X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja też i ja też trzymam mega mocne kciuki za wszystkie 😊 To słoneczko dziś na niebie to ode mnie dla Was😉 żeby każda miała radosny dzień 🌞

Zenula, mała, Mati W., Ewa3bit, Wiola82, I gave up, Monika29 lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    I gave up, Lilkam, Milvaa maj jest Wasz 💪💪💪 Czekamy na was ❤️🧡💛💚
    Mała Ty też dzisiaj?

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    I gave up, Lilkam i Milvaaa trzymam za was cztery kciuki ✊✊✊✊
    Koralina za ciebie i twojego maluszka również, wierzę że będzie dobrze. Mi wyszły pappa w sensie krew plus usg z wynikiem zd 1:184 a chłopak zdrowy wg Nifty.
    Dziewczyny wróciłam do pracy i ciężko mi was podczytywać ale wczoraj miałam taką sytuację że byłam na połówkowych i mamy 252g (18+2) ☺️
    Dr w piątek poprosiła żebym zmieniła lekarza od połówkowych żeby te przepływy i zastawkę obejrzał dokładnie i mi wyznaczono termin na wczoraj. Trochę niby za wcześnie ale udało się złapać bąbla :)
    Gratuluję, duży chłopak 🥰 Najważniejsze, że wszystko dobrze. Wszystkiego dobrego 😘

mlia lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Mała Ty też dzisiaj?
    Też, za 2 godziny 🫣

mlia, WiosnyFanka, AGAaa, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Też, za 2 godziny 🫣
    To daj koniecznie znać ✊✊✊✊

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Też, za 2 godziny 🫣
    🤞🍀🤞😃🤞😃🤞😃

mała lubi tę wiadomość

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dla mnie facelle z Rossmana są bezbłędne ☺️
    Właśnie wczoraj sobie je kupiłam :)
    Dzięki za wszystkie kciuki . Ja za Was też bardzo mocno trzymam 🍀✊
    Zjemy śniadanie i wyjeżdżamy 😁

Magra3, mała, Ewa3bit, Monika29, The_sleeping_beauty, SweetDream07 lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Też, za 2 godziny 🫣
    No to kciukasy ✊✊✊✊

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, byłam na tej konsultacji apropos nosidła. Kupiłam nosidło hybrydowe kavka-wczoraj testowałam i jestem zadowolona. To jest połączenie chusty i nosidła. Dzieć od razu usnął. Mam tylko jak zwykle problem z tym jak ubrać dziecia do tego. Do nosidła-każdego dziecko musi mieć juz choc troche stabilną główkę, także u Ciebie zoostaje tylko chusta-do tego co ja mam min miesiąc musi mieć, choć wygląda jak chusta.
    Kupiłam jeszcze na allegro chuste kółkową do używania w domu, ale czekam jeszcze na dostawe :)

Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to sie chyba dziewczyny poddaje ... drugi transfer z AZ dzis 5 dni po transferze i biel wizira az w oczy kole.... :( jestem na 100% przekonan ze znowu sie nie udalo ... juz nie wiem czego mam sie czepic i co zrobic ... od gory do dolu jestem przebadana, zrobione doslownie wszystko ... ewentualnie zostal mi tylko do zrobienia test ERA , ale nie wiem czy mi sie w ogole jeszcze chce... :(

palyna
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna1212 wrote:
    I Ja tez może maj jutro mam konsultacje online zobaczymy ile będę czekać na zarodek 😘

Ja mam konsultację online w czwartek, także zaczynamy w bardzo podobnym czasie. Daj znac jak wrażenia po wizycie. Trzymam kciuki!

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    A ja to sie chyba dziewczyny poddaje ... drugi transfer z AZ dzis 5 dni po transferze i biel wizira az w oczy kole.... :( jestem na 100% przekonan ze znowu sie nie udalo ... juz nie wiem czego mam sie czepic i co zrobic ... od gory do dolu jestem przebadana, zrobione doslownie wszystko ... ewentualnie zostal mi tylko do zrobienia test ERA , ale nie wiem czy mi sie w ogole jeszcze chce... :(
    A byłaś kiedykolwiek w jakiejkolwiek ciąży,choćby biochemicznej?

age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:

Po pierwsze 5dpt to za wcześnie na test sikany. BHCG zaczyna się produkować w niektórych przypadkach nawet 6dpt. Wiarygodny wynik to beta z krwi najwcześniej 7dpt.

Test ERA polecam jeśli transfery odbywają się na cyklu sztucznym.

Miałaś przebadany zarodek? Immunologię sprawdziłaś? Jaki masz poziom Allo MLR? Myślałas o immunoglobulinach? U mnie 4 transfery z betą 0, dopiero piąty na immunoglobulinach własnie dał pozytywną betę.

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • AGAaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromne kciuki za każdą z Was dzisiaj. Na pewno pięknie rozwalicie bank ❤️

Palyna immunologię też badałaś.
    Ja miałam późne zagnieżdżenie więc w 5dpt też mogłabym mieć biel, ale że generalnie nie jestem fanką testów sikanych (to nie na moje nerwy 🤦‍♀️) wolałam odczekać parę dni i iść na betę.

Zenula jak zapinasz sama sobie tą kavkę z dzieckiem w środku? Dla mnie to było niemożliwe do wykonania bez pomocy osoby 2giej 🤦‍♀️ ale może jest jakiś patent?
    Poddałam się i poszłam w Bondolino 🤦‍♀️
    Aaaaa miałam Cię pytać- myjesz dziąsełka Hranolkowi?
    Ja mam taką silikonową szczoteczkę nakładana na palec i dla Małej to jest taki hit jakby codziennie miała dzień dziecka 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 09:41

Monika29, Magra3, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

• palyna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    A byłaś kiedykolwiek w jakiejkolwiek ciąży,choćby biochemicznej?
    Bylam kilka razy w ciazy , kazda konczyla sie na etapie 8-9 tygodnia... ostatnim razem nawet udalo sie naturalnie zajsc ... ale okazalo sie ze maz ma nieprawidlowy kariotyp wiec zdecydowalismy sie na AZ z przebadanym zarodkiem bo moje AMH tez pozostawia duzo do zyczenia...

Zenula lubi tę wiadomość

palyna
  • palyna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:
    Dziewczyny ogromne kciuki za każdą z Was dzisiaj. Na pewno pięknie rozwalicie bank ❤️

Palyna immunologię też badałaś?
    Tak jak wspomnialam , mam wsyztsko przebadane , jedyne czego jeszcze nie robilam to test ERA...
    Jak macie jakikolwiek pomysl na mnie to piszcie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 09:40

palyna
  • palyna Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WiosnyFanka wrote:
    Po pierwsze 5dpt to za wcześnie na test sikany. BHCG zaczyna się produkować w niektórych przypadkach nawet 6dpt. Wiarygodny wynik to beta z krwi najwcześniej 7dpt.

Test ERA polecam jeśli transfery odbywają się na cyklu sztucznym.

Miałaś przebadany zarodek? Immunologię sprawdziłaś? Jaki masz poziom Allo MLR? Myślałas o immunoglobulinach? U mnie 4 transfery z betą 0, dopiero piąty na immunoglobulinach własnie dał pozytywną betę.

Ja wiem ze za wczesnie niby... ale wiecie jak to jest... jak kiedys sie juz bylo w ciazy i widzialo sie cien cienia w 5 dniu po transfrze to juz ma sie czarne mysli ...

Teraz mialam na cyklu sztucznym transfer, immunologia ogarnieta , probowalam juz na intralipidzie na immunoglobulinach ... ja juz cuda wianki robilam i nic... z tymze faktycznie - na immunoglobulinach probowalam na naszych zarodkach - czyli nieprawidlowy kariotyp meza- moze to jest jeszcze jakis kierunek ... Nie pamietam dokladnie jakie mam Allo MLR ale z tego co pamietam to bylo w porzadku , na pewno nie mialam wskazan do szczepien - jedyne zalecenia Pasnika to Accofil encorton equarol

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 09:50

palyna
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila cudowna wiadomość 😘😘😘😘❤ bardzo się cieszę że synek zdrowy 🥰
    Zenula to fajnie że nosidło Wam pasuje , dzięki za te informacje to teraz czekam jak Ci się spr ta kółkowa 🙂 z tym ubieraniem to faktycznie nie wiadomo jak, bo jednak chusta czy to nosidło trochę otula dziecko. Patrzyłam na te nosidła i fajne są 😊
    Mała ✊✊✊✊

mała lubi tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Bylam kilka razy w ciazy , kazda konczyla sie na etapie 8-9 tygodnia... ostatnim razem nawet udalo sie naturalnie zajsc ... ale okazalo sie ze maz ma nieprawidlowy kariotyp wiec zdecydowalismy sie na AZ z przebadanym zarodkiem bo moje AMH tez pozostawia duzo do zyczenia...
    To dobra wiadomość!! Napisz proszę jakie leki brałaś,jak długo i jakie dawki. To że piszesz ze masz immuno ogarnięta to może coś jednak jest przeoczone? Byłaś w naturalnej ciazy- to na prawdę coś!! Raczej problemy z immuno masz

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 10 maja 2023, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGAaa wrote:

Zenula jak zapinasz sama sobie tą kavkę z dzieckiem w środku? Dla mnie to było niemożliwe do wykonania bez pomocy osoby 2giej 🤦‍♀️
    Tak,sama. Najpierw zapinam pas z przodu. Potem biorę dziecia, ustawiam mu nozki na żabkę,trzymam go jedną ręką a drugą ogarniam ramiona. Najpierw jedno,potem drugie. Wiązałam parę razy w sklepie i jakoś poszlo. Robię to przed lustrem 😊
    Nie wiem tylko jak dziecko do tego ubierać. Wczoraj wieczorem założyłam mu kombinezon jesienny z kapturkiem...no nie wiem🤷‍♀️..ja się zapocilam🤦‍♀️...Pani w sklepie mówiła żeby najlepiej dziecia ubrać w Śpiochy i otulić swoimi ciuchami ale ja nie mam stricte ciążowych kurtek i nic się nie zapina,muszę dziecia cieplej ubrać...

Korzystasz z chusty kółkowej?

Nie myje dziąselek,a powinnam?🫣

Monika29 lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ