Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Salome wrote:Coś jest magicznego w tym pisaniu na forum 😀 Ja też coś czasem napiszę o młodym, np. że głowy nie odwraca, a potem nagle kręci w obie strony 🤪
To pewnie nie wiedziałaś, co robić z tym wolnym czasem, Aniu 😉
Dokładnie 😂 najpierw nie dowierzałam i zerkałam czy aby napewno zaraz nie będzie przebudzenia po karmieniu, przytuliłam głowę do poduchy i błogo oddalam się tej cudownej chwili snu 😴🙂mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Widzę że u każdej z Was coś się dzieje/ działo.
U nas też nieciekawie, chyba wchodzimy w kolejny skok. Mały od 2 dni drze się wieczorami jak poparzony, oczywiście nie chce zasnąć, a w nocy budzi się co godzinę.
Do tego podczas karmienia bije mnie, kopie, drapie i szarpie cycki na przemian z butelką nawet przez prawie 4 godziny ciągiem 🫣 W dzień jest wszystko dobrze, śpi, jest pogodny.
Tylko te wieczory i noce to koszmar. Jakby mi ktoś dziecko podmienił 😉Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
aaaania87 wrote:Mysza a ile córcia wazy ?
Salome 😂 ale co ja będę pisała jak ja równie zakręcona jestem. Mam nadzieje ze dobrze przejdziecie szczepienie.
Ja dziś rano napisałam i odczarowałam chyba. Tobiaszek odespał dziś całe 3 dni 😀 budził się tylko na cycka i dalej w kime.
Aktualnie 5kg, ale ostatnie dwa/ trzy tygodnie przybiera tak po 100 gram tygodniowo a wedle wytycznych to troche malo.
U nas ten drugi skok chyba minal bo mala jest zdecydowanie bardziej kontaktowa, raczki pelnia wiecej funkcji niz tylko do machania- trze oczy jak spiaca, celuje do buzi, wiszaca nad nia zabawke potrafi tracic 🙂.
Dziewczyny a jak sobie radzicie ze strachem o choroby ? Mnie teraz totalnie paralizuje rsv, w naszych okolicach pogrom, ciagle slysze ze ktos z otoczenia choruje. Tak bardzo martwie sie o mala, ze momentami nie jestem w stanie czerpac radosci z macierzynstwa bo sie zamartwiam, nadsluchuje jak oddycha, kazde jej kaszlniecie mnie mrozi. Mam corke w szkole, nie jestem w stanie jej odciac od dzieci i zrodel zachorowan. Jeszcze jak sie slyszy jak takie maluchy to przechodza...aaaania87 lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Widzę że u każdej z Was coś się dzieje/ działo.
U nas też nieciekawie, chyba wchodzimy w kolejny skok. Mały od 2 dni drze się wieczorami jak poparzony, oczywiście nie chce zasnąć, a w nocy budzi się co godzinę.
Do tego podczas karmienia bije mnie, kopie, drapie i szarpie cycki na przemian z butelką nawet przez prawie 4 godziny ciągiem 🫣 W dzień jest wszystko dobrze, śpi, jest pogodny.
Tylko te wieczory i noce to koszmar. Jakby mi ktoś dziecko podmienił 😉
Oby ten wpis tutaj odczarował podmienione dziecko i nas identycznie to wyglądało - wydaje mi się ze przy skoku. Najgorzej było właśnie z jedzeniem i mnie to mega stresowało, ze był w takich nerwach ze szarpał mi cycka, butla tez nie szła 🤷♀️ mam nadzieje ze szybko minie i za chwile pojawi się coś fajnegomała lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:Aktualnie 5kg, ale ostatnie dwa/ trzy tygodnie przybiera tak po 100 gram tygodniowo a wedle wytycznych to troche malo.
U nas ten drugi skok chyba minal bo mala jest zdecydowanie bardziej kontaktowa, raczki pelnia wiecej funkcji niz tylko do machania- trze oczy jak spiaca, celuje do buzi, wiszaca nad nia zabawke potrafi tracic 🙂.
Dziewczyny a jak sobie radzicie ze strachem o choroby ? Mnie teraz totalnie paralizuje rsv, w naszych okolicach pogrom, ciagle slysze ze ktos z otoczenia choruje. Tak bardzo martwie sie o mala, ze momentami nie jestem w stanie czerpac radosci z macierzynstwa bo sie zamartwiam, nadsluchuje jak oddycha, kazde jej kaszlniecie mnie mrozi. Mam corke w szkole, nie jestem w stanie jej odciac od dzieci i zrodel zachorowan. Jeszcze jak sie slyszy jak takie maluchy to przechodza...
Lubię za nowe skille 👍
Tez bardzo boje się tych choróbsk i również mnie paraliżuje - jak byliśmy na usg bioder i weszłam do poczekalni a tam tłum to wpadłam w jakaś panikę - mąż stwierdził ze wyglądam jakbym ducha zobaczyła. Niestety nie uchroni się człowiek od obcowania wśród ludzi. A faktycznie jeszcze kontakt z dziećmi szkoła/przedszkole bardziej naraża. Miejmy nadzieje ze dzieciaki będą zdrowe.
mała lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczynki🙂 trochę ciężko pisać z bobasem przy boku jak się jest samej całym dniami w domu.
Wczoraj obejrzałam fakty i jak zaczęli mówić ile niemowlaków teraz choruje to się tak wystraszyłam, dobrze że dziś mieliśmy wizyte u pediatry przed podaniem 2 dawki na rotawirusy. Na szczęście mały cały i zdrowy i nawet napiecie mięśniowe minęło tylko wydaje mi się że coś mało waży bo 5,6 kg. -
Magra3 wrote:Hejka dziewczynki🙂 trochę ciężko pisać z bobasem przy boku jak się jest samej całym dniami w domu.
Wczoraj obejrzałam fakty i jak zaczęli mówić ile niemowlaków teraz choruje to się tak wystraszyłam, dobrze że dziś mieliśmy wizyte u pediatry przed podaniem 2 dawki na rotawirusy. Na szczęście mały cały i zdrowy i nawet napiecie mięśniowe minęło tylko wydaje mi się że coś mało waży bo 5,6 kg.
A lekarz coś mówił ? Jeśli nie to chyba wszystko gra. Może jest drobny. -
I gave up wrote:Kochane, jaki polecacie termometr dla dziecka i dla dorosłego? Myślałam o Braun ThermoScan® 7+ Termometr douszny (IRT6525), ale nie wiem, czy to dla każdego członka rodziny, czy tylko dla maluchów.
Nie znam akurat tych modeli, my mamy ravena
https://allegro.pl/oferta/termometr-bezdotykowy-elektroniczny-raven-12673198400
Jest ok. I dla mlodego i dla nas. Sprawdzamy tez nim temp wody przed kąpieląI gave up lubi tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:A lekarz coś mówił ? Jeśli nie to chyba wszystko gra. Może jest drobny.
-
Magra jeśli lekarz nic nie mowi to nie jest źle i nie masz co się martwić 😊 najważniejsze żeby rowno szedł w siatce centyliwej.
I give up ja mam ten douszny bruna I jest świetny. Moja koleżanka też go ma i też jej się sprawdza. Zenula też o nim pisała.
Powiem Wam że ja też się boję tych chorób. U nas córa już jest duża i tak nie choruje ale zawsze może coś przynieść. Póki co staram się z młodym nie chodzić do supermarketów. Zakupy robimy na bazarku albo sama chodzę do marketów, albo chodzimy rano jak jest mniej ludzi. Teraz są mrozy to trochę przymrozi te wirusy. Oby przetrwać do wiosny.
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Monika29 wrote:Magra jeśli lekarz nic nie mowi to nie jest źle i nie masz co się martwić 😊 najważniejsze żeby rowno szedł w siatce centyliwej.
I give up ja mam ten douszny bruna I jest świetny. Moja koleżanka też go ma i też jej się sprawdza. Zenula też o nim pisała.
Powiem Wam że ja też się boję tych chorób. U nas córa już jest duża i tak nie choruje ale zawsze może coś przynieść. Póki co staram się z młodym nie chodzić do supermarketów. Zakupy robimy na bazarku albo sama chodzę do marketów, albo chodzimy rano jak jest mniej ludzi. Teraz są mrozy to trochę przymrozi te wirusy. Oby przetrwać do wiosny.
Właśnie myślę nad tym Braunem do ucha, ale nie wiem, czy sama dla siebie też będę mogła.go wykorzystać, czy tylko dla Młodego 🤔🤔🤔 -
I gave up wrote:Właśnie myślę nad tym Braunem do ucha, ale nie wiem, czy sama dla siebie też będę mogła.go wykorzystać, czy tylko dla Młodego 🤔🤔🤔Córka z zespołem wad genetycznych
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Ja również bałam się chorób, w święta byliśmy tylko u mojej mamy a i tak chyba mąż z pracy przyniósł nam covid. Powiem wam że nie mogłam jeść i spać tak się denerwowałam. Ciągle słuchałam jak oddycha bo lekarz powiedział że jak będzie mu cały brzuch chodzić góra dół to trzeba na sor. Na szczęście ominęło nas to.
My mamy termometr Diagnostic, wybrany z tych co poleca pan tabletka no i się sprawdził. Mierzy temperaturę na czole z przodu ale trzeba z bliska. Też nim mierzyłam sobie i mężowi. -
Mila, prawda taka że chorób nie unikniemy ale im później tym lepiej 😊 Jak pracowałam w szkole nigdy nie rozumiałam rodziców którzy przyprowadzali chore dzieci. Dziecko się źle czuło, ból brzucha, gorączka, a oni dawali przeciwbólowe gorączkowe i fru do szkoły 😨Córka z zespołem wad genetycznych
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Monika29 wrote:Mila, prawda taka że chorób nie unikniemy ale im później tym lepiej 😊 Jak pracowałam w szkole nigdy nie rozumiałam rodziców którzy przyprowadzali chore dzieci. Dziecko się źle czuło, ból brzucha, gorączka, a oni dawali przeciwbólowe gorączkowe i fru do szkoły 😨
Monika29 lubi tę wiadomość
-
mała wrote:Dziewczyny czy wasze dzieciaczki krztuszą się podczas jedzenia? Mój niezależnie od pozycji, czy to z piersi czy z butelki zawsze się krztusi i nie może złapać oddechu. Martwi mnie to
Moja ma tak samo i sie zastanawiam czy to normalne czy cos jest nie tak. -
mlia wrote:No to jest duża nieodpowiedzialność ale też takie czasy że praca najważniejsza. Jedna dobra rzecz po pandemii to możliwość pracy zdalnej w niektórych zawodach.
Mała Aleks czasem pokaslywal i dalej pokasuje trochę, ale przy karmieniu piersią nie było tego. Od początku tak było?
Córka z zespołem wad genetycznych
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka