Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewa3bit wrote:Dzięki, że pytasz Aniu 🙂 Z brzuszkiem na razie się uspokoiło, chyba pomogła zmiana mleka tylko trzeba było chwilę poczekać na efekty.
Od kilku dni w nocy mała śpi całkiem dobrze pod warunkiem, że jest ze mną w łóżku 🙈 Za jakiś czas będę chciała znów odkładać ją do łóżeczka, mimo że teraz ja bardziej się wysypiam 😉
Dziś mamy szczepienie i jestem cała w stresie jak to będzie.
Teraz ulubionym zajęciem mojej Kruszynki jest zabawa balonem z helem, który zaczepiam jej do nóżki 🎈Potrafi tak leżeć i bawić się ponad pół godziny i wtedy jest czas na gorącą kawę albo laktator 😊
Cieszę się ze jest lepiej 🙂 ja chyba na próbę będę odstawiala sab simplex bo wydaje mi się ze jest poprawa.
Walczysz z laktatorem ? 👍
Właśnie chyba zamówię hel, macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę ? Bo Magra już polecała i widzę ze u Ciebie tez zabawa z balonikiem
Mój synek ostatnio smieje się w niebogłosy jak robię głupie miny 😊
Powodzenia na szczepieniu. Rozumiem ten stres.
Salome, Beauty namowilyscie mnie na ta książkę - nie wiem co prawda kiedy znajde czas żeby ja przeczytać ale się postaram 😉
Salome, The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dołączam do dzieciaczków ze słabymi przyrostami, wczoraj zważylam młodego i przybrał koło 100 w 8 dni. Jednak to marudzenie, szarpanie się z cyckiem i spanie po szczepieniu zrobiło swoje. Zmartwiłam sie ale biorę sie do pracy i przypilnuje go mocniej z tym karmieniem.
Dziewczyny a jeśli karmicie butla ile dzieciaczki Wam wypijają na raz ? Mój od początku ciągnął 100ml -a jest starszy i nie zwiększa objętości, wiecej nie daje rady. A przed spaniem mógłby wiecej wrzucić żeby mama dłużej pospala 😉
Szkoda tez ze nie wiem ile z piersi zjada teraz. Ile Wam dzieciaczki siedzą na piersi ? U mnie jest problem z przysypianiem gdy tylko zaczyna jeść, a jak tylko go odstawiam to pobudka. Macie jakieś sposoby na wybudzanie podczas karmienia ? Oprócz podszczypywania, gilania po nóżkach, brzuszku ? -
aaaania87 wrote:Dziewczyny dołączam do dzieciaczków ze słabymi przyrostami, wczoraj zważylam młodego i przybrał koło 100 w 8 dni. Jednak to marudzenie, szarpanie się z cyckiem i spanie po szczepieniu zrobiło swoje. Zmartwiłam sie ale biorę sie do pracy i przypilnuje go mocniej z tym karmieniem.
Dziewczyny a jeśli karmicie butla ile dzieciaczki Wam wypijają na raz ? Mój od początku ciągnął 100ml -a jest starszy i nie zwiększa objętości, wiecej nie daje rady. A przed spaniem mógłby wiecej wrzucić żeby mama dłużej pospala 😉
Szkoda tez ze nie wiem ile z piersi zjada teraz. Ile Wam dzieciaczki siedzą na piersi ? U mnie jest problem z przysypianiem gdy tylko zaczyna jeść, a jak tylko go odstawiam to pobudka. Macie jakieś sposoby na wybudzanie podczas karmienia ? Oprócz podszczypywania, gilania po nóżkach, brzuszku ?
Może mój egzemplarz lubi mało a często? Do tej pory przyrastał bardzo dobrze ale już dosyć długo nie był ważony.
Aniu mi położna kazała rozbierać małego do karmienia, żeby się porządnie rozbudził. Jak był mniejszy to tak robiłam, teraz szczerze mi się nie chce. A może by tak zimną mokrą chusteczką przejechać po karku? Ja miziam mojego pod pępkiem przed zmianą pieluszki żeby jeszcze dosikał w pampersa a nie na mnie i skutecznie go to wybudza 😉Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url]
-
Moja w pierwszym tygodniu zycia jadla po 50 ml co 2h, teraz ma 2,5 miesiaca a zjada 80-100ml, tak wiec jak na taki czas to bym nie powiedziala ze jest to duzy postep w ilosci jedzenia.
Szarpie sie, steka, jeczy, krztusi sie i zapowietrza przy butli, ale probowalam zmienic i butelke i smoczki na wolniejsze/szybsze przeplywy, dalej tak samo.
Ze snem jest tak ze krzyczy i nie spi wcale, albo spi caly dzien, obie opcje mnie zastanawiaja i zaraz pojawia sie pytanie, czy nie jest chora ? 😅🙈
Gorzej mnie wszystko stresuje niz przy pierwszym dziecku 🤣
Co do niespokojnego malucha... Tez chyba kupie ta ksiazke, tylko nie wiem kiedy bede czytac bo mam nerwowe dziecko 🤣. Mala jest po prostu nerwusem nr jeden. Nawet dr na wizycie pytal sie czy ona tak zawsze i w kogo taka nerwowa (wiadomo ze w mame 🙈). Mam nadzieje, ze wyrosnie z tego bo corka tez byla takim typem a teraz to oaza spokoju.aaaania87, mała lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny mogę wam z czystego sumienia polecić mleczko dla bobaska. Wyczytam wszystko co możliwe jakie mleko wybrać i od początku kupiłam smilk max potem jak zaczęłam małemu je podawać miałam wrażenie, że jest mega tłuste więc odstawiłam i wtedy powstały wszystkie problemy brzuszkowe, od nowa zaczęłam oglądać i czytać o składach mlek i wróciłam do tego mleka z podkulonym ogonem i zła na siebie że je odstawiłam. Od miesiąca podaję tylko to i zero problemów brzyszkowych. Nie dostaje żadnych kropelek ani probiotykow bo mleko jest mega zdrowe i naturalne. Może któraś z Was szuka aktualnie mleka dla swojego bobaska to bardzo polecam.
The_sleeping_beauty, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Moja w pierwszym tygodniu zycia jadla po 50 ml co 2h, teraz ma 2,5 miesiaca a zjada 80-100ml, tak wiec jak na taki czas to bym nie powiedziala ze jest to duzy postep w ilosci jedzenia.
Szarpie sie, steka, jeczy, krztusi sie i zapowietrza przy butli, ale probowalam zmienic i butelke i smoczki na wolniejsze/szybsze przeplywy, dalej tak samo.
Ze snem jest tak ze krzyczy i nie spi wcale, albo spi caly dzien, obie opcje mnie zastanawiaja i zaraz pojawia sie pytanie, czy nie jest chora ? 😅🙈
Gorzej mnie wszystko stresuje niz przy pierwszym dziecku 🤣
Co do niespokojnego malucha... Tez chyba kupie ta ksiazke, tylko nie wiem kiedy bede czytac bo mam nerwowe dziecko 🤣. Mala jest po prostu nerwusem nr jeden. Nawet dr na wizycie pytal sie czy ona tak zawsze i w kogo taka nerwowa (wiadomo ze w mame 🙈). Mam nadzieje, ze wyrosnie z tego bo corka tez byla takim typem a teraz to oaza spokoju.
Jakbym czytała o swoim 😂 moja mama twierdzi ze wyssał po mnie z mlekiem te nerwy 😉 i tez raz przesypia a kolejny dzień tornado 🤷♀️
mała lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Tak czytam, że wasze dzieci mało jedzą przy 100ml to zaczynam się mocno martwić o swojego. Fakt, że praktycznie jest tylko na piersi a butelkę dostaje może ze 2 razy dziennie ale nie wypija więcej jak 60ml i też tak jest od samego początku. No i budzi się w nocy co chwilę głodny.
Może mój egzemplarz lubi mało a często? Do tej pory przyrastał bardzo dobrze ale już dosyć długo nie był ważony.
Aniu mi położna kazała rozbierać małego do karmienia, żeby się porządnie rozbudził. Jak był mniejszy to tak robiłam, teraz szczerze mi się nie chce. A może by tak zimną mokrą chusteczką przejechać po karku? Ja miziam mojego pod pępkiem przed zmianą pieluszki żeby jeszcze dosikał w pampersa a nie na mnie i skutecznie go to wybudza 😉
Widzę ze te ilości są ok. My butle podajemy tylko późnym wieczorem - właściwie mąż kiedy ja już kimam sobie. Zastanawia mnie tylko ze te ilości się nie zwiększają jak on sporo urósł 🤷♀️ u Myszy jest postęp.
Szukam tylko tej przyczyny nie przybierania w tym tyg, bo jak idzie waga to luzik 🤷♀️
Mała a ile siedzi Ci na piersi efektywnie jedząc ? Bo u mnie to się właśnie zmieniło - po 10 min śpi… coś tam jeszcze zje ale bardziej mam wrażenie ze sobie ciumka już wtedy.
Ja go zawsze przed karmieniem przebieram - wiec jest wybudzony, wystarczy ze weźmie pierś do buzi i 😴mała lubi tę wiadomość
-
mała wrote:No właśnie kiedyś było bardzo rzadko a teraz co karmienie. Fakt że mam teraz bardzo dużo pokarmu że aż czasami tryska i tak myślę, że mały po prostu nie nadąża przełykać
Nie no nie ma bata jak ja mam Was nadrobić? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 zaszalalyscie dziś, za dużo czasu dziś macie czy co ? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Salome Aleks miał jeden skok ze był marudny, nieodkładalny i to był czas kiedy byliśmy nad morzem. Inne były niezauważalne, ale teraz wieczorami jest marudny i może to skok, sama nie wiem bo na pewno idą mu zęby, no i szykuje się do raczkowania. Tak więc Twój mały też może niektóre skoki przechodzić spokojnie 😊
Mała odciągaj nadmiar i zamrażaj 😉
Ewciu super ze młoda już lepiej śpi, wiqdomo że z mama jest najlepiej 🥰
Aniu jak mąż wróci mogę go poprosić o namiary bo kupował butle z helem ale taka dużą. Kupowal na allegro.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2024, 17:55
mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
aaaania87 wrote:Dziewczyny dołączam do dzieciaczków ze słabymi przyrostami, wczoraj zważylam młodego i przybrał koło 100 w 8 dni. Jednak to marudzenie, szarpanie się z cyckiem i spanie po szczepieniu zrobiło swoje. Zmartwiłam sie ale biorę sie do pracy i przypilnuje go mocniej z tym karmieniem.
Szkoda tez ze nie wiem ile z piersi zjada teraz. Ile Wam dzieciaczki siedzą na piersi ? U mnie jest problem z przysypianiem gdy tylko zaczyna jeść, a jak tylko go odstawiam to pobudka. Macie jakieś sposoby na wybudzanie podczas karmienia ? Oprócz podszczypywania, gilania po nóżkach, brzuszku ?
Może to chwilowe z tym słabszym przyrostem? Twój synek szedł tak pięknie z wagą, że może teraz musi sobie na chwilę odpocząć? Może to związane ze skokiem to szarpanie się?
Mój siedzi na piersi coraz krócej. Wcześniej było mniej więcej po 15min z każdego cycka, a teraz po 15 min to my mamy koniec ciągnięcia z obu piersi, a czasem trwa to nawet krócej... Ale mąż mi mówi, że teraz po prostu lepiej ciągnie i pewnie po prostu szybciej się najada. Może to i prawda, nie wiem, ale też się zastanawiam, czy tak powinno być.
Co do butelki, to nie podpowiem, my cały czas tylko kp, ściągam mleko okazjonalnie, a powinnam zdecydowanie częściej - dzisiejszy post The Sleeping Beauty mnie zmotywował. Bo nigdy nie wiadomo, kiedy będzie potrzebne to zapasowe mleko...
No i właśnie - po ile ml mrozicie? 50ml? 100?
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
A co do czytania, to ja to robię podczas karmienia 😀 Tylko wtedy mam na to czas. Kindle pod ręką albo Legimi w telefonie i jazda. Oczywiście telefon w trybie samolotowym, mąż mnie od początku pilnuje, żeby przy młodym przypadkiem nie korzystać z wifi itd.
aaaania87 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Monika29 wrote:Może, a może pogadaj z położną o tym .
Nie no nie ma bata jak ja mam Was nadrobić? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 zaszalalyscie dziś, za dużo czasu dziś macie czy co ? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Salome Aleks miał jeden skok ze był marudny, nieodkładalny i to był czas kiedy byliśmy nad morzem. Inne były niezauważalne, ale teraz wieczorami jest marudny i może to skok, sama nie wiem bo na pewno idą mu zęby, no i szykuje się do raczkowania. Tak więc Twój mały też może niektóre skoki przechodzić spokojnie 😊
Mała odciągaj nadmiar i zamrażaj 😉
Ewciu super ze młoda już lepiej śpi, wiqdomo że z mama jest najlepiej 🥰
Aniu jak mąż wróci mogę go poprosić o namiary bo kupował butle z helem ale taka dużą. Kupowal na allegro.
Monia to popros proszę bo widzę ze takie niezbyt ciekawe te opinie na Allegro.
Dzięki -
Salome wrote:Może to chwilowe z tym słabszym przyrostem? Twój synek szedł tak pięknie z wagą, że może teraz musi sobie na chwilę odpocząć? Może to związane ze skokiem to szarpanie się?
Mój siedzi na piersi coraz krócej. Wcześniej było mniej więcej po 15min z każdego cycka, a teraz po 15 min to my mamy koniec ciągnięcia z obu piersi, a czasem trwa to nawet krócej... Ale mąż mi mówi, że teraz po prostu lepiej ciągnie i pewnie po prostu szybciej się najada. Może to i prawda, nie wiem, ale też się zastanawiam, czy tak powinno być.
Co do butelki, to nie podpowiem, my cały czas tylko kp, ściągam mleko okazjonalnie, a powinnam zdecydowanie częściej - dzisiejszy post The Sleeping Beauty mnie zmotywował. Bo nigdy nie wiadomo, kiedy będzie potrzebne to zapasowe mleko...
Mam nadzieje ze chwilowe ale będę mocniej pilnowała tego karmienia i przyrostów teraz.
Wcześniej mi schodziło koło 20 min teraz po 10 już śpi.
Ja mrożę ponad 100ml. Od kwietnia wracam do pracy na połówkę - na szczęście w tym czasie mama będzie synka mi ogarniała.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2024, 18:53
mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Widzę ze te ilości są ok. My butle podajemy tylko późnym wieczorem - właściwie mąż kiedy ja już kimam sobie. Zastanawia mnie tylko ze te ilości się nie zwiększają jak on sporo urósł 🤷♀️ u Myszy jest postęp.
Szukam tylko tej przyczyny nie przybierania w tym tyg, bo jak idzie waga to luzik 🤷♀️
Mała a ile siedzi Ci na piersi efektywnie jedząc ? Bo u mnie to się właśnie zmieniło - po 10 min śpi… coś tam jeszcze zje ale bardziej mam wrażenie ze sobie ciumka już wtedy.
Ja go zawsze przed karmieniem przebieram - wiec jest wybudzony, wystarczy ze weźmie pierś do buzi i 😴
Mój już widzę że coraz rzadziej ma te pijane oczka po karmieniu. Co do czasu na piersi to zależy od dnia, czasami turbo krótko a czasami nawet ponad pół godziny i wciąż ciumkał. Zazwyczaj w nocy i rano około 10 min natomiast wieczorem przed spaniem znacznie dłużej. Np przed chwilą skończyłam karmić ale w ciągu 1.5h z przerwami wisiał na cycu 45min.
Muszę się pochwalić że pierwszy raz od 11 tygodni mały nie krzyczał przed snem. Chwilo trwaj, oby dalej tak pięknie spał 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2024, 22:47
Salome, Ewa3bit, aaaania87 lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]
-
Salome wrote:Może to chwilowe z tym słabszym przyrostem? Twój synek szedł tak pięknie z wagą, że może teraz musi sobie na chwilę odpocząć? Może to związane ze skokiem to szarpanie się?
Ja jak mroziłam to pakowałam po 120 ml do woreczków. U mnie to ich maksymalna pojemność.bez problemu schodziła taka ilosc przy młodszym dziecku, a przy starszym niz 3 mce to juz w ogóleSalome lubi tę wiadomość
-
Szkoda tez ze nie wiem ile z piersi zjada teraz. Ile Wam dzieciaczki siedzą na piersi ? U mnie jest problem z przysypianiem gdy tylko zaczyna jeść, a jak tylko go odstawiam to pobudka. Macie jakieś sposoby na wybudzanie podczas karmienia ? Oprócz podszczypywania, gilania po nóżkach, brzuszku ?aaaania87 lubi tę wiadomość
-
Aniu https://allegro.pl/oferta/duza-butla-z-helem-do-balonow-hel-do-balonow-napelnisz-do-50-balonow-9829654880
Salome tak jak pisze The_sleeping_beauty 120ml spokojnie ściągaj. Mi położna mówiła że dziecko najada się w 20 min, im starsze tym lepiej ssie i szybciej mu to idzie. Super ze tak pięknie je z piersi 😊Salome, Ewa3bit, aaaania87 lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych , 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
mała wrote:Dziewczyny macie jakieś pomysły na prezent na dzień babci?
+ do śmiechu Doppel Hertz do picia 🤣mała, aaaania87 lubią tę wiadomość
30.11.2012 (puste jajo), 12.02.2016 (28tc*) - naturalsy 💔
IUI 05.2017IMSI 08.2017
IMSI 01.2018
IMSI 03.2019
IMSI 05.2019 (Mini-IVF)
08.2020 stymulacyjna klapa
AZ 02.20227dpt 16, 9dpt 34, 11dpt 31
AZ 03.2022 7dpt 46, 9dpt 135, 12dpt 426, 16dpt 1730, 20dpt 5035, 7t3d ❤️ 🍀🤞🍀 It's a boy 🥰
genotyp AA, V Leiden, MTHFR a1298c, nasienie kiepskie, polimorfizm Apal
2950g Syn - Nasza Miłość😍 -
aaaania87 wrote:Cieszę się ze jest lepiej 🙂 ja chyba na próbę będę odstawiala sab simplex bo wydaje mi się ze jest poprawa.
Walczysz z laktatorem ? 👍
Właśnie chyba zamówię hel, macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę ? Bo Magra już polecała i widzę ze u Ciebie tez zabawa z balonikiem
Mój synek ostatnio smieje się w niebogłosy jak robię głupie miny 😊
Powodzenia na szczepieniu. Rozumiem ten stres.
Salome, Beauty namowilyscie mnie na ta książkę - nie wiem co prawda kiedy znajde czas żeby ja przeczytać ale się postaram 😉
Tak, próbuję walczyć z laktatorem i próbuję rozkręcić laktację. Mała jest na mm ale dokarmiam ją swoim, jest go bardzo mało dlatego śmieję się, że moje mleczko robi za deser 😉
Na razie nie kupowałam butli z helem tylko 1 balon w sklepie stacjonarnym żeby zobaczyć czy spodoba się mojej Kruszynce. Monia, dzięki za polecenie sprzedawcy na Allegro - trzeba będzie się zaopatrzyć.
Widziałam, że pytałaś w innym poście o to ile maluszki zjadają. U nas najczęściej 60-80 ml co 3 godziny, w międzyczasie ciumka czasem pierś. Ma dni, gdzie zje tylko 30 ml i kilka razy zdarzyło się, że wciągnęła 120 ml. Nie mam pojęcia od czego to zależy.
Kusicie dziewczyny tą książką, chyba muszę się zaopatrzyć 😉
U nas szczepienia zaliczone, był okropny krzyk przy zastrzyku i potem dobrych kilka minut uspokajania. Na razie temperatury ani wymiotów nie było ale popołudnie mieliśmy ciężkie - marudzenie, krzyki, cały czas noszenie na rękach i problemy ze spaniem.
Mała, my na Dzień Babci i Dziadka planujemy dać ramki ze zdjęciem naszej pociechy.mała, aaaania87 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
kid_aa wrote:W zeszłym roku Dziadkowie dostali taką podwójną ramkę - zdjęcie + odcisk dłoni i stópki.
+ do śmiechu Doppel Hertz do picia 🤣kid_aa, Ewa3bit lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
[/url]