Reprofit Ostrava
-
WIADOMOŚĆ
-
Część dziewczyny
mam nadzieje ze nie będziecie złe ze się wtrącam w Wasz wątek.
Myślimy o Invitro w reprofit, jesteśmy już po jednej konsultacji.
zastanawiamy się miedzy podejściem w Polsce a w Czechach.
Podczytuje od jakiegoś czasu, widzę Wasze opisy i przejścia w stopkach i w niej fajna skuteczność w Reprofit dlatego myślimy bardzo intensywnie o tym.
Może odpowiecie mi na pare pytań z Waszego doświadczenia
- czy wybór lekarza prowadzącego ma znaczenie? czy wszyscy są w porządku ze mogę nie zaprzątać sobie głowy tym kto nas prowadzi itd
- jak w przypadku leków, czy udaje się je kupić z refundacja w Polsce czy wówczas płacimy 100% ?
i tutaj moje głupie pytanie ale totalnie się nie znam na tym- czy Menopur kupujemy kilka sztuk czy jedno opakowanie na cala stymulację? w rozpisce mam 2-10 dc stymulację nim.
- czy warto korzystać z dodatkowych usług jak np magnetycznie aktywowane sortowanie plemników. czy są to dodatkowe zbędne koszta.
jestem totalnie zielona w sprawach invitro, przyznaje ze dopiero od miesiąca zaczęliśmy się interesować tym, więc w głowie mnóstwo pytań i wątpliwości ale wiemy ze to może być nasza jedyna droga do spełnienia marzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 08:10
-
Cześć Sofka
- Ja swojego lekarza nie wybierałam tylko został mi przydzielony. Jestem u dr Rakosovej (jak chyba większość z nas)
- Leków z refundacją niestety nie kupisz. Ja próbowałam załatwić receptę na różne sposoby, ale lekarze się boją nie mając naszej dokumentacji i potwierdzenia w razie kontroli. Różnica cenowa jest bardzo duża, ale zawsze jest opcja odkupić część leków od dziewczyn z forum
Z Menopurem nie podpowiem jednoznacznie, ale chyba on jest tak samo w penie jak Gonal. Czyli na takim jakby długopisie ustawiasz sobie dawkę jaką musisz wziąć, montujesz jednorazową igłę i robisz zastrzyk. W zależności jakie dawki będziesz mieć przepisane to tyle tych penów będziesz potrzebować. Na przykład ja miałam dwa
- Dodatkowe usługi chyba zależą od Waszej indywidualnej sytuacji i czy są wskazania. U nas morfologia 0%, zastosowali MACS i efekt w postaci 6 blastek. To już wszystko lekarz Wam doradzi
Jakbyś miała jakieś pytania to pisz śmiało. Ja ponad rok temu byłam dokładnie w tym samym miejscu, w którym teraz jesteś i znam te wszystkie pytania i wątpliwościSofka88 lubi tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg
🎁 Planowane CC 03.01.2025
-
Milvaaa wrote:Cześć Sofka
- Ja swojego lekarza nie wybierałam tylko został mi przydzielony. Jestem u dr Rakosovej (jak chyba większość z nas)
- Leków z refundacją niestety nie kupisz. Ja próbowałam załatwić receptę na różne sposoby, ale lekarze się boją nie mając naszej dokumentacji i potwierdzenia w razie kontroli. Różnica cenowa jest bardzo duża, ale zawsze jest opcja odkupić część leków od dziewczyn z forum
Z Menopurem nie podpowiem jednoznacznie, ale chyba on jest tak samo w penie jak Gonal. Czyli na takim jakby długopisie ustawiasz sobie dawkę jaką musisz wziąć, montujesz jednorazową igłę i robisz zastrzyk. W zależności jakie dawki będziesz mieć przepisane to tyle tych penów będziesz potrzebować. Na przykład ja miałam dwa
- Dodatkowe usługi chyba zależą od Waszej indywidualnej sytuacji i czy są wskazania. U nas morfologia 0%, zastosowali MACS i efekt w postaci 6 blastek. To już wszystko lekarz Wam doradzi
Jakbyś miała jakieś pytania to pisz śmiało. Ja ponad rok temu byłam dokładnie w tym samym miejscu, w którym teraz jesteś i znam te wszystkie pytania i wątpliwości
bardzo Ci dziękuję
dosłownie czuje ze im więcej czytam tym mniej wiem
rozjaśniło mi to wątpliwości -
Dziewczyny dzisiaj wróciła moja Pani Doktor z Czech i podjęła decyzję, żeby zrobić histeroskopię w Polsce. Kurcze znowu wszystko się opóźnia Napisałam do mojego lekarza, ma się odezwać. On u siebie tego nie robi, pracuje gdzieś w szpitalu. Ciekawe jak szybko mi to mogą zrobić a później jeszcze czekanie na wynik👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
Mięśniak ( w niczym nie przeszkadza?)
PAI1- hetero, MTHR- hetero
KIR bx
👦38 lat
Azoospermia ( pojedyncze plemniki w nasieniu)
Maj 2021- I wizyta w klinice NOVUM
Lipiec 2021 -biopsja - pojedyncze plemniki
Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
Podanie ❄ cl.8b - beta < 0.8
30.12.2021- kriotransfer ( po rozmrożeniu cl.5c mamy cl.7c) -beta < 0,5
sierpień 2022 - mamy jeden 3dniowy zarodek 8A- beta <0,5
Styczeń 2023 - zmiana kliniki INVIMED POZNAŃ
luty 2023 rozpoczęcie stymulacji- decyzja o dawcy
Marzec 2023 ❄️3AB z 5 doby i ❄️4BB z 6 doby
25.04.23r. - transfer 2 ❄️❄️ 3AB i 4BB➡️ beta <0,5😭😭😭
Decyzja o AZ - transfer sierpień 2023- 4BB z 6doby- nieudany😭
AZ Czechy Reprofit Ostrava
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
Anka84 wrote:Dziewczyny dzisiaj wróciła moja Pani Doktor z Czech i podjęła decyzję, żeby zrobić histeroskopię w Polsce. Kurcze znowu wszystko się opóźnia Napisałam do mojego lekarza, ma się odezwać. On u siebie tego nie robi, pracuje gdzieś w szpitalu. Ciekawe jak szybko mi to mogą zrobić a później jeszcze czekanie na wynik
Histeroskopia diagnostyczna czy operacyjna?
Jak bardzo zależy Ci na czasie to diagnostyczną możesz zrobić prywatnie. Brałaś taką opcję pod uwagę? Koszt to pewnie około 1000-1500zł.Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
WiosnyFanka wrote:Histeroskopia diagnostyczna czy operacyjna?
Jak bardzo zależy Ci na czasie to diagnostyczną możesz zrobić prywatnie. Brałaś taką opcję pod uwagę? Koszt to pewnie około 1000-1500zł.
Chyba diagnostyczna. Musimy sprawdzić, co się stało ostatnio z moim endometrium. Wolałabym na NFZ, bo to dodatkowy koszt prywatnie. Zobaczymy, co mój lekarz z Polski powie.👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
KIR bx
👦38 lat
Wrzesień 2021- 1IVF - punkcja- 12 oocytów, 8 komórek dojrzałych, tylko 2 zapłodnione, dwudniowe ❄❄ cl.8b i cl.5c
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
Anka84 wrote:Chyba diagnostyczna. Musimy sprawdzić, co się stało ostatnio z moim endometrium. Wolałabym na NFZ, bo to dodatkowy koszt prywatnie. Zobaczymy, co mój lekarz z Polski powie.
Jasne, rozumiem.
Zamelduj co Ci powie Twój lekarz. Mam nadzieje, że się szybko odezwie.Anka84 lubi tę wiadomość
Starania od 2019.
ET zarodek 3-dniowy: beta 0;
FET 5AA KD (Encorton): beta 0;
FET 4AA KD (Encorton, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 3AA KD (Accofil, Atosiban, Neoparin, Embryoglue): beta 0;
FET 4AB KD (Immunoglobuliny, Neoparin, Embryoglue): przy beta 2500 ciąża pozamaciczna;
FET HB/2 po PGT-A KD (Immunoglobuliny, Neoparin): 8dpt - beta 110; 10dpt - beta 254; 12dpt - beta 468; 14dpt - beta 1024; 17dpt - beta 3987 (pęcherzyk w macicy);
31dpt (7+2): CRL - 10,5mm i mamy serduszko;
8+1: CRL - 1,73cm;
11+5: CRL - 5,00cm (Nifty ok, Pappa ok. Będzie chłopak);
13+6: CRL - 7,97cm
21+4: połowkowe (475g Człowieka)
35+5: narodziny synusia - 2450g
-
Anka84 wrote:Dziewczyny dzisiaj wróciła moja Pani Doktor z Czech i podjęła decyzję, żeby zrobić histeroskopię w Polsce. Kurcze znowu wszystko się opóźnia Napisałam do mojego lekarza, ma się odezwać. On u siebie tego nie robi, pracuje gdzieś w szpitalu. Ciekawe jak szybko mi to mogą zrobić a później jeszcze czekanie na wynik
Ania ja robiłam prywatnie 1500 zł, na NFZ musiałabym czekać ponad 3 mce, szkoda mi było czasu - ale może uda siw szybciej u CiebieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 16:45
-
aaaania87 wrote:Ania ja robiłam prywatnie 1500 zł, na NFZ musiałabym czekać ponad 3 mce, szkoda mi było czasu - ale może uda siw szybciej u Ciebie
Zobaczymy👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
KIR bx
👦38 lat
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
Sofka88 wrote:bardzo Ci dziękuję
dosłownie czuje ze im więcej czytam tym mniej wiem
rozjaśniło mi to wątpliwości
Masz sloiczek taka ampulke i strzykawka z igla z tego nabierasz taka pojemnosc jaka masz przepisana 75. 150. czy 225 chyba co 75 jest przeskok na strzykawce. Reszte zostawiasz i dobierasz na nastepny raz i otwierasz nowa i tak za koleja. -
-
WiosnyFanka wrote:Histeroskopia diagnostyczna czy operacyjna?
Jak bardzo zależy Ci na czasie to diagnostyczną możesz zrobić prywatnie. Brałaś taką opcję pod uwagę? Koszt to pewnie około 1000-1500zł. -
Sas wrote:Histero diagnostyczna robilam w Gamecie 2100 zl plus 280 za badanie w sumie 2380 zl. Czekanie na wynik 5 tyg niestety.
5 tygodni? Prywatnie? Szok. Ja miałam w ciągu 2 tygodni jak robiłam prywatnie. Płaciłam wtedy 3400zł, ale to było Novum. Ceny z kosmosuWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia, 19:05
👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
KIR bx
👦38 lat
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
Sas wrote:A ty juz nie mialas histero ? A co z tym miesniakiem ? Moze na histero usuna ?
Miałam 2 razy histeroskopie. Nic nie wykazały. Ostatnią 1,5 roku temu. Mięśniaka raczej nie usuną. Lekarz powiedz, że to długa rekonwalescencja.👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
KIR bx
👦38 lat
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
Anka84 wrote:5 tygodni? Prywatnie? Szok. Ja miałam w ciągu 2 tygodni jak robiłam prywatnie. Płaciłam wtedy 3400zł, ale to było Novum. Ceny z kosmosu
-
Anka84 wrote:Miałam 2 razy histeroskopie. Nic nie wykazały. Ostatnią 1,5 roku temu. Mięśniaka raczej nie usuną. Lekarz powiedz, że to długa rekonwalescencja.
-
Sas wrote:Ile czasu trwa wynik to chyba zalezy jaki masz zlecony bo to i tak zawoza do diagnostyki podejrzewa. Ja mialam histopatologiczny i histoimunochemiczny i wyczytalam ze na ten drugi sie tyle czasu czeka. Byly tez swieta i czas moze przez to sie wydluzyl. Tak czy siak babka powiedziala do 6 tyg czas oczekiwania na wynik.
Szok👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
KIR bx
👦38 lat
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
Sas wrote:Nie wiem co z tym miesniakiem ale jakby 1.5 roku temu usuneli to juz dawno doszlabys do siebie a tak sie wszystko wydluza w czasie nie wiadomo dlaczego. Jestes pewna ze z niego nie podcieka zaden plyn ? Moja lekarka mowi ze macica do transferu powinna byc czysta bez niczego. Ze z tych zmian moze pozniej poddciekac plyn do macicy i mozna poronic. Nie wiem ja sie nie znam co lekarz to ma inna teorie.
Niestety lekarze w Polsce robią transfery a nuż się uda👱♀️ 40lat
Cienkie endometrium
KIR bx
👦38 lat
11.07.24r.-transfer 6AA
11dpt. Beta <0,5 -
Witajcie
Przełom marca/kwietnia transfer KD.
Kiedy będą mnie wzywać, bym zaczęła brać jakieś leki?
Jestem zielona, na razie tylko wiem mniej więcej datę.
Będę musiała jechać na USG? Wtedy dostanę receptę, którą wykupię w czeskiej aptece?
Mam obawy jak to będzie.Ona: AMH 0,13 po suplementacji i HW 0,36 IO
stan przedcukrzycowy
On: Problem męski - słaba morfologia
I klasa 2022r. 1% (wcześniej 0%) 2023r. 0%
II klasa 2022r. 5% 2023r. 15%
Koncentracja plemników 42,6 mln/ml
Ruch postępowy 2022r. 55% 2023 66%
Ruch całkowity 2022r. 60% 2023 70%
Brak ruchu 2022r. 40% 2023r. 30%
DFI: 2021r. 41% 2022r. 26% 2023r. 30%
Stymulacja XI.22 - 4 komórki - 3 dojrzałe
1 zapłodniona zatrzymana w 4 dobie.
Stymulacja III 23 - 1 ładna komórka , niestety za szybki przyrost i pękła
Suplementacja: q10, DHEA, Miovelia Pro, Miovelia NAC, L-carnityna
leki Glucophage 3x500
XII starania naturalne
X 23 histeroskopia - antybiotykoterapia
Bakterie w nasieniu - antybiotykoterapia.
Przerwa, w międzyczasie starania bez nadziei.
-
nick nieaktualnySofka88 wrote:Część dziewczyny
mam nadzieje ze nie będziecie złe ze się wtrącam w Wasz wątek.
Myślimy o Invitro w reprofit, jesteśmy już po jednej konsultacji.
zastanawiamy się miedzy podejściem w Polsce a w Czechach.
Podczytuje od jakiegoś czasu, widzę Wasze opisy i przejścia w stopkach i w niej fajna skuteczność w Reprofit dlatego myślimy bardzo intensywnie o tym.
Może odpowiecie mi na pare pytań z Waszego doświadczenia
- czy wybór lekarza prowadzącego ma znaczenie? czy wszyscy są w porządku ze mogę nie zaprzątać sobie głowy tym kto nas prowadzi itd
- jak w przypadku leków, czy udaje się je kupić z refundacja w Polsce czy wówczas płacimy 100% ?
i tutaj moje głupie pytanie ale totalnie się nie znam na tym- czy Menopur kupujemy kilka sztuk czy jedno opakowanie na cala stymulację? w rozpisce mam 2-10 dc stymulację nim.
- czy warto korzystać z dodatkowych usług jak np magnetycznie aktywowane sortowanie plemników. czy są to dodatkowe zbędne koszta.
jestem totalnie zielona w sprawach invitro, przyznaje ze dopiero od miesiąca zaczęliśmy się interesować tym, więc w głowie mnóstwo pytań i wątpliwości ale wiemy ze to może być nasza jedyna droga do spełnienia marzenia
Hejka!
- ja nie wybierałam lekarza prowadzącego, ale tak jak chyba większość mam dr Rakosova, natomiast jak jeżdżę na kontrolne USG to bada mnie lekarz który akurat jest dostępny
- mój lekarz z PL, który mnie skierował do Reprofit przepisywał mi czeskie recepty do stymulacji na polskie z refundacją. Znowu inny lekarz się dziwił, czemu podchodzę pierwszy raz do in vitro w Czechach, bo nikt mi nie da refundacji. Może zapytaj koordynatorki, czy wiedzą, o jakimś lekarzu w Twojej okolicy co by wystawiał recepty z refundacją na podstawie ich zaleceń
- my zrobiliśmy zgodnie z zaleceniem koordynatorki. Podpisaliśmy z mężem zgodę na wszystkie dodatkowe rzeczy, a już w klinice lekarze zdecydowali co warto wykorzystać. Ciężko spekulować wcześniej, bo mogą to ocenić dopiero jak mają materiał. U nas z tego co pamiętam wykorzystali dodatkową metodę selekcji plemników, a zgody podpisaliśmy na wszystko 😊Sofka88 lubi tę wiadomość