Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • zuzelka Autorytet
    Postów: 721 145

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 19:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba mnie coś bierze a w środę transfer.... Co robić?

    !p19u9jcgfrffjdsk.png!

    6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

    lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • neila83 Ekspertka
    Postów: 176 63

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Dziewczyny chyba mnie coś bierze a w środę transfer.... Co robić?
    Może jakiś gripex, fervex? Albo polopiryna s i do łóżka się wygrać, wypocic?
    Żeby się bardziej nie rozkreciło

    zuzelka, Abi2017 lubią tę wiadomość

    AMH 3.8, bardzo słabe nasienie.
    4 procedury, 7 transferów, 10 zarodków. Ostatni transfer - jedyna ciąża do 7 tyg.
    Wrzesień 2021 decyzja o AZ.
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Dziewczyny chyba mnie coś bierze a w środę transfer.... Co robić?

    Ja też tak myślę jak Neila jakiś lek przeciwgorączkowy i położyć się i wygrzać. Poza tym herbata malionowa lub z miodem lub imbirem i cytryną. Ja też pije zioła jak lipa działające przeciw infekcją i napotnie. Mi taka mieszanka pomaga jak czuje, że mnie coś bierze.

    zuzelka lubi tę wiadomość

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1429 706

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Ja też tak myślę jak Neila jakiś lek przeciwgorączkowy i położyć się i wygrzać. Poza tym herbata malionowa lub z miodem lub imbirem i cytryną. Ja też pije zioła jak lipa działające przeciw infekcją i napotnie. Mi taka mieszanka pomaga jak czuje, że mnie coś bierze.
    Herbata Owocowa z Herbapol, dok malinowy z Herbapol, gruby plaster cytryny i łyżka miodu. To moja mikstura :), Paracetamol i Wit, c.

    zuzelka, Abi2017 lubią tę wiadomość

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1429 706

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie pierwszy raz miałam transfer o tej porze zawsze miałam rano i powiem wam ze super wszystko bez zastrzeżeń dr Kokoszko cudowna wogole atmosfera była cudowna i jakos wszystko na sppkojnie bez pospiechu i do tego moja ulubiona pani z zabiegowego , która jako jedyna widzi moje żyły ;) nie podlamujcie się w tej klinice tez są wspaniali ludzie , którzy chcą dla nas dobrze i życzę aby Wam też sie tacy trafiali :*
    Myślimy pozytywnie
    Czy transfer jest w tej samej sali gdzie punkcja?

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • glittergold Autorytet
    Postów: 592 440

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po dzisiejszym transferze. Dostałam jeden zarodek 4AA, drugi taki poszedł do zamrożenia a jeden do jutra będzie pod obserwacja.

    Gdzieś czytałam ze jak jest się przeziębionym w okresie ttansferu to organizm walczy z przeziębiem a nie z zarodkiem ale nie wiem ile w tym prawdy.

    Bella93 lubi tę wiadomość

    dqpr9vvjyz29b92v.png
  • podczytuje Przyjaciółka
    Postów: 216 47

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Czy transfer jest w tej samej sali gdzie punkcja?

    Tak

  • serwetka Przyjaciółka
    Postów: 103 56

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    podczytuje wrote:
    Mam takie same odczucia.

    No czyli sama nie jestem

    Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
    M 34 lat słabe nasienie
    Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
    Dwie nieudane IUI
    Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
    Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB
  • serwetka Przyjaciółka
    Postów: 103 56

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Przykre to bardzo że w tak ważnej dla nas życiowej kwestii musimy mieć z tego miejsca tak różne i przykre przeżycia...

    Mimo wszystko mam nadzieję że mimo tego pospiesznego i taśmowego traktowania nas w niektórych sytuacjach sam zabieg przyniesie nam upragniony efekt.

    No oby bo inaczej gdyby sprawa dotyczyła czegoś innego lekarza np. stomatologa to bez wahania zmieniłabym klinikę na inna

    Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
    M 34 lat słabe nasienie
    Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
    Dwie nieudane IUI
    Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
    Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB
  • serwetka Przyjaciółka
    Postów: 103 56

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie pierwszy raz miałam transfer o tej porze zawsze miałam rano i powiem wam ze super wszystko bez zastrzeżeń dr Kokoszko cudowna wogole atmosfera była cudowna i jakos wszystko na sppkojnie bez pospiechu i do tego moja ulubiona pani z zabiegowego , która jako jedyna widzi moje żyły ;) nie podlamujcie się w tej klinice tez są wspaniali ludzie , którzy chcą dla nas dobrze i życzę aby Wam też sie tacy trafiali :*
    Myślimy pozytywnie

    Dr Kokoszko na transferze to wygrana na loterii! Bardzo marzy mi się, żeby mój criotransfer zrobiła dr Kokoszko! 😍

    [email protected], Abi2017 lubią tę wiadomość

    Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
    M 34 lat słabe nasienie
    Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
    Dwie nieudane IUI
    Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
    Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB
  • serwetka Przyjaciółka
    Postów: 103 56

    Wysłany: 8 kwietnia 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila83 wrote:
    Bo nam właśnie o to chodzi, żeby było bez pośpiechu, żebyśmy były bardziej zaopiekowane, żeby była komunikacja z embriologiem, żeby lekarz przy punkcji nie komentował, że jest już zmęczony bo to dziś 13 pacjentka...
    Niby drobne rzeczy, ale składają się na ogólny wizerunek kliniki i Twoj Julcia nastrój tuż po😉

    No kurde i wtedy wypadałoby powiedzieć droga pani przez ostatni rok z mężem odkładamy na in vitro. Mamy stare auto, meble i nie byliśmy na urlopie i być może będziemy musieli się zapożyczyć na kolejny transfer!!! Bo ona jest zmęczona! Jak tu się nie wkur*** 😱

    Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
    M 34 lat słabe nasienie
    Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
    Dwie nieudane IUI
    Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
    Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB
  • serwetka Przyjaciółka
    Postów: 103 56

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 06:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    glittergold wrote:
    Jestem po dzisiejszym transferze. Dostałam jeden zarodek 4AA, drugi taki poszedł do zamrożenia a jeden do jutra będzie pod obserwacja.

    Gdzieś czytałam ze jak jest się przeziębionym w okresie ttansferu to organizm walczy z przeziębiem a nie z zarodkiem ale nie wiem ile w tym prawdy.
    Oj to teraz dalej czekanie na efekty! Życzę Ci , żeby wszystko się udało :) to Twoje pierwsze podejście?

    glittergold lubi tę wiadomość

    Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
    M 34 lat słabe nasienie
    Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
    Dwie nieudane IUI
    Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
    Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    glittergold wrote:
    Jestem po dzisiejszym transferze. Dostałam jeden zarodek 4AA, drugi taki poszedł do zamrożenia a jeden do jutra będzie pod obserwacja.

    Gdzieś czytałam ze jak jest się przeziębionym w okresie ttansferu to organizm walczy z przeziębiem a nie z zarodkiem ale nie wiem ile w tym prawdy.

    Trzymam mocno kciuki :)

    glittergold lubi tę wiadomość

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 09:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie jak się czujecie po Duphastonie - bo ja go biorę chyba pierwszy raz i nie za bardzo dobrze się czuje?

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • zuzelka Autorytet
    Postów: 721 145

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o pomoc !!
    Moje tsh na dawce 25mg Euthyroxu było poniżej normy, wróciłam po ustaleniu z lekarzem że wracam do dawki 12,5mg kiedy tsh wynosiło na niej 1,7. Dzisiaj badam tsh i mam wynik 2,6 !!!! Nigdy nie miałam tak wysoko ! a jutro transfer ....Wcześniej nigdy przed transferem nie badałam, czy możliwe żeby estrofem lub prolutex podnosił wynik tsh ?????? Nie wiem co robić jestem załamana !

    !p19u9jcgfrffjdsk.png!

    6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

    lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • glittergold Autorytet
    Postów: 592 440

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    serwetka wrote:
    Oj to teraz dalej czekanie na efekty! Życzę Ci , żeby wszystko się udało :) to Twoje pierwsze podejście?
    Pierwsze podejście i pierwszy transfer 😊

    dqpr9vvjyz29b92v.png
  • glittergold Autorytet
    Postów: 592 440

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc !!
    Moje tsh na dawce 25mg Euthyroxu było poniżej normy, wróciłam po ustaleniu z lekarzem że wracam do dawki 12,5mg kiedy tsh wynosiło na niej 1,7. Dzisiaj badam tsh i mam wynik 2,6 !!!! Nigdy nie miałam tak wysoko ! a jutro transfer ....Wcześniej nigdy przed transferem nie badałam, czy możliwe żeby estrofem lub prolutex podnosił wynik tsh ?????? Nie wiem co robić jestem załamana !

    Kurczę ja się za bardzo na tym nie znam. Tsh chyba lubi skakać ☹️ Może zadzwoń do salve? Tylko czy ktoś da Ci jakaś konkretna odpowiedz?

    dqpr9vvjyz29b92v.png
  • Abi2017 Autorytet
    Postów: 632 248

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc !!
    Moje tsh na dawce 25mg Euthyroxu było poniżej normy, wróciłam po ustaleniu z lekarzem że wracam do dawki 12,5mg kiedy tsh wynosiło na niej 1,7. Dzisiaj badam tsh i mam wynik 2,6 !!!! Nigdy nie miałam tak wysoko ! a jutro transfer ....Wcześniej nigdy przed transferem nie badałam, czy możliwe żeby estrofem lub prolutex podnosił wynik tsh ?????? Nie wiem co robić jestem załamana !

    Moje TSH też skacze ale to prawda wynik 2,6 jest dość duży. Skonsultuj się z lekarzem może powinnaś zwiększyć dawkę leku. Dla pocieszenia powiem ci że jak zaszłam w naturalną ciąże moje TSH było wysokie (podobnie jak twoje) bo nawet nie wiedziałam, że powinno być mniejsze i nie wiedziałam o moich problemach z tarczycą a jednak wtedy zaszłam w ciąże. Nie denerwuj się porozmawiaj z lekarzem co masz zrobić.

    Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 10171 6220

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 12:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc !!
    Moje tsh na dawce 25mg Euthyroxu było poniżej normy, wróciłam po ustaleniu z lekarzem że wracam do dawki 12,5mg kiedy tsh wynosiło na niej 1,7. Dzisiaj badam tsh i mam wynik 2,6 !!!! Nigdy nie miałam tak wysoko ! a jutro transfer ....Wcześniej nigdy przed transferem nie badałam, czy możliwe żeby estrofem lub prolutex podnosił wynik tsh ?????? Nie wiem co robić jestem załamana !
    Każdy hormon ma wpływ na TSH, więc estrofem i prolutex też. Zwiększysz dawkę i bedzie ok. Powodzenia &&

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • serwetka Przyjaciółka
    Postów: 103 56

    Wysłany: 9 kwietnia 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Dziewczyny proszę o pomoc !!
    Moje tsh na dawce 25mg Euthyroxu było poniżej normy, wróciłam po ustaleniu z lekarzem że wracam do dawki 12,5mg kiedy tsh wynosiło na niej 1,7. Dzisiaj badam tsh i mam wynik 2,6 !!!! Nigdy nie miałam tak wysoko ! a jutro transfer ....Wcześniej nigdy przed transferem nie badałam, czy możliwe żeby estrofem lub prolutex podnosił wynik tsh ?????? Nie wiem co robić jestem załamana !

    Byłam kilka dni temu u dr Kokoszko z wynikami badań TSH i FT4 i mowila, ze estrofem ma wpływ ale czy tak duży. Zadzwon do dr Wójt ona skonsultuje się z Twoim lekarzem

    Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
    M 34 lat słabe nasienie
    Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
    Dwie nieudane IUI
    Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
    Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego