X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • na.chwile Koleżanka

Wysłany: 8 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Hej dziewczyny,

Rozważamy transfer 2 zarodków ale już nie wiem co zrobić. Mamy 3 mrozaki i nie wiem czy 2 na początek nie zmniesza szansy.
    Jakie są wasze doświadczenia?
    Jeszcze muszę porozmawiać z embriologiem na ten temat.
    Ja bym najpierw brała jednego Bąbla. Miły z mężem też biliśmy się z myślami, ile zarodków brać w drugim transferze i już nawet byliśmy zdecydowani na dwa, ale ostatecznie posłuchalismy lekarza i embriologa. Dwójkę zostawiamy na sam koniec, jeśli najbliższy transfer się nie powiedzie

Abi2017 lubi tę wiadomość

• Maja25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Nie chcialbym Cie dolowac, ale przygotuj sie na to ze lekarz zaproponuje KD. Rozwazalas ta opcje?
    Liczę się z Tym, że taka propozycje usłyszę. Na razie nie myślę intensywnie nad taką opcja, ale trochę się nad tym zastanawiałam i jedyne co by mnie blokowało to ta świadomość, że nie dokonca jest moje. Ja wiem,że to, że nosi się je pod sercem przez te miesiące, poród, wychowanie od małego, geny męża może ta świadomość może zniwelować i tego można nie odczuwać inaczej niż przy zwykłej adopcji. Ale rodzą się pytania, gdy będzie nie podobne, gdy będzie się zachowywalo inaczej czy dam radę być dobra mama? Chyba
    większość takie obawy ma. Ja wiem, że dawczyni jest odpowiednio dobierana i nie ma też ryzyka, że urodzi się chore dziecko _a w moim wieku jest duże. Myślę, że chyba są jakies konsultacje tez z psychologiem.

Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Liczę się z Tym, że taka propozycje usłyszę. Na razie nie myślę intensywnie nad taką opcja, ale trochę się nad tym zastanawiałam i jedyne co by mnie blokowało to ta świadomość, że nie dokonca jest moje. Ja wiem,że to, że nosi się je pod sercem przez te miesiące, poród, wychowanie od małego, geny męża może ta świadomość może zniwelować i tego można nie odczuwać inaczej niż przy zwykłej adopcji. Ale rodzą się pytania, gdy będzie nie podobne, gdy będzie się zachowywalo inaczej czy dam radę być dobra mama? Chyba
    większość takie obawy ma. Ja wiem, że dawczyni jest odpowiednio dobierana i nie ma też ryzyka, że urodzi się chore dziecko _a w moim wieku jest duże. Myślę, że chyba są jakies konsultacje tez z psychologiem.

Jak my rozpoczynalismy proces in vitro to rowniez powiedzieli nam o opcji KD w razie czego jak nie da sie uzyskac wlasnych dojrzalych komorek jajowych. Ale spróbowalismy i sie udalo uzyskac wlasne komorki wiec moze warto pierwszy raz spróbowac. Jesli sie nie uda opcja KD zawsze istnieje.

Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Maja25 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Jak my rozpoczynalismy proces in vitro to rowniez powiedzieli nam o opcji KD w razie czego jak nie da sie uzyskac wlasnych dojrzalych komorek jajowych. Ale spróbowalismy i sie udalo uzyskac wlasne komorki wiec moze warto pierwszy raz spróbowac. Jesli sie nie uda opcja KD zawsze istnieje.
    Też myślę spróbować choć raz, KD to ostatecznośc.

Abi2017, Bella93 lubią tę wiadomość

laparoskopia 12.2017
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    2 stymulację przerwane
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

Mam zmartwienie dostalam podraznienia cewki moczowej lub pecherza - nie wiem czy to po lekach takich jak ultragestan. Na poczatku lekkie parcie ale tej nocy byl duzy dyskomfort. Nie wiem czy to problem z wprowadzeniem tam srodowiska zasadowego.
    A w czwartek mam miec transfer :( napisalam juz do lekarza.
    Czuje sie przygnebiona bo pewnie z transferu nici.
    Czy ktoras z was cos takiego moze miala?

Starania od 2016
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Hej dziewczyny,

Mam zmartwienie dostalam podraznienia cewki moczowej lub pecherza - nie wiem czy to po lekach takich jak ultragestan. Na poczatku lekkie parcie ale tej nocy byl duzy dyskomfort. Nie wiem czy to problem z wprowadzeniem tam srodowiska zasadowego.
    A w czwartek mam miec transfer :( napisalam juz do lekarza.
    Czuje sie przygnebiona bo pewnie z transferu nici.
    Czy ktoras z was cos takiego moze miala?
    Przy pierwszym crio mialam grzybka w pochwie, potegowanego luteina, dostalam lek. Crio sie odbylo i transfer sie udal.

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Przy pierwszym crio mialam grzybka w pochwie, potegowanego luteina, dostalam lek. Crio sie odbylo i transfer sie udal.

Jeszcze mam pytanie jak stwierdzili co ci dolega że to grzybek a nie bakteria?
    Miałaś jakieś badanie?
    Dziekuje ci bardzo

Starania od 2016
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Jeszcze mam pytanie jak stwierdzili co ci dolega że to grzybek a nie bakteria?
    Miałaś jakieś badanie?
    Dziekuje ci bardzo
    Dr sprawdzil ph paskiem.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Justyna_83 Ekspertka

Wysłany: 9 października 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam na wizycie jestem w 20dc czekam na okres i zaczynam od nowa jakoś po tej wizycie mam doła(przez tą pierwszą nie udaną próbę) pytałam o ryczałt na leki do stymulacji mimo że moje amh pozwala na dofinansowanie to powiedziała Stefanowicz że do trzech prób jest zniżka. Powiem szczerze że nie uśmiecha mi się płacić całej kwoty jak się nie uda trzy razy.

• Maja25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na wizycie lekarz chce kopie badań i czy lepiej coś wziąść do zapisania tego co będzie mowil?

laparoskopia 12.2017
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    2 stymulację przerwane
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Czy na wizycie lekarz chce kopie badań i czy lepiej coś wziąść do zapisania tego co będzie mowil?

Zazwyczaj lekarz patrzy na badania i zapisuje w komputerze wyniki. Mozna zapisac sobie zalecenia samemu ale np. dr. Kokoszko (endokrynolog) zapisuje wszystko dokladnie. Jak bylam u dr. Klosinskiego (ginekolog) to on tez mi zapisal na kartce.

Na razie mam brac Furaginum na ten pecherz ale co dalej jak w czwartek transfer a podobno tego nie mozna brac jak podejrzewa sie ciaze. Czuje sie zdolowana a mam byc zrelaksowana i radosna :/

Starania od 2016
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Zazwyczaj lekarz patrzy na badania i zapisuje w komputerze wyniki. Mozna zapisac sobie zalecenia samemu ale np. dr. Kokoszko (endokrynolog) zapisuje wszystko dokladnie. Jak bylam u dr. Klosinskiego (ginekolog) to on tez mi zapisal na kartce.

Na razie mam brac Furaginum na ten pecherz ale co dalej jak w czwartek transfer a podobno tego nie mozna brac jak podejrzewa sie ciaze. Czuje sie zdolowana a mam byc zrelaksowana i radosna :/
    Kup sobie sok z zurawiny. To na 100% mozna.
    Ja przy crio mam zastoj w nerce i nie ma to wplywu na powodzenie lub jego brak.

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Pulginka Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:

Maju mialam te same watpliwosci co ty, pol roku z psychologiem ( jak chcesz moge ci dac namiar, mialam spotkaania przez skypa bo to pani z katowic) duzo mi pomogly i zdecydowalismy sie . W lipcu mialam transfer i nie udalo sie.... obecnie zadnych watpiwlosci nie mam, tylko modle sie zeby kolejny transfer sie udal.(mamy jeszcze 2 zarodki) Wszytsko zalezy od momentu w ktorym sie znajdujemy. Teraz jak mysle o rozterkach, tj. ze dzeicko nie bedzie podobne, skad pochodzi matka, czy jest wyksztalcona itd itp to mysle ze ale glupia bylam - liczy sie to zeby byc w ciazy i urodzic zdrowego bobasa .... wszystko inne jest malo wazne.
    Z pewnoscia powinnas podjesc do IVF na wlasnych komorkach, zeby sprobowac, zeby sobie niczego pozniej nie wyrzucac. ale w razie czego naprawde nie ma sie czego bac i jesli ma sie tylko srodki probowac innych opcji.
    Pozdrawiam i powodzenia

............................................................
    33 lata - niska rezerwa jajnikowa
    III ICSI - 07.2018 :-(
    - zawsze jest nadzieja dla tych ktorzy próbują!
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Kup sobie sok z zurawiny. To na 100% mozna.
    Ja przy crio mam zastoj w nerce i nie ma to wplywu na powodzenie lub jego brak.

Tak zrobie i co ma byc to bedzie. Dzieki :)

Starania od 2016
  • Maja25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:

Dzięki abi, będę właśnie u klosinskiego

laparoskopia 12.2017
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    2 stymulację przerwane
  • Maja25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulginka wrote:
    Maju mialam te same watpliwosci co ty, pol roku z psychologiem ( jak chcesz moge ci dac namiar, mialam spotkaania przez skypa bo to pani z katowic) duzo mi pomogly i zdecydowalismy sie . W lipcu mialam transfer i nie udalo sie.... obecnie zadnych watpiwlosci nie mam, tylko modle sie zeby kolejny transfer sie udal.(mamy jeszcze 2 zarodki) Wszytsko zalezy od momentu w ktorym sie znajdujemy. Teraz jak mysle o rozterkach, tj. ze dzeicko nie bedzie podobne, skad pochodzi matka, czy jest wyksztalcona itd itp to mysle ze ale glupia bylam - liczy sie to zeby byc w ciazy i urodzic zdrowego bobasa .... wszystko inne jest malo wazne.
    Z pewnoscia powinnas podjesc do IVF na wlasnych komorkach, zeby sprobowac, zeby sobie niczego pozniej nie wyrzucac. ale w razie czego naprawde nie ma sie czego bac i jesli ma sie tylko srodki probowac innych opcji.
    Pozdrawiam i powodzenia
    Dziękuję Ci za słowa otuchy. Czy z KD też korzystałas w salve? Jeśli będę potrzebowała kontaktu do psychologa odezwę się do Ciebie. Mam nadzieję i trzymam kciuki by Ci się udało.

laparoskopia 12.2017
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    2 stymulację przerwane
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 9 października 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dzięki abi, będę właśnie u klosinskiego[/QUOTE]

Jesli czegos nie zrozumiesz albo jest niejasne to sie nie boj tylko pytaj lekarze wyjasniaj. Jak bylam przed punkcja to Dr. Klosinski jak tylko sie zapytalam bez problemu wyjasnil. Trzymam kciuki zeby poszlo dobrze. Kiedy masz wizyte?

Starania od 2016
  • Maja25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Dzięki abi, będę właśnie u klosinskiego

Jesli czegos nie zrozumiesz albo jest niejasne to sie nie boj tylko pytaj lekarze wyjasniaj. Jak bylam przed punkcja to Dr. Klosinski jak tylko sie zapytalam bez problemu wyjasnil. Trzymam kciuki zeby poszlo dobrze. Kiedy masz wizyte?[/QUOTE]
    Wizytę mam w poniedziałek 15.kazala mi rejestratorka być wczesniej być. Długo trzeba czekać na wejście?

laparoskopia 12.2017
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    2 stymulację przerwane
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Wizytę mam w poniedziałek 15.kazala mi rejestratorka być wczesniej być. Długo trzeba czekać na wejście?
    U dr Kłosińskiego nie trzeba czekać długo, ja najdłużej czekałam może z 15 min. U niego są raczej szybkie i konkretne wizyty. Rejestratorka powiedziała, żebyś była wcześniej ponieważ przy recepcji bardzo często są spore kolejki.

• Maja25 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martuska09 wrote:
    mnie zdarzyło sie u niego raz czekać 15 min takto wchodzi sie raczej punktualnie , kazała wczesniej pewnie być z racji tego ze trzeba czeso czekać do rejestracji zeby zapłacic
    Aha, dobrze że w rejestracji się płaci, bo muszę tego pilnować, bo kiedyś wyszłam i nie zaplacilam

laparoskopia 12.2017
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    2 stymulację przerwane
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ