Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
I gave up wrote:Odpisali, że dostanę buscopan 🤣
Napisałam im przeprosiny w naszym imieniu od polskich dziewczyn za to, że jesteśmy takie wymagające, marudne, że ciągle coś chcemy i podziękowałam, że istnieją i są dla nas 😉👌🫶
Oto ich odpowiedż:
"W porządku My rozumiemy, że chodzi o ważne momenty i decyzje w życiu pacjentek i dlatego staramy się spełnić jak najbardziej wymagania pacjentek
I także się cieszymy, gdy pacjenci wychodzą od nas zadowoleni
Dziękujemy:)"Ewa3bit, mała, Magra3, Mati W., Monika29, WiosnyFanka lubią tę wiadomość
-
Zenula wrote:A ja dziś z rana zaczęłam gotować zupę myśląc że dziec trochę pośpi. Niestety nie przejął się że tata jak wroci z pracy nie będzie miał co jeść i wzięłam go w baby hugu do kuchni myśląc że pomoże mi włączony wyciąg. Niestety i to nie pomogło...dopiero z pomocą przyszło opakowanie po pieprzu z Lidla- dziec studiuje namiętnie naście minut już🤣
To się nazywa zabawka edukacyjna, pewnie sprawdza czy nie chcesz podtruć tatusia 😉Zenula, mała, Monika29 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
To prawda z tą betą. Mi lekarz w PL zalecił betę 10 dpt, a Czechy zalecają 14 dpt. My jak szalone robimy ją wcześniej, siusiamy i świrujemy, ale myślę że każda z nas tak bardzo czeka na swoje upragnione dziecko, że ma prawo świrować. Faktem jest, że w większości przypadków ten stres jest jednak nieporzebny, bo okazuje się, że ciąże są i rodzą się dzieciątka 🫶 Jak to mówi mój lekarz w PL: "w końcu musi się udać", tylko my zadajemy sobie ciagle pytania typu "dlaczegk ja? / ile mam jeszcze czekac? / czy doczekam?" i wiele, wiele innych Zatem wierzę, że każda z nas ma swój miesiąc. Jak dla mnie MAJ brzmi pięknie 👊🙈🥰😉
Kawusia zrobiona, idę na tarasik wypić ja w słoneczku czerpiąc przy okazji korzyści z witaminy D I nastroić się pozytywnie na najbliższe dni 🥰
Miłego dnia kochane!!!Zenula, mała, Ewa3bit, Milvaaa, Magra3, The_sleeping_beauty, Monika29, WiosnyFanka, Mati W., Joanna1212 lubią tę wiadomość
-
Aaaaa i przyszło mi tak spontanicznie do głowy, że gdybyśmy spotkały się wszystkie na żywo, to pewnie Monika 29 byłaby największą gadułą 🤣🤣🤣🤣
mała, Ewa3bit, Magra3, The_sleeping_beauty, Mati W., Monika29, mlia lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:To prawda z tą betą. Mi lekarz w PL zalecił betę 10 dpt, a Czechy zalecają 14 dpt. My jak szalone robimy ją wcześniej, siusiamy i świrujemy, ale myślę że każda z nas tak bardzo czeka na swoje upragnione dziecko, że ma prawo świrować. Faktem jest, że w większości przypadków ten stres jest jednak nieporzebny, bo okazuje się, że ciąże są i rodzą się dzieciątka 🫶 Jak to mówi mój lekarz w PL: "w końcu musi się udać", tylko my zadajemy sobie ciagle pytania typu "dlaczegk ja? / ile mam jeszcze czekac? / czy doczekam?" i wiele, wiele innych Zatem wierzę, że każda z nas ma swój miesiąc. Jak dla mnie MAJ brzmi pięknie 👊🙈🥰😉
Kawusia zrobiona, idę na tarasik wypić ja w słoneczku czerpiąc przy okazji korzyści z witaminy D I nastroić się pozytywnie na najbliższe dni 🥰
Miłego dnia kochane!!! -
I gave up wrote:Odpisali, że dostanę buscopan 🤣
Napisałam im przeprosiny w naszym imieniu od polskich dziewczyn za to, że jesteśmy takie wymagające, marudne, że ciągle coś chcemy i podziękowałam, że istnieją i są dla nas 😉👌🫶
Ja na transfer jechałam z paczką słodyczy dla koordynatorki za jej cudowną cierpliwość i wyrozumiałość 😉
Bo trzeba przyznać, że to one z nami mają największe urwanie głowy a mimo wszystko, zachowują klasę przez cały czas ☺️Ewa3bit, I gave up, Magra3, Mati W. lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
I gave up wrote:Milvaa, jak tam samopoczucie w 1 dpt? 🥰
Kciukqsy cały czas zaciśnięte!
Dzisiaj nie spałam prawie całą noc, bo mnie już myśli dopadają, czy tym razem się uda.... 🤔, bo po 3 poronieniach to już mam szczerze mówiąc dość... Chociaż wiem, że moja historia nie jest aż taka najgorsza w tej kwestii, ale mimo wszystko kazda patrzy jednak pod swoim kątem. Ehhh.... zasmucam coś z samego rana. Paszła Ty ... złą myśl!!!
Dobrze, że Was mam! 🫂
A my tu wszystkie będziemy trzymać kciuki z całych sił ✊✊✊Ewa3bit, I gave up lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Ewa3bit wrote:Dziewczyny mam wyniki pappa z laboratorium i zastanawiam się czy są w normie. Szukałam w necie ale niczego konkretnego nie znalazłam - wszędzie jest mowa o tym, że lekarz wpisuje te wyniki w jakiś program, który szacuje ryzyka.
Konsultacje z genetykiem mam dopiero 18.05.
Może Wy mi coś podpowiecie?
- HCG wolna podjednostka beta - 33,95 IU/l
- PAPPA - 2,10 IU/lEwa3bit lubi tę wiadomość
-
palyna wrote:Dziewczyny zrobiłam rano test , była ciemniejsza kreska , byłam tez na becie , mam wynik 4,4 …
Dziś jest 6 dzień po transferze … było 4 dni po <2,3
Pewnie biochemiczna
Jest jeszcze bardzo wcześnie i beta dopiero zaczęła się wydzielać. Jeszcze może być dobrze, nie skreślaj kropeczka.
Musisz powtórzyć betę za 2 dni, wtedy już pewnie będzie coś więcej wiadomo.
Ogromne kciuki za przyrosty ✊🍀💚Ewa3bit, Magra3 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Zenula wrote:Te wyniki gołe nic nie mówią niestety,ale spojrzałam na moje i miałam bardzo podobne wartości a mi lekarz powiedział że krew ok 🙂
Dzięki, to czekanie na wizytę mnie wykończy i chyba do końca osiwieję 😉Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
mała wrote:O której miałaś transfer? Na tak wczesnym etapie każda godzina ma znaczenie.
Jest jeszcze bardzo wcześnie i beta dopiero zaczęła się wydzielać. Jeszcze może być dobrze, nie skreślaj kropeczka.
Musisz powtórzyć betę za 2 dni, wtedy już pewnie będzie coś więcej wiadomo.
Ogromne kciuki za przyrosty ✊🍀💚
Wyjeżdżam właśnie wiec badanie pewnie powtórzę dopiero w środę …palyna -
Zenula wrote:Mam gdzieś ten program do wyliczania ryzyk,tylko muszę go poszukać na innym kompie-chcesz? Już go tu kiedyś wrzucalam
https://fetalmedicine.org/research/assess/trisomiesmała, WiosnyFanka, Zenula, I gave up lubią tę wiadomość
-
Milvaaa wrote:Monika wczoraj mi umknęło, że pytałaś Rakosova ogólnie w moim odczuciu jest specyficzna. Bardzo konkretna i twarda babka, która wydaje się nie mieszać uczuć z pracą, ale przy bliższym poznaniu jest bardzo miła i empatyczna. Ja na pierwszych wizytach miałam takie poczucie, że jest nieprzystępna, ale z każdą wizytą stawała mi się bliższa. Cieszyła się razem ze mną z każdego USG, które wychodziło dobrze, a przykro jej było jak okazywało się, że te pęcherzyki nie pękały. Zgodziła się też na zrobienie mojego transferu i uśmiechnięta od ucha do ucha była. Wczoraj na transferze też była super atmosfera i na koniec pokazała, że bardzo mocno trzyma kciuki. Na pierwsze USG na pewno się do niej umówię, bo jak się uda chcielibyśmy poznać płeć od razu
Czyli na każde USG jeździłaś do Reprofitu? Jak to ogarnęłaś logistycznie? Nie przygotowywałaś się u lekarza w PL?Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
I gave up wrote:Milvaa, jak tam samopoczucie w 1 dpt? 🥰
Kciukqsy cały czas zaciśnięte!
Dzisiaj nie spałam prawie całą noc, bo mnie już myśli dopadają, czy tym razem się uda.... 🤔, bo po 3 poronieniach to już mam szczerze mówiąc dość... Chociaż wiem, że moja historia nie jest aż taka najgorsza w tej kwestii, ale mimo wszystko kazda patrzy jednak pod swoim kątem. Ehhh.... zasmucam coś z samego rana. Paszła Ty ... złą myśl!!!
Dobrze, że Was mam! 🫂
Niezmiennie trzymam kciuki! Endometrium książkowe, więc jest obiecujący początek.I gave up lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Czyli na każde USG jeździłaś do Reprofitu? Jak to ogarnęłaś logistycznie? Nie przygotowywałaś się u lekarza w PL?ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
palyna wrote:Transfer miałam po 10 rano , badanie dziś zrobiłam o 7.
Wyjeżdżam właśnie wiec badanie pewnie powtórzę dopiero w środę …
Powodzenia 🍀✊palyna lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]