X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    To może skok rozwojowy, chyba że już jest po. U nas chyba zaczął się drugi ale nawet nie jęczy w nocy, bardziej jest marudny w dzień. Zaczął dziś uśmiechać się do nas, więc odetchnelam z ulgą. 😌 Czekałam na to już długo 😁
    Mojemu też się coś dzieje. W nocy grzeczny i szczęśliwych budzi się zjeść "pogada" sam do siebie i usypia. W dzień mały mnie terroryzuje, zje i płacze aż uśnie na 20 minut i potem jęczy do następnego jedzenia i tak od paru dni. Już mam najgorsze myśli, że może mu coś jest a ja nie umiem wyłapać. Jak Wy rozpoznajecie, że to może być skok rozwojowy?

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Mojemu też się coś dzieje. W nocy grzeczny i szczęśliwych budzi się zjeść "pogada" sam do siebie i usypia. W dzień mały mnie terroryzuje, zje i płacze aż uśnie na 20 minut i potem jęczy do następnego jedzenia i tak od paru dni. Już mam najgorsze myśli, że może mu coś jest a ja nie umiem wyłapać. Jak Wy rozpoznajecie, że to może być skok rozwojowy?
    No to u nas tak to właśnie wygląda. Nie widzę innych objawów jak tylko takie a to już czas na skok więc tak obstawiam. W czwartek wizyta u neonatologa to będę wiedziała coś więcej.

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:

przy skokach rozwojowych dziecko staje się bardziej marudne, bardziej domaga się bliskości, gorzej sypia, więcej lub mniej je. A potem nagle rodzic odkrywa, że dziecko nabyło nową umiejętność. I to oznacza, że skok się skończył :)
    Opis poszczególnych etapów co się w nich dzieje można znaleźć na wonderweeks.com albo w polskiej wersji tutaj https://www.skoki-rozwojowe.pl/

Jak długo przy takiej pogodzie jesteście z maluchami na zewnątrz? I jak zabezpieczacie ich przed zimnem?

Magra3 lubi tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    przy skokach rozwojowych dziecko staje się bardziej marudne, bardziej domaga się bliskości, gorzej sypia, więcej lub mniej je. A potem nagle rodzic odkrywa, że dziecko nabyło nową umiejętność. I to oznacza, że skok się skończył :)
    Opis poszczególnych etapów co się w nich dzieje można znaleźć na wonderweeks.com albo w polskiej wersji tutaj https://www.skoki-rozwojowe.pl/

Jak długo przy takiej pogodzie jesteście z maluchami na zewnątrz? I jak zabezpieczacie ich przed zimnem?

Nie chodzę codziennie ale jak wychodzę to mniej więcej na godzinę. Maks jest w kombinezonie, takim materiałowym (gruby dres) i w śpiworku. Pod spodem ma zwykłe ubranko domowe czyli bodziak ze spodenkami lub pajacyk +dodatkowe spodenki. Do tego skarpetki, czapka (mój wróg) i szaliczek. W sumie to nie wiem czy to jest ok, ale raczej ciepły jest. W razie czego mam przy sobie kocyk i nakrycie gondoli.
    Beauty dzięki za pluszowy kombinezon, wypróbujemy w czwartek w drodze do neonatologa :) Powinien być już dobry.

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Nie chodzę codziennie ale jak wychodzę to mniej więcej na godzinę. Maks jest w kombinezonie, takim materiałowym (gruby dres) i w śpiworku. Pod spodem ma zwykłe ubranko domowe czyli bodziak ze spodenkami lub pajacyk +dodatkowe spodenki. Do tego skarpetki, czapka (mój wróg) i szaliczek. W sumie to nie wiem czy to jest ok, ale raczej ciepły jest. W razie czego mam przy sobie kocyk i nakrycie gondoli.
    Beauty dzięki za pluszowy kombinezon, wypróbujemy w czwartek w drodze do neonatologa :) Powinien być już dobry.
    Ja ubieram identycznie 🙂

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png

Wysłany: 28 listopada 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Ja ubieram identycznie 🙂

to ja chyba stosuję zimny wychów bo na domowe ubranko nakładam pluszowy kombinezon, czapę, wkładam do śpiworka i weranduję na tarasie do 2 godzin przez południe. Śpiwór jednak jest wełniany i jak sprawdzam, to jest ciepła. Swoją drogą to polecam na zimę te śpiwory Zaffiro. Na inną porę roku to się nie nadają, ale teraz jest jak znalazł.

I dostaliśmy czapkę, która nie powoduje wycia i wicia :) Jest miękka, miła i nie obciskuje głowy. I o to ostatnie chyba najbardziej chodzi.

Mlia poproszę o zdjęcie przystojniaka w kombinezonie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2023, 18:50

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba stosuję zimny wychów bo na domowe ubranko nakładam pluszowy kombinezon, czapę, wkładam do śpiworka i weranduję na tarasie do 2 godzin przez południe. Śpiwór jednak jest wełniany i jak sprawdzam, to jest ciepła. Swoją drogą to polecam na zimę te śpiwory Zaffiro. Na inną porę roku to się nie nadają, ale teraz jest jak znalazł.

I dostaliśmy czapkę, która nie powoduje wycia i wicia :) Jest miękka, miła i nie obciskuje głowy. I o to ostatnie chyba najbardziej chodzi.

Mlia poproszę o zdjęcie przystojniaka w kombinezonie :)
    Na pewno wyślę :)
    A co to za czapka? Jaka marka?

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj wstało inne dziecko 😉 taki zadowolony od rana uśmiecha się do mnie ciągle, a teraz leży sam w łóżeczku i gada do karuzeli. Faktycznie to chyba ten skok rozwojowy.

The_sleeping_beauty, mlia, aaaania87 lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Na pewno wyślę :)
    A co to za czapka? Jaka marka?

Bearpaw https://bearpaw.com/
    Ale nie wiem czy jest do kupienia w Polsce :(

aaaania87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja smaruje młodemu buźkę kremem, no i zajefajna sprawa mamy kombinezon ala śpiworek. Super się młodego ubiera, on ma swobodne nogi, kopie macha nimi. Jak sobie przypomnę jak się męczyłam z córka to..... pod spodem body, spodnie, teraz przy tej pogodzie to na body idzie kamizelka.

mlia, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bearpaw https://bearpaw.com/
    Ale nie wiem czy jest do kupienia w Polsce :(

Mój tez cierpi na czapkę ;)

Nie wiem czy to taka - ale jest dostępna na Vinted
    https://www.vinted.pl/items/2708878264-kocyk-czapeczka-nowy

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰

Wysłany: 29 listopada 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Mój tez cierpi na czapkę ;)

Nie wiem czy to taka - ale jest dostępna na Vinted
    https://www.vinted.pl/items/2708878264-kocyk-czapeczka-nowy

Dokładnie! To jest czapka z tego zestawu, tylko mu mamy kremowa :)

aaaania87, mlia lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! To jest czapka z tego zestawu, tylko mu mamy kremowa :)

Mi się udało wyrwać granatowa :) wypróbujemy za dobra radą 🙂 dzięki

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolilam sobie zerknac na ta czapke i fajna sie wydaje byc. Znalazlam na vinted nowy zestaw rozowy i kupilam 🤣. Pewno bedzie za duza bo moja lala ma mega mala glowe ale moze na koniec zimy sie juz zalapie. Chyba ze jest szansa ze bedzie pasowac ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi chyba zostaje ten szary zestaw :D
    Dzięki za info. Na stronie widziałam tylko buty.

age.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    To mi chyba zostaje ten szary zestaw :D
    Dzięki za info. Na stronie widziałam tylko buty.
    Widziałam na Vinted jeszcze błękitny. Poznamy nasze dzieciaki po czapkach :)

mlia lubi tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak przesunąć dziecku spanko? Zauważyłam że najlepiej mu się śpi po południu - do wieczora. Czyli jak zje np o 15 to śpi do 20. W nocy już ma krótsze te spania. A ja wolę jak w dzień śpi krócej a w nocy dłużej :D

age.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Ja smaruje młodemu buźkę kremem, no i zajefajna sprawa mamy kombinezon ala śpiworek. Super się młodego ubiera, on ma swobodne nogi, kopie macha nimi. Jak sobie przypomnę jak się męczyłam z córka to..... pod spodem body, spodnie, teraz przy tej pogodzie to na body idzie kamizelka.

Jaki kombinezonik macie taki fajny???

age.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Pozwolilam sobie zerknac na ta czapke i fajna sie wydaje byc. Znalazlam na vinted nowy zestaw rozowy i kupilam 🤣. Pewno bedzie za duza bo moja lala ma mega mala glowe ale moze na koniec zimy sie juz zalapie. Chyba ze jest szansa ze bedzie pasowac ?

Lila na teraz obwód głowy 38. Czapka jest mocno rozciągliwa. Oczywiście matka wolałaby, zeby czapka była z naturalnych materiałów, ale te są złe zdaniem młodej. Pozostaje wiec ten miękki poliester…🤪

mlia lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Dziewczyny, jak przesunąć dziecku spanko? Zauważyłam że najlepiej mu się śpi po południu - do wieczora. Czyli jak zje np o 15 to śpi do 20. W nocy już ma krótsze te spania. A ja wolę jak w dzień śpi krócej a w nocy dłużej :D

Nie wiem. Nie panuje nas snem małej. U nas nim żądzą kolki ☹️
    Jedynie co to w ciagu dnia zaczynam łapać kiedy trzeba kończyć okno aktywności i usypiać młoda. Jak brzuszek jest spokojny to u nas dłuższa drzemka wychodzi ok 13-17. Ale całościowo to spanie i jego regulacja to trudny temat

age.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ