X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • mała Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Kciukaski za dzisiaj, dziewczyny! 🤞🤞🤞🤞

Mała, o której masz wizytę?
    Wizyta o 12:30 ☺️
    Rano jeszcze zrobiłam ostatni raz betę i progesteron, TSH i badanie moczu. Także przynajmniej pójdę na wizytę z wynikami.

A ty o której?
    Trzymam mocno 🤞🤞🤞

Salome, _Pina, Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Jesteś koło 40? Jakie leki brałaś do tej pory do transferu?

Tak, w tym roku skończę 40 lat. Leki to standard - estrofem, Utrogestan, Aspirin, heparyna. Nic z leków na immuno.

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dołączysz do nas szybciej niż ci się wydaje ☺️🤞 Naprawdę w Reprofit udaje się w końcu każdemu, kto nie musiał zrezygnować np z powodów finansowych lub wyczerpania psychicznego, bo niestety to jest największym problemem podczas wieloletnich starań 😞

Zrobienie badań immunologicznych pochłonie dużo czasu, przede wszystkim na wizytę do immunologa czeka się bardzo długo.
    Nie wiem czy i jakie leki miałaś tym razem do transferu? Nawet bez badań mogłabyś zapobiegawczo włączyć heparynę i acard, Czechy ewentualnie pozwalają na stosowanie encortonu, natomiast chyba nie uznają acoffilu, bo go nie znają.
    Jeśli naturalnie owulujesz, to mogłabyś zacząć przygotowania do transferu na cyklu naturalnym. Mało leków, więc gdyby jednak nie zdążyli z wynikami to przerwanie nie ma żadnego wpływu na twoje zdrowie. Ewentualnie tracisz trochę kasy na 2 wizyty, ale to też jakaś forma diagnostyki do kolejnych przygotowań.

Jak tylko do Was dołączyłam, to jedna z Forumek (serdecznie pozdrawiam Kofik87) oddała mi swój termin do Paśnika, który mam w przyszłym tygodniu (31.03). Także najtrudniejsza część - zdobycie terminu, już za mną ☺️
    Owuluję naturalnie, ale problem jest taki, że tutaj lekarze nie przyjmują w weekendy, więc jakby podgląd mi tak wypadł, to nie miałabym jak go zrobić. A z moim szczęściem, to na pewno tak będzie 😏
    Edit: Biorę już Aspirin i heparynę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 08:36

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Jak tylko do Was dołączyłam, to jedna z Forumek (serdecznie pozdrawiam Kofik87) oddała mi swój termin do Paśnika, który mam w przyszłym tygodniu (31.03). Także najtrudniejsza część - zdobycie terminu, już za mną ☺️
    Owuluję naturalnie, ale problem jest taki, że tutaj lekarze nie przyjmują w weekendy, więc jakby podgląd mi tak wypadł, to nie miałabym jak go zrobić. A z moim szczęściem, to na pewno tak będzie 😏
    Ok, masz termin to nie ma się co zastanawiać tylko iść na wizytę. Mogłabyś zrobić już teraz jakieś badania, może wyniki będą już na wizytę. Ja przed pierwszą wizytą u docenta zrobiłam: komórki NK %, Ana 2, Subpopulacje limfocytów, Test CBA, Kiry i na podstawie tych badań docent dał pierwsze zalecenia

Giosiek lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy na pierwsze usg trzeba mieć pełen pęcherz?? Czy to tylko jak się robi przez powłoki brzuszne to musi być pełen?

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Salome Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Rano jeszcze zrobiłam ostatni raz betę i progesteron, TSH i badanie moczu. Także przynajmniej pójdę na wizytę z wynikami.

A ty o której?
    Trzymam mocno 🤞🤞🤞

O, to jeszcze tylko parę godzinek :)
    🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞

Ja mam dopiero o 17, idę z mężem :)

_Pina, mała, Magra3 lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Koralina88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Wysłałam zaproszenie :)

Przyjęte 🙂

preg.png
    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok, ANA, ASA - ujemne, KIR bx
    01.2023 Start Reprofit Ostrava
    18.02.23 punkcja (mamy 7 ❄️)
    23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
    9+1 - 2,58 cm ❤️
    10+0 - 3,39 cm ❤️
  • Koralina88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Paśnik jest cudownym lekarzem, mam nadzieję, że znajdzie dla Ciebie dobre leczenie 🙂👍 Badania immunologiczne są dość drogie i zazwyczaj długo się oczekuje na wyniki więc nie wiem czy zdążysz je zrobić przed wizytą. Może poczekaj, lekarz po wywiadzie, najlepiej Ci doradzi, które badania wykonać i poda wskazówki, bo niektóre należy wykonać w określone dni cyklu 😉

Giosiek, Zenula lubią tę wiadomość

preg.png
    Starania od września 2015
    3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
    zespół antyfosfolipidowy
    mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
    mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
    komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
    hashimoto (leczone obecnie ok)
    HSG ok, histeroskopia ok, ANA, ASA - ujemne, KIR bx
    01.2023 Start Reprofit Ostrava
    18.02.23 punkcja (mamy 7 ❄️)
    23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
    9+1 - 2,58 cm ❤️
    10+0 - 3,39 cm ❤️
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Ok, masz termin to nie ma się co zastanawiać tylko iść na wizytę. Mogłabyś zrobić już teraz jakieś badania, może wyniki będą już na wizytę. Ja przed pierwszą wizytą u docenta zrobiłam: komórki NK %, Ana 2, Subpopulacje limfocytów, Test CBA, Kiry i na podstawie tych badań docent dał pierwsze zalecenia

Jasne, pójdę. Poszłabym nawet jakby udało się zajść w ciążę. Ostatnio jak były zapisy, to akurat byłam w ciąży i się nie zapisałam. A później bardzo tego żałowałam po stracie.
    Ja tutaj niestety nie mam takiego wolnego dostępu do labu jak Wy w Polsce, także pójdę na wizytę z tym co mam i zobaczymy co powie. Na pewno coś zleci, bo ja mam tylko jakieś podstawowe badania.

A dziewczyny możecie mi napisać, które badania z immunologii robi się tylko w raz w życiu (tak jak kariotypy, mutacje na trombofilię), a które trzeba powtarzać co jakiś czas?

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dziewczyny czy na pierwsze usg trzeba mieć pełen pęcherz?? Czy to tylko jak się robi przez powłoki brzuszne to musi być pełen?

Ja nigdy nie miałam, bo zawsze przed wizytą musiałam oddać mocz do badania.

mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralina88 wrote:
    Paśnik jest cudownym lekarzem, mam nadzieję, że znajdzie dla Ciebie dobre leczenie 🙂👍 Badania immunologiczne są dość drogie i zazwyczaj długo się oczekuje na wyniki więc nie wiem czy zdążysz je zrobić przed wizytą. Może poczekaj, lekarz po wywiadzie, najlepiej Ci doradzi, które badania wykonać i poda wskazówki, bo niektóre należy wykonać w określone dni cyklu 😉

Dziękuję! Tak właśnie zrobię ☺️

Koralina88 lubi tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Ja nie miałam pełnego pęcherza wręcz przeciwnie 😉 jak są nerwy to co chwilę idę siku 😁
    Trzymam kciuki ✊✊🍀🍀

mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Jasne, pójdę. Poszłabym nawet jakby udało się zajść w ciążę. Ostatnio jak były zapisy, to akurat byłam w ciąży i się nie zapisałam. A później bardzo tego żałowałam po stracie.
    Ja tutaj niestety nie mam takiego wolnego dostępu do labu jak Wy w Polsce, także pójdę na wizytę z tym co mam i zobaczymy co powie. Na pewno coś zleci, bo ja mam tylko jakieś podstawowe badania.

A dziewczyny możecie mi napisać, które badania z immunologii robi się tylko w raz w życiu (tak jak kariotypy, mutacje na trombofilię), a które trzeba powtarzać co jakiś czas?
    Chyba jeszcze Kiry robi się tylko raz, i ewentualnie zespół antyfosfolipidowy?? Szczerze to już nie pamiętam

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny napiszcie proszę jak wygląda przygotowanie do KD ? Zaczynam przygotowania od 1 dc wiem oczywiscie ze stymulacja mnie omija ale chciałabym wiedzieć jak to dokładnie wygląda?
    Będziemy podchodzić do KD, Rakosova powiedziała że z moim fsh szanse na udane invitro 5% także nawet nie mam zamiaru próbować i się znowu rozczarować.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:

Stałe są kir, ale Czesi w nie nie wierzą
    Przeciwciała jak wyjdą raz to uważa się, że zawsze trzeba je brać pod uwagę.
    Zmienne są nk i cytokiny

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giosiek wrote:
    Tak, w tym roku skończę 40 lat. Leki to standard - estrofem, Utrogestan, Aspirin, heparyna. Nic z leków na immuno.

Patrząc na Twoja stopkę nie widzę w niej badań endometrium. Nie wiem czy mialas. Stany zapalne endo i komorki za wysoki poziom komórek nk w macicy to częstsza przyczyna niepowodzeń niz immuno. Jedno i drugie bada sie robiąc biopsje lub histeroskopię diagnostyczna jeśli jej nie miałaś

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati W. wrote:
    Dziewczyny napiszcie proszę jak wygląda przygotowanie do KD ? Zaczynam przygotowania od 1 dc wiem oczywiscie ze stymulacja mnie omija ale chciałabym wiedzieć jak to dokładnie wygląda?
    Będziemy podchodzić do KD, Rakosova powiedziała że z moim fsh szanse na udane invitro 5% także nawet nie mam zamiaru próbować i się znowu rozczarować.

Do KD przygotowujesz się tak samo jak do transferu. Reprofit lubi robić pierwszy transfer świeży i wtedy Twój cykl jest zsynchronizowany z dawczynią. Polega to na tym, że jakiś czas przed procedurą zaczyna się brać tabletki antykoncepcyjne. Ja wzięłam niecałe 1 opakowanie. 5 dni przed odstawieniem tabletek miałam zrobić domięśniowy zastrzyk z Diphereline 3,75 mg (na wyciszenie), a 5 dni po odstawieniu zaczęłam brać estrofem. W tych 5-ciu dniach miał przyjść okres i to mnie oczywiście stresowało, ale przyszedł dokładnie 1 dzień przed tym jak miałam wprowadzić estrofem.
    W 10 dniu cyklu miałam podgląd endo u mojego gina. W dniu punkcji byłam z mężem na oddaniu krwi na progesteron i miałam wtedy badanie USG, a on oddał krew na badanie STD i oczywiście spermę. Tego dnia wprowadziłam też progesteron. A 5 dni później był transfer 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 10:27

Ewa3bit lubi tę wiadomość

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:

A ty o której?
    Trzymam mocno 🤞🤞🤞

Mocne kciuki dziewczyny 🍀🤞🍀

mała lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Patrząc na Twoja stopkę nie widzę w niej badań endometrium. Nie wiem czy mialas. Stany zapalne endo i komorki za wysoki poziom komórek nk w macicy to częstsza przyczyna niepowodzeń niz immuno. Jedno i drugie bada sie robiąc biopsje lub histeroskopię diagnostyczna jeśli jej nie miałaś

Muszę zmienić tę topkę 😬
    Miałam badane endometrium. Miałam EndomeTrio i komórki Cd38 i 156. Komórki NK były delikatnie podwyższone, ale nie na tyle by coś na to brać. Pozostałe wyszły bez zarzutu, tylko miałam za mało Lactobacillus i musiałam brać probiotyki przed transferem.

age.png
  • Giosiek Autorytet

Wysłany: 23 marca 2023, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Właśnie dostałam wiadomość od Renaty!!!!
    W dniu transferu musieliśmy zdecydować ile zarodków badamy. W 5-tym dniu hodowli były 4 gotowe (z których 1 wtedy miałam podany) i 2 jeszcze przetrzymali do 6-tej doby. Ja byłam pewna, że te 2 nie dadzą rady, także zdecydowaliśmy się przebadać te 3, a te ewentualne z 6-tej doby tylko poddać amplifikacji (pobrać materiał do badania w przyszłości).
    Także ostatecznie mieliśmy 3 do badania teraz i 1 w przyszłości.
    No i właśnie Renata napisała, że wszystkie 3 są zdrowe!!!!! 🥳🥳🥳🥳🥳

Salome, Milvaaa, Mysza123, The_sleeping_beauty, Koralina88, Mati W., mała, Magra3, Ewa3bit, Monika29, _Pina, beetle lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 398 399 400 401 402 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ