Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja zrobiłam jeszcze dzisiaj rano progesteron i jest prawie 21ng. Cykl naturalny, biorę tylko 200mg urtogestanu dopochwowo i taki piękny wynik. W poprzedniej klinice też na naturalnym brałam aż 3x200 dopochwowo i 3x1 duphaston a wynik był 25ng. Czyli na naturalnym nie potrzeba/ nie powinno się przyjmować tak dużo progesteronu bo ciałko żółte sobie pięknie radzi z produkcją 😊
Giosiek, Magra3, Ewa3bit, Salome, Monika29, The_sleeping_beauty, mlia, Jeżóweczka, Mati W., Magan lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Mysza123, Milvaaa, gratulacje!!! ☺️
Macie mega ilości blastocyst. Nawet nie śmiem marzyć o takiej ilości 🫣
W Eurofertil miałam 4 blastocysty z 6 komórek i doktor Otevrel powiedział, że to bardzo dobry wynik i oni też będą celować żeby tyle osiągnąć. Powiedział też, że tak stymulują dawczynie, by miały koło 10-12 komórek, bo zależy im na jakości, a nie na ilości.
Dla mnie 10, to i tak dużo, bo mi nigdy nie udało się tyle wyhodować, nawet na maksymalnych dawkach leków 😔 -
mała wrote:A ja zrobiłam jeszcze dzisiaj rano progesteron i jest prawie 21ng. Cykl naturalny, biorę tylko 200mg urtogestanu dopochwowo i taki piękny wynik. W poprzedniej klinice też na naturalnym brałam aż 3x200 dopochwowo i 3x1 duphaston a wynik był 25ng. Czyli na naturalnym nie potrzeba/ nie powinno się przyjmować tak dużo progesteronu bo ciałko żółte sobie pięknie radzi z produkcją 😊
Piękny wynik! Ja na sztucznym mam zawsze koło 15. Wolałabym mieć wyżej, koło 20, ale każdy lekarz uważa, że 15, to dobry wynik.mała lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Piękny wynik! Ja na sztucznym mam zawsze koło 15. Wolałabym mieć wyżej, koło 20, ale każdy lekarz uważa, że 15, to dobry wynik.
Giosiek lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Giosiek wrote:Mysza123, Milvaaa, gratulacje!!! ☺️
Macie mega ilości blastocyst. Nawet nie śmiem marzyć o takiej ilości 🫣
W Eurofertil miałam 4 blastocysty z 6 komórek i doktor Otevrel powiedział, że to bardzo dobry wynik i oni też będą celować żeby tyle osiągnąć. Powiedział też, że tak stymulują dawczynie, by miały koło 10-12 komórek, bo zależy im na jakości, a nie na ilości.
Dla mnie 10, to i tak dużo, bo mi nigdy nie udało się tyle wyhodować, nawet na maksymalnych dawkach leków 😔Ewa3bit, Giosiek, mała, Monika29, Magra3, mlia, Mati W. lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Milvaaa wrote:U mnie finalnie sa tylko 3 zdrowe po badaniach. Transfer planowany w tym miesiącu
Wow! 3 zdrowe to świetny wynik! ☺️
My podchodzimy teraz do świeżego transferu, ale resztę zarodków (oby była jakaś reszta ✊) też poddamy badaniu genetycznemu. Jakbym miała 3 zdrowe zarodki, to bym była więcej niż przeszczęśliwa 😬
Edit: Sorki! Właśnie widzę, że masz te wszystkie informacje w stopce 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 13:04
Milvaaa lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Bo to prawda, 15ng to bardzo dobry wynik. Minimum do transferu to 11ng natomiast dużo za wysoki przed transferem też nie jest dobry, bo delikatnie obniża szansę na implantację. Oczywiście warto sprawdzić ok 3-4 dni po transferze czy przypadkiem nie spada
U mnie chyba wlasnie ten progesteron byl za wysoki do transferu. No ale kto by pomyslal kiedy ostatnio na takiej dawce mialam polowe tego 😔 -
Jeżóweczko, daj znać jak wyszły badania połówkowe. Czekamy na dobre wieści 😊
LateBloomer, trzymam kciuki za poniedziałkowe USG ✊✊
Giosiek, ale imponująca gromadka. Działo się na tej randce fiu fiu 😁 Niech teraz zarodki ładnie się rozwijają ✊✊
Mała, pięknego masz proga! Gratulacje 😊 Powodzenia na jutrzejszym transferze ✊✊mała, Giosiek, mlia lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
LateBloomer myślę że Południewski da radę. Mnie przygotował świetnie. Recepty też bez problemu wypisał. Usg wykonał dokładnie, wszystko mi mówił. Dr Szymusik jest chyba naj naj , ale do niej są bardzo odległe terminy. Daj znać po wizycie.
Jeżóweczko pisz jak usg 😘
Moje wyniki są ok, tak mi się wydaje 😆mała, Ewa3bit, mlia lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Mysza123 wrote:U mnie chyba wlasnie ten progesteron byl za wysoki do transferu. No ale kto by pomyslal kiedy ostatnio na takiej dawce mialam polowe tego 😔Starania 10 lat
[/url] -
Mysza123 wrote:U mnie chyba wlasnie ten progesteron byl za wysoki do transferu. No ale kto by pomyslal kiedy ostatnio na takiej dawce mialam polowe tego 😔
Ja też tak jak mała nie uważam, żeby Twój progesteron był za wysoki. Trochę ponad 20, to moim zdaniem super wynik. Chyba, że ja coś mylę i miałaś sporo wyższy?
A co klinika na to? Jakoś to skomentowali? -
Giosiek wrote:Ja też tak jak mała nie uważam, żeby Twój progesteron był za wysoki. Trochę ponad 20, to moim zdaniem super wynik. Chyba, że ja coś mylę i miałaś sporo wyższy?
A co klinika na to? Jakoś to skomentowali?
Nie wiem ile ostatecznie mialam na czas transferu bo ponad 2 dni przed byl troche ponad 20 ale 2 dni po transferze juz prawie 39 tak wiec no mogl byc wysoki. Nie skomentowali tego bo mojej koordynatorki nie bylo, lekarka tylko pytala jakie leki biore i ze mam kontynuowac.
Tylko po transferze zaczelam brac 3 cyclogesty wiec moze tez skoczylo dlatego. Nie wiem. Jak sie nie uda to rownie dobrze moze byc milion innych powodow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 14:56
-
Giosiek wrote:Wow! 3 zdrowe to świetny wynik! ☺️
My podchodzimy teraz do świeżego transferu, ale resztę zarodków (oby była jakaś reszta ✊) też poddamy badaniu genetycznemu. Jakbym miała 3 zdrowe zarodki, to bym była więcej niż przeszczęśliwa 😬
Edit: Sorki! Właśnie widzę, że masz te wszystkie informacje w stopce 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 15:04
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
-
Mysza123 wrote:Nie wiem ile ostatecznie mialam na czas transferu bo ponad 2 dni przed byl troche ponad 20 ale 2 dni po transferze juz prawie 39 tak wiec no mogl byc wysoki. Nie skomentowali tego bo mojej koordynatorki nie bylo, lekarka tylko pytala jakie leki biore i ze mam kontynuowac.
Tylko po transferze zaczelam brac 3 cyclogesty wiec moze tez skoczylo dlatego. Nie wiem. Jak sie nie uda to rownie dobrze moze byc milion innych powodow.
Będę na cyklu naturalnymWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2023, 15:10
-
Mysza123 wrote:Nie wiem ile ostatecznie mialam na czas transferu bo ponad 2 dni przed byl troche ponad 20 ale 2 dni po transferze juz prawie 39 tak wiec no mogl byc wysoki. Nie skomentowali tego bo mojej koordynatorki nie bylo, lekarka tylko pytala jakie leki biore i ze mam kontynuowac.
Tylko po transferze zaczelam brac 3 cyclogesty wiec moze tez skoczylo dlatego. Nie wiem. Jak sie nie uda to rownie dobrze moze byc milion innych powodow.
Rozumiem. 39 to faktycznie dużo, ale nie wiem czy za dużo. Może ktoś mądrzejszy się wypowie. Ja na sztucznym nie dobijam nawet do 20ng, także nie wiem czy jest jakaś górna granica.
Jesteś na sztucznym czy naturalnym? Bo wiem, że na naturalnym te poziomy też są inne, bo ciało dodatkowo samo produkuje.
Rozumiem, że badania robiłaś rano, a ostatnia dawka proga wzięta wieczorem? -
Milvaaa wrote:Super Tak jak pisze Mysza - U nas 0% morfologia plemników a z 11 zapłodnionych 6 blastek
Trzymam kciuki za wszystkie, które działają w marcu ✊✊✊ -
Tylko po transferze zaczelam brac 3 cyclogesty wiec moze tez skoczylo dlatego. Nie wiem. Jak sie nie uda to rownie dobrze moze byc milion innych powodow.Starania 10 lat
[/url] -
Milvaaa wrote:Ja mam opcję podejscia do transferu w ogóle bez badania proga... kusi, ale chyba sie nie odważę. Rakosova by na to przystała, bo jestem młoda, wszystko do tej pory dobrze idzie i możemy spróbować. Dla niewtajemniczonych czemu to rozważam - mam straszliwy problem z pobraniem krwi, da się tylko ze stopy a i tak żyły niewidoczne, cienkie a krew lecieć nie chce 🙈 Jeszcze w dodatku nie każda pielęgniarka ze stopy godzi się pobierać, więc stres też na kogo trafię. Bardzo bym chciała cyrków (i bólu, bo ze stopy to masakra jest) w punkcie pobrań uniknąć - co myślicie Dziewczyny? Może jakbym brała na przykład 1 tabletkę więcej to nie ma opcji żeby było za nisko? A żeby było za wysoko to się przecież rzadko zdarza
Będę na cyklu naturalnym
Jeśli podchodzisz na naturalnym to ryzyko, że progesteron będzie za niski jest minimalne. Ciałko żółte po owulacji samo go produkuje. I wydaje mi się, że to nie najlepszy pomysł, żeby na naturalnym brać więcej proga niż te zalecone 200mg bo wtedy upośledza się ciałko żółte i przestaje produkować progesteron.
W poprzednim cyklu zrobiłam mały test i było tak: wtorek Ovitrelle -> czwartek rano wynik progesteronu 2.2ng -> czwartek wieczorem wzięłam urtogestan 200mg -> piątek do południa progesteron 11ng -> transfer odwołany więc już nie brałam więcej progesteronu -> poniedziałek progesteron 21ng
Czyli wychodzi na to, że wzięłam tylko raz dopochwowo 200mg a mimo wszystko progesteron po kilku dniach był ponad 20ng.
Tym razem brałam codziennie 200mg dopochwowo i taki sam wynik.
Zrobię badanie we wtorek czyli po 3 dniach po transferze i napiszę, jak wygląda sytuacjaStarania 10 lat
[/url] -
mała wrote:Współczuję problemu z żyłami, dobrze pamiętam twoją historię przed punkcją 😞
Jeśli podchodzisz na naturalnym to ryzyko, że progesteron będzie za niski jest minimalne. Ciałko żółte po owulacji samo go produkuje. I wydaje mi się, że to nie najlepszy pomysł, żeby na naturalnym brać więcej proga niż te zalecone 200mg bo wtedy upośledza się ciałko żółte i przestaje produkować progesteron.
Zrobię badanie we wtorek czyli po 3 dniach po transferze i napiszę, jak wygląda sytuacja
A u mnie przy braniu 3 x utrogestan prog jest na poziomie 20-25ng. Oprócz tego biorę 1 x prolutex ale badam się zawsze przed zastrzykiem. Już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zejść z tych lekarstw.
W pon się dowiem 🍀🍀🍀mała lubi tę wiadomość