Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Magra3 kciuki i daj znać jak po transferze, bo kropeczek już chyba z Wami 🥰
Pilola o kurczę, to ja aż takiego bólu nie mam. Generalnie mi nie przeszkadza na co dzień, ale zastanawiam się czy to już tak zostanie czy mogę liczyć na powrót do sprawności pośladków 😅
My wczoraj mieliśmy USG i malutka dobiła już do 1kg, także skończyło się mierzenie kruszynki w gramach 😁 I pokazała nam wczoraj ładnie buźkę 😊 Skopała też głowicę od USG i super było podejrzeć jak to wygląda kiedy się czuje te kopniaczki 😄
https://zapodaj.net/plik-5KBvQAQB5IMagra3, Jeżóweczka, aaaania87, Ewa3bit, The_sleeping_beauty, Tigra, mlia, Monika29 lubią tę wiadomość
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g
🎁 Planowane CC 03.01.2025
-
Milvaaa wrote:Magra3 kciuki i daj znać jak po transferze, bo kropeczek już chyba z Wami 🥰
Pilola o kurczę, to ja aż takiego bólu nie mam. Generalnie mi nie przeszkadza na co dzień, ale zastanawiam się czy to już tak zostanie czy mogę liczyć na powrót do sprawności pośladków 😅
My wczoraj mieliśmy USG i malutka dobiła już do 1kg, także skończyło się mierzenie kruszynki w gramach 😁 I pokazała nam wczoraj ładnie buźkę 😊 Skopała też głowicę od USG i super było podejrzeć jak to wygląda kiedy się czuje te kopniaczki 😄
https://zapodaj.net/plik-5KBvQAQB5I
A córeczka cudna🥰🥰🥰🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 12:01
aaaania87, The_sleeping_beauty, mlia, Monika29, Giosiek lubią tę wiadomość
-
Magra przesylamy z córeczką i Kropusiem uściski! Kiedy idziesz na betę?
Magra3 lubi tę wiadomość
26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
➡️26 dpt ❤
➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
➡️6 dpt beta 59,52
➡️8 dpt beta 209,7
➡️10 dpt beta 508,1
➡️14 dpt beta 1927,0
➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
-
Magra3 wrote:Wracamy do domu już we czwórkę 🥰 poszło szybko i podobno bezproblemowo. Zarodeczek wyszedł już całkowicie z otoczki. Już go kocham 💛
A córeczka cudna🥰🥰🥰🥰🥰
Superowo 🥰 niech kropeczek dobrze tam rozgosciMagra3 lubi tę wiadomość
-
Ewa3bit wrote:Co ja bym dała za chociaż jedną babcię, która mogłaby zająć się moją królewną... No ale widocznie żłobek jest nam pisany 😉
Poza tym ten mój czort musiałby mieć babcię z super kondycją, która w pakiecie miałaby silna psychikę i nerwy ze stali 😜 To chodząca demolka i wymuszacz. Ostatnio nawet nasza pediatra śmiała się, że strach jej czegoś odmówić 😂 Możecie sobie wyobrazić jaki koncert dała w gabinecie 🙈 ale jak tylko siedziała u mnie na kolanach i dostała naklejkę od pani doktor, to strzeliła uśmiech za milion dolarów, szczerząc te swoje zębolki 😁
Mam kontakt z Malutką i oczywiście Ją pozdrowię 😊
No mój tez nie posiedzi dłużej niż 5 sekund w miejscu ale babcie ogarniają ✌🏻myśle ze zdecydowanie większość bąbli tak ma
Grunt to ruszyć do tego żłoba i przejsc przez te pierwsze dni/tygodnie. Myśle ze potem pójdzie z górki. Trzymam kciuki
Ewa3bit lubi tę wiadomość
-
Milvaaa, cudowna kruszynka 🥰
Aniu, dzięki - kciuki na pewno się przydadzą 😊
Magra, ogromne kciuki za Kropeczka ✊✊ Czekamy na dwie kreseczki i piękną betę 😊Magra3, Milvaaa lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl
8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
14 dpt - jest pęcherzyk 👍
26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml
6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
10t3d - CRL 3,41 cm
12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
14t5d - 100g maluszka
19t3d - 220g, dziewczynka 👧
21t5d - 419g, połówkowe ok
23t5d - 560g dziewczynki
28t4d - 1260g dziewczynki
30t3d - 1423g, prenatalne ok
41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗
-
Cześć dziewczyny.Mam drętwienie dłoni.Tej nocy było bardzo źle.To dziecko uciska?Jest już ułożone główkowo.
Milvaa śliczna córeczka.Mój synek ma obecnie 1400,więc kolosek.
Magra trzymam kciuki za Kropkę i dwie kreski.Magra3 lubi tę wiadomość
-
Ewa bo wasza dziewczyna to kobieta z charakterem 😁 wie czego chce i już 😝
Milvaa jaka piękna królewna ♥️😍
Magra niech maleństwo rośnie ♥️ czekam na betę i trzymam kciuki ✊✊✊✊
Tigra ja tak nie miałam , ale różnie to bywa najlepiej skonsultować to z lekarzem. Mi córa uciskała na nerw kulszowy.
Jeżoweczko jak się czujesz?Ewa3bit, Magra3 lubią tę wiadomość
Córka z zespołem wad genetycznych
Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
05.10.2022 transfer AZ 🥰
Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
09.11.2022 - jest ❤
12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
26.05 - 2600g synka
07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
-
Dziewczyny byłam dziś zbadać progesteron i się skusiłam na betę chociaż to niecały 5 dpt beta 20,39.
Jeżóweczka, KateM, Giosiek, mlia, The_sleeping_beauty, mała, Nobi, Mysza123, Milvaaa, aaaania87, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było, ciężko mi czytać na bieżąco z tym moim łobuzem skaczącym po mojej głowie 😉
Jezoweczko, Magra serdecznie gratuluję ❤️
Cudownie, że znowu wam się udało. Trzymam kciuki za bezproblemowe ciąże ✊
Szczerze wam zazdroszczę bo niestety nie mam szans na kolejne dziecko. Ale będę wam bardzo kibicować 😊
Milva śliczna maleńka 🥰
Tigra pamiętam że mi położna mówiła że takie drętwienie często się zdarza. Ale oczywiście lepiej dopytać lekarza.
Aniu dziękuję za pozdrowienia, Ewcia mi przekazała 😘
Jak Tobiaszek? Czytałam że wróciłaś do pracy a babcie ogarniają chłopaka. Brawo dla Was 👏
Ja niedługo też mam wrócić do pracy ale szczerze to bardzo nie chcę. Smutno mi na samą myśl że nie będę widziała mojego skarbu przez tyle godzin 😞
Moje maleństwo już za tydzień kończy roczek, pytam dlaczego to tak szybko zleciało 🥹 Ostatnio co chwilę płaczę ze wzruszenia bo widzę jak się mocno zmienia, jakie robi postępy, jak "dorośleje".
Niestety cały czas źle sypiamy, pobudki średnio co 2 godziny. Już chyba zaakceptowałam ten stan i nie wierzę, że kiedyś może być lepiej. Jak czytam niektóre opowieści że dziecko śpi do rana bez pobudek to jakbym czytała science-fiction 😂
Ewa3bit, The_sleeping_beauty, Magra3, Milvaaa, mlia, Monika29, Tigra lubią tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Mała, witamy po przerwie 😊
Jak już wywołałaś temat snu (o ile tak to można nazwać 😉), to podpytam - Dziewczyny czy Wasze maluszki też tak kiepsko śpią? A może miałyście taki problem i z sukcesem się go pozbyłyście? Chętnie przyjmę każda radę 🙂
U nas po odłożeniu do łóżeczka spanie w dzień to max 30 min. Czasem uda nam się jeszcze dospać trochę na rękach ale też nie zawsze. Noce są najgorsze, bo biegam do łóżeczka co kilkanaście minut, w końcu się poddaję i biorę królewnę do siebie. Ze mną śpi dużo spokojniej, wybudza się sporadycznie i walczy już tylko z pełzaniem po całym łóżku. Za chwilę czeka mnie powrót do pracy i przeraża mnie to niewyspanie.
Na jednym z wątków dziewczyny polecały e-booka "Pani od spania" ale totalnie brakuje mi czasu na czytanie a audiobooka nie znalazłam. Może Wy macie coś do polecenia czego można posłuchać?
I jeszcze podpytam Was o temat pampersów - które sprawdzają Wam się na noc? U nas niestety do dobrej pory jest nocne karmienie średnio co 3-4h, więc musimy przebierać się w nocy, bo inaczej jest przeciek. A wiadomo, przebieranie często wybudza. Próbowaliśmy już DADA, Lupilu, Pampersów Active, Pampersów na noc i nic nie zdało egzaminu - nawet jak braliśmy rozmiar większe niż te na dzień. Możecie coś polecić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 22:54
Magra3, mała lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
10t3d - CRL 3,41 cm
14t5d - 100g maluszka
23t5d - 560g dziewczynki
-
Ewa3bit wrote:Mała, witamy po przerwie 😊
Jak już wywołałaś temat snu (o ile tak to można nazwać 😉), to podpytam - Dziewczyny czy Wasze maluszki też tak kiepsko śpią? A może miałyście taki problem i z sukcesem się go pozbyłyście? Chętnie przyjmę każda radę 🙂
U nas po odłożeniu do łóżeczka spanie w dzień to max 30 min. Czasem uda nam się jeszcze dospać trochę na rękach ale też nie zawsze. Noce są najgorsze, bo biegam do łóżeczka co kilkanaście minut, w końcu się poddaję i biorę królewnę do siebie. Ze mną śpi dużo spokojniej, wybudza się sporadycznie i walczy już tylko z pełzaniem po całym łóżku. Za chwilę czeka mnie powrót do pracy i przeraża mnie to niewyspanie.
Na jednym z wątków dziewczyny polecały e-booka "Pani od spania" ale totalnie brakuje mi czasu na czytanie a audiobooka nie znalazłam. Może Wy macie coś do polecenia czego można posłuchać?
I jeszcze podpytam Was o temat pampersów - które sprawdzają Wam się na noc? U nas niestety do dobrej pory jest nocne karmienie średnio co 3-4h, więc musimy przebierać się w nocy, bo inaczej jest przeciek. A wiadomo, przebieranie często wybudza. Próbowaliśmy już DADA, Lupilu, Pampersów Active, Pampersów na noc i nic nie zdało egzaminu - nawet jak braliśmy rozmiar większe niż te na dzień. Możecie coś polecić?
Spróbujcie sobie bambiboo. U nas sprawdzają się jako jedyne wytrzymujące przez całą noc. Zarówno pieluchy, jak u pantsy nam się sprawdzają.
Pampers CARE night przeciekały i odpadły, lupilu używamy tylko w dzień. Ponoc huggies też dają radę ale ich używałyśmy tylko na początku.
A co do spania to też chętnie poczytam dobre rady. My nie mamy problemu ze spaniem (poza czasem ząbkowania bo wtedy jest dramat) ale może dlatego że wciąż śpimy razem. A pora już myśleć o separacji nocnej i jak to zrobić żeby nie musieć latać do łóżeczka milion razy w nocy?Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Ewa3bit wrote:Mała, witamy po przerwie 😊
I jeszcze podpytam Was o temat pampersów - które sprawdzają Wam się na noc? U nas niestety do dobrej pory jest nocne karmienie średnio co 3-4h, więc musimy przebierać się w nocy, bo inaczej jest przeciek. A wiadomo, przebieranie często wybudza. Próbowaliśmy już DADA, Lupilu, Pampersów Active, Pampersów na noc i nic nie zdało egzaminu - nawet jak braliśmy rozmiar większe niż te na dzień. Możecie coś polecić?
Co do spania to niestety nie pomogę bo u nas jak się przebudzi to wystarczy smoczek albo dać piciu i kładzie się dalej ale zazwyczaj w nocy albo nad ranem bierzemy go do siebie do łóżka z lenistwa żeby już nie wstawać
Ale te pieluszki mogę Wam bardzo polecić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 05:46
Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość
-
Moja mala nadal spi jak noworodek 🤣. W dobrym przypadku wstajemy w nocy co 2/3h a w gorszym co pare minut. .. wiekszosc dzieci w jej wieku przesypia nocki albo chociaz wstaje raz a tu malo sie zmienilo na przestrzeni tych miesiecy i troche nie wiem jak sobie z tym radzic 😅
U nas na noc sprawdzaja sie pampers pants- tych tez uzywamy na dzien. Testowalam cala mase i duzo pieluszek przeciekalo. Sa tez takie gdzie byly spoko ale do rozmiaru 3, wyzej juz lipa (zlota dada, huggies)
Co do tematu snu ... Ile Wasze maluchy maja drzemek ? Moja juz przechodzi na jedna chyba bo te dwie slabo ida. Spanie po 30 min to nie spanie i sie ludze ze nie wiem moze jak bedzie jedna to bedzie jakosciowo lepsza ? 🫣😅
Jedzenie dalej nam idzie do kitu, jak ma spoko dzien to cos podziabie a jak nie to mleko i mleko, zabkowanie nie ulatwia sprawy. -
Magra mega się cieszę ze się udało. Wielkie kciuki żeby ominęły Cię stresy z poprzedniej ciąży ❤️
Cześć Malutka. Fajnie ze Ewa Cię tu ściągnęła na chwile
Tak pracuje ale jeszcze w taryfie ulgowej 4h - w sumie 5h mi prawie schodzi. Babcie siedzą pierwsza cześć dnia z Tobciem. Najgorzej właśnie z wstawaniem przed 5 bo jadę jak najszybciej daje radę- żeby wyjść jeszcze o dobrym czasie. Przy naszych nocach to nie lada wyzwanie. Ze spaniem nie pomogę bo my tez śpimy w kratkę - raz dobrze a raz się kotlujemy pół nocy. Ja tydzien temu już zeszłam ze swojego mleka - ostatnie 3 mce ściągałam i jestem teraz taka szczęśliwa - bo w końcu się nie stresuje ze muszę latać z laktatorem i Tobiaszkiem - przy jego żywiołowości mega mnie to męczyło. W nocy tez już przeszliśmy na mm. Niestety ostatnio włączyło mu się mega jedzenie i budzi się tez w nocy na butle. U nas w dzień już niewiele mleka - zdecydowanie wchodzi normalne jedzonko bardziej.
Tez się mega stresuje powrotem na normalny etat i tym uciekającym czasem. Niestety nie moge sobie pozwolić żeby nie wracać. Zreszta z drugiej strony dobrze wejść w taki normalny tryb i pobyć wśród ludzi.
Trzymam za Was kciuki żeby w miarę komfortowo wszystko poszlo. Ucałuj O ode mnie 😘
Ewa my jesteśmy na pantsach z pampersa - w nocy nie wymieniam a budzimy się z litrami siuskow i nie zdarzyło mi się żeby coś przeciekło. Może to kwestia dobrze dobranego rozmiaru ?
Co do spania w dzień to u nas w końcu się unormowalo i od jakiegoś czasu mamy 2 drzemki. Rano koło 10.00 - Tobciu wstaje koło 6.00 i koło 15.00/16.00 - ale tez długo bywało różnie… śpimy sumarycznie około 2h.
Na sen nocny megaaaa czekam i mimo wszystko jestem pełna nadziei 😉
Tigra mi drętwiała ręce w ciąży, po porodzie poszlo w zapomnienie
Magra3, mała, Tigra lubią tę wiadomość
-
aaaania87 wrote:Magra mega się cieszę ze się udało. Wielkie kciuki żeby ominęły Cię stresy z poprzedniej ciąży ❤️
Cześć Malutka. Fajnie ze Ewa Cię tu ściągnęła na chwile
Tak pracuje ale jeszcze w taryfie ulgowej 4h - w sumie 5h mi prawie schodzi. Babcie siedzą pierwsza cześć dnia z Tobciem. Najgorzej właśnie z wstawaniem przed 5 bo jadę jak najszybciej daje radę- żeby wyjść jeszcze o dobrym czasie. Przy naszych nocach to nie lada wyzwanie. Ze spaniem nie pomogę bo my tez śpimy w kratkę - raz dobrze a raz się kotlujemy pół nocy. Ja tydzien temu już zeszłam ze swojego mleka - ostatnie 3 mce ściągałam i jestem teraz taka szczęśliwa - bo w końcu się nie stresuje ze muszę latać z laktatorem i Tobiaszkiem - przy jego żywiołowości mega mnie to męczyło. W nocy tez już przeszliśmy na mm. Niestety ostatnio włączyło mu się mega jedzenie i budzi się tez w nocy na butle. U nas w dzień już niewiele mleka - zdecydowanie wchodzi normalne jedzonko bardziej.
Tez się mega stresuje powrotem na normalny etat i tym uciekającym czasem. Niestety nie moge sobie pozwolić żeby nie wracać. Zreszta z drugiej strony dobrze wejść w taki normalny tryb i pobyć wśród ludzi.
Trzymam za Was kciuki żeby w miarę komfortowo wszystko poszlo. Ucałuj O ode mnie 😘
Ewa my jesteśmy na pantsach z pampersa - w nocy nie wymieniam a budzimy się z litrami siuskow i nie zdarzyło mi się żeby coś przeciekło. Może to kwestia dobrze dobranego rozmiaru ?
Co do spania w dzień to u nas w końcu się unormowalo i od jakiegoś czasu mamy 2 drzemki. Rano koło 10.00 - Tobciu wstaje koło 6.00 i koło 15.00/16.00 - ale tez długo bywało różnie… śpimy sumarycznie około 2h.
Na sen nocny megaaaa czekam i mimo wszystko jestem pełna nadziei 😉
Tigra mi drętwiała ręce w ciąży, po porodzie poszlo w zapomnienieaaaania87 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny za polecenie pampersów na noc. Na pewno zakupię i będę testować.
Trochę mnie pociesza, że nie tylko my walczymy ze spaniem ale marzy mi się żeby moja królewna bez butli przespała całą noc w łóżeczku 🙂
Mysza, u nas zazwyczaj są 2 drzemki w ciągu dnia - czasem uzbiera się godzina, innym razem 3 (oczywiście jak mała śpi na mamie albo na tacie). Współczuję wyzwań z jedzeniem, u nas idzie to raz gorzej raz lepiej ale poza tym, że alergie utrudniają nam życie, to nie mam co narzekać.
Aniu, kombinowaliśmy z rozmiarami pampersów ale niestety nic to nie dało. Myślę, że gdyby nie jadła w nocy byłaby szansa żeby nie zmieniać pieluchy a tak musimy się przebierać. Zobaczę jak dadzą radę te polecane przez Magrę i The_sleeping_beauty.mała, aaaania87 lubią tę wiadomość
Invicta
2 x IUI 👎
Gameta
3 x AZ w Pl - nieudane 😔
10t3d - CRL 3,41 cm
14t5d - 100g maluszka
23t5d - 560g dziewczynki
-
Aniu dziękuję, chłopak ucalowany ❤️
Również przesyłamy buziaki dla T 😘
Ostatnio też zastanawiałam się nad zakończeniem kp ale nie wiem czy wtedy już nie powinnam przejść na mleko krowie bo będziemy po roczku...
Tak czytam że jednak większość z nas ma problemy ze spaniem. Przytulam was wszystkie mocno i łącze się w bólu 😉
Mysza my zazwyczaj mamy już tylko 1 drzemkę w ciągu dnia, zdarza się nawet 2.5h ale niestety tylko kontaktowe na mamie czy tacie. Jeśli śpi sam to max pół godziny i wtedy wjeżdża kolejna drzemka po południuaaaania87 lubi tę wiadomość
Starania 10 lat
36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️
[/url] -
Dziewczyny to ja chyba mam ufoludka w domu, który śpi całą noc, ewentualnie wierci się nad ranem. U nas wytrzymują całą noc pieluszki pampers premium care ale to bez butli. Maksiu od 5-6 mca śpi w łóżeczku obok naszego, więc wstawanie w nocy nie jest problemem. Myślę już powoli nad eksmisją do pokoju obok, zastanawiam się czy będzie się też tak wiercił nad ranem i co jak będzie chory..
mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość