X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • zuzelka Autorytet
    Postów: 721 145

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A progesteron bez zastrzyku z Prolutexu 11,9...też słabo... Jakoś marnie mnie trzyma chyba ten prolutex skoro powinien działać 24h.
    Ginekolog odpisał żeby zwiększyć dawkę Euthyroxu ... Boże mam nadzieję że to nie przekreśli tej próby

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2019, 13:47

    !p19u9jcgfrffjdsk.png!

    6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

    lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • glittergold Autorytet
    Postów: 593 440

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    A progesteron bez zastrzyku z Prolutexu 11,9...też słabo... Jakoś marnie mnie trzyma chyba ten prolutex skoro powinien działać 24h.
    Ginekolog odpisał żeby zwiększyć dawkę Euthyroxu ... Boże mam nadzieję że to nie przekreśli tej próby
    A te badania przed transferem miałaś zlecone czy robiłaś na własna rękę?

    dqpr9vvjyz29b92v.png
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1429 706

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie jak się czujecie po Duphastonie - bo ja go biorę chyba pierwszy raz i nie za bardzo dobrze się czuje?
    Ja biorę i jest ok.

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • _Pina Debiutantka
    Postów: 13 2

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was miała robione badanie drożności jajowodów (hsg) w Salve? Możecie opisać jak to badanie w tej klinice wygląda? Dziękuję za odpowiedzi i trzymam kciuki za wszystkie starające się!

  • anulka-b5 Autorytet
    Postów: 826 245

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szykuje się do kolejnego transferu. W kolejnej cyklu schratcing. I jak wyniki będą dobre to na koniec maja trzecie podejście ale tym razem z accofilem.

    freta, glittergold, serwetka, Niusja, Abi2017, Bella93 lubią tę wiadomość

    anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

    2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

    Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1429 706

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie tymczasem zapalenie/zakazenie pęcherza z krwia☹️ Pierwszy raz takie coś mam.. Maz mnie zaraził chyba, bo miał z 2 _3tyg temu...

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • serwetka Przyjaciółka
    Postów: 103 56

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Pina wrote:
    Witajcie dziewczyny, czy któraś z Was miała robione badanie drożności jajowodów (hsg) w Salve? Możecie opisać jak to badanie w tej klinice wygląda? Dziękuję za odpowiedzi i trzymam kciuki za wszystkie starające się!

    O ile pamietam :) Przychodzisz rano na czczo zakładają Ci wenflon później w szatni przebierasz się w koszule nocna, ewentualnie skarpetki i czekasz na swoją kolej. Ja miałam szlafrok i wcześniej ściągnęłam bieliznę i włożyłam do kieszeni. Jak ja byłam było nas 3, ja byłam pierwsza. Proszą Cię do pokoju zabiegowego siadasz na fotelu ginekologicznym dostajesz znieczulenie i wszystko trwa może 5 minut. Jest się wszystkiego świadomym. Schodzisz o własnych siłach z fotela i dostajesz podpaskę bo możesz lekko krwawić. Ja poczułam tylko ukłucie jak na ból miesiączkowy takie 3 sekundy i później każą leżeć godzinkę i idziesz do domu. Dostajesz kartkę i nagranie na płycie wszystko jest opisane jakiej budowy macica, jakie jajniki i czy drożne. Oni wpuszczają kontrast pod ciśnieniem i nagrywają na usg. Przy okazji drobne zrosty są „ przepchane” i dzięki temu zwiększasz szanse na zapłodnienie. Nie masz się czego obawiać ☺️ Tylko musi być z Tobą ktoś bo auta prowadzić nie możesz po tym

    Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
    M 34 lat słabe nasienie
    Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
    Dwie nieudane IUI
    Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
    Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB
  • serwetka Przyjaciółka
    Postów: 103 56

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 21:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    A u mnie tymczasem zapalenie/zakazenie pęcherza z krwia☹️ Pierwszy raz takie coś mam.. Maz mnie zaraził chyba, bo miał z 2 _3tyg temu...

    Ja tez miałam problemy z pęcherzem od dłuższego czasu i teraz furaginą chce się trochę podleczyć przed drugim transferem.

    [email protected] lubi tę wiadomość

    Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
    M 34 lat słabe nasienie
    Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
    Dwie nieudane IUI
    Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
    Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    A u mnie tymczasem zapalenie/zakazenie pęcherza z krwia☹️ Pierwszy raz takie coś mam.. Maz mnie zaraził chyba, bo miał z 2 _3tyg temu...

    Współczuje teraz nie masz wyjścia muszą być silniejsze leki. Ale że zapalenie z krwią. Trzymaj się to nieprzyjemne i bolesne. Ja profilaktycznie żeby zapobiegać problemom z pęcherzem pije żurawine ( mała ilość soku z żurawiny codziennie tak poradziła mi pani w aptece) a jak czuje że coś jest lekko nie tak to biore urosept.

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Ja biorę i jest ok.

    Już trochę lepiej ale nie jest to mój ulubiony lek. Dostałam go bo przesunęłam transfer a mam tak zwany sztuczny cykl więc muszę go jakoś zakończyć.

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 10:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    A progesteron bez zastrzyku z Prolutexu 11,9...też słabo... Jakoś marnie mnie trzyma chyba ten prolutex skoro powinien działać 24h.
    Ginekolog odpisał żeby zwiększyć dawkę Euthyroxu ... Boże mam nadzieję że to nie przekreśli tej próby

    Zuzelka co słychać?

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 6018 4388

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z Łodzi powiedzcie bo chce iść na akumpulakture kto w Łodzi jest w tym fachu dobry pod naszym kontem?

    af236b3c5f.png
    0ffee93579.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    21.03.2022 transfer 2AA
    5 dpt 21,4
    7 dpt 61,2
    10 dpt 205,9
    14 dpt 955
    23 dpt 💗
    7.06.22 prenetralne, synek
    18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
    22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
    30.09.22 3 połówkowe 30+2 waga 1445g
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    została na zimowisku 6 doba❄
    15.02.2020 transfer 3AA
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 połówkowe 3 trymestru waga 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 -- 54 cm, 2620g godz 23.21 szczęścia
  • zuzelka Autorytet
    Postów: 721 145

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    glittergold wrote:
    A te badania przed transferem miałaś zlecone czy robiłaś na własna rękę?

    Progesteron to standardowe badanie na 5 dni przed i 1 dzień przed transferem.
    Tsh zbadalam sama bo miałam zawirowania i chciałam się dowiedzieć czy wróciło do normy.
    Zadzwoniłam do mgr Wójt i usłyszałam że nie bada się tsh biorac leki przygotowywujace do transferu lub podczas stymulacji o czym nie wiedziałam więc nie mam się co sugerować wynikiem i mogę być spokojna.

    !p19u9jcgfrffjdsk.png!

    6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

    lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • zuzelka Autorytet
    Postów: 721 145

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Zuzelka co słychać?


    Jestem już w domu. Trzymajcie kciuki.

    Dr Koko miała jakiś problem żeby wejść do macicy co nigdy wcześniej się nie zdarzało ale w końcu się udało.

    Wynik tsh okazał się być nie miarodajny przez leki które bierze się przed transferem więc mogę być spokojna.

    !p19u9jcgfrffjdsk.png!

    6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

    lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1429 706

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Współczuje teraz nie masz wyjścia muszą być silniejsze leki. Ale że zapalenie z krwią. Trzymaj się to nieprzyjemne i bolesne. Ja profilaktycznie żeby zapobiegać problemom z pęcherzem pije żurawine ( mała ilość soku z żurawiny codziennie tak poradziła mi pani w aptece) a jak czuje że coś jest lekko nie tak to biore urosept.
    Pije herbatę z żurawina prawie codziennie. Urosept też mam i czasami bralam. Takie coś bolesne mam pierwszy raz i przyszło znienacka. Ostatnio mało piłam, wiec może i to się przyczyniło. W tej chwili biorę urosept, jem suszona żurawie i wzięłam furagine.

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • zuzelka Autorytet
    Postów: 721 145

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka odda 14 tubek testosteronu. Może któraś potrzebuje?

    !p19u9jcgfrffjdsk.png!

    6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

    lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • glittergold Autorytet
    Postów: 593 440

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Jestem już w domu. Trzymajcie kciuki.

    Dr Koko miała jakiś problem żeby wejść do macicy co nigdy wcześniej się nie zdarzało ale w końcu się udało.

    Wynik tsh okazał się być nie miarodajny przez leki które bierze się przed transferem więc mogę być spokojna.


    Niepotrzebnie się tylko denerwowałaś tym wynikiem 🙂
    Kciuki zaciśnięte 🙂

    zuzelka lubi tę wiadomość

    dqpr9vvjyz29b92v.png
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 10 kwietnia 2019, 16:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Jestem już w domu. Trzymajcie kciuki.

    Dr Koko miała jakiś problem żeby wejść do macicy co nigdy wcześniej się nie zdarzało ale w końcu się udało.

    Wynik tsh okazał się być nie miarodajny przez leki które bierze się przed transferem więc mogę być spokojna.

    No to fajnie już teraz się relaksuj :)
    Mocno trzymam kciuki

    zuzelka lubi tę wiadomość

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1429 706

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 07:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzelka _kciuki zacisniete

    zuzelka lubi tę wiadomość

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 6018 4388

    Wysłany: 11 kwietnia 2019, 14:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Jestem już w domu. Trzymajcie kciuki.

    Dr Koko miała jakiś problem żeby wejść do macicy co nigdy wcześniej się nie zdarzało ale w końcu się udało.

    Wynik tsh okazał się być nie miarodajny przez leki które bierze się przed transferem więc mogę być spokojna.
    Trzymam.kciuki.mocno

    zuzelka lubi tę wiadomość

    af236b3c5f.png
    0ffee93579.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    21.03.2022 transfer 2AA
    5 dpt 21,4
    7 dpt 61,2
    10 dpt 205,9
    14 dpt 955
    23 dpt 💗
    7.06.22 prenetralne, synek
    18.07.22 pierwsze ruchy 19+5
    22.07.2020 20+2 waga 329g połówkowe
    30.09.22 3 połówkowe 30+2 waga 1445g
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    została na zimowisku 6 doba❄
    15.02.2020 transfer 3AA
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 połówkowe 3 trymestru waga 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    34+2 waga 2200, 35+2 waga 2600
    09.10.2020 36+4 -- 54 cm, 2620g godz 23.21 szczęścia
‹‹ 351 352 353 354 355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ