Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mlia jak zdrówko u Was?
Ja dzisiaj byłam na rehabilitacji i pan powiedział że ma tylko lekką asymetrię i musimy ćwiczyć patrzenie na drugą stronę 🫣 co nie bardzo nam wychodzi
Moja się tak ślini i wkłada rączki do buzi a co najlepsze jak łaskawie zechce poleżeć na brzuchu to wylizuje cały koc 🤣
Też ma katarek i kicha ciągle a czasami charczy jak śpi ale staram się wychodzić z nią na spacerki
My chrzciny robimy dopiero w marcu w niedziele palmowa zobaczymyaaaania87, Monika29, mała lubią tę wiadomość
Ona-37 lat On- 50
Starania od 2016
2 laparoskopie- usunięcia cysty na jajniku
2018/2019 3xIUI
2020 3x In Vitro Gyncentrum
I IVF II 2020 protokół długi 5 komórek, 3 zarodki w 3 dobie, 2 nieudane transfery
II IVF VIII/IX protokół długi 6 komórek, 5 zarodków do 3 doby, 1 blastocysty reszta zdegenerowała, transfer nieudany - accofil wlew, encorton, neoparin
III IVF XII protokół krótki, 9 komórek, 3 dojrzałe, 0 zarodków do 5 doby
IV IVF Kriobanku prot. Ultradlugi z HW 6 komórek, 6 dojrzałych i blastki 1aa i 3ac, transfer 13.XII 👎
Eurofertil 2 mini stymulacje z pierwszej 0zarodkow z 2 7 zarodkow do badania genetycznego (4 prawidłowe, 2 nie udało się zbadać i 1 wadliwy)
06.02.2023 transfer udany
ANA1,2,3 +
KIRy brak 2DL4del, 2DS4norm,2DS4del-22pz, 3DL1,3DP1var
NK 13,9%
ALLO MLR 64% po 10 tygodniach od transferu
Kariotypy ok
Mutacja MTHFR677C>T MTHFR1298A>C
[/url] -
Tez chce z młodym kontrolnie do fizjoterapeuty skoczyć.
Nam się dziś udało fartem zahaczyć szczepienie, dzwoniłam do przychodni żeby przyspieszyć bo wcześniej był umówiony dopiero na 9tz i babeczka do mnie mówi żebym przyjechała za godzinę bo się termin zwolnił 🙈 cała mokra tam dotarłam, pierwszy raz sama ogarnialam fotelik, wózek, jeszcze musiałam w międzyczasie go przykarmić, oczywiście jeszcze jak na złość krążyłam żeby miejsce parkingowe znaleźć. Także jesteśmy już po i najbliższe godziny w stresie. Póki co dopadła nas senność i brak apetytu. Mój klocus wazy prawie 5kg 😉
A wczoraj na usg bioder Tobiasz był jedynym pacjentem wśród dzieciaczków na poczekalni który dał o sobie znać w gabinecie 😁 krzyczał przy demonstracji ćwiczeń jak opętany 😳Monika29, Magra3, mała, Salome lubią tę wiadomość
-
Mlia tez się dołączam do pytania, mam nadzieje ze u Was wszystko ok
Salome już sama na pokładzie ?
Monia gratuluje dolnego kasownika
Macie dziewczyny jakieś godne polecenia zabawki na te pierwsze tyg życia ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 17:04
Monika29, Magra3, mała lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dopadła nas ciemieniucha na brwiach. Paskudztwo. Co polecacie?45 lat
2021 r. ciąża naturalna strata w 20 tyg.
2022 r. decyzja o adopcji zarodka
Klinika Gyncentrum Ostrava- cykl sztuczny
- 06.22 transfer nieudany (embryoglue) beta < 2,3
progesteron 9,52
09.22 r. podejrzenie wodniaków jajowodu - laparoskopia - wykluczenie wodniaków
zmiana kliniki
- 11.22 r. Klinika Reprofit - cykl naturalny
- 12.22 r. zbyt wczesna owulacja
- 01.23 r. brak owulacji
11.03.23 r. TRANSFER
6dpt prog 44,44
7dpt beta 52,60
9 dpt beta 122,10
11 dpt beta 281,70 prog 44,56
14 dpt beta 1152,90 prog 35,50
16 dpt prog 32,87
18 dpt beta 7227,30 prog 32,49
23 dpt beta 25902,80 prog 30,77
25 dpt ❤️ CRL 6 mm
Polówkowe: dziewczynka
-
Pistacjo dobrze ze teraz wyszła asymetria mój też miał i dalej ćwiczymy. Dacie radę, nie od razu wyjdzie ale już za 10 czy 15 razem się uda 😉😘
Aniu haha ale Cię wzięli z nienacka 😆 i jak Tobiaszek ? Aleks też po pierwszym szczepieniu dużo spał.
Stefania ja miałam olejek na ciemieniuchę z mediderm.Stefania, aaaania87, mała lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
aaaania87 wrote:Mlia tez się dołączam do pytania, mam nadzieje ze u Was wszystko ok
Macie dziewczyny jakieś godne polecenia zabawki na te pierwsze tyg życia ?aaaania87, Monika29, mała lubią tę wiadomość
-
Moja tez po szczepieniu duzo spala jeden dzien a potem juz bylo normalnie czyli wieczna aktywnosc 😄
U nas tez ciemieniucha, byla na brwiach, oliwka zalatwila sprawe ale widze ze wychodzi jej teraz na czole, na linii wlosow, wiec bedziemy walczyc dalej. Tu pewno tak latwo nie zejdzie.
Dziewczyny a Wy swoim maluchom czyscicie noski ? Mam wrazenie ze moja codziennie ma zatkany, zwlaszcza po nocy i nie wiem czy to jakis wieczny przewlekly katar czy to normalne, zwlaszcza w sezonie grzewczym ?. Przez to mam rozkmine caly czas czy wychodzic z nia na spacer czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 20:45
Monika29, Stefania lubią tę wiadomość
-
Mysza my czyścimy bo aż ciężko mu się oddycha. Mam wrażenie ze to ulewanie do nosa tez robi swoje. A nawilżacz powietrze w pokoju ?
U nas noc spokojnie, bez temperatury, jedynie nogi w miejscach wkłucia podpuchnięte i brak apetytu co skutkuje u mnie cyckami jak balony, już w nocy musiałam sciagac mleko. Mam nadzieje ze zaraz wszystko wroci do normy choć uważam ze i tak młodego oszczędziło 🙂
Stefania my mamy ten sam olejek co Monia, póki co nas ominęło wiec nie wiem czy działa.Stefania lubi tę wiadomość
-
Stefania wrote:Dziewczyny dopadła nas ciemieniucha na brwiach. Paskudztwo. Co polecacie?
Stefania u nas początek ciemieniuchy dostał skutecznie spacyfikowany szamponem w piance musteli https://gemini.pl/mustela-bebe-enfant-szampon-w-piance-na-ciemieniuche-dla-niemowlat-150-ml-9056059?gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIkd7pvZHDgwMVIZRoCR1T5AAbEAAYASAAEgJCzfD_BwE
Tez zaczęła sie pojawiać w okolicy brwi i 2-3 krotne przemycie załatwiło sprawe
Konsystencja w piance powoduje ze spokojnie to możesz nałożyć i zmyć potem mokrym wacikiem bez lania sie płynu do oczu. Nam pomogło
Salome, aaaania87, Stefania lubią tę wiadomość
-
Myszko Alejs miał podobnie bo ulewał, czyściłam mu nosek solą fizjologiczna. Teraz mamy w domu nawilżacz, ale mało używamy bo jest ciepło i nie grzejemy mocno.
Co do zabawek to Aleks lubił patrzeć na obrazki czarno - białe , zabawki były później. Miał też małego pluszowego pieska też czarno bialy i lubił go zaczepiać i śmiał się do niego i gadał 😆 jak już lepiej chwytał to były grzechotki , albo wszelakie szeleszczące zabawki, szmatki, pieluchy tetrowe . Do tej pory lubi się bawić swoimi ubraniami, chowa się za pielucha. A i lubi kartonik od kaszki 🤣
Aniu a robiłaś okłady? Mi mówili żeby zrobić okłady z sody. Ale u nas nie było potrzeby. Córce czasem robiłam.
Jejku młody w niedzielę skończy 7 miesięcy 🙈Salome, aaaania87, mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
aaaania87 wrote:Tez chce z młodym kontrolnie do fizjoterapeuty skoczyć.
Nam się dziś udało fartem zahaczyć szczepienie, dzwoniłam do przychodni żeby przyspieszyć bo wcześniej był umówiony dopiero na 9tz i babeczka do mnie mówi żebym przyjechała za godzinę bo się termin zwolnił 🙈 cała mokra tam dotarłam, pierwszy raz sama ogarnialam fotelik, wózek, jeszcze musiałam w międzyczasie go przykarmić, oczywiście jeszcze jak na złość krążyłam żeby miejsce parkingowe znaleźć. Także jesteśmy już po i najbliższe godziny w stresie. Póki co dopadła nas senność i brak apetytu. Mój klocus wazy prawie 5kg 😉
A wczoraj na usg bioder Tobiasz był jedynym pacjentem wśród dzieciaczków na poczekalni który dał o sobie znać w gabinecie 😁 krzyczał przy demonstracji ćwiczeń jak opętany 😳
Fajnie, że jesteście już po! Oby teraz maluch był spokojny i żeby nic niepokojącego się nie działo
Nas to czeka w przyszłym tygodniu, tak samo USG bioderkowe i wyobrażam sobie, że może być podobnie z tym jedynym krzyczącym pacjentem 🤪aaaania87 lubi tę wiadomość
2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀7dpt - beta 67,67, prog 28,80
🍀9dpt - beta 196,70, prog 32,30
🍀14dpt - beta 1931, prog 43,40
🍀24dpt - beta 33812, prog 32,20, CRL 4,3mm i ♥️
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀16.05 prenatalne - wszystko ideolo
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
aaaania87 wrote:Mlia tez się dołączam do pytania, mam nadzieje ze u Was wszystko ok
Macie dziewczyny jakieś godne polecenia zabawki na te pierwsze tyg życia ?
Tak, to już trzeci dzień i póki co jest... dobrze! Musiałam wejść w rytm i opracować jakąś rutynę. Pomogła mi też książka "Niespokojny maluch", bo tam była mowa o tym, że pierwsza drzemka powinna być 1-1,5h po porannej pobudce i to faktycznie działa i nakręca nam dzień.
Młody ostatnie kilka nocy ma takie jak wcześniej - śpi ciągiem 5,5h, mam nadzieję, że to się utrzyma (albo i przedłuży! 😀).
Co do zabawek, to mój na razie najbardziej zainteresowany jest ścianą albo sufitem, aż czasem się martwię, czy wszystko w porządku 🤷🏻♀️ Wciąż ma preferencję jednej strony i patrzy na lewo, mimo że nie ma problemu z obrotem główki na prawą stronę. Sprawiłam mu baby gym i mam nadzieję, że wkrótce wiszące na nim zabawki zaczną go interesować.Magra3, aaaania87, mała lubią tę wiadomość
16.12.2022 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • transfer zarodka po PGT (encorton, equoral, accofil, neoparin, acard, cyclogest, atosiban) - klapa
6.03.2023 - Reprofit • AZ • cykl naturalny z ovitrelle • przebadany zarodek (intralipid, immunoglobuliny - Bioven, clexane, aspirin cardio, utrogestan, estrofem, atosiban)
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Monika29 wrote:Myszko Alejs miał podobnie bo ulewał, czyściłam mu nosek solą fizjologiczna. Teraz mamy w domu nawilżacz, ale mało używamy bo jest ciepło i nie grzejemy mocno.
Co do zabawek to Aleks lubił patrzeć na obrazki czarno - białe , zabawki były później. Miał też małego pluszowego pieska też czarno bialy i lubił go zaczepiać i śmiał się do niego i gadał 😆 jak już lepiej chwytał to były grzechotki , albo wszelakie szeleszczące zabawki, szmatki, pieluchy tetrowe . Do tej pory lubi się bawić swoimi ubraniami, chowa się za pielucha. A i lubi kartonik od kaszki 🤣
Aniu a robiłaś okłady? Mi mówili żeby zrobić okłady z sody. Ale u nas nie było potrzeby. Córce czasem robiłam.
Jejku młody w niedzielę skończy 7 miesięcy 🙈
Jak ten czas zasuwa! Nim się obejrzysz, już będziesz myślała o imprezie na roczek 😃2020-2022: 3 procedury -> 2 transfery -> 0 ciąż
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Salome wrote:Tak, to już trzeci dzień i póki co jest... dobrze! Musiałam wejść w rytm i opracować jakąś rutynę. Pomogła mi też książka "Niespokojny maluch", bo tam była mowa o tym, że pierwsza drzemka powinna być 1-1,5h po porannej pobudce i to faktycznie działa i nakręca nam dzień.
Młody ostatnie kilka nocy ma takie jak wcześniej - śpi ciągiem 5,5h, mam nadzieję, że to się utrzyma (albo i przedłuży! 😀).
Co do zabawek, to mój na razie najbardziej zainteresowany jest ścianą albo sufitem, aż czasem się martwię, czy wszystko w porządku 🤷🏻♀️ Wciąż ma preferencję jednej strony i patrzy na lewo, mimo że nie ma problemu z obrotem główki na prawą stronę. Sprawiłam mu baby gym i mam nadzieję, że wkrótce wiszące na nim zabawki zaczną go interesować.aaaania87, mała lubią tę wiadomość
-
Magra3 wrote:Mój mały też wcześniej strasznie przyglądał się sufitowi i patrzył gdzieś w przestrzeń też się zastanawiałam czy wszystko z nim ok ale jednocześnie byłam bardzo ciekawa co on tam widzi 🙂 później był bardzo zainteresowany światełkami na suficie i ścianach.
Widzę dziewczyny ze tez nie jestem odosobniona w swoich myślach czy napewno wszystko gra 😉 zdążyłam już skonsultować z siostra to gapiostwo szczególnie na lampy. Mój mąż smieje się ze synek będzie elektrykiem 🙂
Ja kupiłam już wcześniej pałąka done by deer nad przewijak - to czasem uda się zatrzymać jego uwagę jak coś zaszeleści. Ma tez spiralke i jakieś czarno białe zawieszki w baby hugu to zawsze nad ranem leżakuje i macha rączkami patrząc na nie jak już zejdziemy na dół po spaniu. Tez myślałam nad baby gym, ale mąż zaoferował ze sam zmontuje z drewienka pałąk i zawieszę jakieś zabawki- to przyda się przy leżaczku tez bo mam opcje bez zabawek. Ta opcja z balonem z helem od Magry tez jest ciekawa
Monia dzięki za polecajke okładów - zaraz będę młodego obkladala bo czerwone te nóżki i opuchnięte. Położne mi tylko wspominały tylko o zbijaniu temp jeśli taka się pojawi. Na szczęście apetyt już wrócił.
Salome powodzenia na szczepieniach i usg. Mi było aż głupio jak wychodziłam z gabinetu 😂 wszystkie dzieci takie grzeczne i spokojne a mój darciuszekMonika29 lubi tę wiadomość
-
U nas tez jest zainteresowanie scianami, sufitem i lampami. Lubi sobie polezec i popatrzec na lampe sufitowa, pogadac do niej (nie zapalona oczywiscie 🤣). Lampki choinkowe tez sa ok. Zbawki poki co jej nie interesuja. Czesto smieje sie gdzies w pusta przestrzen i sie zastanawiam co ona tam widzi 🙈. Nie chce lezec na brzuchu, zaraz jest krzyk, kladzie glowe i ani mysli jej podnosic a trzymana na rekach czy na klacie u taty sie szarpie i glowe unosi.
aaaania87 lubi tę wiadomość
-
Mysza123 wrote:U nas tez jest zainteresowanie scianami, sufitem i lampami. Lubi sobie polezec i popatrzec na lampe sufitowa, pogadac do niej (nie zapalona oczywiscie 🤣). Lampki choinkowe tez sa ok. Zbawki poki co jej nie interesuja. Czesto smieje sie gdzies w pusta przestrzen i sie zastanawiam co ona tam widzi 🙈. Nie chce lezec na brzuchu, zaraz jest krzyk, kladzie glowe i ani mysli jej podnosic a trzymana na rekach czy na klacie u taty sie szarpie i glowe unosi.
Mój ma identycznie z leżeniem na brzuszku na macie. A co ciekawe, w szpitalu nie miał z tym problemu - spał tak pod lampami. Wcześniej w domu też mógł dłużej leżeć na brzuchu, a teraz parę minut i koniec. Czasem podniesie na chwilę główkę i to by było na tyle. I podobnie jak u Ciebie - przy odbijaniu podnosi głowę aż miło, pięknie trzyma główkę. Może te maty tak szczypią nasze uparciuszkiaaaania87 lubi tę wiadomość
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Dziewczyny patrzcie żeby dziecko wszystko robiło symetrycznie jak patrzy ciągle na lewą stronę zróbcie tak żeby patrzyło też w prawą. To że obraca głowę to jedno, ale musi też umieć skupiać wzrok pi obu str. To samo z obrotami, itp.
Aniu bardzo proszę 😘 mi zawsze mówią o tych okładach 😊
Salome może nie będzie tak źle na usg, powodzenia i czekam na relacje 😁 mam pytanie do Ciebie z czystej ciekawości, bo pisałaś że jesteś vege, czy jak będziesz małemu rozszerzała dietę to podasz mu mięso?Salome lubi tę wiadomość
05.10.2022 transfer AZ 🥰
09.11.2022 - jest ❤
26.05 - 2600g synka
-
Monika29 wrote:Dziewczyny patrzcie żeby dziecko wszystko robiło symetrycznie jak patrzy ciągle na lewą stronę zróbcie tak żeby patrzyło też w prawą. To że obraca głowę to jedno, ale musi też umieć skupiać wzrok pi obu str. To samo z obrotami, itp.
Aniu bardzo proszę 😘 mi zawsze mówią o tych okładach 😊
Salome może nie będzie tak źle na usg, powodzenia i czekam na relacje 😁 mam pytanie do Ciebie z czystej ciekawości, bo pisałaś że jesteś vege, czy jak będziesz małemu rozszerzała dietę to podasz mu mięso?
Ja się właśnie staram pokazywać mu np. karty kontrastowe z tej "gorszej" strony i czasem wodzi wzrokiem, ale głowy nie chce za bardzo odwrócić
Co do mięsa, to tak, będę podawać, to znaczy pewnie mąż będzie przygotowywać, bo ja się brzydzę 🤪 A jak królewicz będzie starszy, to sam zdecyduje, czy chce być wege, czy nie. Ja zrezygnowałam z mięsa w wieku 14 lat.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 16:14
Monika29 lubi tę wiadomość
🍀30dpt - CRL 8,6mm
🍀8+2 - CRL 1,72cm
🍀9+1 - CRL 2,71cm
🍀3.07 19+5 połówkowe 👍
-
Dziewczyny, dziękuję za życzenia zdrowia, wychodzimy z tego covida, został nam mega katar, odciągam co chwilę ale i tak gdzieś tam głębiej zalega. Najgorzej jest po nocy. Chyba mu pękło naczynko w jednej dziurce bo wyciągam taki z krwią. Lekarka powiedziała że temperatura i wilgotność w domu mamy ok. Robimy jeszcze inhalacje z soli. Mały już bryka po swojemu, ale przez to że nie ćwiczył brzuszka w dniach z gorączka to znowu mam bunt na pokładzie.
Mieliśmy małą ciemieniuchę nad czołem i pomógł bardzo szampon z mustela.mała, The_sleeping_beauty, Monika29, Salome lubią tę wiadomość