X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • mała Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Powodzenia podczas porodu !!!Podziwiam za odwagę do SN czy też indukcji😎😎😎
    Ja właśnie wczoraj spakowałam wyprawkę tzn rzeczy 0-6 do pudel...I postawiłam sobie koło łóżka bo nie wiem co z tym zrobić. Te pierwsze malutkie rzeczy są tak urocze że trudno się z nimi rozstać. Jak je wczoraj pakowałam to przypominały mi się chwilę jak byłam w ciąży i je kupowałam...
    My mamy zarezerwowany zarodek ale na te chwile nawet nie myślę o kolejnej ciąży🤣🤣🤣 raz że jednak mi to dało po zdrowiu- mam straszne bóle stawow- a dwa że karmie i nie wyobrażam sobie odstawić dziecia od cyca🤪 gdybym.zaszła naturalnie to bym dalej mogła karmić a tak trzeba niestety zakończyć kp...

Daj znać po wyborach co i jak u Was 😁😁😁🥰🥰🥰
    Zenula trzymaj te rzeczy, może za pół roku jak mały będzie cię konkretnie gryzł po cyckach to sama zdecydujesz o odstawieniu i wtedy pomyślisz o kolejnym transferze. Nigdy nic nie wiadomo, nauczyłam się nie planować za dużo bo życie bardzo często decyduje za nas.
    Najważniejsze, żebyś ogarnęła swoje kwestie zdrowotne bo ty jesteś w tym wszystkim najważniejsza.
    Wszystkiego dobrego 😘

Zenula, Magan, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Zenula trzymaj te rzeczy, może za pół roku jak mały będzie cię konkretnie gryzł po cyckach to sama zdecydujesz o odstawieniu i wtedy pomyślisz o kolejnym transferze. Nigdy nic nie wiadomo, nauczyłam się nie planować za dużo bo życie bardzo często decyduje za nas.
    Najważniejsze, żebyś ogarnęła swoje kwestie zdrowotne bo ty jesteś w tym wszystkim najważniejsza.
    Wszystkiego dobrego 😘

To dobry pomysł 😁 Nigdy nic nie wiadomo, a życie potrafi na prawdę zaskoczyć.

Zenula lubi tę wiadomość

age.png

2016 💔
    2018 💔
    2023 💔
    2024 🩵
    2025 💔
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Wszystkiego dobrego 😘
    Oby mnie nie gryzł...słyszałam takie historie 🥴🥴🥴
    A Ty na kiedy masz termin rozpakowania?

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Oby mnie nie gryzł...słyszałam takie historie 🥴🥴🥴
    A Ty na kiedy masz termin rozpakowania?
    No wiesz, jak wszystkie zębiska wyjdą to ciężko będzie nie pogryźć matuli 😉
    U mnie w najlepszym wypadku rozpakowywanie 3.11 ale ciągle mnie straszą, że może być wcześniej więc się okaże.

Zenula, Magan lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Strelitzia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Za te które zaczynaja współpracę z kliniką i te które zaraz będą tulić maluchy ❤️.
    Bądźcie silne!!!! 😎

Mam pytanie, do bardziej doświadczonych! :)

W środę, 4 października miałam punkcję (wszystko było ok), aktualnie mamy 16 zarodków 💚🥹.

W poniedziałek, 9 października miałam mieć transfer, natomiast prawdopodobnie doszło do hiperstymulacji.. 😢
    Byłam na usg w sobotę (wczoraj) i dostałam skierowanie do szpitala, ze względu na dużą ilość płynu itd.. mam bardzo wzdęty i obolały brzuch. Nie zgłosiłam sie do szpitala, bo to weekend.. natomiast jutro planuję pójść.

Czy któraś z was miała podobny przypadek? Zastanawiam sie, kiedy będę mogła mieć transfer.. oczywiście wiem, ze wszystko zależy od stanu jajników i samopoczucia.

❤️

👩‍🔧- zdrowa w 100 %
    🙎‍♂️- azoospermia

5 luty 2024 - transfer nr 1

5dpt - prog. 21,01
    7dpt - prog. 18,84 / Beta 40,4
    9dpt - prog. 33,30 / Beta 106,0
    11dpt - prog. 22,19/Beta 285,7
    15dpt - prog. 25,48/ Beta 1653,9
    17dpt- beta 3014 - szpital , lekkie krwawienie (3h) , krwiak
    19dpt- beta 2971 - szpital
    21dpt - beta 4424 - szpital
    24dpt - prog. 33,60/ beta 8522,0
    30dpt - prog. 33,0 / beta 21708,0
    32dpt beta 20921,0
    Brak serduszka, później samoistne poronienie 😢

24 czerwca 2024 - transfer nr 2

4dpt - prog. 22,60
    5dpt - ⏸️
    8dpt - beta 102,0
    11dpt - beta 533,0 prog. 15,56
    14dpt - beta 2513,0 prog. 15,40
    18dpt - beta 7268,0 prog. 25,60
    18dpt - (12.07), 1 usg , jest pęcherzyk ciążowy ❤️ zarodek 2,5mm
    30dpt - beta 49350,0 prog. 38,83
    32 dpt - beta 61918,0
    32dpt - (26.07), 2 usg : jest ❤️

12+5 prenatalne - dziewczynka 👧

Estrofem 3x1, cyclogest 400 3x1, prolutex/agolutin

Zostały ❄️❄️
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Streli ja nie miałam hiperki ale pewnie do transferu podejdziesz jak wszystko wróci do normy i hormony również się unormują. Ciężko określić kiedy organizm wróci do stanu sprzed. Według mnie wymęczon stymulacją i hiperką nie jest dobrym miejscem na zagnieżdżenie się zarodka i warto poczekać na bardziej sprzyjające warunki.

I gave up lubi tę wiadomość

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Anika1983 Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Streli ja za każdym razem miałam hiperke.

Odczekaj jeden cykl i działaj 💪

• Zenula Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strelitzia wrote:
    Dziewczyny! Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Za te które zaczynaja współpracę z kliniką i te które zaraz będą tulić maluchy ❤️.
    Bądźcie silne!!!! 😎

Mam pytanie, do bardziej doświadczonych! :)

W środę, 4 października miałam punkcję (wszystko było ok), aktualnie mamy 16 zarodków 💚🥹.

W poniedziałek, 9 października miałam mieć transfer, natomiast prawdopodobnie doszło do hiperstymulacji.. 😢
    Byłam na usg w sobotę (wczoraj) i dostałam skierowanie do szpitala, ze względu na dużą ilość płynu itd.. mam bardzo wzdęty i obolały brzuch. Nie zgłosiłam sie do szpitala, bo to weekend.. natomiast jutro planuję pójść.

Czy któraś z was miała podobny przypadek? Zastanawiam sie, kiedy będę mogła mieć transfer.. oczywiście wiem, ze wszystko zależy od stanu jajników i samopoczucia.

❤️
    Słuchaj! Hiperstymulacja to bardzo poważny stan,zagrażający zdrowiu a nawet życiu. Jeśli Cie skierowali do szpitala to powinnaś się tam udać. Nie igraj że zdrowiem bo to i tak nie sprzyja ciąży. Wykuruj się i działaj bo będzie u Was na bogato wow💪💪💪💪

Pij duuuuuzo wody i jedz nabiał,dużo białka. Możesz kupić w aptece nutridrinki białkowe- to sprzyja przywróceniu równowagi w organizmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 11:28

mała, Strelitzia lubią tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    U mnie w najlepszym wypadku rozpakowywanie 3.11 ale ciągle mnie straszą, że może być wcześniej więc się okaże.
    Jezu,kiedy to zleciało? A dopiero biadoliłas🥹🥹🥹 będziesz mieć cc? Masz już wyznaczoną datę?

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Jezu,kiedy to zleciało? A dopiero biadoliłas🥹🥹🥹 będziesz mieć cc? Masz już wyznaczoną datę?

Tak, pamiętam ten Jej strach, to biadolenie i to czekanie 🤣🙈 A tutaj zaraz będzie mamusią na pełny etat 🥰

Zenula, mała lubią tę wiadomość

age.png

2016 💔
    2018 💔
    2023 💔
    2024 🩵
    2025 💔
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my wciąż w szpitalu. Z Małą wszystko ok, jest cudowna 😍♥️😍

Natomiast u mnie w nodze pojawił się zakrzep. Lekarze są w trakcie ustawiania odpowiedniego poziomu leku, żeby moc mnie wypisać.

Piszę o tym, żeby wyostrzyć czujność dziewczyn rodzących cc i będących 35+.

Mój objaw zakrzepicy był niewinny - słaby ból w łydce przypominający spięty po skurczu mięsień. Żadnej opuchlizny etc. Powiedziałam o tym lekarzowi będąc przekonana, że to nic takiego. Stwierdził, ze na wszelki wypadek sprawdzimy. oboje byliśmy w szoku, ze wyszedł zakrzep.

Następnego dnia mieliśmy mieć wypis. Gdyby nie moja intuicja i czujność lekarza chodziłaby teraz po domu z rozwijająca się bomba zakrzepowa w nodze…

Nigdy wcześniej nie miałam problemów z żyłami, żylakami etc, a po cc brałam clexane 40 ml. Byłam tez szybko spionizowana i ruszałam się w miarę możliwości miedzy rozkręcaniem laktacji z małą. A jednak…
    Bądźcie czujne

Magan, Monika29, Virginia lubią tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo brałaś clexane i dostałaś zakrzepicy???

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Ooooo brałaś clexane i dostałaś zakrzepicy???

Dokładnie. W moim przypadku jedyne czynniki ryzyka to był wiek 40+ i cc

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Dokładnie, dopiero co był lament a za chwilę będzie wesoło 😉 Właśnie CC jest planowane na 3.11 jeśli dotrwam bo ciągle im coś nie pasuje i straszą, że może być jeszcze wcześniej

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Tak, pamiętam ten Jej strach, to biadolenie i to czekanie 🤣🙈 A tutaj zaraz będzie mamusią na pełny etat 🥰
    Niech pierwsza rzuci kamieniem ta co nie panikowała i nie biadoliła 🤣🤣🤣
    U ciebie też wszystko idzie w expresowym tempie, nie mam pojęcia kiedy ci zleciało te 23 tygodnie 🫣☺️

Magra3, I gave up, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Słuchaj! Hiperstymulacja to bardzo poważny stan,zagrażający zdrowiu a nawet życiu. Jeśli Cie skierowali do szpitala to powinnaś się tam udać. Nie igraj że zdrowiem bo to i tak nie sprzyja ciąży. Wykuruj się i działaj bo będzie u Was na bogato wow💪💪💪💪

Pij duuuuuzo wody i jedz nabiał,dużo białka. Możesz kupić w aptece nutridrinki białkowe- to sprzyja przywróceniu równowagi w organizmie.
    Popieram w 100% to co napisała Zenula. Dużo płynów, białka, elektrolity i szybko będzie dobrze. Podanie zarodka przy hiperce zagraża zarówno życiu matki jak i płodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 15:49

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:

Natomiast u mnie w nodze pojawił się zakrzep. Lekarze są w trakcie ustawiania odpowiedniego poziomu leku, żeby moc mnie wypisać.

Mój objaw zakrzepicy był niewinny - słaby ból w łydce przypominający spięty po skurczu mięsień. Żadnej opuchlizny etc. Powiedziałam o tym lekarzowi będąc przekonana, że to nic takiego. Stwierdził, ze na wszelki wypadek sprawdzimy. oboje byliśmy w szoku, ze wyszedł zakrzep.

Następnego dnia mieliśmy mieć wypis. Gdyby nie moja intuicja i czujność lekarza chodziłaby teraz po domu z rozwijająca się bomba zakrzepowa w nodze…

Nigdy wcześniej nie miałam problemów z żyłami, żylakami etc, a po cc brałam clexane 40 ml. Byłam tez szybko spionizowana i ruszałam się w miarę możliwości miedzy rozkręcaniem laktacji z małą. A jednak…
    Bądźcie czujne
    O kurcze, dobrze że byłaś czujna. Takie historie pokazują, że nie można bagatelizować niczego.
    Dużo zdrówka 💚

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Niech pierwsza rzuci kamieniem ta co nie panikowała i nie biadoliła 🤣🤣🤣
    U ciebie też wszystko idzie w expresowym tempie, nie mam pojęcia kiedy ci zleciało te 23 tygodnie 🫣☺️

Szczerze przyznam, że też nie Mam pojęcia 🤣
    Niby wydaje się, że tak dużo mi jeszcze zostało, a jak obejrzę się za siebie to widzę, że już tak daleko zaszłam 🥰 Prawda 3jst też, że każda z nas przechodzi wszystko tak samo - stres, nerwy, zmienne emocje i nastroje initp.

mała lubi tę wiadomość

age.png

2016 💔
    2018 💔
    2023 💔
    2024 🩵
    2025 💔
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:

Bądźcie czujne

Dobrze, że o tym piszesz - naprawdę trzeba zwracać uwagę na wszystko. Brawo za czujność bo przy tym zamieszaniu z porodem i radości z macierzyństwa łatwo przeoczyć własne problemy ze zdrowiem.

Moja mama po operacji, mimo brania clexany, też dostała zakrzepu i skończyło się powrotem do szpitala (zakrzep był w płucach i powodował problemy z oddychaniem).

Po operacjach lekarze nie sprawdzają gęstości krwi i standardowo dają profilaktyczną dawkę heparyny, co u niektórych okazuje się niewystarczające.

The_sleeping_beauty - oby lekarzom udało się szybko ustawić odpowiednią dla Ciebie dawkę. Życzę szybkiego powrotu do domu i ucałuj swoją Kruszynkę od forumowych ciotek 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 17:57

mała, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • Magan Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Mała, ten czas szybko zleci :) trzymam kciuki żeby rozpakowanie nie nastąpiło wcześniej :) a masz już całą wyprawkę, wózek, łóżeczko? torbę do porodu pewnie już spakowałaś ?

mała lubi tę wiadomość

07.02.2023 - transfer
    8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
    10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
    13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
    15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
    06.03.2023 - jest ❤
    21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
    06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
    04.07.2023 - 616 gramów
    28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
    termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
    11.10.23 - 53 cm szczęścia
    event.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ