Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • palyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Beta 1569,0 mIU/ml 😭😭
    Wiedziałam od początku, że coś jest nie tak... Napisałam do kliniki ale boję się najgorszego tzn. pozamacicznej

Który to dzień po transferze ?

palyna
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Który to dzień po transferze ?
    21

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Wróciłam szczęśliwa i zakochana w małym przystojniaku 🥰 wszystkie pomiary odpowiednie do wieku ciąży bez żadnych zastrzeżeń 💙 361g syneczka 💙
    Cudownie 💙💙💙💙
    Serdecznie gratuluję, teraz to już naprawdę możesz odetchnąć 😊

Magra3 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze_zaswieci_dla_nas_slonce wrote:
    Hej dziewczyny, myślimy z mężem o trzeciej procedurze invitro w przyszłym roku, ale tym razem w Czechach (w Ostrawie - eurofertil lub reprofit). Chcemy podchodzić do procedury na własnych komórkach (dawstwo nie wchodzi w grę), problemem jest u nas głównie bardzo słabe nasienie z wysoką fragmentacją. Czy są tu osoby, które były w podobnej sytuacji? Chciałabym się dowiedzieć czy rzeczywiście w Czechach udaje się w takiej sytuacji uzyskać więcej blastek niż w Polsce? Do Ostravy mamy jakieś 550 km, dlatego chciałabym wiedzieć, czy jest sens. Z góry dziękuję za odpowiedź
    Ja tylko napiszę że zdecydowanie odradzam Eurofertil!!! Może i dr L dobrze stymuluje ale potem totalnie knoci transfery. Moje doświadczenie z nimi to koszmar.

Jeszcze_zaswieci_dla_nas_slonce lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • palyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    21

Wiesz co ja bym się tak strasznie nie sugerowała opinia tej lekarki…. Pęcherzyk może nadgonić i tak na prawdę za 2 dni jakbyś poszla to inny lekarz- mógłby powiedzieć Ci ze jest wszystko Ok. Jest pęcherzyk wiec teraz tylko musisz czekać spokojnie czy pojawi się serduszko. Wiem ze to tak łatwo powiedzieć spokojnie czekać … sama niedawno to przerabiałam, ale taka jest prawda ze tutaj tylko czas zweryfikuje wszystko. Beta faktycznie zwolniła ale to wcale nie musi oznaczać najgorszego … musisz być jednak przygotowana na każda ewentualność… trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze , także nie nakręcaj sie i nie stresuj , nie czytaj jakiś głupot w necie!!

Monika29 lubi tę wiadomość

palyna
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palyna wrote:
    Wiesz co ja bym się tak strasznie nie sugerowała opinia tej lekarki…. Pęcherzyk może nadgonić i tak na prawdę za 2 dni jakbyś poszla to inny lekarz- mógłby powiedzieć Ci ze jest wszystko Ok. Jest pęcherzyk wiec teraz tylko musisz czekać spokojnie czy pojawi się serduszko. Wiem ze to tak łatwo powiedzieć spokojnie czekać … sama niedawno to przerabiałam, ale taka jest prawda ze tutaj tylko czas zweryfikuje wszystko. Beta faktycznie zwolniła ale to wcale nie musi oznaczać najgorszego … musisz być jednak przygotowana na każda ewentualność… trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze , także nie nakręcaj sie i nie stresuj , nie czytaj jakiś głupot w necie!!
    Ale naprawdę Dziewczyny czy beta 1500 w 21dpt wróży cokolwiek dobrego? Nie ma szans przecież żeby było wszystko ok. Ona w 6 dni przekroczyła z 530 do 1570 - zwolniła drastycznie i przyrost nie jest dobry
    Ja już wolałabym pogodzić się, odstawić leki i czekać na okres... przeraża mnie jakbym miała trafić do szpitala na łyżeczkowanie 😞 już nie mam sił na dalsze wenflony, zastrzyki i pobierania krwi

🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳

age.png
  • palyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Ale naprawdę Dziewczyny czy beta 1500 w 21dpt wróży cokolwiek dobrego? Nie ma szans przecież żeby było wszystko ok. Ona w 6 dni przekroczyła z 530 do 1570 - zwolniła drastycznie i przyrost nie jest dobry
    Ja już wolałabym pogodzić się, odstawić leki i czekać na okres... przeraża mnie jakbym miała trafić do szpitala na łyżeczkowanie 😞 już nie mam sił na dalsze wenflony, zastrzyki i pobierania krwi

Wiesz co czy wrozy cos dobrego to tak naprawde sie okaze.... u mnie spadek przyrostu nie wrozyl nigdy nic dobrego niestety ... i za kazdym razem kiedy pojawial sie spadek to konczylo sie poronieniem...
    Natomiast kazda z nas jest inna i rozne historie pokazuja ze zdarzaja sie cuda i konczy sie wszytsko dobrze...
    Wiem ze wolalabys juz wiedziec na czym stoiz bo to czekanie to jest najgorsze przez co musimy przejsc ... Ja przerabialam to wielokrotnie , ale mimo wszystko nie odstawilabym jeszcze sama lekow...

palyna
  • mała Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaa współczuję tego stresu, nawet nie wiem co mogłabym ci teraz napisać żeby cię trochę uspokoić. Beta jest różna u każdej z nas, już nie raz czytałam o porodach z tragicznie niskich czy źle przyrastających bet ale oczywiście każda z nas marzy o tych wysokich, książkowych wartościach. Na plus tej sytuacji jest to, że pęcherzyk jest w macicy. Teraz tylko czas pokaże co będzie dalej. Wciąż trzymam kciuki ✊🍀✊

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palyna, mała dziękuję. Sama nie będę niczego oczywiście odstawiać. Czekam co Rakosova zdecyduje
    A powiedzcie mi proszę bo Wy macie wieksza wiedzę. Na co to wygląda? Czy jak jest pecherzyk to wciąż może być biochem czy złe zakończenie to już tylko puste jajo płodowe? I co wtedy? Czy jak zostawią mi progesteron i estrofem to samo się to zakończy czy tylko szpital?
    I gave up powiedz proszę jak to było u Ciebie? Widzę po podpisie że aż w 8tc ciąży stwierdzili puste jajo 😔 jak to zniosłaś i coś się dzieje wtedy?

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    To nie takie proste. Naprawdę się załamałam 😥

Kochana weź sobie zrób gapa na to forum na jakiś czas. Nie czytaj, wykorzystaj te chwile na odpoczynek i relax. Przyrosty masz bardzo dobre i tego się trzymaj.

Salome, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Magra3 będzie dobrze 😘✊✊✊✊ czekam na wieści 😘 mam nadzieję że jak wrócisz to będziesz spokojniejsza 😘❤
    Dziewczyny jesteście niemożliwe z tym kogutem, on jest piękny ❤
    Zenula miałaś transfer 23.06 ???
    WiosnyFanka ja mam termin na 23.06 😅
    Ewcia a Ty jak tam?
    I give up bo przyjadę do Ciebie i odgonie te źle myśli!

O! Niech ten Twój termin 23.06 bedzie szczęśliwym terminem punkcji naszej dawczyni! :)

Monika29 lubi tę wiadomość

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Palyna, mała dziękuję. Sama nie będę niczego oczywiście odstawiać. Czekam co Rakosova zdecyduje
    A powiedzcie mi proszę bo Wy macie wieksza wiedzę. Na co to wygląda? Czy jak jest pecherzyk to wciąż może być biochem czy złe zakończenie to już tylko puste jajo płodowe? I co wtedy? Czy jak zostawią mi progesteron i estrofem to samo się to zakończy czy tylko szpital?
    I gave up powiedz proszę jak to było u Ciebie? Widzę po podpisie że aż w 8tc ciąży stwierdzili puste jajo 😔 jak to zniosłaś i coś się dzieje wtedy?

Milvaa współczuje tego stresu teraz :(
    Mam nadzieje ze skoro jest pęcherzyk to wszystko pójdzie w dobra stronę.
    Nie ma reguły niestety, mi przy poprzedniej ciąży wszystko przyrastało prawidłowo, widziałam już serce i po tyg był koniec. Bety tez nie są gwarancja.
    Dla pocieszenia - ja straciłam ciąże w 8 tyg - obyło się bez łyżeczkowania. Dostałam leki na skurcze, antybiotyk i poszło samo :( potem kontrola, 2,5 mca czekałam już na okres.
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • palyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

U mnie zawsze konczylo sie na etapie ok 8-9 tydzien pojawialo sie serduszko , pikalo a na nastenej wizycie juz nie bilo... lekarz pozostawial do mojej decyzji jak chce zeby sie skonczylo , a mianowice czy odstawiam leki i czekam , czy biore tabletki i tez w domu ronie , czy tez chce isc do szpitala na lyzeczkowanie....ja tylko osttanim razem zgodzilam sie na lyzeczkowanie poniewaz musialam pobrac material do badan, a wczesniej po prostu odstawialm leki i czekalam , pozniej szlam na wizyte do lekarza zeby sprawdzic czy wszytsko sie samo ladnie oczyscilo i dzieki Bogu zawsze bylo ok... nie jestem ekspertem ale chyba jak nie pojawi sie serduszko to wtedy jest puste jajo ... biochemiczna to ja teraz mialam bo beta z przyrostu 994 urosla do 1034 i pozniej dostalam krwawienia juz , nie bylo nawet pecherzyka.

palyna
  • Salome Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra, wiedziałam, że będzie dobrze! 360g to już duży dzieć 🥰

Milva, współczuję przeżyć, ale teraz tylko czas i kolejne wizyty powiedzą więcej... Rzeczywiście beta jest niziutka jak na ten dzień :( Ale naprawdę, na tym etapie tylko USG może dać odpowiedź, co dalej.

Magra3 lubi tę wiadomość

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • WiosnyFanka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

Przykro mi, wiem jaka niepewność potrafi być dołująca. Przerabiałam to. A co to może być? Różnie. Jak jest pęcherzyk to na pewno ciąża pozamaciczne jest wykluczona. Ja zrobiłabym betę za 48 godzin i sprawdziła co się dzieje. Jeśli będzie rosła to wciąż (jeszcze zależy w jakim tempie) jest nadzieja (i tego się trzymajmy). Jak zacznie spadać to niestety nic dobrego to nie będzie wróżyło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 16:33

Starania od 2019.
    ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
    FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
    FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
    FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
    FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
    31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
    8+1: CRL - 1,73cm;
    11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
    13+6: CRL - 7,97cm
    21+4: połowkowe (475g Człowieka)
    35+5: narodziny synusia - 2450g

age.png
  • Mati W. Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa, współczuję tego stresu i mam nadzieję że wszystko dobrze sue skończy. Nie umiem nic doradzić bo nie doszłam nigdy do etapu chociaż II kresek a co dopiero pozytywnej bety.

42 lat
    kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.

Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
    06.12 FET - ❤️🙏❤️
    2dpt - prog. 47.96 ng\ml
    5dpt - prog. 33.10 ng\ml
    7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
    9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
    12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
    14dpt - beta 2930 mIU/ml
    22dpt - beta 24855 mIU/ml
    23dpt mamy ❤️
    9+6 - CRL 3.19cm
    15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
    17+6 - 233g chłopczyka 😍
    20+4 II prenatalne - 460g 😍

Klinika Bocian
    - 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
    FETx 2 😞
    - 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
    FETx2 😞

age.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

Kochana, puste jajo płodowe miałam dwa razy w swoim życiu. Raz w ciąży naturalnej i raz przy AZ. W pierwszym przypadku miałam piękne przyrosty bety i wysokie bety (ale nie jakoś masakrycznie wysokie). Na usg był tylko pęcherzyk, a nigdy nie pojawił się pęcherzyk żółtkowy. O zarodku nie mogłam nawet marzyć. Lekarz czekał tak długo, bo miał nadzieję, że zapłodnienie było później niż nam się wydawało. Niestety ... i zakończyło się to poronieniem wywołanym. Za drugim razem, od początku spodziewałam się pustego jaja, gdyż moja beta była ciut wyższa niż teraz, ale przyrosty był naprzemienne, czyli raz 80%, raz 50%. Dodatkowo na pierwszym USG pęcherzyk był zbyt mały, a na kolejnym usg, czyli właśnie ten 8 tc, gdzie winno być już serduszko, u mnie pęcherzyk mial 0.93 cm. Odstawiłam leki i na szczęście tutaj udało się robić samoistnie w domu. Potem kontrola usg i czerwone światło na 3 miesiące.

Tym razem zdecydowaliśmy się na zarodek przebadany (po konsultacjach z dwoma lekarzami), którzy stwierdzili, że jeśli tym razem będzie puste jajo, to znak, że mój organizm odrzuca zarodki. Dzisiejszy dzień natomiast jest jakiś dramatyczny zarówno dla Ciebie jak i dla mnie, bo złapałam jakiegoś doła.i aż boję się jutrzejszej bety 😭

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Jatosia Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:

Jeśli okaże się ze beta spada to zapewne będziesz musiała odstawić leki. U mnie beta doszła do 2000 i zaczęła spadać, bez obaw szpital nie będzie konieczny. Po odstawieniu leków po 3 dniach dostałam normalny okres tylko trochę bardziej intensywny.

Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
    2019 pierwsza procedura 3 blastki
    3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
    2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
    Badania immunologiczne
    Kir AA, skopane cytokiny
    Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
    2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
    Reprofit KD
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Kochana weź sobie zrób gapa na to forum na jakiś czas. Nie czytaj, wykorzystaj te chwile na odpoczynek i relax. Przyrosty masz bardzo dobre i tego się trzymaj.

Chyba tak właśnie muszę zrobić.

Kochane, trzymam za Was wszystkie kciuki, a ja chwilowo robię sobie chillout.

aaaania87, Salome, Monika29, Mysza123, mała, Giosiek, Baby.baby86, Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • palyna Autorytet

Wysłany: 31 maja 2023, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Chyba tak właśnie muszę zrobić.

Kochane, trzymam za Was wszystkie kciuki, a ja chwilowo robię sobie chillout.

I to jest naprade najlepsze co mozesz dla siebie zrobic!! Wycziluj i odpoczywaj!

palyna
‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ