X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • SweetDream07 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Czy wy też czułyście w okolicach 14-15 tc taki dziwny, jakby ciągnący ból w podbrzuszu? Mam wrażenie jakby mi ktoś tam coś w środku naciągał. I mam takie delikatnie napięte podbrzusze od wczoraj. Tak jakby wczoraj mnie bardziej uwypukliło w ciągu jednego dnia 🤨

preg.png

13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
    05.03.23r. - jest 💚
    18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
    02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
    06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
    04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
    - - - - -
    Historia IVF:
    I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
    * 1 transfer - biochem
    * 2 transfer - beta 0
    * 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔

II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
    * 4 transfer - beta 0

III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
    * 5 transfer (świeży) - beta 0
    * 6 transfer - nasz Okruszek 💚
    Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄
  • Salome Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, podczytuję Was, ale głównie się relaksuję na leżaku i czytam książkę. Pogoda w Turcji boska ☀️, dziś sobie popływałam w basenie, cudowna sprawa, po powrocie do Krakowa zapisuję się na aqua aerobik 🏊‍♀️
    Wczoraj dostaliśmy od koordynatorki maila z pięknie przygotowanym załącznikiem z info o płci, otworzyliśmy go sobie na huśtawkach nad morzem. Nie ukrywam, że trochę się rozczarowałam, bo liczyłam na dziewczynkę, a tu chłopak! 🧒🏻Trochę sobie później popłakałam w pokoju, ale już się oswoiłam z tą myślą 😉

Karolina, ze smutkiem czytałam Twoje posty... Mam ogromną nadzieję, że amniopunkcja przyniesie dobre wiadomości! Jestem z Tobą, wysyłam Ci dużo mocy! 💪

mała, super, że już jesteś po prenatalnych i świetnie, że wszystko jest w porządku! 😊

palyna, może immunoglobuliny przy przebadanym zarodku zdałyby egzamin? Tak jak pisze The sleeping beauty - u mnie to zadziałało, a transfer z garścią leków skończył się porażką.

The sleeping beauty, a Ty nie miałaś mieć wizyty w poniedziałek? Albo już mi się coś miesza 🤔

Magra3, The_sleeping_beauty, Mysza123, WiosnyFanka, Monika29, Mati W., Magan, _Pina, I gave up, mała, AGAaa lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    No to wychodzi na to, ze immunologię nasz czysta i nie potrzebujesz tych wszystkich leków.

Analogiczna historię miała tutaj na forum Salome, ze pacjentka dr P., gdzie przy baterii leków transfer nieudany, a po zrobieniu transferu na ograniczonych lekach sie udało.

Miejmy nadzieje jednak, ze w Twoim przypadku jest to przedwczesne wyrokowanie i wynik bety pozytywnie Cie zaskoczy 🙂
    Zeb y bylo smieszniej - zaszal w ciaze naturalnie rok temu na wakacjach bez lekow , kompletnie bez niczgo , oprocz duzej ilosci wina :)

Zenula, Monika29 lubią tę wiadomość

palyna
  • palyna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Malutka bardzo się cieszę, że usg ok! Super!

Milva dawaj znac po transferze jak było!

Palyna a tak sobie jeszcze myślę, bo przepraszam, nie pamiętam ile razy podchodziłaś do AZ i gdzie, bo nie masz stopki, ale może kwestia tkwi w zarodku? Jesli z kariotypem Męża są kłopoty, a np. zarodki do AZ były z kliniki w Pl to może akurat trafiły się wadliwe? W koncu są od osób leczących się na niepłodność. Może sukcesem skończyłaby się AZ od młodych, zdrowych dawców?
    I zrób betę jeszcze w 7 dpt, będę mocno trzymała kciuki, żeby Kropuś jednak pozytywnie Cię zaskoczył 🥰

Podchodzilam w Reproficie , to juz drugi raz i za kazdym razem zarodke przebadany :)

palyna
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z Krecikiem na pokładzie :D Transfer robiła Rakosova i poszło bardzo sprawnie. Chwila moment i już. Oznaczenie HB/1
    Agolutin mam zalecony co drugi dzień. Pewnie dlatego że ten poziom był tylko lekko za niski. No i dobrze jakbym zrobiła za tydzień oznaczenie proga, ale to do mojej decyzji jak dam radę...

palyna, Salome, Magra3, The_sleeping_beauty, Mysza123, WiosnyFanka, Zenula, Monika29, Oshin, Giosiek, Mati W., Magan, SweetDream07, _Pina, mlia, I gave up, mała, Ewa3bit, Lea1111, AGAaa, Koralina88 lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Ja już z Krecikiem na pokładzie :D Transfer robiła Rakosova i poszło bardzo sprawnie. Chwila moment i już. Oznaczenie HB/1
    Agolutin mam zalecony co drugi dzień. Pewnie dlatego że ten poziom był tylko lekko za niski. No i dobrze jakbym zrobiła za tydzień oznaczenie proga, ale to do mojej decyzji jak dam radę...

Wielkie kciuki! 🤞🤞🤞🤞🤞

Milvaaa lubi tę wiadomość

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Hej Dziewczyny, podczytuję Was, ale głównie się relaksuję na leżaku i czytam książkę. Pogoda w Turcji boska ☀️, dziś sobie popływałam w basenie, cudowna sprawa, po powrocie do Krakowa zapisuję się na aqua aerobik 🏊‍♀️
    Wczoraj dostaliśmy od koordynatorki maila z pięknie przygotowanym załącznikiem z info o płci, otworzyliśmy go sobie na huśtawkach nad morzem. Nie ukrywam, że trochę się rozczarowałam, bo liczyłam na dziewczynkę, a tu chłopak! 🧒🏻Trochę sobie później popłakałam w pokoju, ale już się oswoiłam z tą myślą 😉

Karolina, ze smutkiem czytałam Twoje posty... Mam ogromną nadzieję, że amniopunkcja przyniesie dobre wiadomości! Jestem z Tobą, wysyłam Ci dużo mocy! 💪

mała, super, że już jesteś po prenatalnych i świetnie, że wszystko jest w porządku! 😊

palyna, może immunoglobuliny przy przebadanym zarodku zdałyby egzamin? Tak jak pisze The sleeping beauty - u mnie to zadziałało, a transfer z garścią leków skończył się porażką.

The sleeping beauty, a Ty nie miałaś mieć wizyty w poniedziałek? Albo już mi się coś miesza 🤔

Alez Wam bosko z tą Turcja 😍☀️😎 korzystaj!

A że chłopak? Bedziesz miała dwóch przystojniaków w domu 🙂

My 1 badanie połówkowe mamy jutro rano. Oby było ok 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 12:44

Salome, Zenula, Magra3, mlia, Mati W., mała lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 10 maja 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

Kciuki za zagnieżdżenie 🍀👍♥️
    Nie wiem czy którakolwiek z nas miała transfer z Rakosova 🙂 czuj sie wyróżniona 😀

Zenula, Monika29, I gave up, Mati W., mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    I teraz ma grzecznie siedzieć u mamusi 9 miesięcy 😊

Milvaaa, Zenula, Monika29, Mati W., mała lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png

Wysłany: 10 maja 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Zeb y bylo smieszniej - zaszal w ciaze naturalnie rok temu na wakacjach bez lekow , kompletnie bez niczgo , oprocz duzej ilosci wina :)

To tylko potwierdza, ze jesli teraz by nie wyszło to faktycznie pozostaje Ci era i dyskusja z Czechami, ktore leki zostawic

palyna, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:

Ale Ci zazdraszczam🙂 widzę, że w większości po AZ badanego jest chłopak. Ja podchodze do tego tak, że mój facet już mowi że będzie chodził z synkiem na karate, basen i różne tam wymyśla męskie zajęcia...a ja będę miała czas dla siebie 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 12:54

Salome, Zenula, Monika29, Mati W., mała lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy którakolwiek z nas miała transfer z Rakosova 🙂 czuj sie wyróżniona 😀

Ja nie mialam :) , trzymam kciuki!!

palyna
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała super, że na USG wszystko dobrze 💛
    Ja dziewczynki też już po wizycie i mój Wituś taki duży chłop już 250g!! dziś jest u mnie 17+5 a niunia parametry ma na 18+4. Ale najważniejsze że wszystko jest tak jak powinno. Tak bardzo już go kocham😍

The_sleeping_beauty, Zenula, Monika29, Giosiek, _Pina, WiosnyFanka, mlia, I gave up, Mati W., mała, Magan, Ewa3bit, AGAaa lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalnie ją poprosiłam :) Prowadzi mnie od samego początku i powiedziałam, że to by było pięknie zwieńczeniem tych wszystkich miesięcy

The_sleeping_beauty, Monika29, I gave up lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png

Wysłany: 10 maja 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Mała super, że na USG wszystko dobrze 💛
    Ja dziewczynki też już po wizycie i mój Wituś taki duży chłop już 250g!! dziś jest u mnie 17+5 a niunia parametry ma na 18+4. Ale najważniejsze że wszystko jest tak jak powinno. Tak bardzo już go kocham😍

Naprawdę duży 🙂 czym Ty go karmisz? 😀

Magra3, Magan lubią tę wiadomość

age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Ale Ci zazdraszczam🙂 widzę, że w większości po AZ badanego jest chłopak. Ja podchodze do tego tak, że mój facet już mowi że będzie chodził z synkiem na karate, basen i różne tam wymyśla męskie zajęcia...a ja będę miała czas dla siebie 😄

Ja właśnie chciałam mieć córkę buntowniczkę, walczącą ze stereotypami tak jak mama, więc te niby "męskie zajęcia" byłyby dla nas idealne, a tu zonk ;) No ale chłopak też może być niestandardowy, więc damy radę 🌸 💪😊

I rzeczywiście, przebadane zarodki to chyba w Reproficie w większości chłopaki 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 13:18

Magra3, Monika29, I gave up, Mati W., mała lubią tę wiadomość

🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Ja właśnie chciałam mieć córkę buntowniczkę, walczącą ze stereotypami tak jak mama, więc te niby "męskie zajęcia" byłyby dla nas idealne, a tu zonk ;) No ale chłopak też może być niestandardowy, więc damy radę 🌸 💪😊

I rzeczywiście, przebadane zarodki to chyba w Reproficie w większości chłopaki 🤔
    Każda kobieta gdzieś tam w podświadomości woli dziewczynkę a potem jest i tak corusia tatusia a synek mamuni 😊
    Zazdraszczam urlopiku,oczami wyobraźni jestem tam z Wami 🤩🤩🤩

Salome, Magra3, Mati W., mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę duży 🙂 czym Ty go karmisz? 😀
    No niestety ale parę tygodni temu non stop domagał się grzaneczek z dżemikiem, lodów i fryteczków z MC... matka w porę się opamiętała ale zdążył przyswoić skoro kalorii😆

The_sleeping_beauty, Monika29, Magan, Zenula, mlia, mała lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała,super!! Jeden srtesior odpadł...teraz aby do polowkowych 🙃

mała lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 10 maja 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    No niestety ale parę tygodni temu non stop domagał się grzaneczek z dżemikiem, lodów i fryteczków z MC... matka w porę się opamiętała ale zdążył przyswoić skoro kalorii😆

Chłopak dba o masę od poczatku 😀

Magra3, Magan lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ