Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Salome wrote:Kciukaski za dzisiaj, dziewczyny! 🤞🤞🤞🤞
Mała, o której masz wizytę?
Rano jeszcze zrobiłam ostatni raz betę i progesteron, TSH i badanie moczu. Także przynajmniej pójdę na wizytę z wynikami.
A ty o której?
Trzymam mocno 🤞🤞🤞Salome, _Pina, Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]
-
mała wrote:Dołączysz do nas szybciej niż ci się wydaje ☺️🤞 Naprawdę w Reprofit udaje się w końcu każdemu, kto nie musiał zrezygnować np z powodów finansowych lub wyczerpania psychicznego, bo niestety to jest największym problemem podczas wieloletnich starań 😞
Zrobienie badań immunologicznych pochłonie dużo czasu, przede wszystkim na wizytę do immunologa czeka się bardzo długo.
Nie wiem czy i jakie leki miałaś tym razem do transferu? Nawet bez badań mogłabyś zapobiegawczo włączyć heparynę i acard, Czechy ewentualnie pozwalają na stosowanie encortonu, natomiast chyba nie uznają acoffilu, bo go nie znają.
Jeśli naturalnie owulujesz, to mogłabyś zacząć przygotowania do transferu na cyklu naturalnym. Mało leków, więc gdyby jednak nie zdążyli z wynikami to przerwanie nie ma żadnego wpływu na twoje zdrowie. Ewentualnie tracisz trochę kasy na 2 wizyty, ale to też jakaś forma diagnostyki do kolejnych przygotowań.
Jak tylko do Was dołączyłam, to jedna z Forumek (serdecznie pozdrawiam Kofik87) oddała mi swój termin do Paśnika, który mam w przyszłym tygodniu (31.03). Także najtrudniejsza część - zdobycie terminu, już za mną ☺️
Owuluję naturalnie, ale problem jest taki, że tutaj lekarze nie przyjmują w weekendy, więc jakby podgląd mi tak wypadł, to nie miałabym jak go zrobić. A z moim szczęściem, to na pewno tak będzie 😏
Edit: Biorę już Aspirin i heparynęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 08:36
mała lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Jak tylko do Was dołączyłam, to jedna z Forumek (serdecznie pozdrawiam Kofik87) oddała mi swój termin do Paśnika, który mam w przyszłym tygodniu (31.03). Także najtrudniejsza część - zdobycie terminu, już za mną ☺️
Owuluję naturalnie, ale problem jest taki, że tutaj lekarze nie przyjmują w weekendy, więc jakby podgląd mi tak wypadł, to nie miałabym jak go zrobić. A z moim szczęściem, to na pewno tak będzie 😏
Edit: Biorę już Aspirin i heparynęGiosiek lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
mała wrote:Wizyta o 12:30 ☺️
Rano jeszcze zrobiłam ostatni raz betę i progesteron, TSH i badanie moczu. Także przynajmniej pójdę na wizytę z wynikami.
A ty o której?
Trzymam mocno 🤞🤞🤞
O, to jeszcze tylko parę godzinek
🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Ja mam dopiero o 17, idę z mężem_Pina, mała, Magra3 lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
_Pina wrote:Wysłałam zaproszenie
Przyjęte 🙂
Starania od września 2015
3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
zespół antyfosfolipidowy
mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
hashimoto (leczone obecnie ok)
HSG ok, histeroskopia ok, ANA, ASA - ujemne, KIR bx
01.2023 Start Reprofit Ostrava
18.02.23 punkcja (mamy 7 ❄️)
23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
9+1 - 2,58 cm ❤️
10+0 - 3,39 cm ❤️ -
Giosiek wrote:Jak tylko do Was dołączyłam, to jedna z Forumek (serdecznie pozdrawiam Kofik87) oddała mi swój termin do Paśnika, który mam w przyszłym tygodniu (31.03). Także najtrudniejsza część - zdobycie terminu, już za mną ☺️
Edit: Biorę już Aspirin i heparynę
Paśnik jest cudownym lekarzem, mam nadzieję, że znajdzie dla Ciebie dobre leczenie 🙂👍 Badania immunologiczne są dość drogie i zazwyczaj długo się oczekuje na wyniki więc nie wiem czy zdążysz je zrobić przed wizytą. Może poczekaj, lekarz po wywiadzie, najlepiej Ci doradzi, które badania wykonać i poda wskazówki, bo niektóre należy wykonać w określone dni cyklu 😉Giosiek, Zenula lubią tę wiadomość
Starania od września 2015
3 aniołki 20.10.2017 (8 tc), 21.08.2018 (6 tc), 22.02.2019 (6 tc)
zespół antyfosfolipidowy
mutacja MTHFR_677C-T układ heterozygotyczny,
mutacja PAI-1 4G układ heterozygotyczny,
komórki NK - 04.2018 - 25,19%, 03.2019 - 17,6%
hashimoto (leczone obecnie ok)
HSG ok, histeroskopia ok, ANA, ASA - ujemne, KIR bx
01.2023 Start Reprofit Ostrava
18.02.23 punkcja (mamy 7 ❄️)
23.02.23 ET - beta 9dpt 142, 64 | 12dpt 327,2 | 14dpt 562,7 | 20dpt 3205,880 | 28dpt mamy ❤️ 0,57 cm🙏🍀
9+1 - 2,58 cm ❤️
10+0 - 3,39 cm ❤️ -
mała wrote:Ok, masz termin to nie ma się co zastanawiać tylko iść na wizytę. Mogłabyś zrobić już teraz jakieś badania, może wyniki będą już na wizytę. Ja przed pierwszą wizytą u docenta zrobiłam: komórki NK %, Ana 2, Subpopulacje limfocytów, Test CBA, Kiry i na podstawie tych badań docent dał pierwsze zalecenia
Jasne, pójdę. Poszłabym nawet jakby udało się zajść w ciążę. Ostatnio jak były zapisy, to akurat byłam w ciąży i się nie zapisałam. A później bardzo tego żałowałam po stracie.
Ja tutaj niestety nie mam takiego wolnego dostępu do labu jak Wy w Polsce, także pójdę na wizytę z tym co mam i zobaczymy co powie. Na pewno coś zleci, bo ja mam tylko jakieś podstawowe badania.
A dziewczyny możecie mi napisać, które badania z immunologii robi się tylko w raz w życiu (tak jak kariotypy, mutacje na trombofilię), a które trzeba powtarzać co jakiś czas?mała lubi tę wiadomość
-
Koralina88 wrote:Paśnik jest cudownym lekarzem, mam nadzieję, że znajdzie dla Ciebie dobre leczenie 🙂👍 Badania immunologiczne są dość drogie i zazwyczaj długo się oczekuje na wyniki więc nie wiem czy zdążysz je zrobić przed wizytą. Może poczekaj, lekarz po wywiadzie, najlepiej Ci doradzi, które badania wykonać i poda wskazówki, bo niektóre należy wykonać w określone dni cyklu 😉
Dziękuję! Tak właśnie zrobię ☺️Koralina88 lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Dziewczyny czy na pierwsze usg trzeba mieć pełen pęcherz?? Czy to tylko jak się robi przez powłoki brzuszne to musi być pełen?
Trzymam kciuki ✊✊🍀🍀mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Jasne, pójdę. Poszłabym nawet jakby udało się zajść w ciążę. Ostatnio jak były zapisy, to akurat byłam w ciąży i się nie zapisałam. A później bardzo tego żałowałam po stracie.
Ja tutaj niestety nie mam takiego wolnego dostępu do labu jak Wy w Polsce, także pójdę na wizytę z tym co mam i zobaczymy co powie. Na pewno coś zleci, bo ja mam tylko jakieś podstawowe badania.
A dziewczyny możecie mi napisać, które badania z immunologii robi się tylko w raz w życiu (tak jak kariotypy, mutacje na trombofilię), a które trzeba powtarzać co jakiś czas?Giosiek lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
Dziewczyny napiszcie proszę jak wygląda przygotowanie do KD ? Zaczynam przygotowania od 1 dc wiem oczywiscie ze stymulacja mnie omija ale chciałabym wiedzieć jak to dokładnie wygląda?
Będziemy podchodzić do KD, Rakosova powiedziała że z moim fsh szanse na udane invitro 5% także nawet nie mam zamiaru próbować i się znowu rozczarować.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Giosiek wrote:Jasne, pójdę. Poszłabym nawet jakby udało się zajść w ciążę. Ostatnio jak były zapisy, to akurat byłam w ciąży i się nie zapisałam. A później bardzo tego żałowałam po stracie.
A dziewczyny możecie mi napisać, które badania z immunologii robi się tylko w raz w życiu (tak jak kariotypy, mutacje na trombofilię), a które trzeba powtarzać co jakiś czas?
Stałe są kir, ale Czesi w nie nie wierzą
Przeciwciała jak wyjdą raz to uważa się, że zawsze trzeba je brać pod uwagę.
Zmienne są nk i cytokiny
Giosiek lubi tę wiadomość
-
Giosiek wrote:Tak, w tym roku skończę 40 lat. Leki to standard - estrofem, Utrogestan, Aspirin, heparyna. Nic z leków na immuno.
Patrząc na Twoja stopkę nie widzę w niej badań endometrium. Nie wiem czy mialas. Stany zapalne endo i komorki za wysoki poziom komórek nk w macicy to częstsza przyczyna niepowodzeń niz immuno. Jedno i drugie bada sie robiąc biopsje lub histeroskopię diagnostyczna jeśli jej nie miałaś -
Mati W. wrote:Dziewczyny napiszcie proszę jak wygląda przygotowanie do KD ? Zaczynam przygotowania od 1 dc wiem oczywiscie ze stymulacja mnie omija ale chciałabym wiedzieć jak to dokładnie wygląda?
Będziemy podchodzić do KD, Rakosova powiedziała że z moim fsh szanse na udane invitro 5% także nawet nie mam zamiaru próbować i się znowu rozczarować.
Do KD przygotowujesz się tak samo jak do transferu. Reprofit lubi robić pierwszy transfer świeży i wtedy Twój cykl jest zsynchronizowany z dawczynią. Polega to na tym, że jakiś czas przed procedurą zaczyna się brać tabletki antykoncepcyjne. Ja wzięłam niecałe 1 opakowanie. 5 dni przed odstawieniem tabletek miałam zrobić domięśniowy zastrzyk z Diphereline 3,75 mg (na wyciszenie), a 5 dni po odstawieniu zaczęłam brać estrofem. W tych 5-ciu dniach miał przyjść okres i to mnie oczywiście stresowało, ale przyszedł dokładnie 1 dzień przed tym jak miałam wprowadzić estrofem.
W 10 dniu cyklu miałam podgląd endo u mojego gina. W dniu punkcji byłam z mężem na oddaniu krwi na progesteron i miałam wtedy badanie USG, a on oddał krew na badanie STD i oczywiście spermę. Tego dnia wprowadziłam też progesteron. A 5 dni później był transfer 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2023, 10:27
Ewa3bit lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Wizyta o 12:30 ☺️
A ty o której?
Trzymam mocno 🤞🤞🤞
Mocne kciuki dziewczyny 🍀🤞🍀mała lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
The_sleeping_beauty wrote:Patrząc na Twoja stopkę nie widzę w niej badań endometrium. Nie wiem czy mialas. Stany zapalne endo i komorki za wysoki poziom komórek nk w macicy to częstsza przyczyna niepowodzeń niz immuno. Jedno i drugie bada sie robiąc biopsje lub histeroskopię diagnostyczna jeśli jej nie miałaś
Muszę zmienić tę topkę 😬
Miałam badane endometrium. Miałam EndomeTrio i komórki Cd38 i 156. Komórki NK były delikatnie podwyższone, ale nie na tyle by coś na to brać. Pozostałe wyszły bez zarzutu, tylko miałam za mało Lactobacillus i musiałam brać probiotyki przed transferem. -
Dziewczyny! Właśnie dostałam wiadomość od Renaty!!!!
W dniu transferu musieliśmy zdecydować ile zarodków badamy. W 5-tym dniu hodowli były 4 gotowe (z których 1 wtedy miałam podany) i 2 jeszcze przetrzymali do 6-tej doby. Ja byłam pewna, że te 2 nie dadzą rady, także zdecydowaliśmy się przebadać te 3, a te ewentualne z 6-tej doby tylko poddać amplifikacji (pobrać materiał do badania w przyszłości).
Także ostatecznie mieliśmy 3 do badania teraz i 1 w przyszłości.
No i właśnie Renata napisała, że wszystkie 3 są zdrowe!!!!! 🥳🥳🥳🥳🥳
Salome, Milvaaa, Mysza123, The_sleeping_beauty, Koralina88, Mati W., mała, Magra3, Ewa3bit, Monika29, _Pina, beetle lubią tę wiadomość