X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit Ostrava
Odpowiedz

Reprofit Ostrava

Oceń ten wątek:
  • mała Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Powodzenia podczas porodu !!!Podziwiam za odwagę do SN czy też indukcji😎😎😎
    Ja właśnie wczoraj spakowałam wyprawkę tzn rzeczy 0-6 do pudel...I postawiłam sobie koło łóżka bo nie wiem co z tym zrobić. Te pierwsze malutkie rzeczy są tak urocze że trudno się z nimi rozstać. Jak je wczoraj pakowałam to przypominały mi się chwilę jak byłam w ciąży i je kupowałam...
    My mamy zarezerwowany zarodek ale na te chwile nawet nie myślę o kolejnej ciąży🤣🤣🤣 raz że jednak mi to dało po zdrowiu- mam straszne bóle stawow- a dwa że karmie i nie wyobrażam sobie odstawić dziecia od cyca🤪 gdybym.zaszła naturalnie to bym dalej mogła karmić a tak trzeba niestety zakończyć kp...

Daj znać po wyborach co i jak u Was 😁😁😁🥰🥰🥰
    Zenula trzymaj te rzeczy, może za pół roku jak mały będzie cię konkretnie gryzł po cyckach to sama zdecydujesz o odstawieniu i wtedy pomyślisz o kolejnym transferze. Nigdy nic nie wiadomo, nauczyłam się nie planować za dużo bo życie bardzo często decyduje za nas.
    Najważniejsze, żebyś ogarnęła swoje kwestie zdrowotne bo ty jesteś w tym wszystkim najważniejsza.
    Wszystkiego dobrego 😘

Zenula, Magan, Monika29 lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Zenula trzymaj te rzeczy, może za pół roku jak mały będzie cię konkretnie gryzł po cyckach to sama zdecydujesz o odstawieniu i wtedy pomyślisz o kolejnym transferze. Nigdy nic nie wiadomo, nauczyłam się nie planować za dużo bo życie bardzo często decyduje za nas.
    Najważniejsze, żebyś ogarnęła swoje kwestie zdrowotne bo ty jesteś w tym wszystkim najważniejsza.
    Wszystkiego dobrego 😘

To dobry pomysł 😁 Nigdy nic nie wiadomo, a życie potrafi na prawdę zaskoczyć.

Zenula lubi tę wiadomość

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Wszystkiego dobrego 😘
    Oby mnie nie gryzł...słyszałam takie historie 🥴🥴🥴
    A Ty na kiedy masz termin rozpakowania?

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 8 października 2023, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Oby mnie nie gryzł...słyszałam takie historie 🥴🥴🥴
    A Ty na kiedy masz termin rozpakowania?
    No wiesz, jak wszystkie zębiska wyjdą to ciężko będzie nie pogryźć matuli 😉
    U mnie w najlepszym wypadku rozpakowywanie 3.11 ale ciągle mnie straszą, że może być wcześniej więc się okaże.

Zenula, Magan lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Strelitzia Ekspertka

Wysłany: 8 października 2023, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Za te które zaczynaja współpracę z kliniką i te które zaraz będą tulić maluchy ❤️.
    Bądźcie silne!!!! 😎

Mam pytanie, do bardziej doświadczonych! :)

W środę, 4 października miałam punkcję (wszystko było ok), aktualnie mamy 16 zarodków 💚🥹.

W poniedziałek, 9 października miałam mieć transfer, natomiast prawdopodobnie doszło do hiperstymulacji.. 😢
    Byłam na usg w sobotę (wczoraj) i dostałam skierowanie do szpitala, ze względu na dużą ilość płynu itd.. mam bardzo wzdęty i obolały brzuch. Nie zgłosiłam sie do szpitala, bo to weekend.. natomiast jutro planuję pójść.

Czy któraś z was miała podobny przypadek? Zastanawiam sie, kiedy będę mogła mieć transfer.. oczywiście wiem, ze wszystko zależy od stanu jajników i samopoczucia.

❤️

👩‍🔧- zdrowa w 100 %
    🙎‍♂️- azoospermia

5 luty 2024 - transfer nr 1

5dpt - prog. 21,01
    7dpt - prog. 18,84 / Beta 40,4
    9dpt - prog. 33,30 / Beta 106,0
    11dpt - prog. 22,19/Beta 285,7
    15dpt - prog. 25,48/ Beta 1653,9
    17dpt- beta 3014 - szpital , lekkie krwawienie (3h) , krwiak
    19dpt- beta 2971 - szpital
    21dpt - beta 4424 - szpital
    24dpt - prog. 33,60/ beta 8522,0
    30dpt - prog. 33,0 / beta 21708,0
    32dpt beta 20921,0
    Brak serduszka, później samoistne poronienie 😢

24 czerwca 2024 - transfer nr 2

4dpt - prog. 22,60
    5dpt - ⏸️
    8dpt - beta 102,0
    11dpt - beta 533,0 prog. 15,56
    14dpt - beta 2513,0 prog. 15,40
    18dpt - beta 7268,0 prog. 25,60
    18dpt - (12.07), 1 usg , jest pęcherzyk ciążowy ❤️ zarodek 2,5mm
    30dpt - beta 49350,0 prog. 38,83
    32 dpt - beta 61918,0
    32dpt - (26.07), 2 usg : jest ❤️

12+5 prenatalne - dziewczynka 👧

Estrofem 3x1, cyclogest 400 3x1, prolutex/agolutin

Zostały ❄️❄️
  • _Pina Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Streli ja nie miałam hiperki ale pewnie do transferu podejdziesz jak wszystko wróci do normy i hormony również się unormują. Ciężko określić kiedy organizm wróci do stanu sprzed. Według mnie wymęczon stymulacją i hiperką nie jest dobrym miejscem na zagnieżdżenie się zarodka i warto poczekać na bardziej sprzyjające warunki.

I gave up lubi tę wiadomość

age.png

Nasze szczęście już z nami 💖
  • Anika1983 Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Streli ja za każdym razem miałam hiperke.

Odczekaj jeden cykl i działaj 💪

• Zenula Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strelitzia wrote:
    Dziewczyny! Trzymam mocno za Was wszystkie kciuki! Za te które zaczynaja współpracę z kliniką i te które zaraz będą tulić maluchy ❤️.
    Bądźcie silne!!!! 😎

Mam pytanie, do bardziej doświadczonych! :)

W środę, 4 października miałam punkcję (wszystko było ok), aktualnie mamy 16 zarodków 💚🥹.

W poniedziałek, 9 października miałam mieć transfer, natomiast prawdopodobnie doszło do hiperstymulacji.. 😢
    Byłam na usg w sobotę (wczoraj) i dostałam skierowanie do szpitala, ze względu na dużą ilość płynu itd.. mam bardzo wzdęty i obolały brzuch. Nie zgłosiłam sie do szpitala, bo to weekend.. natomiast jutro planuję pójść.

Czy któraś z was miała podobny przypadek? Zastanawiam sie, kiedy będę mogła mieć transfer.. oczywiście wiem, ze wszystko zależy od stanu jajników i samopoczucia.

❤️
    Słuchaj! Hiperstymulacja to bardzo poważny stan,zagrażający zdrowiu a nawet życiu. Jeśli Cie skierowali do szpitala to powinnaś się tam udać. Nie igraj że zdrowiem bo to i tak nie sprzyja ciąży. Wykuruj się i działaj bo będzie u Was na bogato wow💪💪💪💪

Pij duuuuuzo wody i jedz nabiał,dużo białka. Możesz kupić w aptece nutridrinki białkowe- to sprzyja przywróceniu równowagi w organizmie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 11:28

mała, Strelitzia lubią tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    U mnie w najlepszym wypadku rozpakowywanie 3.11 ale ciągle mnie straszą, że może być wcześniej więc się okaże.
    Jezu,kiedy to zleciało? A dopiero biadoliłas🥹🥹🥹 będziesz mieć cc? Masz już wyznaczoną datę?

mała lubi tę wiadomość

age.png
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Jezu,kiedy to zleciało? A dopiero biadoliłas🥹🥹🥹 będziesz mieć cc? Masz już wyznaczoną datę?

Tak, pamiętam ten Jej strach, to biadolenie i to czekanie 🤣🙈 A tutaj zaraz będzie mamusią na pełny etat 🥰

Zenula, mała lubią tę wiadomość

age.png

38+6

• The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, my wciąż w szpitalu. Z Małą wszystko ok, jest cudowna 😍♥️😍

Natomiast u mnie w nodze pojawił się zakrzep. Lekarze są w trakcie ustawiania odpowiedniego poziomu leku, żeby moc mnie wypisać.

Piszę o tym, żeby wyostrzyć czujność dziewczyn rodzących cc i będących 35+.

Mój objaw zakrzepicy był niewinny - słaby ból w łydce przypominający spięty po skurczu mięsień. Żadnej opuchlizny etc. Powiedziałam o tym lekarzowi będąc przekonana, że to nic takiego. Stwierdził, ze na wszelki wypadek sprawdzimy. oboje byliśmy w szoku, ze wyszedł zakrzep.

Następnego dnia mieliśmy mieć wypis. Gdyby nie moja intuicja i czujność lekarza chodziłaby teraz po domu z rozwijająca się bomba zakrzepowa w nodze…

Nigdy wcześniej nie miałam problemów z żyłami, żylakami etc, a po cc brałam clexane 40 ml. Byłam tez szybko spionizowana i ruszałam się w miarę możliwości miedzy rozkręcaniem laktacji z małą. A jednak…
    Bądźcie czujne

Magan, Monika29, Virginia lubią tę wiadomość

age.png
  • Zenula Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo brałaś clexane i dostałaś zakrzepicy???

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Ooooo brałaś clexane i dostałaś zakrzepicy???

Dokładnie. W moim przypadku jedyne czynniki ryzyka to był wiek 40+ i cc

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Dokładnie, dopiero co był lament a za chwilę będzie wesoło 😉 Właśnie CC jest planowane na 3.11 jeśli dotrwam bo ciągle im coś nie pasuje i straszą, że może być jeszcze wcześniej

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I gave up wrote:
    Tak, pamiętam ten Jej strach, to biadolenie i to czekanie 🤣🙈 A tutaj zaraz będzie mamusią na pełny etat 🥰
    Niech pierwsza rzuci kamieniem ta co nie panikowała i nie biadoliła 🤣🤣🤣
    U ciebie też wszystko idzie w expresowym tempie, nie mam pojęcia kiedy ci zleciało te 23 tygodnie 🫣☺️

Magra3, I gave up, Ewa3bit lubią tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zenula wrote:
    Słuchaj! Hiperstymulacja to bardzo poważny stan,zagrażający zdrowiu a nawet życiu. Jeśli Cie skierowali do szpitala to powinnaś się tam udać. Nie igraj że zdrowiem bo to i tak nie sprzyja ciąży. Wykuruj się i działaj bo będzie u Was na bogato wow💪💪💪💪

Pij duuuuuzo wody i jedz nabiał,dużo białka. Możesz kupić w aptece nutridrinki białkowe- to sprzyja przywróceniu równowagi w organizmie.
    Popieram w 100% to co napisała Zenula. Dużo płynów, białka, elektrolity i szybko będzie dobrze. Podanie zarodka przy hiperce zagraża zarówno życiu matki jak i płodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 15:49

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:

Natomiast u mnie w nodze pojawił się zakrzep. Lekarze są w trakcie ustawiania odpowiedniego poziomu leku, żeby moc mnie wypisać.

Mój objaw zakrzepicy był niewinny - słaby ból w łydce przypominający spięty po skurczu mięsień. Żadnej opuchlizny etc. Powiedziałam o tym lekarzowi będąc przekonana, że to nic takiego. Stwierdził, ze na wszelki wypadek sprawdzimy. oboje byliśmy w szoku, ze wyszedł zakrzep.

Następnego dnia mieliśmy mieć wypis. Gdyby nie moja intuicja i czujność lekarza chodziłaby teraz po domu z rozwijająca się bomba zakrzepowa w nodze…

Nigdy wcześniej nie miałam problemów z żyłami, żylakami etc, a po cc brałam clexane 40 ml. Byłam tez szybko spionizowana i ruszałam się w miarę możliwości miedzy rozkręcaniem laktacji z małą. A jednak…
    Bądźcie czujne
    O kurcze, dobrze że byłaś czujna. Takie historie pokazują, że nie można bagatelizować niczego.
    Dużo zdrówka 💚

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • I gave up Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Niech pierwsza rzuci kamieniem ta co nie panikowała i nie biadoliła 🤣🤣🤣
    U ciebie też wszystko idzie w expresowym tempie, nie mam pojęcia kiedy ci zleciało te 23 tygodnie 🫣☺️

Szczerze przyznam, że też nie Mam pojęcia 🤣
    Niby wydaje się, że tak dużo mi jeszcze zostało, a jak obejrzę się za siebie to widzę, że już tak daleko zaszłam 🥰 Prawda 3jst też, że każda z nas przechodzi wszystko tak samo - stres, nerwy, zmienne emocje i nastroje initp.

mała lubi tę wiadomość

age.png

38+6

• Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:

Bądźcie czujne

Dobrze, że o tym piszesz - naprawdę trzeba zwracać uwagę na wszystko. Brawo za czujność bo przy tym zamieszaniu z porodem i radości z macierzyństwa łatwo przeoczyć własne problemy ze zdrowiem.

Moja mama po operacji, mimo brania clexany, też dostała zakrzepu i skończyło się powrotem do szpitala (zakrzep był w płucach i powodował problemy z oddychaniem).

Po operacjach lekarze nie sprawdzają gęstości krwi i standardowo dają profilaktyczną dawkę heparyny, co u niektórych okazuje się niewystarczające.

The_sleeping_beauty - oby lekarzom udało się szybko ustawić odpowiednią dla Ciebie dawkę. Życzę szybkiego powrotu do domu i ucałuj swoją Kruszynkę od forumowych ciotek 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2023, 17:57

mała, The_sleeping_beauty lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • Magan Autorytet

Wysłany: 9 października 2023, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Mała, ten czas szybko zleci :) trzymam kciuki żeby rozpakowanie nie nastąpiło wcześniej :) a masz już całą wyprawkę, wózek, łóżeczko? torbę do porodu pewnie już spakowałaś ?

mała lubi tę wiadomość

07.02.2023 - transfer
    8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
    10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
    13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
    15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
    06.03.2023 - jest ❤
    21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
    06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
    04.07.2023 - 616 gramów
    28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
    termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
    11.10.23 - 53 cm szczęścia
    event.png
‹‹ 809 810 811 812 813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ