Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
mała wrote:Zenula jesteś mega wojowniczką, ogromny szacun 💚 Teraz musi być już tylko lepiej 😘
Monika bardzo współczuję straty pieska, tulę mocno 🫂
Monika,współczuję też to przechodziłam i do dziś jak sobie to przypominam to mam łzy w oczach. Też vet mi mówił że czas to skończyć bo mecze psa ale ja jakoś nie mogłam...
Teraz mam nowa znajdę i niestety mamy z nim problem bo dostaje wariacji jak słyszy dziecko. Próbowaliśmy na raty przyzwyczajać obwachiwal wszystko ale niestety łapie dziecia zebami😪 teraz jest u moich rodziców ale oni nie mogą go mieć na dłużej i nie wiem co zrobic😫😫😫mała, Magra3, Monika29 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magra3 wrote:Przejrzałam cały internet i trochę się uspokoiłam. Wyczytałam że najważniejsze jest USG, a Pappa to bardzo często wychodzi źle, a już szczególnie źle przy krwiaku. Jakiś artykuł znalazłam, że wręcz obowiązkiem lekarza wykonującego badania jest o tym informować, a ja to nawet z plamieniem jeszcze byłam w czasie badania. Muszę odpuścić myślenie o tym, tym bardziej, że mam potwierdzone że mój Wituś (teraz już oficjalnie 😉) ma odpowiednią liczbę chromosomów.
Monia przykro bardzo z powodu psinki 😭
Beetle, współczuję...dużo siły.
Będziesz robić test nifty?Magra3 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanko na pierwszą wizytę umawialyscie się przez formularz kontaktowy na stronie czy jest jakiś mail do np. polskiej koordynatorki ?
29lat Słabe komórki
Amh 2.9
Październik 2019 nasienie
morfologia 0%
2*Iui
1 ivf p. Krótki wrześniem 2018
2 ivf p. Krótki luty 2019 słaba blastocyta 333:(
3 ivf Listopad 2019 Długi protokół mrozak 3dniowy
Transfer 18.01 -
Joanna1212 wrote:Dziewczyny pytanko na pierwszą wizytę umawialyscie się przez formularz kontaktowy na stronie czy jest jakiś mail do np. polskiej koordynatorki ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 08:31
👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Joanna1212 wrote:Dziewczyny pytanko na pierwszą wizytę umawialyscie się przez formularz kontaktowy na stronie czy jest jakiś mail do np. polskiej koordynatorki ?
-
I gave up wrote:Kochane, tak z innej beczki dla rozrywki. Czy któraś zna opinie na temat wykonania tatuażu na miesiąc przed transferem? 🤭🤔🙈
Monika współczuję Ci bardzo 😥 W dzieciństwie moi rodzice musieli niestety tak pożegnać się z psem, który był z nami wiele lat. Bardzo to przykre i trudniejsze niż gdyby sam odszedł, ale czasami to lepsze wyjście dla psiaka 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2023, 08:32
I gave up, beetle, Monika29 lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Zenula wrote:Dziewczyny,a tak w ogóle to jaka jest kolejka do porodu? Kto pierwszy???
Ja dopiero 08.10Zenula, Ewa3bit, Salome, Monika29, Magra3 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
Podczytuje ten wątek od jakiegoś czasu i wam pocichu kibicuje, gratuluje wszystkich ciaż i przytulam te którym się nie udało.
Jestem po 2 nieudanym ivf w novum. Tym razem skończyło się ciaza biochemiczna, dla mnie to ogromna różnica bo nigdy wcześniej nie widziałam na oczy bhcg powyżej 4.
Niestety procedura poszla bardzo zle, mimo najwyższych dawek leków praktycznie byl brak reakcji organizmu. Może dlatego ze na samym początku stymulacji się dosyc poważnie rozchorowałam (parter też)? Mielismy wysoka gorączkę i bole miesni. Trudno stwierdzić. W każdym razie udało sie uzyskać tylko 1 zarodek z 5 doby
Myslałam ze to będzie koniec naszych staran bo jak zwykle bhcg wyjdzie negatywna a teraz mimo ze ciaza się nie utrzymała nie czuje się na siłach zeby przestać. Chcialabym spróbować jeszcze raz .
Myślimy o Czechach albo klinice Gameta w Warszawie. U mnie oprócz ewidentych problemów immuno najgorszy problem to wiek i niskie amh. No i koszty
Do tej pory korzystaliśmy z refundacji invitro ale juz zaraz nie będę się łapać przez wiek.
Powiedzcie mi proszę jakie są koszty procedury ivf w Teprofit? I jaki jest koszt leków do stymulacji?
Bede bardzo wdzięczna za wasze odpowiedzi.
Wiek - 40 lat
Amh - 0.8
Starania od 2018
06.2020 - histeroskopia usunięcie polipa
09.2021 - 1xIUI- beta 0
12.2021 - 1 procedura IVF, pobrano 5 komórek, uzyskano 3 zarodki
Transfer (lutinus, luteina, acard) - beta 0
01.2022 - biopsja endo - brak stanu zapalnego
02.2022 - crio 2 zarodkow (neoparin, acard, lutinus, progesteron besins), beta 0
09.2022 - laparoskopia, wycięcie niewielkich ognisk endometriozy z wiazadeł k-m
03.2023 - 2 procedura IVF, pobrano 3 komórki, tylko 1 zarodek z 5 doby
Transfer (prograf, neoparin, glucophage 500, acard, lutinus, progesteron besins)
7dpt - beta hcg - 8.7, 9dpt - beta hcg - 10.4 , 12dpt - 2.4💔
07.2023: Dr Pasnik: Allo Mlr - 22.5, Cross match - 24.8 - Tarivid i metronizadol przez 10 dni
08.2023 - 3 procedura IVF (dlugi protokół - menopur 225, recovelle 12) 7 pęcherzyków, 5 pobranych komórek, 4 dojrzałe, nie zapłodniła się żadna 😥😥
08.2024
Naturals - beta hcg 2.539 🥰🥰 -
Lara7777 wrote:Cześć dziewczyny,
Podczytuje ten wątek od jakiegoś czasu i wam pocichu kibicuje, gratuluje wszystkich ciaż i przytulam te którym się nie udało.
Jestem po 2 nieudanym ivf w novum. Tym razem skończyło się ciaza biochemiczna, dla mnie to ogromna różnica bo nigdy wcześniej nie widziałam na oczy bhcg powyżej 4.
Niestety procedura poszla bardzo zle, mimo najwyższych dawek leków praktycznie byl brak reakcji organizmu. Może dlatego ze na samym początku stymulacji się dosyc poważnie rozchorowałam (parter też)? Mielismy wysoka gorączkę i bole miesni. Trudno stwierdzić. W każdym razie udało sie uzyskać tylko 1 zarodek z 5 doby
Myslałam ze to będzie koniec naszych staran bo jak zwykle bhcg wyjdzie negatywna a teraz mimo ze ciaza się nie utrzymała nie czuje się na siłach zeby przestać. Chcialabym spróbować jeszcze raz .
Myślimy o Czechach albo klinice Gameta w Warszawie. U mnie oprócz ewidentych problemów immuno najgorszy problem to wiek i niskie amh. No i koszty
Do tej pory korzystaliśmy z refundacji invitro ale juz zaraz nie będę się łapać przez wiek.
Powiedzcie mi proszę jakie są koszty procedury ivf w Teprofit? I jaki jest koszt leków do stymulacji?
jestes w bardzo dobrym miejscu i bardzo dobrze że odchodzisz z novum. ja tam byłam pare lat, 0 ciąż i nie chwaląc się stracilismy tam ze 100 tys. szkoda czasu i siły, oni sa nastwieni tylko na kase a nie na Twoja ciążę
niestety ja nie miałam ivf w reprofit (za pozno tu trafilam), więc nie pomoge ale trzymam kciuki abys jak najszybciej zaczela tu swoje leczenie bo na pewno zakonczy się sukcesem 🤞🤞 -
Zenula wrote:Nawet usg nie jest wyrocznia przy przebadanym zarodku-ja miałam duże nt i jest wszystko ok! Nie wiedziałam o tym krwiaki że ma wpływ,a też miałam...plamiłam chyba do 16 tc...podstawą to dobry doświadczony lekarz,który dużo widział i sam potrafi ocenić caloksztalt-krew+usg. Nasz od razu powiedział że wszystko będzie dobrze a nie wiedział że nasz zarodek jest przebadany.
Będziesz robić test nifty? -
Lara7777 wrote:Cześć dziewczyny,
Lara indywidualny kosztorys dostaniecie po pierwszej konsultacji. Ta jest za darmo i może byc online. Czesi specjalizują się w ministymulacjach, które dają lepsza jakość komórek przy niskim amh. Z tego powodu decydowałaby sie na Czechy. Cykl mini, potem badanie zarodków i transfer. Czy to dobry plan to oczywiście do dyskusji z lekarzem.
Po moich doświadczeniach w leczeniu, tez przy niskim amh, teraz wiem ze błędem było transferowanie nieprzebadanych zarodków. Straciliśmy czas i pieniądze Wówczas nigdy nie wiadomo czy problem jest po stronie zarodka, immunologii czy endometrium.
Powodzenia jakakolwiek drogę wybierzecie 👍
-
Monika29 wrote:My jutro usypiamy nasza sukę 😭
Monika ♥️ z Wami dziś.
Mam 2 Bernenczyki i płacze na sama myśl o pożegnaniu z nimi kiedyś 🥺
To tylko pies..
To tylko pies, tak mówisz, tylko pies...
A ja ci powiem
Że pies to czasem więcej jest niż człowiek
On nie ma duszy, mówisz...
Popatrz jeszcze raz
Psia dusza większa jest od psa
My mamy dusze kieszonkowe
Maleńka dusza, wielki człowiek
Psia dusza się nie mieści w psie
I kiedy się uśmiechasz do niej
Ona się huśta na ogonie
A kiedy się pożegnać trzeba
I psu czas iść do psiego nieba
To niedaleko pies wyrusza
Przecież przy tobie jest psie niebo
Z tobą zostaje jego duszaZenula, Giosiek, Monika29, mała, Ewa3bit, Lea1111 lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:Masz rację ani USG ani badania z krwi nic nigdy nie jest wyrocznią🙂 naczytałam się wczoraj tyle że hoho😉 większość historii kończy się dobrze. Nie wiem jeszcze czy będę robić te test, trochę mnie korci dla świętego spokoju ale skoro przebadany zarodek i moja lekarka prowadzącą ma specjalność perinatolog i według niej i moje badania i USG bobaska jest zawsze ok to nie wiem czy zrobię. Czekam do wizyty w środę. Te pieniądze to wolałaby na majówkę przeznaczyć 😉 wyjechać nad morze i odpocząć psychicznie trochę.
Jakie masz dalej zalecenia?
Mój gin powiedział że na drugich prenatalnych będę musiała robić echo serca no i dal mi skierowanie na amnio. Nie zdecydowałam się na amnio tylko na częstsze wizyty u mojego gina-on sam protestował że za czesto hehe i zanim doszło do polowkowych wszystko się naprostowało i żadnego echa nie musieliśmy robić. Mój lekarz na każdym usg do samego porodu oglądał kość nosową ( nie sądzę że pamiętał o moim wysokim nt),sprawdzał profil twarzy,oglądał serce. Uspokajało mnie to bardziej niż cokolwiek-mówił że nie ma absolutnie do czego się tu przyczepić 🥰Monika29, mała, Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny tak się zastanawiam, czy kupując zarodek przebadany mam pewność, że dziecko nie będzie miała chorób genetycznych. Czy choroby genetyczne ròwnież później się rozwijają?
U mnie w rodzinie nie mam takich przypadków, nawet u dzieci urodzonych dawno po 40 matki.
Znam też młode matki z chorymi dziećmi, ale nie interesowałam się tym a teraz wpis od Magry trochę mnie zastanawia.
👩🦰+👨>40
Mimo leczenia brak ciąży naturalnej
AZ
●Reprofit:
❄21.01.2022
Transfer 5 dniowego❌
●Invimed Katowice+ immunologia.
KIR AA, Allo Mlr 33%
brak implantacyjnych
Leki:Accofil, encorton, Acard
20.12. Biopsja CD138+ CD56 ✅
❄02.02.2023
transfer 3 dniowego 9 I-II
Brak pulsu 8 tydzień💔👼 -
Mam pytanie do dziewczyn które maja ❄️ z KD. Czy zarodki macie wszystkie zamrożone pojedynczo bo w cenniku jest jakoś dziwnie napisane - 1 lub 2 w słońce. Trzeba się określić wcześniej ze chce się pojedynczo ?Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
Jatosia wrote:Mam pytanie do dziewczyn które maja ❄️ z KD. Czy zarodki macie wszystkie zamrożone pojedynczo bo w cenniku jest jakoś dziwnie napisane - 1 lub 2 w słońce. Trzeba się określić wcześniej ze chce się pojedynczo ?
Tak, musisz sama zdecydować, czy chcesz mrozić każdy zarodek osobno czy dwa razem. Jak zamrozisz dwa w słomce, to masz później dwie opcje:
1. transferujesz oba
2. transferujesz jeden i drugi ponownie zamrażają
Ja wolałam dopłacić do zamrożenia dodatkowych słomek, bo chciałam transferować pojedyncze zarodki i nie chciałam ich zbytecznie narażać dodatkowym rozmrażaniem i ponownym zamrażaniem.
Dodatkowo, jeśli chce się badać zarodki PGT, to muszą być zamrożone osobno, by móc je później zidentyfikować.