Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Zenula wrote:Powodzenia podczas porodu !!!Podziwiam za odwagę do SN czy też indukcji😎😎😎
Ja właśnie wczoraj spakowałam wyprawkę tzn rzeczy 0-6 do pudel...I postawiłam sobie koło łóżka bo nie wiem co z tym zrobić. Te pierwsze malutkie rzeczy są tak urocze że trudno się z nimi rozstać. Jak je wczoraj pakowałam to przypominały mi się chwilę jak byłam w ciąży i je kupowałam...
My mamy zarezerwowany zarodek ale na te chwile nawet nie myślę o kolejnej ciąży🤣🤣🤣 raz że jednak mi to dało po zdrowiu- mam straszne bóle stawow- a dwa że karmie i nie wyobrażam sobie odstawić dziecia od cyca🤪 gdybym.zaszła naturalnie to bym dalej mogła karmić a tak trzeba niestety zakończyć kp...
Daj znać po wyborach co i jak u Was 😁😁😁🥰🥰🥰
Najważniejsze, żebyś ogarnęła swoje kwestie zdrowotne bo ty jesteś w tym wszystkim najważniejsza.
Wszystkiego dobrego 😘Zenula, Magan, Monika29 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
mała wrote:Zenula trzymaj te rzeczy, może za pół roku jak mały będzie cię konkretnie gryzł po cyckach to sama zdecydujesz o odstawieniu i wtedy pomyślisz o kolejnym transferze. Nigdy nic nie wiadomo, nauczyłam się nie planować za dużo bo życie bardzo często decyduje za nas.
Najważniejsze, żebyś ogarnęła swoje kwestie zdrowotne bo ty jesteś w tym wszystkim najważniejsza.
Wszystkiego dobrego 😘
To dobry pomysł 😁 Nigdy nic nie wiadomo, a życie potrafi na prawdę zaskoczyć.Zenula lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Zenula trzymaj te rzeczy, może za pół roku jak mały będzie cię konkretnie gryzł po cyckach to sama zdecydujesz o odstawieniu i wtedy pomyślisz o kolejnym transferze. Nigdy nic nie wiadomo, nauczyłam się nie planować za dużo bo życie bardzo często decyduje za nas.
Wszystkiego dobrego 😘
A Ty na kiedy masz termin rozpakowania? -
Zenula wrote:Oby mnie nie gryzł...słyszałam takie historie 🥴🥴🥴
A Ty na kiedy masz termin rozpakowania?
U mnie w najlepszym wypadku rozpakowywanie 3.11 ale ciągle mnie straszą, że może być wcześniej więc się okaże.Zenula, Magan lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Dziewczyny! Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Za te które zaczynaja współpracę z kliniką i te które zaraz będą tulić maluchy ❤️.
Bądźcie silne!!!! 😎
Mam pytanie, do bardziej doświadczonych!
W środę, 4 października miałam punkcję (wszystko było ok), aktualnie mamy 16 zarodków 💚🥹.
W poniedziałek, 9 października miałam mieć transfer, natomiast prawdopodobnie doszło do hiperstymulacji.. 😢
Byłam na usg w sobotę (wczoraj) i dostałam skierowanie do szpitala, ze względu na dużą ilość płynu itd.. mam bardzo wzdęty i obolały brzuch. Nie zgłosiłam sie do szpitala, bo to weekend.. natomiast jutro planuję pójść.
Czy któraś z was miała podobny przypadek? Zastanawiam sie, kiedy będę mogła mieć transfer.. oczywiście wiem, ze wszystko zależy od stanu jajników i samopoczucia.
❤️👩🔧- zdrowa w 100 %
🙎♂️- azoospermia
5 luty 2024 - transfer nr 1
5dpt - prog. 21,01
7dpt - prog. 18,84 / Beta 40,4
9dpt - prog. 33,30 / Beta 106,0
11dpt - prog. 22,19/Beta 285,7
15dpt - prog. 25,48/ Beta 1653,9
17dpt- beta 3014 - szpital , lekkie krwawienie (3h) , krwiak
19dpt- beta 2971 - szpital
21dpt - beta 4424 - szpital
24dpt - prog. 33,60/ beta 8522,0
30dpt - prog. 33,0 / beta 21708,0
32dpt beta 20921,0
Brak serduszka, później samoistne poronienie 😢
24 czerwca 2024 - transfer nr 2
4dpt - prog. 22,60
5dpt - ⏸️
8dpt - beta 102,0
11dpt - beta 533,0 prog. 15,56
14dpt - beta 2513,0 prog. 15,40
18dpt - beta 7268,0 prog. 25,60
18dpt - (12.07), 1 usg , jest pęcherzyk ciążowy ❤️ zarodek 2,5mm
30dpt - beta 49350,0 prog. 38,83
32 dpt - beta 61918,0
32dpt - (26.07), 2 usg : jest ❤️
12+5 prenatalne - dziewczynka 👧
Estrofem 3x1, cyclogest 400 3x1, prolutex/agolutin
Zostały ❄️❄️ -
Streli ja nie miałam hiperki ale pewnie do transferu podejdziesz jak wszystko wróci do normy i hormony również się unormują. Ciężko określić kiedy organizm wróci do stanu sprzed. Według mnie wymęczon stymulacją i hiperką nie jest dobrym miejscem na zagnieżdżenie się zarodka i warto poczekać na bardziej sprzyjające warunki.
I gave up lubi tę wiadomość
-
Strelitzia wrote:Dziewczyny! Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Za te które zaczynaja współpracę z kliniką i te które zaraz będą tulić maluchy ❤️.
Bądźcie silne!!!! 😎
Mam pytanie, do bardziej doświadczonych!
W środę, 4 października miałam punkcję (wszystko było ok), aktualnie mamy 16 zarodków 💚🥹.
W poniedziałek, 9 października miałam mieć transfer, natomiast prawdopodobnie doszło do hiperstymulacji.. 😢
Byłam na usg w sobotę (wczoraj) i dostałam skierowanie do szpitala, ze względu na dużą ilość płynu itd.. mam bardzo wzdęty i obolały brzuch. Nie zgłosiłam sie do szpitala, bo to weekend.. natomiast jutro planuję pójść.
Czy któraś z was miała podobny przypadek? Zastanawiam sie, kiedy będę mogła mieć transfer.. oczywiście wiem, ze wszystko zależy od stanu jajników i samopoczucia.
❤️
Pij duuuuuzo wody i jedz nabiał,dużo białka. Możesz kupić w aptece nutridrinki białkowe- to sprzyja przywróceniu równowagi w organizmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 11:28
mała, Strelitzia lubią tę wiadomość
-
mała wrote:No wiesz, jak wszystkie zębiska wyjdą to ciężko będzie nie pogryźć matuli 😉
U mnie w najlepszym wypadku rozpakowywanie 3.11 ale ciągle mnie straszą, że może być wcześniej więc się okaże.mała lubi tę wiadomość
-
Zenula wrote:Jezu,kiedy to zleciało? A dopiero biadoliłas🥹🥹🥹 będziesz mieć cc? Masz już wyznaczoną datę?
Tak, pamiętam ten Jej strach, to biadolenie i to czekanie 🤣🙈 A tutaj zaraz będzie mamusią na pełny etat 🥰Zenula, mała lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, my wciąż w szpitalu. Z Małą wszystko ok, jest cudowna 😍♥️😍
Natomiast u mnie w nodze pojawił się zakrzep. Lekarze są w trakcie ustawiania odpowiedniego poziomu leku, żeby moc mnie wypisać.
Piszę o tym, żeby wyostrzyć czujność dziewczyn rodzących cc i będących 35+.
Mój objaw zakrzepicy był niewinny - słaby ból w łydce przypominający spięty po skurczu mięsień. Żadnej opuchlizny etc. Powiedziałam o tym lekarzowi będąc przekonana, że to nic takiego. Stwierdził, ze na wszelki wypadek sprawdzimy. oboje byliśmy w szoku, ze wyszedł zakrzep.
Następnego dnia mieliśmy mieć wypis. Gdyby nie moja intuicja i czujność lekarza chodziłaby teraz po domu z rozwijająca się bomba zakrzepowa w nodze…
Nigdy wcześniej nie miałam problemów z żyłami, żylakami etc, a po cc brałam clexane 40 ml. Byłam tez szybko spionizowana i ruszałam się w miarę możliwości miedzy rozkręcaniem laktacji z małą. A jednak…
Bądźcie czujneMagan, Monika29, Virginia lubią tę wiadomość
-
Zenula wrote:Jezu,kiedy to zleciało? A dopiero biadoliłas🥹🥹🥹 będziesz mieć cc? Masz już wyznaczoną datę?Starania 10 lat
[/url] -
I gave up wrote:Tak, pamiętam ten Jej strach, to biadolenie i to czekanie 🤣🙈 A tutaj zaraz będzie mamusią na pełny etat 🥰
U ciebie też wszystko idzie w expresowym tempie, nie mam pojęcia kiedy ci zleciało te 23 tygodnie 🫣☺️Magra3, I gave up, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
Zenula wrote:Słuchaj! Hiperstymulacja to bardzo poważny stan,zagrażający zdrowiu a nawet życiu. Jeśli Cie skierowali do szpitala to powinnaś się tam udać. Nie igraj że zdrowiem bo to i tak nie sprzyja ciąży. Wykuruj się i działaj bo będzie u Was na bogato wow💪💪💪💪
Pij duuuuuzo wody i jedz nabiał,dużo białka. Możesz kupić w aptece nutridrinki białkowe- to sprzyja przywróceniu równowagi w organizmie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 15:49
Starania 10 lat
[/url] -
The_sleeping_beauty wrote:Dziewczyny, my wciąż w szpitalu. Z Małą wszystko ok, jest cudowna 😍♥️😍
Natomiast u mnie w nodze pojawił się zakrzep. Lekarze są w trakcie ustawiania odpowiedniego poziomu leku, żeby moc mnie wypisać.
Mój objaw zakrzepicy był niewinny - słaby ból w łydce przypominający spięty po skurczu mięsień. Żadnej opuchlizny etc. Powiedziałam o tym lekarzowi będąc przekonana, że to nic takiego. Stwierdził, ze na wszelki wypadek sprawdzimy. oboje byliśmy w szoku, ze wyszedł zakrzep.
Następnego dnia mieliśmy mieć wypis. Gdyby nie moja intuicja i czujność lekarza chodziłaby teraz po domu z rozwijająca się bomba zakrzepowa w nodze…
Nigdy wcześniej nie miałam problemów z żyłami, żylakami etc, a po cc brałam clexane 40 ml. Byłam tez szybko spionizowana i ruszałam się w miarę możliwości miedzy rozkręcaniem laktacji z małą. A jednak…
Bądźcie czujne
Dużo zdrówka 💚The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url] -
mała wrote:Niech pierwsza rzuci kamieniem ta co nie panikowała i nie biadoliła 🤣🤣🤣
U ciebie też wszystko idzie w expresowym tempie, nie mam pojęcia kiedy ci zleciało te 23 tygodnie 🫣☺️
Szczerze przyznam, że też nie Mam pojęcia 🤣
Niby wydaje się, że tak dużo mi jeszcze zostało, a jak obejrzę się za siebie to widzę, że już tak daleko zaszłam 🥰 Prawda 3jst też, że każda z nas przechodzi wszystko tak samo - stres, nerwy, zmienne emocje i nastroje initp.mała lubi tę wiadomość
-
The_sleeping_beauty wrote:Dziewczyny, my wciąż w szpitalu. Z Małą wszystko ok, jest cudowna 😍♥️😍
Bądźcie czujne
Dobrze, że o tym piszesz - naprawdę trzeba zwracać uwagę na wszystko. Brawo za czujność bo przy tym zamieszaniu z porodem i radości z macierzyństwa łatwo przeoczyć własne problemy ze zdrowiem.
Moja mama po operacji, mimo brania clexany, też dostała zakrzepu i skończyło się powrotem do szpitala (zakrzep był w płucach i powodował problemy z oddychaniem).
Po operacjach lekarze nie sprawdzają gęstości krwi i standardowo dają profilaktyczną dawkę heparyny, co u niektórych okazuje się niewystarczające.
The_sleeping_beauty - oby lekarzom udało się szybko ustawić odpowiednią dla Ciebie dawkę. Życzę szybkiego powrotu do domu i ucałuj swoją Kruszynkę od forumowych ciotek 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 17:57
mała, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
mała wrote:No wiesz, jak wszystkie zębiska wyjdą to ciężko będzie nie pogryźć matuli 😉
U mnie w najlepszym wypadku rozpakowywanie 3.11 ale ciągle mnie straszą, że może być wcześniej więc się okaże.mała lubi tę wiadomość
07.02.2023 - transfer
8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
06.03.2023 - jest ❤
21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
04.07.2023 - 616 gramów
28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
11.10.23 - 53 cm szczęścia