X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    To może skok rozwojowy, chyba że już jest po. U nas chyba zaczął się drugi ale nawet nie jęczy w nocy, bardziej jest marudny w dzień. Zaczął dziś uśmiechać się do nas, więc odetchnelam z ulgą. 😌 Czekałam na to już długo 😁
    Mojemu też się coś dzieje. W nocy grzeczny i szczęśliwych budzi się zjeść "pogada" sam do siebie i usypia. W dzień mały mnie terroryzuje, zje i płacze aż uśnie na 20 minut i potem jęczy do następnego jedzenia i tak od paru dni. Już mam najgorsze myśli, że może mu coś jest a ja nie umiem wyłapać. Jak Wy rozpoznajecie, że to może być skok rozwojowy?

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Mojemu też się coś dzieje. W nocy grzeczny i szczęśliwych budzi się zjeść "pogada" sam do siebie i usypia. W dzień mały mnie terroryzuje, zje i płacze aż uśnie na 20 minut i potem jęczy do następnego jedzenia i tak od paru dni. Już mam najgorsze myśli, że może mu coś jest a ja nie umiem wyłapać. Jak Wy rozpoznajecie, że to może być skok rozwojowy?
    No to u nas tak to właśnie wygląda. Nie widzę innych objawów jak tylko takie a to już czas na skok więc tak obstawiam. W czwartek wizyta u neonatologa to będę wiedziała coś więcej.

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:

przy skokach rozwojowych dziecko staje się bardziej marudne, bardziej domaga się bliskości, gorzej sypia, więcej lub mniej je. A potem nagle rodzic odkrywa, że dziecko nabyło nową umiejętność. I to oznacza, że skok się skończył :)
    Opis poszczególnych etapów co się w nich dzieje można znaleźć na wonderweeks.com albo w polskiej wersji tutaj https://www.skoki-rozwojowe.pl/

Jak długo przy takiej pogodzie jesteście z maluchami na zewnątrz? I jak zabezpieczacie ich przed zimnem?

Magra3 lubi tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    The_sleeping_beauty wrote:
    przy skokach rozwojowych dziecko staje się bardziej marudne, bardziej domaga się bliskości, gorzej sypia, więcej lub mniej je. A potem nagle rodzic odkrywa, że dziecko nabyło nową umiejętność. I to oznacza, że skok się skończył :)
    Opis poszczególnych etapów co się w nich dzieje można znaleźć na wonderweeks.com albo w polskiej wersji tutaj https://www.skoki-rozwojowe.pl/

Jak długo przy takiej pogodzie jesteście z maluchami na zewnątrz? I jak zabezpieczacie ich przed zimnem?

Nie chodzę codziennie ale jak wychodzę to mniej więcej na godzinę. Maks jest w kombinezonie, takim materiałowym (gruby dres) i w śpiworku. Pod spodem ma zwykłe ubranko domowe czyli bodziak ze spodenkami lub pajacyk +dodatkowe spodenki. Do tego skarpetki, czapka (mój wróg) i szaliczek. W sumie to nie wiem czy to jest ok, ale raczej ciepły jest. W razie czego mam przy sobie kocyk i nakrycie gondoli.
    Beauty dzięki za pluszowy kombinezon, wypróbujemy w czwartek w drodze do neonatologa :) Powinien być już dobry.

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2023, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Nie chodzę codziennie ale jak wychodzę to mniej więcej na godzinę. Maks jest w kombinezonie, takim materiałowym (gruby dres) i w śpiworku. Pod spodem ma zwykłe ubranko domowe czyli bodziak ze spodenkami lub pajacyk +dodatkowe spodenki. Do tego skarpetki, czapka (mój wróg) i szaliczek. W sumie to nie wiem czy to jest ok, ale raczej ciepły jest. W razie czego mam przy sobie kocyk i nakrycie gondoli.
    Beauty dzięki za pluszowy kombinezon, wypróbujemy w czwartek w drodze do neonatologa :) Powinien być już dobry.
    Ja ubieram identycznie 🙂

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png

Wysłany: 28 listopada 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Ja ubieram identycznie 🙂

to ja chyba stosuję zimny wychów bo na domowe ubranko nakładam pluszowy kombinezon, czapę, wkładam do śpiworka i weranduję na tarasie do 2 godzin przez południe. Śpiwór jednak jest wełniany i jak sprawdzam, to jest ciepła. Swoją drogą to polecam na zimę te śpiwory Zaffiro. Na inną porę roku to się nie nadają, ale teraz jest jak znalazł.

I dostaliśmy czapkę, która nie powoduje wycia i wicia :) Jest miękka, miła i nie obciskuje głowy. I o to ostatnie chyba najbardziej chodzi.

Mlia poproszę o zdjęcie przystojniaka w kombinezonie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2023, 18:50

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja chyba stosuję zimny wychów bo na domowe ubranko nakładam pluszowy kombinezon, czapę, wkładam do śpiworka i weranduję na tarasie do 2 godzin przez południe. Śpiwór jednak jest wełniany i jak sprawdzam, to jest ciepła. Swoją drogą to polecam na zimę te śpiwory Zaffiro. Na inną porę roku to się nie nadają, ale teraz jest jak znalazł.

I dostaliśmy czapkę, która nie powoduje wycia i wicia :) Jest miękka, miła i nie obciskuje głowy. I o to ostatnie chyba najbardziej chodzi.

Mlia poproszę o zdjęcie przystojniaka w kombinezonie :)
    Na pewno wyślę :)
    A co to za czapka? Jaka marka?

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj wstało inne dziecko 😉 taki zadowolony od rana uśmiecha się do mnie ciągle, a teraz leży sam w łóżeczku i gada do karuzeli. Faktycznie to chyba ten skok rozwojowy.

The_sleeping_beauty, mlia, aaaania87 lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Na pewno wyślę :)
    A co to za czapka? Jaka marka?

Bearpaw https://bearpaw.com/
    Ale nie wiem czy jest do kupienia w Polsce :(

aaaania87 lubi tę wiadomość

age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja smaruje młodemu buźkę kremem, no i zajefajna sprawa mamy kombinezon ala śpiworek. Super się młodego ubiera, on ma swobodne nogi, kopie macha nimi. Jak sobie przypomnę jak się męczyłam z córka to..... pod spodem body, spodnie, teraz przy tej pogodzie to na body idzie kamizelka.

mlia, The_sleeping_beauty, mała lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bearpaw https://bearpaw.com/
    Ale nie wiem czy jest do kupienia w Polsce :(

Mój tez cierpi na czapkę ;)

Nie wiem czy to taka - ale jest dostępna na Vinted
    https://www.vinted.pl/items/2708878264-kocyk-czapeczka-nowy

The_sleeping_beauty lubi tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰

Wracamy po rodzeństwo 👨‍👩‍👦‍👦
    09.04.2025 🙏🏻 4dpt ⏸️ 7dpt: 82 9dpt: 160 13dpt: 630 15dpt: 1210 27dpt ❤️🙏🏻

Wysłany: 29 listopada 2023, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Mój tez cierpi na czapkę ;)

Nie wiem czy to taka - ale jest dostępna na Vinted
    https://www.vinted.pl/items/2708878264-kocyk-czapeczka-nowy

Dokładnie! To jest czapka z tego zestawu, tylko mu mamy kremowa :)

aaaania87, mlia lubią tę wiadomość

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! To jest czapka z tego zestawu, tylko mu mamy kremowa :)

Mi się udało wyrwać granatowa :) wypróbujemy za dobra radą 🙂 dzięki

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰

Wracamy po rodzeństwo 👨‍👩‍👦‍👦
    09.04.2025 🙏🏻 4dpt ⏸️ 7dpt: 82 9dpt: 160 13dpt: 630 15dpt: 1210 27dpt ❤️🙏🏻
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwolilam sobie zerknac na ta czapke i fajna sie wydaje byc. Znalazlam na vinted nowy zestaw rozowy i kupilam 🤣. Pewno bedzie za duza bo moja lala ma mega mala glowe ale moze na koniec zimy sie juz zalapie. Chyba ze jest szansa ze bedzie pasowac ?

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi chyba zostaje ten szary zestaw :D
    Dzięki za info. Na stronie widziałam tylko buty.

age.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    To mi chyba zostaje ten szary zestaw :D
    Dzięki za info. Na stronie widziałam tylko buty.
    Widziałam na Vinted jeszcze błękitny. Poznamy nasze dzieciaki po czapkach :)

mlia lubi tę wiadomość

age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak przesunąć dziecku spanko? Zauważyłam że najlepiej mu się śpi po południu - do wieczora. Czyli jak zje np o 15 to śpi do 20. W nocy już ma krótsze te spania. A ja wolę jak w dzień śpi krócej a w nocy dłużej :D

age.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika29 wrote:
    Ja smaruje młodemu buźkę kremem, no i zajefajna sprawa mamy kombinezon ala śpiworek. Super się młodego ubiera, on ma swobodne nogi, kopie macha nimi. Jak sobie przypomnę jak się męczyłam z córka to..... pod spodem body, spodnie, teraz przy tej pogodzie to na body idzie kamizelka.

Jaki kombinezonik macie taki fajny???

age.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza123 wrote:
    Pozwolilam sobie zerknac na ta czapke i fajna sie wydaje byc. Znalazlam na vinted nowy zestaw rozowy i kupilam 🤣. Pewno bedzie za duza bo moja lala ma mega mala glowe ale moze na koniec zimy sie juz zalapie. Chyba ze jest szansa ze bedzie pasowac ?

Lila na teraz obwód głowy 38. Czapka jest mocno rozciągliwa. Oczywiście matka wolałaby, zeby czapka była z naturalnych materiałów, ale te są złe zdaniem młodej. Pozostaje wiec ten miękki poliester…🤪

mlia lubi tę wiadomość

age.png

Wysłany: 29 listopada 2023, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Dziewczyny, jak przesunąć dziecku spanko? Zauważyłam że najlepiej mu się śpi po południu - do wieczora. Czyli jak zje np o 15 to śpi do 20. W nocy już ma krótsze te spania. A ja wolę jak w dzień śpi krócej a w nocy dłużej :D

Nie wiem. Nie panuje nas snem małej. U nas nim żądzą kolki ☹️
    Jedynie co to w ciagu dnia zaczynam łapać kiedy trzeba kończyć okno aktywności i usypiać młoda. Jak brzuszek jest spokojny to u nas dłuższa drzemka wychodzi ok 13-17. Ale całościowo to spanie i jego regulacja to trudny temat

age.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ