X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • SweetDream07 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Czy wy też czułyście w okolicach 14-15 tc taki dziwny, jakby ciągnący ból w podbrzuszu? Mam wrażenie jakby mi ktoś tam coś w środku naciągał. I mam takie delikatnie napięte podbrzusze od wczoraj. Tak jakby wczoraj mnie bardziej uwypukliło w ciągu jednego dnia 🤨

preg.png

13.02.23r. - transfer, Reprofit Ostrava
    05.03.23r. - jest 💚
    18.04.23r. - prenatalne OK, 5.85 cm 💚
    02.05.23r. - USG 13+6, 8.20 cm 💚 dziewczynka 💚🤗
    06.06.23r. - USG 18+6, 330 gram Księżniczki 💚
    04.07.23r. - USG 22+6, 630 gram Szczęścia 💚
    - - - - -
    Historia IVF:
    I procedura, 3 zarodki z KD - Eurofertil:
    * 1 transfer - biochem
    * 2 transfer - beta 0
    * 3 transfer - puste jajo, poronienie wywołane w szpitalu w 9 tc 💔

II procedura, 1 zarodek z KD - Eurofertil:
    * 4 transfer - beta 0

III procedura, 6 zarodków z KD - Reprofit:
    * 5 transfer (świeży) - beta 0
    * 6 transfer - nasz Okruszek 💚
    Czekają na Nas: ⛄⛄⛄⛄
  • Salome Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, podczytuję Was, ale głównie się relaksuję na leżaku i czytam książkę. Pogoda w Turcji boska ☀️, dziś sobie popływałam w basenie, cudowna sprawa, po powrocie do Krakowa zapisuję się na aqua aerobik 🏊‍♀️
    Wczoraj dostaliśmy od koordynatorki maila z pięknie przygotowanym załącznikiem z info o płci, otworzyliśmy go sobie na huśtawkach nad morzem. Nie ukrywam, że trochę się rozczarowałam, bo liczyłam na dziewczynkę, a tu chłopak! 🧒🏻Trochę sobie później popłakałam w pokoju, ale już się oswoiłam z tą myślą 😉

Karolina, ze smutkiem czytałam Twoje posty... Mam ogromną nadzieję, że amniopunkcja przyniesie dobre wiadomości! Jestem z Tobą, wysyłam Ci dużo mocy! 💪

mała, super, że już jesteś po prenatalnych i świetnie, że wszystko jest w porządku! 😊

palyna, może immunoglobuliny przy przebadanym zarodku zdałyby egzamin? Tak jak pisze The sleeping beauty - u mnie to zadziałało, a transfer z garścią leków skończył się porażką.

The sleeping beauty, a Ty nie miałaś mieć wizyty w poniedziałek? Albo już mi się coś miesza 🤔

Magra3, The_sleeping_beauty, Mysza123, WiosnyFanka, Monika29, Mati W., Magan, _Pina, I gave up, mała, AGAaa lubią tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    No to wychodzi na to, ze immunologię nasz czysta i nie potrzebujesz tych wszystkich leków.

Analogiczna historię miała tutaj na forum Salome, ze pacjentka dr P., gdzie przy baterii leków transfer nieudany, a po zrobieniu transferu na ograniczonych lekach sie udało.

Miejmy nadzieje jednak, ze w Twoim przypadku jest to przedwczesne wyrokowanie i wynik bety pozytywnie Cie zaskoczy 🙂
    Zeb y bylo smieszniej - zaszal w ciaze naturalnie rok temu na wakacjach bez lekow , kompletnie bez niczgo , oprocz duzej ilosci wina :)

Zenula, Monika29 lubią tę wiadomość

palyna
  • palyna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Malutka bardzo się cieszę, że usg ok! Super!

Milva dawaj znac po transferze jak było!

Palyna a tak sobie jeszcze myślę, bo przepraszam, nie pamiętam ile razy podchodziłaś do AZ i gdzie, bo nie masz stopki, ale może kwestia tkwi w zarodku? Jesli z kariotypem Męża są kłopoty, a np. zarodki do AZ były z kliniki w Pl to może akurat trafiły się wadliwe? W koncu są od osób leczących się na niepłodność. Może sukcesem skończyłaby się AZ od młodych, zdrowych dawców?
    I zrób betę jeszcze w 7 dpt, będę mocno trzymała kciuki, żeby Kropuś jednak pozytywnie Cię zaskoczył 🥰

Podchodzilam w Reproficie , to juz drugi raz i za kazdym razem zarodke przebadany :)

palyna
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już z Krecikiem na pokładzie :D Transfer robiła Rakosova i poszło bardzo sprawnie. Chwila moment i już. Oznaczenie HB/1
    Agolutin mam zalecony co drugi dzień. Pewnie dlatego że ten poziom był tylko lekko za niski. No i dobrze jakbym zrobiła za tydzień oznaczenie proga, ale to do mojej decyzji jak dam radę...

palyna, Salome, Magra3, The_sleeping_beauty, Mysza123, WiosnyFanka, Zenula, Monika29, Oshin, Giosiek, Mati W., Magan, SweetDream07, _Pina, mlia, I gave up, mała, Ewa3bit, Lea1111, AGAaa, Koralina88 lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Ja już z Krecikiem na pokładzie :D Transfer robiła Rakosova i poszło bardzo sprawnie. Chwila moment i już. Oznaczenie HB/1
    Agolutin mam zalecony co drugi dzień. Pewnie dlatego że ten poziom był tylko lekko za niski. No i dobrze jakbym zrobiła za tydzień oznaczenie proga, ale to do mojej decyzji jak dam radę...

Wielkie kciuki! 🤞🤞🤞🤞🤞

Milvaaa lubi tę wiadomość

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Hej Dziewczyny, podczytuję Was, ale głównie się relaksuję na leżaku i czytam książkę. Pogoda w Turcji boska ☀️, dziś sobie popływałam w basenie, cudowna sprawa, po powrocie do Krakowa zapisuję się na aqua aerobik 🏊‍♀️
    Wczoraj dostaliśmy od koordynatorki maila z pięknie przygotowanym załącznikiem z info o płci, otworzyliśmy go sobie na huśtawkach nad morzem. Nie ukrywam, że trochę się rozczarowałam, bo liczyłam na dziewczynkę, a tu chłopak! 🧒🏻Trochę sobie później popłakałam w pokoju, ale już się oswoiłam z tą myślą 😉

Karolina, ze smutkiem czytałam Twoje posty... Mam ogromną nadzieję, że amniopunkcja przyniesie dobre wiadomości! Jestem z Tobą, wysyłam Ci dużo mocy! 💪

mała, super, że już jesteś po prenatalnych i świetnie, że wszystko jest w porządku! 😊

palyna, może immunoglobuliny przy przebadanym zarodku zdałyby egzamin? Tak jak pisze The sleeping beauty - u mnie to zadziałało, a transfer z garścią leków skończył się porażką.

The sleeping beauty, a Ty nie miałaś mieć wizyty w poniedziałek? Albo już mi się coś miesza 🤔

Alez Wam bosko z tą Turcja 😍☀️😎 korzystaj!

A że chłopak? Bedziesz miała dwóch przystojniaków w domu 🙂

My 1 badanie połówkowe mamy jutro rano. Oby było ok 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 12:44

Salome, Zenula, Magra3, mlia, Mati W., mała lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 10 maja 2023, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

Kciuki za zagnieżdżenie 🍀👍♥️
    Nie wiem czy którakolwiek z nas miała transfer z Rakosova 🙂 czuj sie wyróżniona 😀

Zenula, Monika29, I gave up, Mati W., mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    I teraz ma grzecznie siedzieć u mamusi 9 miesięcy 😊

Milvaaa, Zenula, Monika29, Mati W., mała lubią tę wiadomość

Wysłany: 10 maja 2023, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Zeb y bylo smieszniej - zaszal w ciaze naturalnie rok temu na wakacjach bez lekow , kompletnie bez niczgo , oprocz duzej ilosci wina :)

To tylko potwierdza, ze jesli teraz by nie wyszło to faktycznie pozostaje Ci era i dyskusja z Czechami, ktore leki zostawic

palyna, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:

Ale Ci zazdraszczam🙂 widzę, że w większości po AZ badanego jest chłopak. Ja podchodze do tego tak, że mój facet już mowi że będzie chodził z synkiem na karate, basen i różne tam wymyśla męskie zajęcia...a ja będę miała czas dla siebie 😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 12:54

Salome, Zenula, Monika29, Mati W., mała lubią tę wiadomość

• palyna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy którakolwiek z nas miała transfer z Rakosova 🙂 czuj sie wyróżniona 😀

Ja nie mialam :) , trzymam kciuki!!

palyna
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała super, że na USG wszystko dobrze 💛
    Ja dziewczynki też już po wizycie i mój Wituś taki duży chłop już 250g!! dziś jest u mnie 17+5 a niunia parametry ma na 18+4. Ale najważniejsze że wszystko jest tak jak powinno. Tak bardzo już go kocham😍

The_sleeping_beauty, Zenula, Monika29, Giosiek, _Pina, WiosnyFanka, mlia, I gave up, Mati W., mała, Magan, Ewa3bit, AGAaa lubią tę wiadomość

• Milvaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalnie ją poprosiłam :) Prowadzi mnie od samego początku i powiedziałam, że to by było pięknie zwieńczeniem tych wszystkich miesięcy

The_sleeping_beauty, Monika29, I gave up lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png

Wysłany: 10 maja 2023, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Mała super, że na USG wszystko dobrze 💛
    Ja dziewczynki też już po wizycie i mój Wituś taki duży chłop już 250g!! dziś jest u mnie 17+5 a niunia parametry ma na 18+4. Ale najważniejsze że wszystko jest tak jak powinno. Tak bardzo już go kocham😍

Naprawdę duży 🙂 czym Ty go karmisz? 😀

Magra3, Magan lubią tę wiadomość

age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Ale Ci zazdraszczam🙂 widzę, że w większości po AZ badanego jest chłopak. Ja podchodze do tego tak, że mój facet już mowi że będzie chodził z synkiem na karate, basen i różne tam wymyśla męskie zajęcia...a ja będę miała czas dla siebie 😄

Ja właśnie chciałam mieć córkę buntowniczkę, walczącą ze stereotypami tak jak mama, więc te niby "męskie zajęcia" byłyby dla nas idealne, a tu zonk ;) No ale chłopak też może być niestandardowy, więc damy radę 🌸 💪😊

I rzeczywiście, przebadane zarodki to chyba w Reproficie w większości chłopaki 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 13:18

Magra3, Monika29, I gave up, Mati W., mała lubią tę wiadomość

🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salome wrote:
    Ja właśnie chciałam mieć córkę buntowniczkę, walczącą ze stereotypami tak jak mama, więc te niby "męskie zajęcia" byłyby dla nas idealne, a tu zonk ;) No ale chłopak też może być niestandardowy, więc damy radę 🌸 💪😊

I rzeczywiście, przebadane zarodki to chyba w Reproficie w większości chłopaki 🤔
    Każda kobieta gdzieś tam w podświadomości woli dziewczynkę a potem jest i tak corusia tatusia a synek mamuni 😊
    Zazdraszczam urlopiku,oczami wyobraźni jestem tam z Wami 🤩🤩🤩

Salome, Magra3, Mati W., mała lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę duży 🙂 czym Ty go karmisz? 😀
    No niestety ale parę tygodni temu non stop domagał się grzaneczek z dżemikiem, lodów i fryteczków z MC... matka w porę się opamiętała ale zdążył przyswoić skoro kalorii😆

The_sleeping_beauty, Monika29, Magan, Zenula, mlia, mała lubią tę wiadomość

• Zenula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała,super!! Jeden srtesior odpadł...teraz aby do polowkowych 🙃

mała lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 10 maja 2023, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    No niestety ale parę tygodni temu non stop domagał się grzaneczek z dżemikiem, lodów i fryteczków z MC... matka w porę się opamiętała ale zdążył przyswoić skoro kalorii😆

Chłopak dba o masę od poczatku 😀

Magra3, Magan lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ