jak nam się uda za tym pierwszym podejściem, to stwierdzimy, że to byłą nasza najlepsza decyzja, a jak się nie uda, to nie będziemy żałować, że nie spróbowaliśmy. Każdy musi sam wszystko przemyśleć. Nam decyzja zajęła 1,5 roku. Głownie kwestia kosztów bo z badaniami genetycznymi to nam wyszło prawie 40 tysięcy za wszystko.

Bardzo dziękuję ❤️ Dodaje mi to otuchy. Ja wychodzę właśnie z takiego założenia, skoro jest możliwość to próbujemy, żeby za jakiś czas nie żałować że tego nie zrobiliśmy. Na pewno wrócę z pytaniami,bo póki co kłębi mi się ich w glowie sporo. Jeszcze raz dziękuję.

• Mati W. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:

Potwierdzam, rozmowa z dr L. to pomyłka. Miałam "przyjemność" z nim ostatnio rozmawiać , wyleczyłam się z Eurofertil.

mała lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Domi86 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2023, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

Mocno trzymam kciuki za Twój transfer ✊️❤️

Milvaaa lubi tę wiadomość

‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ