Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilkam wrote:Hej moja transferowa siostro, nie było mnie na forum chyba ponad 2 miesiące, ściągnęłaś mnie myślami 😁 u mnie ok, z młodą jest wszystko ok, w piątek idziemy na krzywą cukrową. Ja czuję się całkiem dobrze, chociaż już coraz częściej się męczę np. przy zwykłych prostych pracach domowych, ale wykorzystuje teraz czas na odpoczynek przed styczniem 😉 a czas mi teraz leci strasznie szybko, a co u ciebie? Jak się czujesz? Młody dokazuje w brzuchu?
Dziewczyny nie jestem w stanie przeczytać forum od mojej nieobecności dlatego tak ogólnie gratuluję wszystkim które już mają swoje wymarzone maleństwa po drugiej stronie brzucha i witam nowe forumowiczki 😄
The sleeping beauty jaka wielka dziewczyna, teraz doczytałam, serdeczne gratulacje 🥰
Hej, super że się odezwałaś. Często myślałam o Was zwłaszcza, że przestałaś się odzywać. Cieszę się, że u Was wszystko w porządku. Co do męczenia się to też tak mam i męczy mnie refluks, ale i tak to jest piękne. Całe życie na to czekałam, więc nie ma co narzekać 🤣 U młodego również wszystko dobre, Rośniemy oboje i czekamy na styczeń, żeby móc się już do.siebie przytulić. Przyznam nawet, że w tym 24 tc pozwoliłam sobie na mamę szaleństwo i kupilam kilka rzeczy 🤣🤣🤣 A jak już kuoilam to pomyślałam, że za wcześnie i żeby sprzedać 😜 Takie o to mam teraz rozterki dnia codziennego 👍
Odpoczywaj zatem, korzystając z chwili i zapraszam do przyjaciółek, to może czasem uda mi się Ciebie wywołać chociaż na prov. Oczywiście nie narzucam się 🤩Monika29 lubi tę wiadomość
-
I gave up wrote:Hej, super że się odezwałaś. Często myślałam o Was zwłaszcza, że przestałaś się odzywać. Cieszę się, że u Was wszystko w porządku. Co do męczenia się to też tak mam i męczy mnie refluks, ale i tak to jest piękne. Całe życie na to czekałam, więc nie ma co narzekać 🤣 U młodego również wszystko dobre, Rośniemy oboje i czekamy na styczeń, żeby móc się już do.siebie przytulić. Przyznam nawet, że w tym 24 tc pozwoliłam sobie na mamę szaleństwo i kupilam kilka rzeczy 🤣🤣🤣 A jak już kuoilam to pomyślałam, że za wcześnie i żeby sprzedać 😜 Takie o to mam teraz rozterki dnia codziennego 👍
Odpoczywaj zatem, korzystając z chwili i zapraszam do przyjaciółek, to może czasem uda mi się Ciebie wywołać chociaż na prov. Oczywiście nie narzucam się 🤩
Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek 😉Starania od 2018
I in-vitro 2020- (poronienie 7tc) brak ❄️
II in-vitro 2020 (poronienie 7tc) 2❄️
2021 transfer ❄️ beta 0
2021 transfer ❄️ beta 0
III in-vitro 2022 brak zarodków
IV in vitro 2022 brak zarodków
V in- vitro 2022 1 zarodek, beta 0
2023 decyzja o AZ
20.02.2023 I transfer w Reprofit, beta 0,99😭
15.05.2023 II transfer w Reprofit
7dpt beta 44,51 prog 11,60
9dpt beta 104,43 prog 39,00
11dpt beta 295,40 prog 41,10
14dpt beta 1460 prog 25,00 -
The_sleeping_beauty wrote:Forumowa ciocie powitajcie naszą dziewczynkę ♥️😍♥️😍 .
05.10.2023 godz. 10.21 3600g 58cm 10/10 Agpar.
Zabieg bardzo sprawny, bez komplikacji.
Pierwszy krzyk i pierwsze przytulenie bede pamietać na całe życie ♥️♥️♥️
Ja już po pionizacji, chleb z masłem smakował jak ambrozja.
Uczymy się jesc i karmić. Trzymajcie za nas kciukiThe_sleeping_beauty, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Magra3 i the_sleeping_beauty ogromne gratulacje ! Tyle szczęścia na raz 😍😍
Dziewczyny trochę mnie tu nie było ale ostatania wizyta trochę mnie zbliża z tropu córka rośnie zdrowo jednak lekarz powiedział mi żebym się zaczęła orientować odnośnie usg stawów biodrowych dziecka bo mała cały czas jest ułożona albo poprzecznie albo pośladkowy czy któraś z was tez tak miała ? Powiem szczerze ze trochę mnie to zmartwiło 😞
Jestem w końcówce 18tc czy to usg robi się tylko po narodzinach czy tez da się zrobić przed narodzinami ?
Magra3, The_sleeping_beauty, I gave up lubią tę wiadomość
-
Czarna wrote:Magra3 i the_sleeping_beauty ogromne gratulacje ! Tyle szczęścia na raz 😍😍
Dziewczyny trochę mnie tu nie było ale ostatania wizyta trochę mnie zbliża z tropu córka rośnie zdrowo jednak lekarz powiedział mi żebym się zaczęła orientować odnośnie usg stawów biodrowych dziecka bo mała cały czas jest ułożona albo poprzecznie albo pośladkowy czy któraś z was tez tak miała ? Powiem szczerze ze trochę mnie to zmartwiło 😞
Jestem w końcówce 18tc czy to usg robi się tylko po narodzinach czy tez da się zrobić przed narodzinami ?
Moja corka byla ulozona glowkowo a tez miala problem z biodrami. Jezdzilismy po ortopedach, nosila specjalna pieluche ale w sumie dosc szybko sie wszystko wyrownalo. Wiem, ze czesto jak dzieci sa ulozone posladkowo to gin sugeruje zeby zwrocic na to wieksza uwage po porodzie ale nie w 18tc. Przeciez to jeszcze maluszek gdzie sie wszystko ksztaltuje i ma szanse wyrownac. Tym bardziej ze takie dziecko wielokrotnie jeszcze ulozenie zmieni. Nie do konca rozumiem co lekarz sugeruje. -
Czarna wrote:Magra3 i the_sleeping_beauty ogromne gratulacje ! Tyle szczęścia na raz 😍😍
Gadanie o czymś takim w 18 tc to wróżenie z fusów i nic poza tym 😜Magan, Czarna , Monika29 lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Magra3 jak się czujesz ? Jesteście już w domku ?
Tego uczucia które się rodzi do dziecka kiedy się je pierwszy raz zobaczy nie da się opisać żadnymi słowami. To naprawdę jest cud 💚
Ja mam mały problem z kręgosłupem bo strasznie boli po cesarce jak usiadłam do już się bałam położyć więc prawie 3 dni siedzialam w jednej pozycji i teraz są konsekwencje. Rana też ciągnie ale to już mało istotne. No i najgorsze jest to, że mały nie chce cyca tylko butelkę. Po cesarce zabierali dziecko na wieczór i na drugi dzień wielki protest małego na cyca za nic w świecie go nie chciał. Teraz odciągam i daje mu w butelce na zmianę z mm. Będą walczyc żeby polubił się z piersią.Magan, The_sleeping_beauty, mała, aaaania87, Ewa3bit, Zenula, Salome, Monika29 lubią tę wiadomość
-
mała wrote:A może ktoś wie co u Magan? Już chyba czas na jej rozpakowanie ☺️
Jeśli czasami tu zaglądasz to daj znać czy już tulisz swoje szczęście 🥰
u mnie 38 tydzień, zaraz po wyborach jadę do szpitala - taki jest plan.
Nie odzywałam się tylko z tego względu, że kompletowałam wyprawkę i walizkę do szpitala. Dużo jest tego, warto zatem zacząć wcześniej jednak... W końcu mamy chyba wszystko. Wózek z drugiej ręki, w super stanie za 1000 zł, bujaczek babybjorn z drugiej ręki, a łóżeczko nowe next to me forever, nowy fotelik z bazą firma nuna kupiłam też laktator neno bo tańszy niż medela a parametry ponoć podobne no i podgrzewacz do mleka
Czuję się bardzo dobrze, choć ostatni tydzień to były ciągłe wizyty na Izbie Przyjęć bo na ktg tętno dziecka raz jeden spadło poniżej 100, to było dziwne (teoria jest taka że bawiła się pępowiną i ścisnęła, gdyż po 3-krotnym ponowieniu ktg wyniki już były idealne ...)
brzuch mam napięty, ale samopoczucie dobre, jak nie zjem za dużo to zgagi nie mam...
plan mam taki, że 17.10 będzie indukcja porodu i spróbuję SN, ale jak coś nie będzie szło to 18.10 CC,
mogę wam jeszcze napisać, że cukrzycę ciążową opanowałam dietą i u mnie się dało, przestałam przestrzegać diety jakiś miesiąc temu, żeby podtuczyć bobasa...
Oczywiście będę was informować co i jakmlia, mała, aaaania87, Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
07.02.2023 - transfer
8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
06.03.2023 - jest ❤
21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
04.07.2023 - 616 gramów
28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
11.10.23 - 53 cm szczęścia
-
Wow! Kiedy to zleciało? 🙈🥰 -
Czarna wrote:Ooo super , mam nadzieje że mała się tak ułoży żeby było wszystko dobrze
A w którym tygodniu czuliście ruchy dziecka ? Kończę 18 tc i nic nie czuje chyba ze nie poznaje ze to ruchy.. sama nie wiem
Kochana, rozpoczynajac 18 tc czulqm takie jakby smyranie skrzydełkami motylka po skórze, ale od środka. Potem czułam takie jakby mi ktoś opuszkiem palca smyranie. Takie przyjemne mizianko. Na początku zastanawiałam się, czy to w ogóle mogą to być to te ruchy i tez pytałam tutaj na forum. Później czułam takie jakby smyranie po ciele takim dłuższym paznokciem. Mega przyjemne były te wszystkie miziania. Następnie czułam takie jakby babelki ktoś puszczał mi w brzuchu, ale było wiadome, że nie są to gazy 🤣 Teraz to już nie mam wątpliwości, bo są to ewidentne kopniaki, które się czuje i ... widzę jak rusza sie skóra na brzuszku. Lekarz mowi, ze i tak odczuwam je słabiej ze względu na łożysko.
A Ty co czujesz?Czarna , mała lubią tę wiadomość
-
I gave up wrote:Kochana, rozpoczynajac 18 tc czulqm takie jakby smyranie skrzydełkami motylka po skórze, ale od środka. Potem czułam takie jakby mi ktoś opuszkiem palca smyranie. Takie przyjemne mizianko. Na początku zastanawiałam się, czy to w ogóle mogą to być to te ruchy i tez pytałam tutaj na forum. Później czułam takie jakby smyranie po ciele takim dłuższym paznokciem. Mega przyjemne były te wszystkie miziania. Następnie czułam takie jakby babelki ktoś puszczał mi w brzuchu, ale było wiadome, że nie są to gazy 🤣 Teraz to już nie mam wątpliwości, bo są to ewidentne kopniaki, które się czuje i ... widzę jak rusza sie skóra na brzuszku. Lekarz mowi, ze i tak odczuwam je słabiej ze względu na łożysko.
A Ty co czujesz?
Ja właściwie nic nie czuje poza tym jakby mi czasem tak bulgotało w brzuchu i sama nie wiem co czy to tak powinno byc czy coś więcej powinnam czuć
-
Czarna wrote:Ja właściwie nic nie czuje poza tym jakby mi czasem tak bulgotało w brzuchu i sama nie wiem co czy to tak powinno byc czy coś więcej powinnam czuć
Jeśli są to nieregularne i np pojawiają się, gdy zjesz club wyoijesz coś słodkiego albo w wysokim indeksem glikemicznym. -
Magan wrote:Hej Kochana i wszystkie dziewczyny
Nie odzywałam się tylko z tego względu, że kompletowałam wyprawkę i walizkę do szpitala. Dużo jest tego, warto zatem zacząć wcześniej jednak... W końcu mamy chyba wszystko. Wózek z drugiej ręki, w super stanie za 1000 zł, bujaczek babybjorn z drugiej ręki, a łóżeczko nowe next to me forever, nowy fotelik z bazą firma nuna kupiłam też laktator neno bo tańszy niż medela a parametry ponoć podobne no i podgrzewacz do mleka
Czuję się bardzo dobrze, choć ostatni tydzień to były ciągłe wizyty na Izbie Przyjęć bo na ktg tętno dziecka raz jeden spadło poniżej 100, to było dziwne (teoria jest taka że bawiła się pępowiną i ścisnęła, gdyż po 3-krotnym ponowieniu ktg wyniki już były idealne ...)
brzuch mam napięty, ale samopoczucie dobre, jak nie zjem za dużo to zgagi nie mam...
plan mam taki, że 17.10 będzie indukcja porodu i spróbuję SN, ale jak coś nie będzie szło to 18.10 CC,
mogę wam jeszcze napisać, że cukrzycę ciążową opanowałam dietą i u mnie się dało, przestałam przestrzegać diety jakiś miesiąc temu, żeby podtuczyć bobasa...
Oczywiście będę was informować co i jak
Cieszę się, że wszystko masz tak pięknie ogarnięte i jesteś gotowa przytulić do piersi swoje szczęście 🥰
Co do zakupów używek to ja też większość mam z drugiej ręki, nie dość że piękne to jeszcze duuużo zaoszczędzone. I też już od dawna jestem spakowana, bo lekarze straszą że mogę się rozpakować wcześniej. Oczywiście umawiamy się, że ty będziesz pierwsza, bo mój krasnoludek musi jeszcze podrosnąć.
Nawet nie wiem kiedy zleciały te nasze ciąże. Dopiero co płakałam, że odwołali mi transfer który miałam mieć razem z tobą a już za chwilę też się doczekam swojego cudu ☺️ Czasami ciężko mi w to wszystko uwierzyć.
Mam nadzieję, że twój poród będzie taki, jak sobie zaplanowałaś i oczywiście bezpieczny i szybki.
Wszystkiego dobrego, czekamy na dobre wieści po porodzie 😘aaaania87, Ewa3bit, Zenula, Magan lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Czarna wrote:Ja właściwie nic nie czuje poza tym jakby mi czasem tak bulgotało w brzuchu i sama nie wiem co czy to tak powinno byc czy coś więcej powinnam czuć
I gave up, Ewa3bit, Czarna lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Magra3 wrote:Tak, czwartek popołudniu Wituś przywitał swój domek. Kocham go nad życie, a tatuś chyba jeszcze bardziej nawet w nocy nie chce spać tylko mowi, że będzie czuwał nad synkiem😍
Tego uczucia które się rodzi do dziecka kiedy się je pierwszy raz zobaczy nie da się opisać żadnymi słowami. To naprawdę jest cud 💚
Ja mam mały problem z kręgosłupem bo strasznie boli po cesarce jak usiadłam do już się bałam położyć więc prawie 3 dni siedzialam w jednej pozycji i teraz są konsekwencje. Rana też ciągnie ale to już mało istotne. No i najgorsze jest to, że mały nie chce cyca tylko butelkę. Po cesarce zabierali dziecko na wieczór i na drugi dzień wielki protest małego na cyca za nic w świecie go nie chciał. Teraz odciągam i daje mu w butelce na zmianę z mm. Będą walczyc żeby polubił się z piersią.
Trzymam kciuki za rozkręcenie laktacji ✊🏻
Mam nadzieje ze te bóle kręgosłupa szybko przejdą.
Zazdraszczam Wam ze macie już pociechy przy sobie 😍Magra3 lubi tę wiadomość
-
Magra3 wrote:Tak, czwartek popołudniu Wituś przywitał swój domek. Kocham go nad życie, a tatuś chyba jeszcze bardziej nawet w nocy nie chce spać tylko mowi, że będzie czuwał nad synkiem😍
Ja mam mały problem z kręgosłupem bo strasznie boli po cesarce jak usiadłam do już się bałam położyć więc prawie 3 dni siedzialam w jednej pozycji i teraz są konsekwencje. Rana też ciągnie ale to już mało istotne. No i najgorsze jest to, że mały nie chce cyca tylko butelkę. Po cesarce zabierali dziecko na wieczór i na drugi dzień wielki protest małego na cyca za nic w świecie go nie chciał. Teraz odciągam i daje mu w butelce na zmianę z mm. Będą walczyc żeby polubił się z piersią.
Super, że już jesteście w domku. Może na spokojnie w domowym zaciszu uda się małego przekonać do cycusia bo przecież wszyscy faceci kochają cycki 😉
Mam nadzieję, że ból pleców szybko minie a rana przestanie boleć.
Cieszcie się sobą 😘Magra3, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Czarna wrote:Ooo super , mam nadzieje że mała się tak ułoży żeby było wszystko dobrze
A w którym tygodniu czuliście ruchy dziecka ? Kończę 18 tc i nic nie czuje chyba ze nie poznaje ze to ruchy.. sama nie wiem
Pocieszę Cię, że ja ruchy poczułam późno - dopiero w 22+5 tc i nadal czuję je bardzo subtelnie. Śmiejemy się, że nasza Kruszynka zachowuje się jak prawdziwa dama 😉
Nam ułożenie poprzeczne towarzyszyło bardzo długo. Mała większość ciąży była złożona jak scyzoryk - nogi na głowie 🙈 Główką w dół obróciła się dopiero w 31 tc. Na Twoim miejscu nie przejmowałabym się tym na razie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2023, 21:52
Czarna , mała lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Magan wrote:Hej Kochana i wszystkie dziewczyny
Oczywiście będę was informować co i jak
Ja właśnie wczoraj spakowałam wyprawkę tzn rzeczy 0-6 do pudel...I postawiłam sobie koło łóżka bo nie wiem co z tym zrobić. Te pierwsze malutkie rzeczy są tak urocze że trudno się z nimi rozstać. Jak je wczoraj pakowałam to przypominały mi się chwilę jak byłam w ciąży i je kupowałam...
My mamy zarezerwowany zarodek ale na te chwile nawet nie myślę o kolejnej ciąży🤣🤣🤣 raz że jednak mi to dało po zdrowiu- mam straszne bóle stawow- a dwa że karmie i nie wyobrażam sobie odstawić dziecia od cyca🤪 gdybym.zaszła naturalnie to bym dalej mogła karmić a tak trzeba niestety zakończyć kp...
Daj znać po wyborach co i jak u Was 😁😁😁🥰🥰🥰mała, Ewa3bit, Magan lubią tę wiadomość