Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
mlia wrote:I gave up, Lilkam i Milvaaa trzymam za was cztery kciuki ✊✊✊✊
Koralina za ciebie i twojego maluszka również, wierzę że będzie dobrze. Mi wyszły pappa w sensie krew plus usg z wynikiem zd 1:184 a chłopak zdrowy wg Nifty.
Dziewczyny wróciłam do pracy i ciężko mi was podczytywać ale wczoraj miałam taką sytuację że byłam na połówkowych i mamy 252g (18+2) ☺️
Dr w piątek poprosiła żebym zmieniła lekarza od połówkowych żeby te przepływy i zastawkę obejrzał dokładnie i mi wyznaczono termin na wczoraj. Trochę niby za wcześnie ale udało się złapać bąblamlia lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mała wrote:Też, za 2 godziny 🫣
mała lubi tę wiadomość
42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
mała wrote:Dla mnie facelle z Rossmana są bezbłędne ☺️
Dzięki za wszystkie kciuki . Ja za Was też bardzo mocno trzymam 🍀✊
Zjemy śniadanie i wyjeżdżamy 😁Magra3, mała, Ewa3bit, Monika29, The_sleeping_beauty, SweetDream07 lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Monika, byłam na tej konsultacji apropos nosidła. Kupiłam nosidło hybrydowe kavka-wczoraj testowałam i jestem zadowolona. To jest połączenie chusty i nosidła. Dzieć od razu usnął. Mam tylko jak zwykle problem z tym jak ubrać dziecia do tego. Do nosidła-każdego dziecko musi mieć juz choc troche stabilną główkę, także u Ciebie zoostaje tylko chusta-do tego co ja mam min miesiąc musi mieć, choć wygląda jak chusta.
Kupiłam jeszcze na allegro chuste kółkową do używania w domu, ale czekam jeszcze na dostaweEwa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
A ja to sie chyba dziewczyny poddaje ... drugi transfer z AZ dzis 5 dni po transferze i biel wizira az w oczy kole.... jestem na 100% przekonan ze znowu sie nie udalo ... juz nie wiem czego mam sie czepic i co zrobic ... od gory do dolu jestem przebadana, zrobione doslownie wszystko ... ewentualnie zostal mi tylko do zrobienia test ERA , ale nie wiem czy mi sie w ogole jeszcze chce...palyna
-
Joanna1212 wrote:I Ja tez może maj jutro mam konsultacje online zobaczymy ile będę czekać na zarodek 😘
Ja mam konsultację online w czwartek, także zaczynamy w bardzo podobnym czasie. Daj znac jak wrażenia po wizycie. Trzymam kciuki!Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
palyna wrote:A ja to sie chyba dziewczyny poddaje ... drugi transfer z AZ dzis 5 dni po transferze i biel wizira az w oczy kole.... jestem na 100% przekonan ze znowu sie nie udalo ... juz nie wiem czego mam sie czepic i co zrobic ... od gory do dolu jestem przebadana, zrobione doslownie wszystko ... ewentualnie zostal mi tylko do zrobienia test ERA , ale nie wiem czy mi sie w ogole jeszcze chce...
-
palyna wrote:A ja to sie chyba dziewczyny poddaje ... drugi transfer z AZ dzis 5 dni po transferze i biel wizira az w oczy kole.... jestem na 100% przekonan ze znowu sie nie udalo ... juz nie wiem czego mam sie czepic i co zrobic ... od gory do dolu jestem przebadana, zrobione doslownie wszystko ... ewentualnie zostal mi tylko do zrobienia test ERA , ale nie wiem czy mi sie w ogole jeszcze chce...
Po pierwsze 5dpt to za wcześnie na test sikany. BHCG zaczyna się produkować w niektórych przypadkach nawet 6dpt. Wiarygodny wynik to beta z krwi najwcześniej 7dpt.
Test ERA polecam jeśli transfery odbywają się na cyklu sztucznym.
Miałaś przebadany zarodek? Immunologię sprawdziłaś? Jaki masz poziom Allo MLR? Myślałas o immunoglobulinach? U mnie 4 transfery z betą 0, dopiero piąty na immunoglobulinach własnie dał pozytywną betę.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Dziewczyny ogromne kciuki za każdą z Was dzisiaj. Na pewno pięknie rozwalicie bank ❤️
Palyna immunologię też badałaś.
Ja miałam późne zagnieżdżenie więc w 5dpt też mogłabym mieć biel, ale że generalnie nie jestem fanką testów sikanych (to nie na moje nerwy 🤦♀️) wolałam odczekać parę dni i iść na betę.
Zenula jak zapinasz sama sobie tą kavkę z dzieckiem w środku? Dla mnie to było niemożliwe do wykonania bez pomocy osoby 2giej 🤦♀️ ale może jest jakiś patent?
Poddałam się i poszłam w Bondolino 🤦♀️
Aaaaa miałam Cię pytać- myjesz dziąsełka Hranolkowi?
Ja mam taką silikonową szczoteczkę nakładana na palec i dla Małej to jest taki hit jakby codziennie miała dzień dziecka 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 09:41
Monika29, Magra3, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Zenula wrote:A byłaś kiedykolwiek w jakiejkolwiek ciąży,choćby biochemicznej?
Zenula lubi tę wiadomość
palyna -
AGAaa wrote:Dziewczyny ogromne kciuki za każdą z Was dzisiaj. Na pewno pięknie rozwalicie bank ❤️
Palyna immunologię też badałaś?
Jak macie jakikolwiek pomysl na mnie to piszcie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 09:40
palyna -
WiosnyFanka wrote:Po pierwsze 5dpt to za wcześnie na test sikany. BHCG zaczyna się produkować w niektórych przypadkach nawet 6dpt. Wiarygodny wynik to beta z krwi najwcześniej 7dpt.
Test ERA polecam jeśli transfery odbywają się na cyklu sztucznym.
Miałaś przebadany zarodek? Immunologię sprawdziłaś? Jaki masz poziom Allo MLR? Myślałas o immunoglobulinach? U mnie 4 transfery z betą 0, dopiero piąty na immunoglobulinach własnie dał pozytywną betę.
Ja wiem ze za wczesnie niby... ale wiecie jak to jest... jak kiedys sie juz bylo w ciazy i widzialo sie cien cienia w 5 dniu po transfrze to juz ma sie czarne mysli ...
Teraz mialam na cyklu sztucznym transfer, immunologia ogarnieta , probowalam juz na intralipidzie na immunoglobulinach ... ja juz cuda wianki robilam i nic... z tymze faktycznie - na immunoglobulinach probowalam na naszych zarodkach - czyli nieprawidlowy kariotyp meza- moze to jest jeszcze jakis kierunek ... Nie pamietam dokladnie jakie mam Allo MLR ale z tego co pamietam to bylo w porzadku , na pewno nie mialam wskazan do szczepien - jedyne zalecenia Pasnika to Accofil encorton equarolWiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2023, 09:50
palyna -
Mila cudowna wiadomość 😘😘😘😘❤ bardzo się cieszę że synek zdrowy 🥰
Zenula to fajnie że nosidło Wam pasuje , dzięki za te informacje to teraz czekam jak Ci się spr ta kółkowa 🙂 z tym ubieraniem to faktycznie nie wiadomo jak, bo jednak chusta czy to nosidło trochę otula dziecko. Patrzyłam na te nosidła i fajne są 😊
Mała ✊✊✊✊mała lubi tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
palyna wrote:Bylam kilka razy w ciazy , kazda konczyla sie na etapie 8-9 tygodnia... ostatnim razem nawet udalo sie naturalnie zajsc ... ale okazalo sie ze maz ma nieprawidlowy kariotyp wiec zdecydowalismy sie na AZ z przebadanym zarodkiem bo moje AMH tez pozostawia duzo do zyczenia...
-
AGAaa wrote:
Zenula jak zapinasz sama sobie tą kavkę z dzieckiem w środku? Dla mnie to było niemożliwe do wykonania bez pomocy osoby 2giej 🤦♀️
Nie wiem tylko jak dziecko do tego ubierać. Wczoraj wieczorem założyłam mu kombinezon jesienny z kapturkiem...no nie wiem🤷♀️..ja się zapocilam🤦♀️...Pani w sklepie mówiła żeby najlepiej dziecia ubrać w Śpiochy i otulić swoimi ciuchami ale ja nie mam stricte ciążowych kurtek i nic się nie zapina,muszę dziecia cieplej ubrać...
Korzystasz z chusty kółkowej?
Nie myje dziąselek,a powinnam?🫣
Monika29 lubi tę wiadomość