Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
caryophyllaceae wrote:Co do bety to nie wiem ,ale chyba opanuje się do 7dpt ,bo ostatnio wypaliłam 6 i potem tylko wszystko się tak wlokło ,a miałam cb i ta beta tak była piękna 6dpt ,bo 40 a potem 8 już tylko 71 i potem to już tylko stres stres i ,..... Kupa kłuć żeby przyrosty były marne. No nie poszlo wtedy .
Dr R transfer b sprawny ,podobnie jak dr dankova
-
Desire87 wrote:Tak miałam 4 transfery na cyklu sztucznym w Pl. W Repro odrazu powiedzieli ze teraz na naturalnym próbujemy. Z recepta czeska nie miałam problemu, wykupiłam w aptece z wydrukiem skanu co mi przesłali. No dobrze ze przeleczylas to zapalenie. Ja właśnie też myślałam o histero w tym czasie czekania ale pisałam do Renaty żeby się zapytała dr co myśli to mi odp że nie zaleca niczego badać. Także też tak dziwnie że nie zleciła czegoś co może by też dało większe szanse. 🤔
W sumie ciekawe czemu, a może miałaś już wcześniej to badanie? Ja dr powiedziałam, że chce to zrobić i tylko zapytałam czy przed czy po stymulacji lepiej to powiedziała, że po. Wydaje mi się, że klinika kliniką ale trzeba też ich samemu przypilnować. Ja teraz badałam tsh i mam lekko podwyższone, od mojej endo dostałam zalecenie zwiększenia dawki a Reprofit mi odpisał, że wynik jest prawidłowy 🤔 - dawkę zwiększyłam i jeszcze sprzawdze przed transferem. Mam mutacje PAI homo o której wiedzieli bo wysyłałam im wyniki badań przed 1 wizytą i nie skomentowali tego ale jak w mailu dokładnie opisałam koorydnatorce o co chodzi z tą mutacją i proszę o skonsultowanie z dr to dostałam clexane 0,4 na to więc moja rada jest taka żeby samemu dopilnować, dopytywać lub proponować. Wiem, że niby płacimy tyle pieniędzy więc powinno być wszystko na tip top no ale jednak niedociągnięcia się zdarzają. Żeby nie było , ja jestem zadowolona z kliniki, obsługi w niej i kontaktu oraz laboratorium. Uważam, że robią dobrą robotę ale nie zaszkodzi jak się będzie lekko upierdliwym w swojej sprawie.Desire87, caryophyllaceae lubią tę wiadomość
-
caryophyllaceae wrote:Tak,ja już po transferze . Był w piątek... Ogólnie to mam dość . To był mój 8 transfer. 4 w CzechachStarania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Caryophyllaceae trzymam mocno kciuki 😊✊✊✊✊
Mała jak się czujesz?Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Dziewczyny, czy orientujecie się co się dzieje z koordynatorką Renatą?
Dostałam zwrotkę, że jest nieobecna w klinice, ale bez żadnych konkretów do kiedy. Wcześniej jak była na urlopie to była informacja w zwrotce do kiedy jej nie ma i kto ją zastępuje, a teraz tylko info, że jej nie ma i że wiadomość została przekierowana.
Trochę mnie to zmartwiło szczerze mówiąc
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Dziewczyny, czy orientujecie się co się dzieje z koordynatorką Renatą?
Dostałam zwrotkę, że jest nieobecna w klinice, ale bez żadnych konkretów do kiedy. Wcześniej jak była na urlopie to była informacja w zwrotce do kiedy jej nie ma i kto ją zastępuje, a teraz tylko info, że jej nie ma i że wiadomość została przekierowana.
Trochę mnie to zmartwiło szczerze mówiąc -
Monika29 wrote:Caryophyllaceae trzymam mocno kciuki 😊✊✊✊✊
Mała jak się czujesz?
Dalej pracuję i mam zamiar jeszcze trochę pociągnąć. Oczywiście wieczorem jestem zmęczona a brzuch twardy ale to normalne.
A ty jak się czujesz? Rana po CC już się kompletnie zagoiła? Smarujesz czymś czy może używasz jakiś plastrów?
Mały daje pospać w nocy czy jest ciężko?Monika29 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
caryophyllaceae wrote:Test dziś 4dpt biel srel nic ....
Masz nerwy ze stali żeby tak szybko testować...
Daj jeszcze chwilę Kropeczkowi żeby się zadomowił a my będziemy trzymać kciuki ✊✊
Salome co u Ciebie, jak samopoczucie? Dawno się nie odzywałaś.Monika29 lubi tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Hania2010 wrote:dziewczyny jaki jest prawidłowy wynik badan komorek nk
bo nie do konca sie orientuje z tymi normami czy wynik ponizej jest dobry
Subpopulacja limfocytów uNK (% limfocytów NK)
CD56++/CD16-
(uNK CD56bright) 81 %
CD56dim/CD16+
(uNK CD56dim) 19 % -
monester wrote:A robiłaś w gyncentrum? Ja właśnie od nich tak mam ale na dole mam opis że ma być minimum 75% bright. Ale dziwnie bo nie mam info ile ogólnie ich mam, tylko %
tak u nich robilam tez w opisie jeste ze ma byc minimum 75 %bright tylko zastanawiaja mnie te drugie
bo wszedzie gdzie udalo mi sie cos znalezc pisze ze dim powinny byc do 10% najlepiej
stad tez pytam czy to dobry wynik wyslalam wynik do reprofit ale dzisija nie ma w pracy dr rakasovej
Komentarz od nich
Uważa się, że subpopulacja komórek uNK o fenotypie CD56dim/CD16+
(potocznie zwanych CD56dim) ma negatywny wpływ na
proces reprodukcji, co wynika z jej wysokiej aktywności cytotoksycznej i niskiej produkcji cytokin. Natomiast subpopulacja
komórek uNK o fenotypie CD56++/CD16-
(potocznie zwana CD56bright) związana jest z prawidłową implantacją i dojrzewaniem
łożyska. Ma ona duże znaczenie w procesie implantacji i angiogenezy, kontrolując prawidłowy rozwój trofoblastu i produkcję
cytokin immunoregulacyjnych. Sytuacją pożądaną jest duża przewaga subpopulacji uNKbright nad uNKdim.
Wg różnych doniesień naukowych* odsetek subpopulacji komórek uNKbright w prawidłowym endometrium jest wyższy niż 75%
wszystkich wykrytych w badaniu komórek NK. Odsetek limfocytów uNK wśród wszystkich leukocytów jest zmienny w
zależności od fazy cyklu i ulega znacznemu wzrostowi (nawet powyżej 80%) podczas ciąży
moze jutro cos sie dowiemWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2023, 20:41
-
caryophyllaceae wrote:Test dziś 4dpt biel srel nic ....
Mała cieszę się że tak dobrze znosisz ciążę 😘 oby tak zostało do końca ciąży 🥰 odpoczywaj jak najwięcej 😘 niczym nie smarowałam blizny. Ładnie się zagoiło, wszystko jest ok, nic nie boli. Ja już zapomniałam że miałam cc 😅 masuje brzuch tam gdzie mam inne czucie po cc. Mały ładnie śpi w nocy. To super chłopak, w piątek ruszamy na urlop 😊 a dziś nakrzyczal na tatę że go wyciągnął z wanny 😅Magra3, Anika1983, The_sleeping_beauty, Giosiek, mała, mlia, Ewa3bit, Czarna lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Hania2010 wrote:tak u nich robilam tez w opisie jeste ze ma byc minimum 75 %bright tylko zastanawiaja mnie te drugie
bo wszedzie gdzie udalo mi sie cos znalezc pisze ze dim powinny byc do 10% najlepiej
stad tez pytam czy to dobry wynik wyslalam wynik do reprofit ale dzisija nie ma w pracy dr rakasovej
Komentarz od nich
Uważa się, że subpopulacja komórek uNK o fenotypie CD56dim/CD16+
(potocznie zwanych CD56dim) ma negatywny wpływ na
proces reprodukcji, co wynika z jej wysokiej aktywności cytotoksycznej i niskiej produkcji cytokin. Natomiast subpopulacja
komórek uNK o fenotypie CD56++/CD16-
(potocznie zwana CD56bright) związana jest z prawidłową implantacją i dojrzewaniem
łożyska. Ma ona duże znaczenie w procesie implantacji i angiogenezy, kontrolując prawidłowy rozwój trofoblastu i produkcję
cytokin immunoregulacyjnych. Sytuacją pożądaną jest duża przewaga subpopulacji uNKbright nad uNKdim.
Wg różnych doniesień naukowych* odsetek subpopulacji komórek uNKbright w prawidłowym endometrium jest wyższy niż 75%
wszystkich wykrytych w badaniu komórek NK. Odsetek limfocytów uNK wśród wszystkich leukocytów jest zmienny w
zależności od fazy cyklu i ulega znacznemu wzrostowi (nawet powyżej 80%) podczas ciąży
moze jutro cos sie dowiem -
Monika29 wrote:Ja w 9 miałam cień cienia 😉 A ten cień cienia wisi teraz na cycu 😅
Mała cieszę się że tak dobrze znosisz ciążę 😘 oby tak zostało do końca ciąży 🥰 odpoczywaj jak najwięcej 😘 niczym nie smarowałam blizny. Ładnie się zagoiło, wszystko jest ok, nic nie boli. Ja już zapomniałam że miałam cc 😅 masuje brzuch tam gdzie mam inne czucie po cc. Mały ładnie śpi w nocy. To super chłopak, w piątek ruszamy na urlop 😊 a dziś nakrzyczal na tatę że go wyciągnął z wanny 😅
Udanego urlopu, odpocznijcie i cieszcie się piękną pogodą 😘Monika29, Magra3 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]