Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
serwetka wrote:Po punkcji tez nie miałam. Jedynie po scratchingu był metronidazol i irygatorStarania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Bella93 wrote:Myślę, że dobra.
My po pierwszej punkcji mieliśmy 2cykle przerwy, jeden obowiązkowy na regenerację po punkcji, a drugi ze względu na wyjazd wakacyjny i się udalo (co prawda nie na długo, ale to inna historia).
Teraz termin @wypada mi w święta, więc chyba nic z tego nie będzieStarania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
My już po wizycie. Dziś przyszło krwawienie i miałam zrobione USG wszystko jest ok. Kolejny transfer w tym cyklu. Mamy zamrożony zarodek 5 dniowy 4AB. Za 11 dni pierwsze usg w cyklu i działamy z lekkim wsparciem encorton, estrofemu. Musimy powtórzyć wszystkie badania wirusologiczne i chlamydie. Trochę się uspokoiliśmy bo nie było na razie roztrząsania dlaczego się nie udało. Dopiero jak nie wyjdzie teraz poszerzymy diagnostykę. Na tym etapie nie wiadomo dlaczego nie udało się.
Bella93, Abi2017, glittergold lubią tę wiadomość
Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
M 34 lat słabe nasienie
Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
Dwie nieudane IUI
Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB -
serwetka wrote:My już po wizycie. Dziś przyszło krwawienie i miałam zrobione USG wszystko jest ok. Kolejny transfer w tym cyklu. Mamy zamrożony zarodek 5 dniowy 4AB. Za 11 dni pierwsze usg w cyklu i działamy z lekkim wsparciem encorton, estrofemu. Musimy powtórzyć wszystkie badania wirusologiczne i chlamydie. Trochę się uspokoiliśmy bo nie było na razie roztrząsania dlaczego się nie udało. Dopiero jak nie wyjdzie teraz poszerzymy diagnostykę. Na tym etapie nie wiadomo dlaczego nie udało się.
No to wszystko idzie do przodu
Zyczę ci żeby ten transfer był udany i żebyś nie musiała poszerzać diagnostyki.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Abi2017 wrote:No to wszystko idzie do przodu
Zyczę ci żeby ten transfer był udany i żebyś nie musiała poszerzać diagnostyki.
Dzięki Abi! No już koniec z nakręceniem, myśleniem i wymyślaniem. Żadnych sikańcow i nerwów po transferze 😃 może się orientujesz bo przyznam się, ze strasznie się finansowo splukaliśmy i mam pytanie czy jak odbierasz wcześniej mrozaczka to w Salve oddają kasę za ten nie wykorzystany rok czy wszystko przepada i tak już jest?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 22:28
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
To by było chyba zbyt piękne gdyby oddawali kasę. Mnie trochę tez koszty przerażają. Transfer dopiero w poniedziałek a ja już od dnia punkcji 3x2 utrogestany i prolutex i fraxiparine. Te leki to jest jakaś zgroza
Dobra wiadomość jest taka ze stan na dziś to 4 zarodkiWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 23:20
Abi2017, freta lubią tę wiadomość
-
Serwetka nie wiem czy oddaja kase warto sie zapytac ale obawiam sie ze nie. Ale nic nie tracisz jak zapytasz.
Dla mnie drugi transfer byl bardziej spokojny.
Glittergold gratulacje 4 zarodki to pieknie. Mnie jako zastrzyk i grubosc igly boli bardziej Fraxiparine ale Prolutex niestety moze powodowac czerwony odczyn i bolec - czasami mnie boli mniej czasami wiecej. Ja nie znalazlam sposobu zeby bylo lepiej.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
glittergold wrote:To by było chyba zbyt piękne gdyby oddawali kasę. Mnie trochę tez koszty przerażają. Transfer dopiero w poniedziałek a ja już od dnia punkcji 3x2 utrogestany i prolutex i fraxiparine. Te leki to jest jakaś zgroza
Dobra wiadomość jest taka ze stan na dziś to 4 zarodki
No i super! Oby wszystkie 4 przetrwały mam te same leki i po transferze tez będziesz je brała. Mi jeszcze zostały i mam tez recepty bo mi za dużo wypisali. Te zastrzyki są bardzo bolesne akurat zdażyło się tak ze mój mąż wylądował na nocnej doraźnej i przy okazji zapytałam o siniaki po zastrzykach. Lekarz powiedział, ze to normalne. Jedna Pani w Salve mi mówiła, ze brała prolutex do 5 m-ca ciąży i ze jedna ampułka to 25 zł 🤨 koszty są szalone 😒
glittergold lubi tę wiadomość
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Abi2017 wrote:Serwetka nie wiem czy oddaja kase warto sie zapytac ale obawiam sie ze nie. Ale nic nie tracisz jak zapytasz.
Dla mnie drugi transfer byl bardziej spokojny
Ech drugi raz to zawsze jest inaczej. Pewnie nie oddają tej kasy dlatego trzeba za rok z góry zapłacić 😉
Glittergold gratulacje 4 zarodki to pieknie. Mnie jako zastrzyk i grubosc igly boli bardziej Fraxiparine ale Prolutex niestety moze powodowac czerwony odczyn i bolec - czasami mnie boli mniej czasami wiecej. Ja nie znalazlam sposobu zeby bylo lepiej.
Tez nie znalałam sposobu 😔
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Abi2017 wrote:Glittergold gratulacje 4 zarodki to pieknie. Mnie jako zastrzyk i grubosc igly boli bardziej Fraxiparine ale Prolutex niestety moze powodowac czerwony odczyn i bolec - czasami mnie boli mniej czasami wiecej. Ja nie znalazlam sposobu zeby bylo lepiej.
Bella pisała kiedyś o przelewaniu Fraxi do innej strzykawki z mniejszą igłą ( np. 0,3 - są w aptece w salve). Ja też stosowałam ten sposób. Przynajmniej samo wbicie nie jest takie stresujące
A prolutex.... Oj boliAbi2017, Bella93 lubią tę wiadomość
-
Glittergold trzymam kciuki by wszystkie zarodki trzymały się dzielnie 👊👊👊👊
Serwetka myślę, że ta cena to na sztywno nie powinno tak być, bo duże pieniądze się tam zostawia, ale zapytaj.
Tak samo mi się nikt nie zapytał czy chce zmiany leku, bo to wiąże się z dodatkowymi kosztami czy zostaje przy tym co mam. Ja po tej punkcji, po 4 godz siedzeniu na korytarzu i pustym żołądku nie pomyślałam akurat o cenie leku, bo by mi się żarówka zapaliła.glittergold lubi tę wiadomość
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
freta wrote:Bella pisała kiedyś o przelewaniu Fraxi do innej strzykawki z mniejszą igłą ( np. 0,3 - są w aptece w salve). Ja też stosowałam ten sposób. Przynajmniej samo wbicie nie jest takie stresujące
A prolutex.... Oj boli
Zrobiłam tak. Bez różnicy może wkłucie było mniej bolesne ale sam lek bolesny tak czy siak
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Maja25 wrote:Glittergold trzymam kciuki by wszystkie zarodki trzymały się dzielnie 👊👊👊👊
Serwetka myślę, że ta cena to na sztywno nie powinno tak być, bo duże pieniądze się tam zostawia, ale zapytaj.
Tak samo mi się nikt nie zapytał czy chce zmiany leku, bo to wiąże się z dodatkowymi kosztami czy zostaje przy tym co mam. Ja po tej punkcji, po 4 godz siedzeniu na korytarzu i pustym żołądku nie pomyślałam akurat o cenie leku, bo by mi się żarówka zapaliła.
A dlaczego tak długo siedzieliście na korytarzu po punkcji? Żaden lekarz nie mógł Was od razu przyjąć? Jak mi powiedzieli do kogo mam iść to od razu weszliśmy do gabinetu, poza kolejnością. Nikt nie robił problemów.
-
freta wrote:Bella pisała kiedyś o przelewaniu Fraxi do innej strzykawki z mniejszą igłą ( np. 0,3 - są w aptece w salve). Ja też stosowałam ten sposób. Przynajmniej samo wbicie nie jest takie stresujące
A prolutex.... Oj boli
Musze spróbować żeby się nie męczyć - bo wbicie jest straszne i już po pewnym czasie ma się dosyć.Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Maja25 wrote:Glittergold trzymam kciuki by wszystkie zarodki trzymały się dzielnie 👊👊👊👊
Tak samo mi się nikt nie zapytał czy chce zmiany leku, bo to wiąże się z dodatkowymi kosztami czy zostaje przy tym co mam. Ja po tej punkcji, po 4 godz siedzeniu na korytarzu i pustym żołądku nie pomyślałam akurat o cenie leku, bo by mi się żarówka zapaliła.
To strasznie długo was trzymali - ja pamiętam, że po punkcji jak wyszliśmy z tego miejsca zabiegowego to czekaliśmy tak do 30 min i przyjał nas dr. KłosińskiLaparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Po prolutexie podawanym podskornie w 99% robi sie odczyn, który boli, dlatego wielu lekarzy zaleca go na noc, żeby to przespać i żeby ubrania nie podrażniały tego miejsca.
Niestety tutaj zmiana igły nic nie da.
W Gamecie przynoszą bułkę i herbatę po punkcji. Przy zabiegu ok 8rano, wypuszczają po ok 1,5h z łóżka, a z kliniki ok 14.Abi2017 lubi tę wiadomość
-
glittergold wrote:A dlaczego tak długo siedzieliście na korytarzu po punkcji? Żaden lekarz nie mógł Was od razu przyjąć? Jak mi powiedzieli do kogo mam iść to od razu weszliśmy do gabinetu, poza kolejnością. Nikt nie robił problemów.Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
Abi2017 wrote:To strasznie długo was trzymali - ja pamiętam, że po punkcji jak wyszliśmy z tego miejsca zabiegowego to czekaliśmy tak do 30 min i przyjał nas dr. Kłosiński
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 19:38
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
Bella93 wrote:Po prolutexie podawanym podskornie w 99% robi sie odczyn, który boli, dlatego wielu lekarzy zaleca go na noc, żeby to przespać i żeby ubrania nie podrażniały tego miejsca.
Niestety tutaj zmiana igły nic nie da.
W Gamecie przynoszą bułkę i herbatę po punkcji. Przy zabiegu ok 8rano, wypuszczają po ok 1,5h z łóżka, a z kliniki ok 14.Abi2017 lubi tę wiadomość
laparoskopia 12.2017
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
2 stymulację przerwane
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...