WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • mała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Mała, to teraz dużo odpoczynku, spokojnego powortu do domu i niech Kropuś się wgryza 😊✊
    Ewcia wróciliśmy do hotelu i po prostu padłam na 1.5h . Emocje i relanium zrobiły swoje 😊

mlia, Ewa3bit, Monika29, Giosiek lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Mój też był wylęgający z otoczki ☺️ wierzę, że będzie tak samo szczęśliwy jak mój i będzie grzecznie sobie siedział u mamusi 😍
    O, uwielbiam 💚 Oby tak było kochana 🙏

Magra3 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea1111 wrote:
    a tak swoją drogą to chyba nie tylko ja jako taka świeżynka, ale robię sobie notatki z tego co piszecie 😄 tu jest taki uniwersytet transferowy🤣
    Chyba nie tylko ty 😉 Ja niby dużo wiem ale mam milion zrzutów ekranu z forum, bo dziewczyny to skarbnica wiedzy ☺️

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Kropek na pokładzie 🥰 Już prawie wylazł z otoczki tak mu się spieszyło, mam nadzieję że to nie zaszkodzi 🙏

Dostałam kroplówkę z magnezu i buscopan dożylnie przeciwko skurczom. Magnez biorę w dużych ilościach od dawna ale taki strzał w żyłę to co innego 😉

Panie na recepcji i pielęgniarki bardzo miłe, transfer robiła mi inna lekarka bo dr R i Marceli dzisiaj nie było.

Ogólnie super ale nie chcę już tam wracać 😉, niech się w końcu uda ten transfer 🙏🙏🙏

Dziękuję wam wszystkim za kciuki i miłe słowa 💚
    Niech moc będzie z Wami🫶🫶🫶🫶
    Też miałam takiego uciekiniera,ponoć takie najlepsze 😊
    Przez dwa dni nakaz leżenia plackiem!!!

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis 5dpt, ostatnio juz testowalam ale teraz nie chce 🙂 Wole zyc pare dni dluzej nadzieja ze moze on tam jest. Wiem ze to bedzie w razie co bardzo bolesne...
    Czuje sie spoko, dzis mnie brzuch boli, ciagnie,rwie i plecy pomimo brania lekow wiec tak w sumie nie wiem jak na to patrzec. Nie wiem, ciezko mi jakos psychicznie z tym wszystkim ze w jednej chwili wszystkie marzenia moga znowu pasc. I wtedy znowu co dalej ?
    Nawijam do niego, wyobrazam sobie jak tam sobie siedzi, rosnie, nastrajam sie pozytywnie ale obawiam sie ze to za malo.

Magra3, mała lubią tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,pamiętam w poprzednim roku jak w listopadzie na ananasowym wątku rodziło się prawie codziennie dzieciątko. Wydedukowalysmy wtedy że to właśnie marcowe transfery były takie efektywne 🤔🥰🥰🥰 Powodzenia!!!

Ja jak trochę się ogarnę to Wam tu opiszę co i jak było. CC to jednak duża operacja no i nie jest to takie hop siup 😬
    Lekarz jak wyjmował moje dziecko z brzucha to krzyknal-boze jaka kluska🤭🤭🤭 a ja do niego że chyba Knedliczek 😘😘😘 Kurcze to jest magia Dziewczyny❤️❤️❤️ ostatnie wątpliwości popłynęły że łzami radości na stole operacyjnym. Jeśli ktoś się waha nad AZ to tylko traci czas 😘😘😘

Powodzenia 🫶🫶🫶

Lea1111, mlia, The_sleeping_beauty, Magra3, Ewa3bit, Salome, mała, Monika29, Ada M, Giosiek, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

age.png
  • Lea1111 Przyjaciółka

Wysłany: 4 marca 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Ja mam dzis 5dpt, ostatnio juz testowalam ale teraz nie chce 🙂 Wole zyc pare dni dluzej nadzieja ze moze on tam jest. Wiem ze to bedzie w razie co bardzo bolesne...
    Czuje sie spoko, dzis mnie brzuch boli, ciagnie,rwie i plecy pomimo brania lekow wiec tak w sumie nie wiem jak na to patrzec. Nie wiem, ciezko mi jakos psychicznie z tym wszystkim ze w jednej chwili wszystkie marzenia moga znowu pasc. I wtedy znowu co dalej ?
    Nawijam do niego, wyobrazam sobie jak tam sobie siedzi, rosnie, nastrajam sie pozytywnie ale obawiam sie ze to za malo.

bardzo dobrze robisz Myszko ,że rozmawiasz ,że swoim Kropkiem . Mów do niego opowiadaj co będzie, zapraszaj jego duszyczkę do Waszego życia. Możesz także napisać list i przed snem go czytać (taki list jak byś pisała do swojego dziecka ). Ja na przykład zawsze chciałam mieć rybki ,ale zwyczajnie nie mam na nie czasu i już teraz umówiłam się sama ze sobą, że jak uda się dojść do transferu i moje ciało zrobi wszystko co w jego mocy by "pykło" i uda się to kupię sobie te cholerne rybki 🤣🤣🤣
    Chyba jestem (nie)normalna 🤔😄

mlia, Magra3, The_sleeping_beauty, Ewa3bit, mała, Monika29, Ada M, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

• The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea1111 wrote:
    bardzo dobrze robisz Myszko ,że rozmawiasz ,że swoim Kropkiem . Mów do niego opowiadaj co będzie, zapraszaj jego duszyczkę do Waszego życia. Możesz także napisać list i przed snem go czytać (taki list jak byś pisała do swojego dziecka ). Ja na przykład zawsze chciałam mieć rybki ,ale zwyczajnie nie mam na nie czasu i już teraz umówiłam się sama ze sobą, że jak uda się dojść do transferu i moje ciało zrobi wszystko co w jego mocy by "pykło" i uda się to kupię sobie te cholerne rybki 🤣🤣🤣
    Chyba jestem (nie)normalna 🤔😄

my przed i po transferze i w sumie nadal śpiewamy dziecku taką specjalną piosenkę :)
    i medytuję sobie rozmawiając z dzieckiem, co zresztą bardzo mi pomaga w sytuacjach kiedy boję się, że coś jest z nim niedobrze

Lea, oby u Ciebie szybko pojawiło się akwarium i złote rybki spełniające marzenia oraz ta specjalna Rybka :)

Ewa3bit, Lea1111, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Ewcia wróciliśmy do hotelu i po prostu padłam na 1.5h . Emocje i relanium zrobiły swoje 😊

Mała, oj znam to, ja po transferach i relanium też zawsze mam popołudniowe drzemki 😉 Widocznie organizm tego potrzebuje.

Mysza123, u mnie też podobne nastawienie - im później testuję (zazwyczaj w terminie podanym przez lekarza 10-11 dpt), tym dłużej żyję nadzieją.

mała lubi tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Niech moc będzie z Wami🫶🫶🫶🫶
    Też miałam takiego uciekiniera,ponoć takie najlepsze 😊
    Przez dwa dni nakaz leżenia plackiem!!!
    Właśnie leżę 😁
    A czy kilkugodzinna podróż busem jutro może zaszkodzić? Chyba nie, bo przecież będę tylko siedziała ale trochę się cykam tych wstrząsów podczas jazdy 🙈

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Salome Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, cieszę się, że wszystko poszło sprawnie. Magnez i buscopan zaproponowały Ci jako alternatywę do atosibanu? Oby Cię żaden skurcz nie dopadł! Trzymam kciuki za wgryzanie się kropusia! 🤞🤞🤞

Myszko, mam nadzieję, że za kilka dni będzie już wiadomo, że się udało i bąbelek zostanie z Tobą aż do porodu! 💚

Jeżoweczko, super, że na prenatalnych same pozytywy, zazdraszczam dziewczynki! 👸

Ja jeszcze nie mam wyników z badania dzisiejszego proga, ale jestem przekonana, że wszystko jest ok :)

mała, Ewa3bit, Jeżóweczka lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Myszko mam nadzieję, że te wszystkie ciągnięcia i bóle to dobry znak.
    Miałaś piękny zarodek więc wierzę, że będzie pięknie 💚
    Cały czas trzymam ogromne kciuki ✊🍀✊

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Mała, cieszę się, że wszystko poszło sprawnie. Magnez i buscopan zaproponowały Ci jako alternatywę do atosibanu? Oby Cię żaden skurcz nie dopadł! Trzymam kciuki za wgryzanie się kropusia! 🤞🤞🤞

Myszko, mam nadzieję, że za kilka dni będzie już wiadomo, że się udało i bąbelek zostanie z Tobą aż do porodu! 💚

Jeżoweczko, super, że na prenatalnych same pozytywy, zazdraszczam dziewczynki! 👸

Ja jeszcze nie mam wyników z badania dzisiejszego proga, ale jestem przekonana, że wszystko jest ok :)
    Za twoją radą zapytałam o Papawerynę. Niestety nie mają tego leku w Czechach więc sami zaproponowali dożylnie buscopan i chyba godzinną kroplówkę z magnezem.
    Atosibanu nie chciałam bo ostatnio niewiele mi pomógł.
    Biorę nospe i relanium. Jutro wjadą scopolan czopki bo są chyba lepsze niż nospa. Chcę wierzyć, że będzie dobrze ☺️

Trzymam kciuki za Twój poniedziałkowy transfer ✊✊✊

Salome lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Salome Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Za twoją radą zapytałam o Papawerynę. Niestety nie mają tego leku w Czechach więc sami zaproponowali dożylnie buscopan i chyba godzinną kroplówkę z magnezem.
    Atosibanu nie chciałam bo ostatnio niewiele mi pomógł.
    Biorę nospe i relanium. Jutro wjadą scopolan czopki bo są chyba lepsze niż nospa. Chcę wierzyć, że będzie dobrze ☺️

Trzymam kciuki za Twój poniedziałkowy transfer ✊✊✊

Będzie dobrze, musi być! 💚💚💚

mała lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Dziewczyny,pamiętam w poprzednim roku jak w listopadzie na ananasowym wątku rodziło się prawie codziennie dzieciątko. Wydedukowalysmy wtedy że to właśnie marcowe transfery były takie efektywne 🤔🥰🥰🥰 Powodzenia!!!

Ja jak trochę się ogarnę to Wam tu opiszę co i jak było. CC to jednak duża operacja no i nie jest to takie hop siup 😬
    Lekarz jak wyjmował moje dziecko z brzucha to krzyknal-boze jaka kluska🤭🤭🤭 a ja do niego że chyba Knedliczek 😘😘😘 Kurcze to jest magia Dziewczyny❤️❤️❤️ ostatnie wątpliwości popłynęły że łzami radości na stole operacyjnym. Jeśli ktoś się waha nad AZ to tylko traci czas 😘😘😘

Powodzenia 🫶🫶🫶
    Zenula pięknie to napisałaś, aż łzy cisną się do oczu 💚
    Wszystkiego dobrego dla ciebie i cudnego Knedliczka, dużo zdrówka i radości ❤️❤️❤️

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Mas Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie dziewczyny, pisuję sobie na forum, ale tu mnie jeszcze chyba nie było 😉 Jestem o krok od decyzji o podjęciu leczenia w Reproficie. Bardzo rozczarowałam się podejściem Invicty i myślę, żeby spróbować właśnie w Ostravie. Wszystko byłoby pięknie, jestem po konsultacji online z dr Rakosovą i mam już plan. Do zrobienia jeszcze tylko trombofilia. Tylko...no właśnie. Mieszkamy ponad 400 km.od Ostravy. No i dojazdy na każde USG, badanie, odpadają. Oczywiście, jest możliwość, że pojedziemy tam tylko na punkcję i transfer, a resztę ogarnę w Pl. Klinika nie ma nic przeciwko. Powiedzcie, proszę, czyt to realne? Czy się tak da i czy to nie popsuje leczenia? No i czy naprawdę warto próbować w Reprofit? Czy oni mają jakieś takie lepsze podejście do ludzi, niż polskiw kliniki?

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała nie dziwie się że padłaś. Odpoczywaj . Nie bój się podróży, nas autem też czasem telepało 😉
    Myszko ja wierzę że Kropek zostanie z Wami 😘❤ mów do niego jak najwiecej 😊
    Zenula cieszę się razem z Tobą 😘 cieszę się że młody jest już z Wami ❤ aż się wzruszyłam 🥰😊
    Salome daj znać jak będziesz miała wyniki proga 😘

mała, Salome lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 4 marca 2023, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w temacie tych skurczów macicy to robiłyście badanie? Czy bierzecie leki i prosicie o wlewy zapobiegawczo?

Rocznik 78
    Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Unica Praga Czechy: Transfer 04.2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Witajcie dziewczyny, pisuję sobie na forum, ale tu mnie jeszcze chyba nie było 😉 Jestem o krok od decyzji o podjęciu leczenia w Reproficie. Bardzo rozczarowałam się podejściem Invicty i myślę, żeby spróbować właśnie w Ostravie. Wszystko byłoby pięknie, jestem po konsultacji online z dr Rakosovą i mam już plan. Do zrobienia jeszcze tylko trombofilia. Tylko...no właśnie. Mieszkamy ponad 400 km.od Ostravy. No i dojazdy na każde USG, badanie, odpadają. Oczywiście, jest możliwość, że pojedziemy tam tylko na punkcję i transfer, a resztę ogarnę w Pl. Klinika nie ma nic przeciwko. Powiedzcie, proszę, czyt to realne? Czy się tak da i czy to nie popsuje leczenia? No i czy naprawdę warto próbować w Reprofit? Czy oni mają jakieś takie lepsze podejście do ludzi, niż polskiw kliniki?
    Hej. Ja sobie myślę, że pierwszy podgląd mogłabyś zrobić w Polsce u ginekologa z dobrym sprzętem. Ale już to ostatnie usg, kluczowe kiedy trzeba podjąć decyzję kiedy punkcja to już zdecydowanie w Reprofit. Najlepiej byłoby zrobić sobie urlop i albo zostać w Ostravie na kilka dni albo chociaż w Katowicach, bo jest rzut beretem. Dojazdy moim zdaniem odpadają, bo jednak kawał drogi i mocno męczące.
    Tych podglądów przed punkcją będzie pewnie 2-3 więc nie aż tak dużo. Jeśli tra8od razu po punkcji to jeszcze trzeba doliczyć 5 dni.

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 4 marca 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:
    Dziewczyny w temacie tych skurczów macicy to robiłyście badanie? Czy bierzecie leki i prosicie o wlewy zapobiegawczo?
    U mnie lekarz już podczas usg widzi, że macica szaleje. Można też zrobić test Uma który dokładnie mierzy skurcze.
    Moim zdaniem nospe czy scopolan można brać zapobiegawczo bo nie zaszkodzą. Z kolei Atosiban to kupa kasy więc bez sensu podawać jeśli nie ma z tym problemu

Starania 10 lat

age.png[/url]
‹‹ 320 321 322 323 324 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ