Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny,
Czy wy też czułyście w okolicach 14-15 tc taki dziwny, jakby ciągnący ból w podbrzuszu? Mam wrażenie jakby mi ktoś tam coś w środku naciągał. I mam takie delikatnie napięte podbrzusze od wczoraj. Tak jakby wczoraj mnie bardziej uwypukliło w ciągu jednego dnia 🤨
13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
05.03.23r. - jest 💚
18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
- - - - -
Historia IVF:
I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
* 1 transfer - biochem
* 2 transfer - beta 0
* 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔
II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
* 4 transfer - beta 0
III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
* 5 transfer (świeży) - beta 0
* 6 transfer - nasz Okruszek 💚
Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄ -
Hej Dziewczyny, podczytuję Was, ale głównie się relaksuję na leżaku i czytam książkę. Pogoda w Turcji boska ☀️, dziś sobie popływałam w basenie, cudowna sprawa, po powrocie do Krakowa zapisuję się na aqua aerobik 🏊♀️
Wczoraj dostaliśmy od koordynatorki maila z pięknie przygotowanym załącznikiem z info o płci, otworzyliśmy go sobie na huśtawkach nad morzem. Nie ukrywam, że trochę się rozczarowałam, bo liczyłam na dziewczynkę, a tu chłopak! 🧒🏻Trochę sobie później popłakałam w pokoju, ale już się oswoiłam z tą myślą 😉
Karolina, ze smutkiem czytałam Twoje posty... Mam ogromną nadzieję, że amniopunkcja przyniesie dobre wiadomości! Jestem z Tobą, wysyłam Ci dużo mocy! 💪
mała, super, że już jesteś po prenatalnych i świetnie, że wszystko jest w porządku! 😊
palyna, może immunoglobuliny przy przebadanym zarodku zdałyby egzamin? Tak jak pisze The sleeping beauty - u mnie to zadziałało, a transfer z garścią leków skończył się porażką.
The sleeping beauty, a Ty nie miałaś mieć wizyty w poniedziałek? Albo już mi się coś miesza 🤔Magra3, The_sleeping_beauty, Mysza123, WiosnyFanka, Monika29, Mati W., Magan, _Pina, I gave up, mała, AGAaa lubią tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
The_sleeping_beauty wrote:No to wychodzi na to, ze immunologię nasz czysta i nie potrzebujesz tych wszystkich leków.
Analogiczna historię miała tutaj na forum Salome, ze pacjentka dr P., gdzie przy baterii leków transfer nieudany, a po zrobieniu transferu na ograniczonych lekach sie udało.
Miejmy nadzieje jednak, ze w Twoim przypadku jest to przedwczesne wyrokowanie i wynik bety pozytywnie Cie zaskoczy 🙂Zenula, Monika29 lubią tę wiadomość
palyna -
Jeżóweczka wrote:Malutka bardzo się cieszę, że usg ok! Super!
Milva dawaj znac po transferze jak było!
Palyna a tak sobie jeszcze myślę, bo przepraszam, nie pamiętam ile razy podchodziłaś do AZ i gdzie, bo nie masz stopki, ale może kwestia tkwi w zarodku? Jesli z kariotypem Męża są kłopoty, a np. zarodki do AZ były z kliniki w Pl to może akurat trafiły się wadliwe? W koncu są od osób leczących się na niepłodność. Może sukcesem skończyłaby się AZ od młodych, zdrowych dawców?
I zrób betę jeszcze w 7 dpt, będę mocno trzymała kciuki, żeby Kropuś jednak pozytywnie Cię zaskoczył 🥰
Podchodzilam w Reproficie , to juz drugi raz i za kazdym razem zarodke przebadanypalyna -
Ja już z Krecikiem na pokładzie Transfer robiła Rakosova i poszło bardzo sprawnie. Chwila moment i już. Oznaczenie HB/1
Agolutin mam zalecony co drugi dzień. Pewnie dlatego że ten poziom był tylko lekko za niski. No i dobrze jakbym zrobiła za tydzień oznaczenie proga, ale to do mojej decyzji jak dam radę...palyna, Salome, Magra3, The_sleeping_beauty, Mysza123, WiosnyFanka, Zenula, Monika29, Oshin, Giosiek, Mati W., Magan, SweetDream07, _Pina, mlia, I gave up, mała, Ewa3bit, Lea1111, AGAaa, Koralina88 lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Milvaaa wrote:Ja już z Krecikiem na pokładzie Transfer robiła Rakosova i poszło bardzo sprawnie. Chwila moment i już. Oznaczenie HB/1
Agolutin mam zalecony co drugi dzień. Pewnie dlatego że ten poziom był tylko lekko za niski. No i dobrze jakbym zrobiła za tydzień oznaczenie proga, ale to do mojej decyzji jak dam radę...
Wielkie kciuki! 🤞🤞🤞🤞🤞Milvaaa lubi tę wiadomość
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Salome wrote:Hej Dziewczyny, podczytuję Was, ale głównie się relaksuję na leżaku i czytam książkę. Pogoda w Turcji boska ☀️, dziś sobie popływałam w basenie, cudowna sprawa, po powrocie do Krakowa zapisuję się na aqua aerobik 🏊♀️
Wczoraj dostaliśmy od koordynatorki maila z pięknie przygotowanym załącznikiem z info o płci, otworzyliśmy go sobie na huśtawkach nad morzem. Nie ukrywam, że trochę się rozczarowałam, bo liczyłam na dziewczynkę, a tu chłopak! 🧒🏻Trochę sobie później popłakałam w pokoju, ale już się oswoiłam z tą myślą 😉
Karolina, ze smutkiem czytałam Twoje posty... Mam ogromną nadzieję, że amniopunkcja przyniesie dobre wiadomości! Jestem z Tobą, wysyłam Ci dużo mocy! 💪
mała, super, że już jesteś po prenatalnych i świetnie, że wszystko jest w porządku! 😊
palyna, może immunoglobuliny przy przebadanym zarodku zdałyby egzamin? Tak jak pisze The sleeping beauty - u mnie to zadziałało, a transfer z garścią leków skończył się porażką.
The sleeping beauty, a Ty nie miałaś mieć wizyty w poniedziałek? Albo już mi się coś miesza 🤔
Alez Wam bosko z tą Turcja 😍☀️😎 korzystaj!
A że chłopak? Bedziesz miała dwóch przystojniaków w domu 🙂
My 1 badanie połówkowe mamy jutro rano. Oby było ok 🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 12:44
Salome, Zenula, Magra3, mlia, Mati W., mała lubią tę wiadomość
-
Milvaaa wrote:Ja już z Krecikiem na pokładzie Transfer robiła Rakosova i poszło bardzo sprawnie. Chwila moment i już. Oznaczenie HB/1
Agolutin mam zalecony co drugi dzień. Pewnie dlatego że ten poziom był tylko lekko za niski. No i dobrze jakbym zrobiła za tydzień oznaczenie proga, ale to do mojej decyzji jak dam radę...
Kciuki za zagnieżdżenie 🍀👍♥️
Nie wiem czy którakolwiek z nas miała transfer z Rakosova 🙂 czuj sie wyróżniona 😀Zenula, Monika29, I gave up, Mati W., mała lubią tę wiadomość
-
Agolutin mam zalecony co drugi dzień. Pewnie dlatego że ten poziom był tylko lekko za niski. No i dobrze jakbym zrobiła za tydzień oznaczenie proga, ale to do mojej decyzji jak dam radę...Milvaaa, Zenula, Monika29, Mati W., mała lubią tę wiadomość
-
palyna wrote:Zeb y bylo smieszniej - zaszal w ciaze naturalnie rok temu na wakacjach bez lekow , kompletnie bez niczgo , oprocz duzej ilosci wina
To tylko potwierdza, ze jesli teraz by nie wyszło to faktycznie pozostaje Ci era i dyskusja z Czechami, ktore leki zostawicpalyna, mała lubią tę wiadomość
-
Salome wrote:Hej Dziewczyny, podczytuję Was, ale głównie się relaksuję na leżaku i czytam książkę. Pogoda w Turcji boska ☀️, dziś sobie popływałam w basenie, cudowna sprawa, po powrocie do Krakowa zapisuję się na aqua aerobik 🏊♀️
The sleeping beauty, a Ty nie miałaś mieć wizyty w poniedziałek? Albo już mi się coś miesza 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 12:54
Salome, Zenula, Monika29, Mati W., mała lubią tę wiadomość
-
Mała super, że na USG wszystko dobrze 💛
Ja dziewczynki też już po wizycie i mój Wituś taki duży chłop już 250g!! dziś jest u mnie 17+5 a niunia parametry ma na 18+4. Ale najważniejsze że wszystko jest tak jak powinno. Tak bardzo już go kocham😍The_sleeping_beauty, Zenula, Monika29, Giosiek, _Pina, WiosnyFanka, mlia, I gave up, Mati W., mała, Magan, Ewa3bit, AGAaa lubią tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:Kciuki za zagnieżdżenie 🍀👍♥️
Nie wiem czy którakolwiek z nas miała transfer z Rakosova 🙂 czuj sie wyróżniona 😀The_sleeping_beauty, Monika29, I gave up lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Magra3 wrote:Mała super, że na USG wszystko dobrze 💛
Ja dziewczynki też już po wizycie i mój Wituś taki duży chłop już 250g!! dziś jest u mnie 17+5 a niunia parametry ma na 18+4. Ale najważniejsze że wszystko jest tak jak powinno. Tak bardzo już go kocham😍
Naprawdę duży 🙂 czym Ty go karmisz? 😀Magra3, Magan lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:Ale Ci zazdraszczam🙂 widzę, że w większości po AZ badanego jest chłopak. Ja podchodze do tego tak, że mój facet już mowi że będzie chodził z synkiem na karate, basen i różne tam wymyśla męskie zajęcia...a ja będę miała czas dla siebie 😄
Ja właśnie chciałam mieć córkę buntowniczkę, walczącą ze stereotypami tak jak mama, więc te niby "męskie zajęcia" byłyby dla nas idealne, a tu zonk No ale chłopak też może być niestandardowy, więc damy radę 🌸 💪😊
I rzeczywiście, przebadane zarodki to chyba w Reproficie w większości chłopaki 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 13:18
Magra3, Monika29, I gave up, Mati W., mała lubią tę wiadomość
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Salome wrote:Ja właśnie chciałam mieć córkę buntowniczkę, walczącą ze stereotypami tak jak mama, więc te niby "męskie zajęcia" byłyby dla nas idealne, a tu zonk No ale chłopak też może być niestandardowy, więc damy radę 🌸 💪😊
I rzeczywiście, przebadane zarodki to chyba w Reproficie w większości chłopaki 🤔
Zazdraszczam urlopiku,oczami wyobraźni jestem tam z Wami 🤩🤩🤩Salome, Magra3, Mati W., mała lubią tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:Naprawdę duży 🙂 czym Ty go karmisz? 😀
The_sleeping_beauty, Monika29, Magan, Zenula, mlia, mała lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:No niestety ale parę tygodni temu non stop domagał się grzaneczek z dżemikiem, lodów i fryteczków z MC... matka w porę się opamiętała ale zdążył przyswoić skoro kalorii😆
Chłopak dba o masę od poczatku 😀Magra3, Magan lubią tę wiadomość