X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Magan Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja85 wrote:
    Magra a co do Twoich myśli mam tak samo🤷‍♀️ ze sobie nie poradzę itd a w dodatku muszę od najbliższego tygodnia chodzić chociaż 3 razy po 3 godz do pracy
    ojej, a Maluszek z kim zostanie? z tatą?

07.02.2023 - transfer
    8 dpt- beta 72,57 ml, prog 52,3 nmol
    10 dpt- beta 153 ml, prog 38,3 nmol
    13 dpt- beta 735 ml, prog 50,3 nmol
    15 dpt- beta 1822 ml, prog 65,2 nmol
    06.03.2023 - jest ❤
    21.04.2023 - prawidłowy kariotyp żeński
    06.06.2023 - połówkowe (20+1) - 315 gramów
    04.07.2023 - 616 gramów
    28+0 (31.07.23) - 1 kg i 100 gramów
    termin: 23.10.23r., aktualny plan na 17.10.23r.
    11.10.23 - 53 cm szczęścia
    event.png
  • Pistacja85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magan wrote:
    ojej, a Maluszek z kim zostanie? z tatą?

Będzie musiał mój mąż tez pracuje, rano w szkole, potem w koncernie a w weekend jeszcze jako przewodnik górski i tyle z niego pożytku

Ona-37 lat On- 50
    Starania od 2016
    2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
    2018/2019 3xIUI
    2020 3x In Vitro Gyncentrum
    I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
    II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
    III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
    IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
    Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
    06.02.2023 transfer udany
    ANA1,2,3 +
    KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
    NK 13,9%
    ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
    Kariotypy ok
    Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
    age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magan wrote:
    Zrób tym katarkiem, zdziwisz się ile tam zalega, nic nie boli, tylko dopnij końcówkę taką mięciutką z gruszki, też się bałam, ale ten katarek jest gorszy, bo może się rozwinąć w chorobę.
    Na spacer chodzimy w gondoli, kombinezon mam, na to taki śpiworek i jeszcze przykrywka z gondoli, nie jest za gorąco bo nie zapinam wszystkiego, sprawdzam kark, rączki ma zazwyczaj chłodne po powrocie, ale dzieci tak mają.
    Nie smaruję buzi na spacer, ale już zacznę, chyba mustelą cold crem. 2 x dziennie smaruję aven cicafacte bo miała straszne krostki i suchę skórę przez te laktozę czy nietolerancję pokarmową, pomogło po 2 ch dniach
    A to muszę dokupić gruszkę z końcówką, bo mam tylko katarek no i nosefrida

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magan wrote:
    Kup sobie milanella biom a potem complex na zatkane kanaliki. Ja stosowałam jak mi się laktacja wolno rozkręcała, to jest probiotyk dla mam karmiących, podziałało, dopiero po miesiącu miałam nawał :)
    Dziękuję bardzo 😘, spróbuję.

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja córcia też miała katar, codziennie rano i też tak pochrapywala. Pomogła sól fizjologiczna do noska i odciąganie gili. Póki co wystarczyła nam gruszka, ale katarek do odkurzacza też mamy. Raz przy silniejszym katarze poszłyśmy do lekarza, bo bałam się choróbska i kazał kupić nasivin baby, też pomogło.

Magra3, Magan, mała lubią tę wiadomość

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    preg.png
    age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja czemu już musisz wracać do pracy ?
    Magra3 chyba każdy maluch nie lubi czapki 🤣
    Mała ja piłam sqm słód jęczmienny, utrzymywał mi laktacje na stalym poziomie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 17:14

mała lubi tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Pistacja85 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 bo pracuje dla koncernu na własnej działalności i zatrudniam 40 pracowników 🫣 za których jestem w 100% odpowiedzialna pod każdym względem, odpowiadam za wszystkie ich błędy
    Taki to kraj

Ona-37 lat On- 50
    Starania od 2016
    2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
    2018/2019 3xIUI
    2020 3x In Vitro Gyncentrum
    I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
    II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
    III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
    IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
    Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
    06.02.2023 transfer udany
    ANA1,2,3 +
    KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
    NK 13,9%
    ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
    Kariotypy ok
    Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
    age.png[/url]
  • mała Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Pistacja czemu już musisz wracać do pracy ?
    Magra3 chyba każdy maluch nie lubi czapki 🤣
    Mała ja piłam sqm słód jęczmienny, utrzymywał mi laktacje na stalym poziomie.
    Monia a gdzie kupowałaś ten słód? Widziałam na allegro taki do piwa czy wypieków ale nie wiem czy to o taki chodzi

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    A to muszę dokupić gruszkę z końcówką, bo mam tylko katarek no i nosefrida

Koleżanka mama 3 dzieci chwali nosiboo, tylko ze drogie jest

age.png

Wysłany: 19 listopada 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Dziewczyny karmiące piersią, co stosowałyście na wspomaganie laktacji?
    Piję Femaltiker, kawę zbożową jęczmienną.
    Może jakieś herbatki?
    Pokarm niby mam ale mało dla tego mojego glodomora, bardzo szybko opróżnia piersi i się potem wścieka. Nie stosuję nawet wkładek laktacyjnych bo nic mi nie wycieka. A tak bardzo chciałabym go jeszcze karmić piersią

Tez nie stosuje wkładek bo nic mi nie wycieka a Lila głodna nie chodzi. Herbatki sa odradzane ze względu na zioła.
    Zobacz sobie grupę karmienie piersią porady i wsparcie https://m.facebook.com/groups/1829153223997047/?ref=share
    Tez na początku myślałam, ze dziecko głoduje i mam mało pokarmu bo nie miałam nawału i nic mi nie ciekło. Z tej grupy sie dowiedziałam ze skuteczność karmienia określa sie przede wszystkim dobrym przyrostem i ilością brudnych pieluch :)

mała, Magan lubią tę wiadomość

age.png

Wysłany: 19 listopada 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magan wrote:
    Kochana, tak się cieszę, zobaczysz to jej pomoże na pewno ! U nas pani pediatra zaleciła karmić 3 x dziennie bo te problemy nie ustępowały, ale wystarczy w zupełności 2 razy dziennie i nie muszę 3 raz. Dawaj jej rano i wieczorem. Jaką masz dawkę? też 90 czy już 120? moja już wciąga 120 ml. Nutramigen ma smak niedobry bo ma on za zadanie nie zniechęcić do piersi. Moja w ogóle nie jest zniechęcona i ssie bez problemu, tak samo bez problemu ciągnie z butli. Dawaj znać co do postępów u Was :)

Kurcze no powiem Ci, ze faktycznie chyba działa! Wczoraj dałam jej 2x60, dziś na razie 1x60. I bezpośrednio po tym mleku śpi bez wybudzeń przez kolkę. Poziom dramatyzmu kolek i czasu ich trwania tez się złagodził. Powoli zaczynam wierzyć, że gdzieś tam jest ląd i w końcu dopłyniemy 🤪

Słuchaj a co z delicorem? Stosujecie?

Magan lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 19 listopada 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magan wrote:
    A co da obecność clostridum i co to? Laktozę się diagnozuje przez PH moczu i obecność ciał redukujących (moja miała ph 6 i 1% obecności ciał i to już była nietolerancja laktozy z mleka mamy - której nie da się wyeliminować żadną dietą bo powstaje w piersi).

Clostridum to bakteria normalnie bytujące w człowieku, która jak sie namnoży za bardzo to powoduje biegunki. Zwykle tak sie dzieje po antybiotykoterapii wiec pewnie dlatego pediatra chciała to sprawdzic

Magan lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 19 listopada 2023, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pistacja85 wrote:
    Kupiłam to do inhalacji ten nubilezer ale to trzeba jakoś zdezynfekować 75%alkoholem z apteki? O matko nie wiedziałam o tym i nie mam jak zdezynfekować. Myślicie ze to konieczne ? Czy wystarczy jak to umyje i przeleje wrzątkiem?

Nie żyjemy w sterylnej bańce - nasze dzieci i my wdychamy rożne świństwa :) dla mnie wrzątek wystarczy :)

age.png

Wysłany: 19 listopada 2023, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Są albo woreczki specjalne dla dzieci, albo łapiesz bezpośrednio do pojemnika. Zanim zaczniesz łapać mocz trzeba dobrze umyc i spsikac oktanuseptem. Ja łapie bezpośrednio do pojemnika. A kupę to też są specjalne pojemniczki na kał, zbierasz tą lopatka która jest w kubeczku i tyle. Ale są też specjalne z jakimś podłożem, jyz nie pamiętam na które badanie trzeba je mieć.
    The_sleeping_beauty mi przy córce woreczki też się nie sprawdziły, no i warto wiedzieć że na posiew trzeba łapać do jaliwego pojemnika bezpośrednio do niego. Tak mi mówili jak córka miała ZUM.
    Myszko kurcze ciężko u Was 😔 oby te dolegliwości szybko przeszły i oby nic Ciebie i małej nie wzięło.
    U nas zab idzie idzie i wyjść nie może 🙈

Monia masz jakieś patenty na umówienie sie z niemowlakiem kiedy sika? :) poważnie pytam bo łapanie w woreczek to jakiś dziwny sport :). Tez wolałabym przyczaić sie z pojemnikiem

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    Tez nie stosuje wkładek bo nic mi nie wycieka a Lila głodna nie chodzi. Herbatki sa odradzane ze względu na zioła.
    Zobacz sobie grupę karmienie piersią porady i wsparcie https://m.facebook.com/groups/1829153223997047/?ref=share
    Tez na początku myślałam, ze dziecko głoduje i mam mało pokarmu bo nie miałam nawału i nic mi nie ciekło. Z tej grupy sie dowiedziałam ze skuteczność karmienia określa sie przede wszystkim dobrym przyrostem i ilością brudnych pieluch :)
    U nas brudne pieluchy są, przyrosty też dobre ale mały wieczorami jest bardzo niespokojny, rzuca się jak dzikie zwierzę na pierś co 40 min, ssie max 10-15 i tak w kółko. W dzień sytuacja kompletnie inna, dziecko spokojne, śpi po karmieniu nawet 2 godziny, nie jest takie dzikie. Kiedy dostaje po piersi butelkę z odciągniętym pokarmem zasypia spokojny także wnioskuję, że wieczorami produkcja pokarmu jest niewystarczająca

Starania 10 lat

age.png[/url]

Wysłany: 19 listopada 2023, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was, ze odpowiadam pod pojedynczymi postami, ale wciąż mój mózg jeszcze nie ogarnia

Pistacjo podziwiam powrót do pracy. Tez jestem na działalności i kawałek mojej pracy nadal kontynuuje i nie jest to łatwe do połączenia

Wyobraźcie sobie, ze na koniec tego super tygodnia mój mąż złamał sobie kość w stopie bo zachciało mu się chodzić po drabinie i z niej spadł. Miał potężne szczęście, ze skończyło się tylko na tym.

Ale gips na nodze i kule w rękach skutecznie umożliwiają mu noszenie Lili na rękach. A mnie do opieki nad dzieckiem doszły 2 psy, kot i kaleki mąż…

age.png

Wysłany: 19 listopada 2023, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    U nas brudne pieluchy są, przyrosty też dobre ale mały wieczorami jest bardzo niespokojny, rzuca się jak dzikie zwierzę na pierś co 40 min, ssie max 10-15 i tak w kółko. W dzień sytuacja kompletnie inna, dziecko spokojne, śpi po karmieniu nawet 2 godziny, nie jest takie dzikie. Kiedy dostaje po piersi butelkę z odciągniętym pokarmem zasypia spokojny także wnioskuję, że wieczorami produkcja pokarmu jest niewystarczająca

Napisz o tym na tej grupie i zobacz co dziewczyny powiedzą. Może to być brak pokarmu, ale tez pobudzanie przez niego laktacji lub problem z wyssaniem wieczornego mleka, które jest bardziej tłuste niż poranne.
    I jeszcze jedno - w podobnym okresie życia Lili zachowywała sie praktycznie identycznie jak opisujesz i wtedy dopijalam ja mm, co kończyło sie u niej przejedzeniem.
    Wlasnie w w/w grupie trafiłam na artykuł na temat pozornego braku mleka wieczorem. W rzeczywistości dziecko szuka bliskości i nie chce mleka, stad jego frustracja. Większość matek interpretuje to jako głód. zaczyna sie to przy 1 skoku rozwojowym kiedy maluch ma zwiekszona potrzebę bycia blisko z mama, w przede dniu ktorego jesteście
    Tu M.in jest o tym https://www.hafija.pl/2021/01/wieczorny-brak-pokarmu.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2023, 20:14

mała, Magan lubią tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2023, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The sleeping beauty no to już jest hardcorowo u ciebie, może ktoś ci pomóc choć częściowo?

age.png

Wysłany: 19 listopada 2023, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    The sleeping beauty no to już jest hardcorowo u ciebie, może ktoś ci pomóc choć częściowo?

No właśnie w takiej zwyczajnej codzienności to niebardzo. Siedzę teraz ze śpiąca Lila ciesząc się ze spokoju zyskanego chyba dzięki mleku Magan i nie nastawiając się juz na nic.
    Psy bedą mieć zredukowane spacery, mąż będzie musiał dokustykac do kuchni i sie tam jakos oporządzić, a ja bede miała zwiekszona motywacje do przekonania Lilki do chusty.
    Trudno mi tez współczuć mężowi bo ten wypadek był z jego skrajnej bezmyślności, wiec równocześnie cieszę sie, ze żyje i jestem na niego maksymalnie wściekła.

Magan lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 19 listopada 2023, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala i jeszcze jedna grupa - https://m.facebook.com/groups/471887427125341/?ref=share
    W sumie Lepsza od wcześniej polecanej

mała lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ