X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Dziewczyny no jestem załamana. Mój Wituś taki rozpalony w nocy był, że z samego rana pojechaliśmy do pediatry i dostaliśmy skierowanie do szpitala. No i na izbie wyszło że covid 😥

Magra dużo zdrówka dla Was. Najważniejsze ze jesteście zaopiekowani. Współczuje stresu

Ja wczoraj tez z temperatura, Młody ze stanem podgorączkowym - także trochę mąż poogarniał na ile mógł. Ale dziś już lepiej.

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • LateBloomer Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2024, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :D
    Dołączam do was. Nasze maleństwo ma niecałe 5 tygodni. Odzyskuje powoli siły bo miałam energie jak żółw 🤭
    Coś na tym kidzfriend nic się nie dzieje. Nie ma nigdzie kontynuacji na forum jak już jest dziecko?
    Anyway karmimy się mieszanie mm drenem sns lub butelka, trochę pierś i laktator. Mały płytko ssie przez co mało pobudza ta laktacje. Laktator podtrzymuje ale mało tego jest. Byłam zbyt wyczerpana i czasowo nie mogłam ogarnąć żeby te min. 8 razy odciągnąć. W miarę przyrostu sił zwiększam częstotliwość. Wczoraj udało się 7 razy. Byłam u jednej doradczyni cdl właśnie ten sns mm zaproponowała. Udaje się w dzień robić. W nocy nie mam siły i tylko butelka. Jeszcze czekam na wizyte innej cdl. Może zaproponuje jakieś cwiczenia żeby lepiej chwytał całą brodawkę.
    A jak wyglądały wasze przygody z karmieniem?

mała, aaaania87, Monika29, The_sleeping_beauty, Salome lubią tę wiadomość

Rocznik 78
    Torbiel endometrialna na jednym jajniku.
    Mała niedoczynność tarczycy, MTHFR, PAI hetero, rozchwiane cytokiny, Ana
    Novum: 1 podejście
    Kriobank: 2 podejścia
    Unica Praga Czechy: Transfer 04.2023 🤞🤞🤞

preg.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Dziewczyny no jestem załamana. Mój Wituś taki rozpalony w nocy był, że z samego rana pojechaliśmy do pediatry i dostaliśmy skierowanie do szpitala. No i na izbie wyszło że covid 😥
    Biedny Wituś 🥺 Mam nadzieję, że przejdzie to szybko i łagodnie. Dużo zdrówka ❤️

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 dużo zdrówka, my przeszliśmy covid po świętach w domu. Mam nadzieję że szybko Wituś wydobrzeje.

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LateBloomer wrote:
    Cześć dziewczyny :D
    Dołączam do was. Nasze maleństwo ma niecałe 5 tygodni. Odzyskuje powoli siły bo miałam energie jak żółw 🤭
    Coś na tym kidzfriend nic się nie dzieje. Nie ma nigdzie kontynuacji na forum jak już jest dziecko?
    Anyway karmimy się mieszanie mm drenem sns lub butelka, trochę pierś i laktator. Mały płytko ssie przez co mało pobudza ta laktacje. Laktator podtrzymuje ale mało tego jest. Byłam zbyt wyczerpana i czasowo nie mogłam ogarnąć żeby te min. 8 razy odciągnąć. W miarę przyrostu sił zwiększam częstotliwość. Wczoraj udało się 7 razy. Byłam u jednej doradczyni cdl właśnie ten sns mm zaproponowała. Udaje się w dzień robić. W nocy nie mam siły i tylko butelka. Jeszcze czekam na wizyte innej cdl. Może zaproponuje jakieś cwiczenia żeby lepiej chwytał całą brodawkę.
    A jak wyglądały wasze przygody z karmieniem?
    Witamy maleństwo na świecie 🥰
    Co do karmienia to mi położna tłumaczyła, że najważniejszy jest kontakt skóra do skóry. Miałam odpuścić wszystko i trzymać dziecko na piersi, bo to też bardzo pobudza laktację. U mnie od początku malutki pięknie się dostawał i chwytał więc miałam szczęście ale uważam, że warto szukać porad i pomocy u cdl. A próbowałaś dostawiać po krótkiej sesji z laktatorem? Bo wtedy i sutki i pierś jest miękka i może będzie łatwiej złapać. Mój już duży człowiek a czasami ma problem żeby chwycić jak cycek pełen i twardy jak kamień.
    I ja nigdy nie robiłam aż tyle sesji laktatorem, po prostu cały czas dostawałam dziecko. Wspomagalam się pijąc Femaltiker, kawę zbożową i dużo wody.
    Powodzenia, mam nadzieję że będziecie się pięknie karmić.

LateBloomer lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mlia wrote:
    Magra3 dużo zdrówka, my przeszliśmy covid po świętach w domu. Mam nadzieję że szybko Wituś wydobrzeje.
    No właśnie pamiętałam, że Twój bobas też to złapał. Jak się leczyliście? My od 9:30 w szpitalu i tylko dostał dwa razy czopek na zbicie temperatury i pobrali mocz do badania. Serce mi pęka jak patrzę na tą czerwona buźke i błagalne oczka. A i jeszcze mu krew z głowy pobierali płakałam razem z nim.

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra serce pęka jak się czyta co ta mała istotka teraz przechodzi 💔😥

Magra3 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    No właśnie pamiętałam, że Twój bobas też to złapał. Jak się leczyliście? My od 9:30 w szpitalu i tylko dostał dwa razy czopek na zbicie temperatury i pobrali mocz do badania. Serce mi pęka jak patrzę na tą czerwona buźke i błagalne oczka. A i jeszcze mu krew z głowy pobierali płakałam razem z nim.

A temp udało się zbić ? Jakieś objawy macie oprócz temp ?
    Trzymajcie się mocno 🍀

Mój tez w szpitalu był kilkanaście razy kluty w główkę, wiem co to znaczy 🥲

Magra3 lubi tę wiadomość

age.png

• mała Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Trzymajcie się mocno 🍀

Naprawdę?? A dlaczego akurat w główkę? Mój też był kłuty ale albo w stopy albo dłoń. Główka brzmi strasznie 😥

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Trzymajcie się mocno 🍀

Dostaje czopki na zbicie temperatury, miał 38,6 po godzinie od podania dziecko super szczęśliwe, żadnych innych objawów prócz kaszlnięcia co jakis czas ale to chyba przez to suche i gorące powietrze w pokoju. Pół godziny temu była lekarka i na szczęście wszystkie wyniki są dobre i jak tylko nie będzie gorączkował to można iść do domu. Zobaczymy jak będzie w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2024, 21:35

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2024, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra ściskam Was mocno , oby noc była spokojna i tul Witusia ile się da, serce pęka jak te maluchy chorują. Dobrze że wszystkie wyniki ma dobre . Ja córce robiłam okłady jak miała gorączkę z czapki, moczyłam w chłodnej wodzie bawełniana czapkę i zakładałam jej. Pomagało.
    Myszko kurczaki, oby u Was nic nie było . Obserwujcie się, trzymam kciuki żeby dziewczynki były zdrowe 😘
    LateBloomer witaj 😘 fajnie ze juz maluch jest na świecie gratuluje 😘 ja też często przystawiałam małego, a może warto żeby jeszcze dobra neurologopedka go obejrzala ? Czasem dzieci mają problem z wedzidelkiem i to utrudnia im ssanie.
    U nas ferie, śniegu nasypało że hoho, a wiało dziś..... młody padł o 21, aż strach pomyśleć o której wstanie 😱

Ewa3bit, Magra3, mała lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Naprawdę?? A dlaczego akurat w główkę? Mój też był kłuty ale albo w stopy albo dłoń. Główka brzmi strasznie 😥

Nie mam pojęcia ale oprócz przesiewowych to był klity tylko z główki 🤷‍♀️

age.png

• aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Dostaje czopki na zbicie temperatury, miał 38,6 po godzinie od podania dziecko super szczęśliwe, żadnych innych objawów prócz kaszlnięcia co jakis czas ale to chyba przez to suche i gorące powietrze w pokoju. Pół godziny temu była lekarka i na szczęście wszystkie wyniki są dobre i jak tylko nie będzie gorączkował to można iść do domu. Zobaczymy jak będzie w nocy.

Jak Witus po nocy ?

age.png

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Jak Witus po nocy ?
    Dziękuję, że pytasz 😊 spał pięknie tak jak w domu, wstał tylko na mleczko. Temperatura dziś rano 37,7. Czekam na wizytę może uproszę żeby nas puścili do domu

aaaania87, Salome, mała lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wituś twardy egzemplarz 👍🙂
    Wychodźcie do domku i zdrowiejcie 🍀

Magra3 lubi tę wiadomość

age.png

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Wituś twardy egzemplarz 👍🙂
    Wychodźcie do domku i zdrowiejcie 🍀
    😘

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Salome Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra, współczuję tych przeżyć :/ Wracajcie szybciutko do domu! Dużo zdrówka dla Witusia!

Mysza, a jak u Was?

2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż

16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa

6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
    🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
    🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
    🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
    🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
    🍀30dpt - CRL 8,6mm
    🍀8+2 - CRL 1,72cm
    🍀9+1 - CRL 2,71cm
    🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
    🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
    age.png
  • mlia Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Dostał na szmery w płucach inhalacje nebbud i berodual, na szczęście były delikatne i szybko przeszły. Gorączkę największą miał 38,3 więc też nie straszna. Zbijałam mu podając paracetamol do ust co 6h. Jak podałam ibuprofen to ulał wszystkim co zjadł. Potem walczyliśmy z katarem ale odpukać odkąd wróciliśmy do spacerów jest o wiele lepiej.

Magra3, mała lubią tę wiadomość

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Dziękuję, że pytasz 😊 spał pięknie tak jak w domu, wstał tylko na mleczko. Temperatura dziś rano 37,7. Czekam na wizytę może uproszę żeby nas puścili do domu
    Wituś dzielny chłopak 💪
    Oby Was puścili do domu. Zdrówka ❤️

Magra3 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat

age.png[/url]
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2024, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mała wrote:
    Bo żyły dobrze widać, lepiej niż na innych częściach ciała. Zależy też na jakie badanie potrzebują krew, bo są badania że wystarczy tylko delikatnie kujnąć w piętę i pobrać do bezpośrednio do probówki.
    Witusiu dzielny chłopaku 😘😘😘😘❤

Magra3, mała lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ