Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
palyna wrote:Który to dzień po transferze ?ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
Córeczka ur. 31.12.2024r., 2980g, 53 cm 🥰
-
Magra3 wrote:Wróciłam szczęśliwa i zakochana w małym przystojniaku 🥰 wszystkie pomiary odpowiednie do wieku ciąży bez żadnych zastrzeżeń 💙 361g syneczka 💙
Serdecznie gratuluję, teraz to już naprawdę możesz odetchnąć 😊Magra3 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Jeszcze_zaswieci_dla_nas_slonce wrote:Hej dziewczyny, myślimy z mężem o trzeciej procedurze invitro w przyszłym roku, ale tym razem w Czechach (w Ostrawie - eurofertil lub reprofit). Chcemy podchodzić do procedury na własnych komórkach (dawstwo nie wchodzi w grę), problemem jest u nas głównie bardzo słabe nasienie z wysoką fragmentacją. Czy są tu osoby, które były w podobnej sytuacji? Chciałabym się dowiedzieć czy rzeczywiście w Czechach udaje się w takiej sytuacji uzyskać więcej blastek niż w Polsce? Do Ostravy mamy jakieś 550 km, dlatego chciałabym wiedzieć, czy jest sens. Z góry dziękuję za odpowiedź
Jeszcze_zaswieci_dla_nas_slonce lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Milvaaa wrote:21
Wiesz co ja bym się tak strasznie nie sugerowała opinia tej lekarki…. Pęcherzyk może nadgonić i tak na prawdę za 2 dni jakbyś poszla to inny lekarz- mógłby powiedzieć Ci ze jest wszystko Ok. Jest pęcherzyk wiec teraz tylko musisz czekać spokojnie czy pojawi się serduszko. Wiem ze to tak łatwo powiedzieć spokojnie czekać … sama niedawno to przerabiałam, ale taka jest prawda ze tutaj tylko czas zweryfikuje wszystko. Beta faktycznie zwolniła ale to wcale nie musi oznaczać najgorszego … musisz być jednak przygotowana na każda ewentualność… trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze , także nie nakręcaj sie i nie stresuj , nie czytaj jakiś głupot w necie!!Monika29 lubi tę wiadomość
palyna -
palyna wrote:Wiesz co ja bym się tak strasznie nie sugerowała opinia tej lekarki…. Pęcherzyk może nadgonić i tak na prawdę za 2 dni jakbyś poszla to inny lekarz- mógłby powiedzieć Ci ze jest wszystko Ok. Jest pęcherzyk wiec teraz tylko musisz czekać spokojnie czy pojawi się serduszko. Wiem ze to tak łatwo powiedzieć spokojnie czekać … sama niedawno to przerabiałam, ale taka jest prawda ze tutaj tylko czas zweryfikuje wszystko. Beta faktycznie zwolniła ale to wcale nie musi oznaczać najgorszego … musisz być jednak przygotowana na każda ewentualność… trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze , także nie nakręcaj sie i nie stresuj , nie czytaj jakiś głupot w necie!!
Ja już wolałabym pogodzić się, odstawić leki i czekać na okres... przeraża mnie jakbym miała trafić do szpitala na łyżeczkowanie 😞 już nie mam sił na dalsze wenflony, zastrzyki i pobierania krwiONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
-
Milvaaa wrote:Ale naprawdę Dziewczyny czy beta 1500 w 21dpt wróży cokolwiek dobrego? Nie ma szans przecież żeby było wszystko ok. Ona w 6 dni przekroczyła z 530 do 1570 - zwolniła drastycznie i przyrost nie jest dobry
Ja już wolałabym pogodzić się, odstawić leki i czekać na okres... przeraża mnie jakbym miała trafić do szpitala na łyżeczkowanie 😞 już nie mam sił na dalsze wenflony, zastrzyki i pobierania krwi
Wiesz co czy wrozy cos dobrego to tak naprawde sie okaze.... u mnie spadek przyrostu nie wrozyl nigdy nic dobrego niestety ... i za kazdym razem kiedy pojawial sie spadek to konczylo sie poronieniem...
Natomiast kazda z nas jest inna i rozne historie pokazuja ze zdarzaja sie cuda i konczy sie wszytsko dobrze...
Wiem ze wolalabys juz wiedziec na czym stoiz bo to czekanie to jest najgorsze przez co musimy przejsc ... Ja przerabialam to wielokrotnie , ale mimo wszystko nie odstawilabym jeszcze sama lekow...palyna -
Milvaa współczuję tego stresu, nawet nie wiem co mogłabym ci teraz napisać żeby cię trochę uspokoić. Beta jest różna u każdej z nas, już nie raz czytałam o porodach z tragicznie niskich czy źle przyrastających bet ale oczywiście każda z nas marzy o tych wysokich, książkowych wartościach. Na plus tej sytuacji jest to, że pęcherzyk jest w macicy. Teraz tylko czas pokaże co będzie dalej. Wciąż trzymam kciuki ✊🍀✊Starania 10 lat
[/url] -
Palyna, mała dziękuję. Sama nie będę niczego oczywiście odstawiać. Czekam co Rakosova zdecyduje
A powiedzcie mi proszę bo Wy macie wieksza wiedzę. Na co to wygląda? Czy jak jest pecherzyk to wciąż może być biochem czy złe zakończenie to już tylko puste jajo płodowe? I co wtedy? Czy jak zostawią mi progesteron i estrofem to samo się to zakończy czy tylko szpital?
I gave up powiedz proszę jak to było u Ciebie? Widzę po podpisie że aż w 8tc ciąży stwierdzili puste jajo 😔 jak to zniosłaś i coś się dzieje wtedy?ONA: 96' ON: 94'
-
I gave up wrote:To nie takie proste. Naprawdę się załamałam 😥
Kochana weź sobie zrób gapa na to forum na jakiś czas. Nie czytaj, wykorzystaj te chwile na odpoczynek i relax. Przyrosty masz bardzo dobre i tego się trzymaj.Salome, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Monika29 wrote:Magra3 będzie dobrze 😘✊✊✊✊ czekam na wieści 😘 mam nadzieję że jak wrócisz to będziesz spokojniejsza 😘❤
Dziewczyny jesteście niemożliwe z tym kogutem, on jest piękny ❤
Zenula miałaś transfer 23.06 ???
WiosnyFanka ja mam termin na 23.06 😅
Ewcia a Ty jak tam?
I give up bo przyjadę do Ciebie i odgonie te źle myśli!
O! Niech ten Twój termin 23.06 bedzie szczęśliwym terminem punkcji naszej dawczyni!Monika29 lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Milvaaa wrote:Palyna, mała dziękuję. Sama nie będę niczego oczywiście odstawiać. Czekam co Rakosova zdecyduje
A powiedzcie mi proszę bo Wy macie wieksza wiedzę. Na co to wygląda? Czy jak jest pecherzyk to wciąż może być biochem czy złe zakończenie to już tylko puste jajo płodowe? I co wtedy? Czy jak zostawią mi progesteron i estrofem to samo się to zakończy czy tylko szpital?
I gave up powiedz proszę jak to było u Ciebie? Widzę po podpisie że aż w 8tc ciąży stwierdzili puste jajo 😔 jak to zniosłaś i coś się dzieje wtedy?
Milvaa współczuje tego stresu teraz
Mam nadzieje ze skoro jest pęcherzyk to wszystko pójdzie w dobra stronę.
Nie ma reguły niestety, mi przy poprzedniej ciąży wszystko przyrastało prawidłowo, widziałam już serce i po tyg był koniec. Bety tez nie są gwarancja.
Dla pocieszenia - ja straciłam ciąże w 8 tyg - obyło się bez łyżeczkowania. Dostałam leki na skurcze, antybiotyk i poszło samo potem kontrola, 2,5 mca czekałam już na okres.
Trzymam za Ciebie mocno kciuki -
Milvaaa wrote:Palyna, mała dziękuję. Sama nie będę niczego oczywiście odstawiać. Czekam co Rakosova zdecyduje
I gave up powiedz proszę jak to było u Ciebie? Widzę po podpisie że aż w 8tc ciąży stwierdzili puste jajo 😔 jak to zniosłaś i coś się dzieje wtedy?
U mnie zawsze konczylo sie na etapie ok 8-9 tydzien pojawialo sie serduszko , pikalo a na nastenej wizycie juz nie bilo... lekarz pozostawial do mojej decyzji jak chce zeby sie skonczylo , a mianowice czy odstawiam leki i czekam , czy biore tabletki i tez w domu ronie , czy tez chce isc do szpitala na lyzeczkowanie....ja tylko osttanim razem zgodzilam sie na lyzeczkowanie poniewaz musialam pobrac material do badan, a wczesniej po prostu odstawialm leki i czekalam , pozniej szlam na wizyte do lekarza zeby sprawdzic czy wszytsko sie samo ladnie oczyscilo i dzieki Bogu zawsze bylo ok... nie jestem ekspertem ale chyba jak nie pojawi sie serduszko to wtedy jest puste jajo ... biochemiczna to ja teraz mialam bo beta z przyrostu 994 urosla do 1034 i pozniej dostalam krwawienia juz , nie bylo nawet pecherzyka.palyna -
Magra, wiedziałam, że będzie dobrze! 360g to już duży dzieć 🥰
Milva, współczuję przeżyć, ale teraz tylko czas i kolejne wizyty powiedzą więcej... Rzeczywiście beta jest niziutka jak na ten dzień Ale naprawdę, na tym etapie tylko USG może dać odpowiedź, co dalej.Magra3 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Przykro mi, wiem jaka niepewność potrafi być dołująca. Przerabiałam to. A co to może być? Różnie. Jak jest pęcherzyk to na pewno ciąża pozamaciczne jest wykluczona. Ja zrobiłabym betę za 48 godzin i sprawdziła co się dzieje. Jeśli będzie rosła to wciąż (jeszcze zależy w jakim tempie) jest nadzieja (i tego się trzymajmy). Jak zacznie spadać to niestety nic dobrego to nie będzie wróżyło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2023, 16:33
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Milvaaa, współczuję tego stresu i mam nadzieję że wszystko dobrze sue skończy. Nie umiem nic doradzić bo nie doszłam nigdy do etapu chociaż II kresek a co dopiero pozytywnej bety.42 lat
kariotyp-ok,AMH-0,48,FSH-16mIU/ml,Kir Bx, NK-17%,cytokiny-ok.
Reprofit:5.06 ET ( biochem)☹️,13.07 FET - ☹️
06.12 FET - ❤️🙏❤️
2dpt - prog. 47.96 ng\ml
5dpt - prog. 33.10 ng\ml
7dpt - beta 85.02 mIU/ml, prog. 26.5 ng/ml
9dpt - beta 225 mIU/ml, prog. 68 ng/ml
12dpt - beta 1010 mIU/ml, prog. 45 ng/ml
14dpt - beta 2930 mIU/ml
22dpt - beta 24855 mIU/ml
23dpt mamy ❤️
9+6 - CRL 3.19cm
15.02 prenatalne ok, będzie synuś 👶🥰
17+6 - 233g chłopczyka 😍
20+4 II prenatalne - 460g 😍
Klinika Bocian
- 09.2022 - II procedura IVF, 2 zarodki
FETx 2 😞
- 06.2022- I procedura IVF , 2 zarodki
FETx2 😞
-
Kochana, puste jajo płodowe miałam dwa razy w swoim życiu. Raz w ciąży naturalnej i raz przy AZ. W pierwszym przypadku miałam piękne przyrosty bety i wysokie bety (ale nie jakoś masakrycznie wysokie). Na usg był tylko pęcherzyk, a nigdy nie pojawił się pęcherzyk żółtkowy. O zarodku nie mogłam nawet marzyć. Lekarz czekał tak długo, bo miał nadzieję, że zapłodnienie było później niż nam się wydawało. Niestety ... i zakończyło się to poronieniem wywołanym. Za drugim razem, od początku spodziewałam się pustego jaja, gdyż moja beta była ciut wyższa niż teraz, ale przyrosty był naprzemienne, czyli raz 80%, raz 50%. Dodatkowo na pierwszym USG pęcherzyk był zbyt mały, a na kolejnym usg, czyli właśnie ten 8 tc, gdzie winno być już serduszko, u mnie pęcherzyk mial 0.93 cm. Odstawiłam leki i na szczęście tutaj udało się robić samoistnie w domu. Potem kontrola usg i czerwone światło na 3 miesiące.
Tym razem zdecydowaliśmy się na zarodek przebadany (po konsultacjach z dwoma lekarzami), którzy stwierdzili, że jeśli tym razem będzie puste jajo, to znak, że mój organizm odrzuca zarodki. Dzisiejszy dzień natomiast jest jakiś dramatyczny zarówno dla Ciebie jak i dla mnie, bo złapałam jakiegoś doła.i aż boję się jutrzejszej bety 😭
-
Jeśli okaże się ze beta spada to zapewne będziesz musiała odstawić leki. U mnie beta doszła do 2000 i zaczęła spadać, bez obaw szpital nie będzie konieczny. Po odstawieniu leków po 3 dniach dostałam normalny okres tylko trochę bardziej intensywny.Badania ok ✅ nasienie ok ✅ owulacja co m-c✅ Niepłodność idiopatyczna
2019 pierwsza procedura 3 blastki
3AA, 4AA, 5AA - 2 x beta 0, 1 x poronienie 7tc krwiak
2021 druga procedura 4 blastki 3AA, 4AA 3x beta 0, 1x cb
Badania immunologiczne
Kir AA, skopane cytokiny
Zalecenia: encorton, accrofil, heparyna
2023 trzecia procedura spdek AMH 0,6 i marne komórki 0 blastek
Reprofit KD -
aaaania87 wrote:Kochana weź sobie zrób gapa na to forum na jakiś czas. Nie czytaj, wykorzystaj te chwile na odpoczynek i relax. Przyrosty masz bardzo dobre i tego się trzymaj.
Chyba tak właśnie muszę zrobić.
Kochane, trzymam za Was wszystkie kciuki, a ja chwilowo robię sobie chillout.aaaania87, Salome, Monika29, Mysza123, mała, Giosiek, Baby.baby86, Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość