Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
I gave up wrote:Lilkam, nie doszukuj się zmian w swoim organizmie. Czekaj cierpliwie na wtorkową wizytę, na której uspokoisz tylko swoje emocje i znów zobaczysz i usłyszysz swojego dzidziolka 😊 Nie nakręcaj się choć wiem, że nie jest łatwo, bo sama teraz czekam na tę drugą wizytę, która będzie dopiero 6 lipca 🙈
I gave up, znowu będziemy stresowały się razem, bo też mam wizytę 6 lipca 😬
Ja na szczęście mam jeszcze dodatkowo prenatalne w tę środę, także będę miała tylko dwa tygodnie bez podglądania mojego maleństwa ☺️
Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Hej. Kobietki jak wy bierzecie progesteron ,chodzi mi o rozkład godzinowy. Mam prolutex 1x rano ,estrofem 3x1,vagifem 1x na noc ,accofil co dwa dni po pół i cyclogest 3x1 ,no i lenzetto do psikania fitoestrofem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 09:12
-
Giosiek wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie.
Mam w środę prenatalne i chciałam wysłać wyniki Renacie i zapytać wtedy o płeć dziecka.
Kiedy Wy pytałyście Reprofit o płeć Waszych przebadanych maleństw?Giosiek, Salome lubią tę wiadomość
-
Mam w środę prenatalne i chciałam wysłać wyniki Renacie i zapytać wtedy o płeć dziecka.
Kiedy Wy pytałyście Reprofit o płeć Waszych przebadanych maleństw?
Ja właśnie po prenatalnych. Ale można wcześniej.
Giosiek lubi tę wiadomość
-
caryophyllaceae wrote:Hej. Kobietki jak wy bierzecie progesteron ,chodzi mi o rozkład godzinowy. Mam prolutex 1x rano ,estrofem 3x1,vagifem 1x na noc ,accofil co dwa dni po pół i cyclogest 3x1 ,no i lenzetto do psikania fitoestrofem
Ja brałam cyclogest 2xdziennie, prolutex 2xdziennie - rano, wieczór -
Giosiek wrote:I gave up, znowu będziemy stresowały się razem, bo też mam wizytę 6 lipca 😬
Ja na szczęście mam jeszcze dodatkowo prenatalne w tę środę, także będę miała tylko dwa tygodnie bez podglądania mojego maleństwa ☺️
Super, że nie będę tego dnia sama. 3 tygodnie czekania to długo, to fakt, ale jakoś trzeba wytrwać. Jestem pełna nadzieji i dobrej wiary, że będzie super.
P.S. Ciekawe, co tam pod serduszkiem nosisz. Masz jakieś przeczucia?Giosiek lubi tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Ja brałam cyclogest 2xdziennie, prolutex 2xdziennie - rano, wieczór
Tylko właśnie ja wiem kiedy tzn czy rano czy wieczorem,a nie wiem jakie godziny ,aby nie było tych wahań proga. Np leki rano biorę ok 7.10 następne ok 15 i ok 21. 30 . A teraz chce to trochę zmienić na 9,15 i 21 byłoby ok ? -
Planuje po transferze isc na l4 i wtedy leki wolałabym brać od 9. W pracy u nas ospa , zapalenie spojówek i płuc ..... Raczej nie chce w tym być , bo ostatnio będąc na początku ciąży zaraziłam się w pracy covidem i tydzień miałam b.wysoka temp i bóle mieśni. Musiałam brać dużo paracetamolu żeby zabić 38.5 st temp ;( potem kaszel doszedł i krwiak ...poronienie .
-
caryophyllaceae wrote:Tylko właśnie ja wiem kiedy tzn czy rano czy wieczorem,a nie wiem jakie godziny ,aby nie było tych wahań proga. Np leki rano biorę ok 7.10 następne ok 15 i ok 21. 30 . A teraz chce to trochę zmienić na 9,15 i 21 byłoby ok ?
Ja wolałam mocniej zabezpieczyć noc - ale to była tylko kwestia mojej głowy, bo zawsze jeśli coś się dzieje to w nocy lub po nocy. Prolutex brałam 5.00/18.00, cyclogest 5.00/22.00. Wiec rozpiętość czasowa była tez nierównomierna ale to było akurat podyktowane godzinami pracy - jeździłam na 6.30 do pracy i nie pracuje 8h tylko zawsze dłużej. Po dołożeniu 2 prolutexu poziom proga był ok wiec nie stresowałam się poziomem i tym rozłożeniem. Potem po krwiaku w ogóle całkowicie zmieniłam leki bo zamiast cyclogestu brałam duphaston ze względu na plamienia i zmieniłam tez godziny bo pracowałam już z domu. Warto żebyś sobie zrobiła w międzyczasie badanie - będziesz spokojniejsza.caryophyllaceae lubi tę wiadomość
-
I gave up wrote:Super, że nie będę tego dnia sama. 3 tygodnie czekania to długo, to fakt, ale jakoś trzeba wytrwać. Jestem pełna nadzieji i dobrej wiary, że będzie super.
P.S. Ciekawe, co tam pod serduszkiem nosisz. Masz jakieś przeczucia?
Mam przeczucie, że będzie chłopak 😬
Ostatnio przeczuwałam dziewczynkę i się potwierdziło, także zobaczymy 😁
aaaania87, Monika29, I gave up, Mati W., Salome lubią tę wiadomość
-
caryophyllaceae wrote:Planuje po transferze isc na l4 i wtedy leki wolałabym brać od 9. W pracy u nas ospa , zapalenie spojówek i płuc ..... Raczej nie chce w tym być , bo ostatnio będąc na początku ciąży zaraziłam się w pracy covidem i tydzień miałam b.wysoka temp i bóle mieśni. Musiałam brać dużo paracetamolu żeby zabić 38.5 st temp ;( potem kaszel doszedł i krwiak ...poronienie .
Całkowicie zrozumiałe ze względu na charakter pracy. Tez byłam mocno przeziębiona po transferze i mega mnie to stresowało.
caryophyllaceae lubi tę wiadomość
-
MatiW piękna kreska 🥰 Cieszę się że wszystko idzie w dobra stronę, kiedy masz usg ?
Sasanko beta pięknie rośnie 😘❤
Giosiek ja napisałam do nich po połówkowych, bo wtedy na usg wychodziło że będzie chłopak 😊
Lilkam moje piersi raz były nabrzmiałe raz nie, to się zmieniało w ciąży. Nie martw się 😘
Myszko co z rogalem, mogę Ci go wysłać? 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 10:29
Giosiek, Sasanka55.., Mati W. lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Giosiek wrote:Mam przeczucie, że będzie chłopak 😬
Ostatnio przeczuwałam dziewczynkę i się potwierdziło, także zobaczymy 😁
Super, w takim razie niebawem dowiemy się, czy miałaś dobre przeczucie 😊Giosiek lubi tę wiadomość
-
caryophyllaceae wrote:Hej. Kobietki jak wy bierzecie progesteron ,chodzi mi o rozkład godzinowy. Mam prolutex 1x rano ,estrofem 3x1,vagifem 1x na noc ,accofil co dwa dni po pół i cyclogest 3x1 ,no i lenzetto do psikania fitoestrofem
Ja np biorę:
8:00 cyclogest, estrofem, duphaston, magnez,
14:00 cyclogest, estrofem, acard, magnez
20:00 agolutin, estrofem, clexane, duphaston, magnez
+ witaminy 😊 -
I gave up wrote:Ja np biorę:
+ witaminy 😊
To ja magnez też mam 2x2 i neoparin na noc i acard a prolutex kazał mi brać rano. Do tego brałam wiesiołka 3x1 do dziś i vagifem na noc. Bez dupka . No i accofil co dwa dni pół ampułki -
I gave up wrote:Ja np biorę:
+ witaminy 😊
I give up a acard to nie powinien być na noc? Tez biorę i każdy z lekarzy mówił żeby brać na noc bo moze bolec głowa i inne dolegliwości 🤷♀️Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
2018/2019 3xIUI
2020 3x In Vitro Gyncentrum
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
06.02.2023 transfer udany
ANA1,2,3 +
KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
NK 13,9%
ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
Kariotypy ok
Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
[/url] -
Kiedy Wy pytałyście Reprofit o płeć Waszych przebadanych maleństw?
Ja byłam w czwartek na prenatalnych, doktorek robił pomiary mówił co mierzy i bach o tu widzi Pani cewka moczowa, więc 80% chlopak, potem jeszcze w drugim obrazie mówi "no jak nic mamy będzie chłopak". Więc możliwe ze już pod czas usg się dowiesz 😉 -
nick nieaktualnyPistacja85 wrote:I give up a acard to nie powinien być na noc? Tez biorę i każdy z lekarzy mówił żeby brać na noc bo moze bolec głowa i inne dolegliwości 🤷♀️
Wlasnie w Pl zalecaja zwykle na noc. Mnie dr Rakosova powiedziala, ze mam brac rano, tak do godz.12:00, ale nie wnikalam dlaczego