X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Reprofit - po drugiej stronie brzuszka
Odpowiedz

Reprofit - po drugiej stronie brzuszka

Oceń ten wątek:
  • Milvaaa Autorytet

Wysłany: 16 października, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 kciuki i daj znać jak po transferze, bo kropeczek już chyba z Wami 🥰

Pilola o kurczę, to ja aż takiego bólu nie mam. Generalnie mi nie przeszkadza na co dzień, ale zastanawiam się czy to już tak zostanie czy mogę liczyć na powrót do sprawności pośladków 😅

My wczoraj mieliśmy USG i malutka dobiła już do 1kg, także skończyło się mierzenie kruszynki w gramach 😁 I pokazała nam wczoraj ładnie buźkę 😊 Skopała też głowicę od USG i super było podejrzeć jak to wygląda kiedy się czuje te kopniaczki 😄
    32a38db3fd58d.pnghttps://zapodaj.net/plik-5KBvQAQB5I

Magra3, Jeżóweczka, aaaania87, Ewa3bit, The_sleeping_beauty, Tigra, mlia, Monika29 lubią tę wiadomość

ONA: 96' ON: 94'
    🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo
    🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)

💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe

🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
    4dpt6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
    12+0 I prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98g malutkiej, zero krwiaków 🥳
    22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️ 28+6 III USG prenatalne 🎀 1320g

🎁 Planowane CC 03.01.2025
    preg.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 16 października, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa wrote:
    Magra3 kciuki i daj znać jak po transferze, bo kropeczek już chyba z Wami 🥰

Pilola o kurczę, to ja aż takiego bólu nie mam. Generalnie mi nie przeszkadza na co dzień, ale zastanawiam się czy to już tak zostanie czy mogę liczyć na powrót do sprawności pośladków 😅

My wczoraj mieliśmy USG i malutka dobiła już do 1kg, także skończyło się mierzenie kruszynki w gramach 😁 I pokazała nam wczoraj ładnie buźkę 😊 Skopała też głowicę od USG i super było podejrzeć jak to wygląda kiedy się czuje te kopniaczki 😄
    32a38db3fd58d.pnghttps://zapodaj.net/plik-5KBvQAQB5I
    Wracamy do domu już we czwórkę 🥰 poszło szybko i podobno bezproblemowo. Zarodeczek wyszedł już całkowicie z otoczki. Już go kocham 💛
    A córeczka cudna🥰🥰🥰🥰🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października, 12:01

aaaania87, The_sleeping_beauty, mlia, Monika29, Giosiek lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Jeżóweczka Autorytet

Wysłany: 16 października, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra przesylamy z córeczką i Kropusiem uściski! Kiedy idziesz na betę?

Magra3 lubi tę wiadomość

26.10.2022 r. Reprofit Ostrava ❄️ 4AA
    ➡️7 dpt beta 72,18 ➡️9 dpt beta 147,70
    ➡️12 dpt beta 644,72➡️14 dpt beta 1507,05
    ➡️26 dpt ❤
    ➡️30.12.22 USG prenatalne 5.66 cm❤
    ➡️21+0 tc 03.03.23 USG połówkowe 483g. Córeczka❤
    ➡️26+4 tc 11.04.23 957g.➡️30+4 tc 1432 g.
    ➡️32+3 tc III USG prenatalne 1968 g.
    ➡️34+4 tc 2411 g. ➡️36+4 tc 2623 g.
    ➡️40+0 tc córeczka na świecie SN 3430g.
    10.09.2024 r. Reprofit Ostrawa ❄️4AA
    ➡️6 dpt beta 59,52
    ➡️8 dpt beta 209,7
    ➡️10 dpt beta 508,1
    ➡️14 dpt beta 1927,0
    ➡️21 dpt pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
    ➡️28 dpt CRL 7,23mm, jest ❤️
    ➡️USG prenatalne CRL 6.66 mm, ryzyka niskie
    preg.png
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 16 października, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżóweczka wrote:
    Magra przesylamy z córeczką i Kropusiem uściski! Kiedy idziesz na betę?
    We wtorek lub środę 🙂

Monika29 lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 października, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra3 wrote:
    Wracamy do domu już we czwórkę 🥰 poszło szybko i podobno bezproblemowo. Zarodeczek wyszedł już całkowicie z otoczki. Już go kocham 💛
    A córeczka cudna🥰🥰🥰🥰🥰

Superowo 🥰 niech kropeczek dobrze tam rozgosci :)

Magra3 lubi tę wiadomość

age.png

Synek 👶🏼 Ur 17.11.2023 54cm, 3kg 🥰
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 16 października, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:
    Co ja bym dała za chociaż jedną babcię, która mogłaby zająć się moją królewną... No ale widocznie żłobek jest nam pisany 😉

Poza tym ten mój czort musiałby mieć babcię z super kondycją, która w pakiecie miałaby silna psychikę i nerwy ze stali 😜 To chodząca demolka i wymuszacz. Ostatnio nawet nasza pediatra śmiała się, że strach jej czegoś odmówić 😂 Możecie sobie wyobrazić jaki koncert dała w gabinecie 🙈 ale jak tylko siedziała u mnie na kolanach i dostała naklejkę od pani doktor, to strzeliła uśmiech za milion dolarów, szczerząc te swoje zębolki 😁

Mam kontakt z Malutką i oczywiście Ją pozdrowię 😊

No mój tez nie posiedzi dłużej niż 5 sekund w miejscu ;) ale babcie ogarniają ✌🏻myśle ze zdecydowanie większość bąbli tak ma ;)

Grunt to ruszyć do tego żłoba i przejsc przez te pierwsze dni/tygodnie. Myśle ze potem pójdzie z górki. Trzymam kciuki :)

Ewa3bit lubi tę wiadomość

age.png

• Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 18 października, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milvaaa, cudowna kruszynka 🥰

Aniu, dzięki - kciuki na pewno się przydadzą 😊

Magra, ogromne kciuki za Kropeczka ✊✊ Czekamy na dwie kreseczki i piękną betę 😊

Magra3, Milvaaa lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

01.03.2023 - Transfer AZ - 4.1.1 Pl

8 dpt - beta 99,33 mlU/ml, prog 27,60 ng/ml
    10 dpt - beta 162,60 mlU/ml, prog 25,21 ng/ml
    14 dpt - beta: 842 mlU/ml, prog 21,10 ng/ml,TSH 2,12, FT3 3,09, FT4 1,39
    14 dpt - jest pęcherzyk 👍
    26 dpt - beta 16050 mlU/ml, prog 24,28 ng/ml

6t4d (30 dpt) - jest 💓 CRL 0,59 cm
    10t3d - CRL 3,41 cm
    12t3d - CRL 6,63 cm, prenatalne ok
    14t5d - 100g maluszka
    19t3d - 220g, dziewczynka 👧
    21t5d - 419g, połówkowe ok
    23t5d - 560g dziewczynki
    28t4d - 1260g dziewczynki
    30t3d - 1423g, prenatalne ok
    41+0 - 3460 g, 58 cm szczęścia 👧 💗

age.png
  • Tigra Autorytet

Wysłany: 19 października, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.Mam drętwienie dłoni.Tej nocy było bardzo źle.To dziecko uciska?Jest już ułożone główkowo.

Milvaa śliczna córeczka.Mój synek ma obecnie 1400,więc kolosek.

Magra trzymam kciuki za Kropkę i dwie kreski.

Magra3 lubi tę wiadomość

ET 18.04.2024 wylęgnięty zarodek
    Beta hcg- 4 dpt 15
    6 dpt 70
    12 dpt 1298
    14 dpt 3800

preg.png
  • Monika29 Autorytet

Wysłany: 20 października, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa bo wasza dziewczyna to kobieta z charakterem 😁 wie czego chce i już 😝
    Milvaa jaka piękna królewna ♥️😍
    Magra niech maleństwo rośnie ♥️ czekam na betę i trzymam kciuki ✊✊✊✊
    Tigra ja tak nie miałam , ale różnie to bywa najlepiej skonsultować to z lekarzem. Mi córa uciskała na nerw kulszowy.
    Jeżoweczko jak się czujesz?

Ewa3bit, Magra3 lubią tę wiadomość

Córka z zespołem wad genetycznych
    Translokacja chromosomów, 6 strat, mthfr, pai1 plus amh 0.27, decyzja o AZ.
    05.10.2022 transfer AZ 🥰
    Bhcg 7dpt - 33.2, 9dpt -79, 12dpt - 202, 16dpt - 1073.
    09.11.2022 - jest ❤
    12.12.2022 - usg prenatalne, 6 .5cm szczęścia ❤
    27.02.2023 - usg połówkowe , 590g synka
    28.04 - usg 3 trymestr, 2kg chłopaka ❤
    26.05 - 2600g synka
    07.06.2023 - synuś jest z nami, 3380g i 54cm do kochania
    age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 21 października, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam dziś zbadać progesteron i się skusiłam na betę chociaż to niecały 5 dpt beta 20,39.

Jeżóweczka, KateM, Giosiek, mlia, The_sleeping_beauty, mała, Nobi, Mysza123, Milvaaa, aaaania87, Monika29, Ewa3bit lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 21 października, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno mnie nie było, ciężko mi czytać na bieżąco z tym moim łobuzem skaczącym po mojej głowie 😉

Jezoweczko, Magra serdecznie gratuluję ❤️
    Cudownie, że znowu wam się udało. Trzymam kciuki za bezproblemowe ciąże ✊
    Szczerze wam zazdroszczę bo niestety nie mam szans na kolejne dziecko. Ale będę wam bardzo kibicować 😊

Milva śliczna maleńka 🥰

Tigra pamiętam że mi położna mówiła że takie drętwienie często się zdarza. Ale oczywiście lepiej dopytać lekarza.

Aniu dziękuję za pozdrowienia, Ewcia mi przekazała 😘
    Jak Tobiaszek? Czytałam że wróciłaś do pracy a babcie ogarniają chłopaka. Brawo dla Was 👏
    Ja niedługo też mam wrócić do pracy ale szczerze to bardzo nie chcę. Smutno mi na samą myśl że nie będę widziała mojego skarbu przez tyle godzin 😞

Moje maleństwo już za tydzień kończy roczek, pytam dlaczego to tak szybko zleciało 🥹 Ostatnio co chwilę płaczę ze wzruszenia bo widzę jak się mocno zmienia, jakie robi postępy, jak "dorośleje".
    Niestety cały czas źle sypiamy, pobudki średnio co 2 godziny. Już chyba zaakceptowałam ten stan i nie wierzę, że kiedyś może być lepiej. Jak czytam niektóre opowieści że dziecko śpi do rana bez pobudek to jakbym czytała science-fiction 😂

Ewa3bit, The_sleeping_beauty, Magra3, Milvaaa, mlia, Monika29, Tigra lubią tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 21 października, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, witamy po przerwie 😊

Jak już wywołałaś temat snu (o ile tak to można nazwać 😉), to podpytam - Dziewczyny czy Wasze maluszki też tak kiepsko śpią? A może miałyście taki problem i z sukcesem się go pozbyłyście? Chętnie przyjmę każda radę 🙂

U nas po odłożeniu do łóżeczka spanie w dzień to max 30 min. Czasem uda nam się jeszcze dospać trochę na rękach ale też nie zawsze. Noce są najgorsze, bo biegam do łóżeczka co kilkanaście minut, w końcu się poddaję i biorę królewnę do siebie. Ze mną śpi dużo spokojniej, wybudza się sporadycznie i walczy już tylko z pełzaniem po całym łóżku. Za chwilę czeka mnie powrót do pracy i przeraża mnie to niewyspanie.

Na jednym z wątków dziewczyny polecały e-booka "Pani od spania" ale totalnie brakuje mi czasu na czytanie a audiobooka nie znalazłam. Może Wy macie coś do polecenia czego można posłuchać?

I jeszcze podpytam Was o temat pampersów - które sprawdzają Wam się na noc? U nas niestety do dobrej pory jest nocne karmienie średnio co 3-4h, więc musimy przebierać się w nocy, bo inaczej jest przeciek. A wiadomo, przebieranie często wybudza. Próbowaliśmy już DADA, Lupilu, Pampersów Active, Pampersów na noc i nic nie zdało egzaminu - nawet jak braliśmy rozmiar większe niż te na dzień. Możecie coś polecić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października, 22:54

Magra3, mała lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x IVF ➡️ 5 transferów (4 x blastka 4.1.1 + 1 x blastka 4.2.2) ➡️1 cb, 1 poronienie w 9tc 💔
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

10t3d - CRL 3,41 cm
    14t5d - 100g maluszka
    23t5d - 560g dziewczynki

age.png
  • The_sleeping_beauty Autorytet

Wysłany: 22 października, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:

Jak już wywołałaś temat snu (o ile tak to można nazwać 😉), to podpytam - Dziewczyny czy Wasze maluszki też tak kiepsko śpią? A może miałyście taki problem i z sukcesem się go pozbyłyście? Chętnie przyjmę każda radę 🙂

U nas po odłożeniu do łóżeczka spanie w dzień to max 30 min. Czasem uda nam się jeszcze dospać trochę na rękach ale też nie zawsze. Noce są najgorsze, bo biegam do łóżeczka co kilkanaście minut, w końcu się poddaję i biorę królewnę do siebie. Ze mną śpi dużo spokojniej, wybudza się sporadycznie i walczy już tylko z pełzaniem po całym łóżku. Za chwilę czeka mnie powrót do pracy i przeraża mnie to niewyspanie.

Na jednym z wątków dziewczyny polecały e-booka "Pani od spania" ale totalnie brakuje mi czasu na czytanie a audiobooka nie znalazłam. Może Wy macie coś do polecenia czego można posłuchać?

I jeszcze podpytam Was o temat pampersów - które sprawdzają Wam się na noc? U nas niestety do dobrej pory jest nocne karmienie średnio co 3-4h, więc musimy przebierać się w nocy, bo inaczej jest przeciek. A wiadomo, przebieranie często wybudza. Próbowaliśmy już DADA, Lupilu, Pampersów Active, Pampersów na noc i nic nie zdało egzaminu - nawet jak braliśmy rozmiar większe niż te na dzień. Możecie coś polecić?

Spróbujcie sobie bambiboo. U nas sprawdzają się jako jedyne wytrzymujące przez całą noc. Zarówno pieluchy, jak u pantsy nam się sprawdzają.
    Pampers CARE night przeciekały i odpadły, lupilu używamy tylko w dzień. Ponoc huggies też dają radę ale ich używałyśmy tylko na początku.

A co do spania to też chętnie poczytam dobre rady. My nie mamy problemu ze spaniem (poza czasem ząbkowania bo wtedy jest dramat) ale może dlatego że wciąż śpimy razem. A pora już myśleć o separacji nocnej i jak to zrobić żeby nie musieć latać do łóżeczka milion razy w nocy?

Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

age.png
  • Magra3 Autorytet

Wysłany: 22 października, 05:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa3bit wrote:

Co do pieluszek to u nas jako jedyne wstrzymują spokojnie całą noc od ok 18:00 do 6:30 bambo nature. Wcześniej sprawdzałam te pampersy night ale tragedia byla mały ciągle przesikany.
    Co do spania to niestety nie pomogę bo u nas jak się przebudzi to wystarczy smoczek albo dać piciu i kładzie się dalej ale zazwyczaj w nocy albo nad ranem bierzemy go do siebie do łóżka z lenistwa żeby już nie wstawać
    Ale te pieluszki mogę Wam bardzo polecić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 05:46

Ewa3bit, Monika29 lubią tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Mysza123 Autorytet

Wysłany: 22 października, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mala nadal spi jak noworodek 🤣. W dobrym przypadku wstajemy w nocy co 2/3h a w gorszym co pare minut. .. wiekszosc dzieci w jej wieku przesypia nocki albo chociaz wstaje raz a tu malo sie zmienilo na przestrzeni tych miesiecy i troche nie wiem jak sobie z tym radzic 😅

U nas na noc sprawdzaja sie pampers pants- tych tez uzywamy na dzien. Testowalam cala mase i duzo pieluszek przeciekalo. Sa tez takie gdzie byly spoko ale do rozmiaru 3, wyzej juz lipa (zlota dada, huggies)

Co do tematu snu ... Ile Wasze maluchy maja drzemek ? Moja juz przechodzi na jedna chyba bo te dwie slabo ida. Spanie po 30 min to nie spanie i sie ludze ze nie wiem moze jak bedzie jedna to bedzie jakosciowo lepsza ? 🫣😅

Jedzenie dalej nam idzie do kitu, jak ma spoko dzien to cos podziabie a jak nie to mleko i mleko, zabkowanie nie ulatwia sprawy.

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • aaaania87 Autorytet

Wysłany: 22 października, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magra mega się cieszę ze się udało. Wielkie kciuki żeby ominęły Cię stresy z poprzedniej ciąży ❤️

Cześć Malutka. Fajnie ze Ewa Cię tu ściągnęła na chwile :)
    Tak pracuje ale jeszcze w taryfie ulgowej 4h - w sumie 5h mi prawie schodzi. Babcie siedzą pierwsza cześć dnia z Tobciem. Najgorzej właśnie z wstawaniem przed 5 bo jadę jak najszybciej daje radę- żeby wyjść jeszcze o dobrym czasie. Przy naszych nocach to nie lada wyzwanie. Ze spaniem nie pomogę bo my tez śpimy w kratkę - raz dobrze a raz się kotlujemy pół nocy. Ja tydzien temu już zeszłam ze swojego mleka - ostatnie 3 mce ściągałam i jestem teraz taka szczęśliwa - bo w końcu się nie stresuje ze muszę latać z laktatorem i Tobiaszkiem - przy jego żywiołowości mega mnie to męczyło. W nocy tez już przeszliśmy na mm. Niestety ostatnio włączyło mu się mega jedzenie i budzi się tez w nocy na butle. U nas w dzień już niewiele mleka - zdecydowanie wchodzi normalne jedzonko bardziej.
    Tez się mega stresuje powrotem na normalny etat i tym uciekającym czasem. Niestety nie moge sobie pozwolić żeby nie wracać. Zreszta z drugiej strony dobrze wejść w taki normalny tryb i pobyć wśród ludzi.
    Trzymam za Was kciuki żeby w miarę komfortowo wszystko poszlo. Ucałuj O ode mnie 😘

Ewa my jesteśmy na pantsach z pampersa - w nocy nie wymieniam a budzimy się z litrami siuskow i nie zdarzyło mi się żeby coś przeciekło. Może to kwestia dobrze dobranego rozmiaru ?

Co do spania w dzień to u nas w końcu się unormowalo i od jakiegoś czasu mamy 2 drzemki. Rano koło 10.00 - Tobciu wstaje koło 6.00 i koło 15.00/16.00 - ale tez długo bywało różnie… śpimy sumarycznie około 2h.

Na sen nocny megaaaa czekam i mimo wszystko jestem pełna nadziei 😉

Tigra mi drętwiała ręce w ciąży, po porodzie poszlo w zapomnienie :)

Magra3, mała, Tigra lubią tę wiadomość

age.png

• Magra3 Autorytet

Wysłany: 22 października, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaania87 wrote:
    Magra mega się cieszę ze się udało. Wielkie kciuki żeby ominęły Cię stresy z poprzedniej ciąży ❤️

Cześć Malutka. Fajnie ze Ewa Cię tu ściągnęła na chwile :)
    Tak pracuje ale jeszcze w taryfie ulgowej 4h - w sumie 5h mi prawie schodzi. Babcie siedzą pierwsza cześć dnia z Tobciem. Najgorzej właśnie z wstawaniem przed 5 bo jadę jak najszybciej daje radę- żeby wyjść jeszcze o dobrym czasie. Przy naszych nocach to nie lada wyzwanie. Ze spaniem nie pomogę bo my tez śpimy w kratkę - raz dobrze a raz się kotlujemy pół nocy. Ja tydzien temu już zeszłam ze swojego mleka - ostatnie 3 mce ściągałam i jestem teraz taka szczęśliwa - bo w końcu się nie stresuje ze muszę latać z laktatorem i Tobiaszkiem - przy jego żywiołowości mega mnie to męczyło. W nocy tez już przeszliśmy na mm. Niestety ostatnio włączyło mu się mega jedzenie i budzi się tez w nocy na butle. U nas w dzień już niewiele mleka - zdecydowanie wchodzi normalne jedzonko bardziej.
    Tez się mega stresuje powrotem na normalny etat i tym uciekającym czasem. Niestety nie moge sobie pozwolić żeby nie wracać. Zreszta z drugiej strony dobrze wejść w taki normalny tryb i pobyć wśród ludzi.
    Trzymam za Was kciuki żeby w miarę komfortowo wszystko poszlo. Ucałuj O ode mnie 😘

Ewa my jesteśmy na pantsach z pampersa - w nocy nie wymieniam a budzimy się z litrami siuskow i nie zdarzyło mi się żeby coś przeciekło. Może to kwestia dobrze dobranego rozmiaru ?

Co do spania w dzień to u nas w końcu się unormowalo i od jakiegoś czasu mamy 2 drzemki. Rano koło 10.00 - Tobciu wstaje koło 6.00 i koło 15.00/16.00 - ale tez długo bywało różnie… śpimy sumarycznie około 2h.

Na sen nocny megaaaa czekam i mimo wszystko jestem pełna nadziei 😉

Tigra mi drętwiała ręce w ciąży, po porodzie poszlo w zapomnienie :)
    Dziękuję bardzo Kochana 😘

aaaania87 lubi tę wiadomość

10.2023 nasza miłość 💚
    age.png
  • Ewa3bit Autorytet

Wysłany: 22 października, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny za polecenie pampersów na noc. Na pewno zakupię i będę testować.

Trochę mnie pociesza, że nie tylko my walczymy ze spaniem ale marzy mi się żeby moja królewna bez butli przespała całą noc w łóżeczku 🙂

Mysza, u nas zazwyczaj są 2 drzemki w ciągu dnia - czasem uzbiera się godzina, innym razem 3 (oczywiście jak mała śpi na mamie albo na tacie). Współczuję wyzwań z jedzeniem, u nas idzie to raz gorzej raz lepiej ale poza tym, że alergie utrudniają nam życie, to nie mam co narzekać.

Aniu, kombinowaliśmy z rozmiarami pampersów ale niestety nic to nie dało. Myślę, że gdyby nie jadła w nocy byłaby szansa żeby nie zmieniać pieluchy a tak musimy się przebierać. Zobaczę jak dadzą radę te polecane przez Magrę i The_sleeping_beauty.

mała, aaaania87 lubią tę wiadomość

Invicta
    2 x IUI 👎

Gameta
    3 x AZ w Pl - nieudane 😔

10t3d - CRL 3,41 cm
    14t5d - 100g maluszka
    23t5d - 560g dziewczynki

age.png
  • mała Autorytet

Wysłany: 23 października, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu dziękuję, chłopak ucalowany ❤️
    Również przesyłamy buziaki dla T 😘

Ostatnio też zastanawiałam się nad zakończeniem kp ale nie wiem czy wtedy już nie powinnam przejść na mleko krowie bo będziemy po roczku...

Tak czytam że jednak większość z nas ma problemy ze spaniem. Przytulam was wszystkie mocno i łącze się w bólu 😉

Mysza my zazwyczaj mamy już tylko 1 drzemkę w ciągu dnia, zdarza się nawet 2.5h ale niestety tylko kontaktowe na mamie czy tacie. Jeśli śpi sam to max pół godziny i wtedy wjeżdża kolejna drzemka po południu

aaaania87 lubi tę wiadomość

Starania 10 lat
    36+5 nasze szczęście jest już z nami 🥰❤️

age.png[/url]
  • mlia Autorytet

Wysłany: 24 października, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to ja chyba mam ufoludka w domu, który śpi całą noc, ewentualnie wierci się nad ranem. U nas wytrzymują całą noc pieluszki pampers premium care ale to bez butli. Maksiu od 5-6 mca śpi w łóżeczku obok naszego, więc wstawanie w nocy nie jest problemem. Myślę już powoli nad eksmisją do pokoju obok, zastanawiam się czy będzie się też tak wiercił nad ranem i co jak będzie chory..

mała, Ewa3bit lubią tę wiadomość

age.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ