Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
anulka-b5 wrote:Powiedzcie mi jakie macie TSH przed transferem? I czy duże i jakie znaczenie mają ft3 i ft4?
Moja dr twierdzi że Tsh powinno być około 1.
Zgadza się bo moja endokrynolog powiedziała że starając się o dziecko powinnam zejść poniżej 1 (moje ostatnie TSH ze stycznia to wynik 0,938 ) -
Justyna_83 wrote:Zgadza się bo moja endokrynolog powiedziała że starając się o dziecko powinnam zejść poniżej 1 (moje ostatnie TSH ze stycznia to wynik 0,938 )
TSH samo o niczym nie świadczy. Tsh i ft4 zawsze robi się razem przynajmniej powinno. U mnie tsh jest ok, a ft4 na przykład za nisko dlatego trzeba zmniejszyć dawkę leku. Ja zaczynałam od euthyrox 50, później 0,5 tabletki 88 wiec 44, ostatnio znów było bardzo nisko i zmiana dawki 0,5 tabletki 75 czyli 37,5. Dwa dni temu robiłam znów badania wiec już po nich widzę, ze dalej za wysoka dawka i trzeba będzie zmniejszyć. Bardzo duże wahania są ostatnio u mnie. Po czasie zauważyłam, ze jak zmniejszamy dawkę leku to lepiej się czuje wiec już się cieszę 😜 zadaje sobie tylko pytanie czy skoro zmniejszamy dawki leku to tarczyca zaczyna „ więcej” sama pracować tzn. „ pobudziła „ się do pracy?Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
M 34 lat słabe nasienie
Brak dzieci, starania od czerwiec 2016
Dwie nieudane IUI
Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB -
serwetka wrote:TSH samo o niczym nie świadczy. Tsh i ft4 zawsze robi się razem przynajmniej powinno. U mnie tsh jest ok, a ft4 na przykład za nisko dlatego trzeba zmniejszyć dawkę leku. Ja zaczynałam od euthyrox 50, później 0,5 tabletki 88 wiec 44, ostatnio znów było bardzo nisko i zmiana dawki 0,5 tabletki 75 czyli 37,5. Dwa dni temu robiłam znów badania wiec już po nich widzę, ze dalej za wysoka dawka i trzeba będzie zmniejszyć. Bardzo duże wahania są ostatnio u mnie. Po czasie zauważyłam, ze jak zmniejszamy dawkę leku to lepiej się czuje wiec już się cieszę 😜 zadaje sobie tylko pytanie czy skoro zmniejszamy dawki leku to tarczyca zaczyna „ więcej” sama pracować tzn. „ pobudziła „ się do pracy?
anulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
09.2017 Start ICSI w Salve
03.2018 usunięcie torbieli
05.2018 ICSI
06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
11.2018 II Transfer 3AB
04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(
2019 AMH 2.42
Sierpień 2019 drugie ICSI
18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(
Halotyp BX
Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
NK 12% -
anulka-b5 wrote:A to można dzielić tabletki euthyrox? Mi lekarka powiedziała, że nie można bo pół tabletki wcale nie oznacza pół dawki leku. Nawet czytałam o tym w necie, że tabletki, które nie mają podziałki nie powinny być dzielone.
Anulka na moim leku Euthyrox N25 jest podziałka
Serwetka jak widać moje TSH i FT4 też się wacha. Jak często sprawdzasza?Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Abi2017 wrote:Anulka na moim leku Euthyrox N25 jest podziałka
Serwetka jak widać moje TSH i FT4 też się wacha. Jak często sprawdzasza?
Raz na jakiś czas. Ostatnio 6 tygodni temu nawet dwa razy bo dr Kokoszko nie chciała uwierzyć w takie wyniki i robiłam dodatkowo u nich w Salve. Wypisała mi na wszelki wypadek receptę na niższa dawkę. Na drugi dzień do mnie zadzwoniła bo sprawdziła mi wyniki i była zmiana dawki wiec od razu skorzystałam z wcześniej wypisanej recepty. Dopiero po zmianie poczułam się lepiej czego wcześniej nie doświadczyłam. Teraz po 6 tygodniach zrobiłam znów badanie razem z betą przy jednym pobraniu. Jutro mam wizytę i zobaczymy ☺️
Abi2017 lubi tę wiadomość
Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Marzec 2019 pierwsze podejście do in vitro ( 8 komórek, 4 dojrzałe , zapłodniły się 3, przetrwały 2), transfer blastki 3AA, blastka 4AB na zimowisku.
anulka-b5 wrote:A to można dzielić tabletki euthyrox? Mi lekarka powiedziała, że nie można bo pół tabletki wcale nie oznacza pół dawki leku. Nawet czytałam o tym w necie, że tabletki, które nie mają podziałki nie powinny być dzielone.
Anulka wszystkie, które miałam były dzielone lek euthyrox. Czasem tez bierze się co drugi dzień cała lub kiedyś miałam jednego dnia cała, a kolejnego dnia połówkę. I tak naprzemiennie
Abi2017 lubi tę wiadomość
Ja 31 lat, hashimoto , amh 3,19
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Serwetka przykro mi. Niestety to jest loteria. Nie ma reguły komu się uda. Ale tak jak pisze Abi trzeba wierzyć, że kiedyś nam się wszystkim powiedzie.
Glittergold super wynik Rozumiem Cię, że chciałabyś jechać po maluchy jak najszybciej. To najprzyjemniejszy etap
Abi dobrze, że już masz jakąś diagnozę. Może właśnie to jest to. Głowa do góry.
Abi2017, serwetka lubią tę wiadomość
-
Wkleje Wam fragment wpisu Mamyginekolog, o tym co zalecają w Salve, a ja tak uparcie Wam odradzam:
"Część z Was pewnie zupełnie nie wie o czym mówię (na szczęście!). Zestaw do vaginal douche, czyli po polsku zestaw do irygacji pochwy był przez dekady bardzo popularny w USA.
Tak bardzo, jak specjalna golarka do okolic intymnych.
Na szczęście od połowy lat dziewięćdziesiątych a potem po 2000 roku, lekarze i naukowcy zaczęli alarmować, że:
Płukanie (irygacja) pochwy – zwiększa ryzyko:
Bakteryjnych infekcji pochwy,
Porodu przedwczesnego,
Urodzenia dziecka o niskiej masie urodzeniowej,
Zapalenia miednicy mniejszej,
Chlamydiozy,
Ciąży ektopowej,
Zwiększonego ryzyka infekcji przenoszonych droga płciową w tym infekcji HIV.
Oraz (!)
zwiększa ryzyko zachorowania na raka szyjki macicy.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12570177 (tu jedna z prac – ale jest ich naprawdę wiele)." -
Bella93 wrote:Wkleje Wam fragment wpisu Mamyginekolog, o tym co zalecają w Salve, a ja tak uparcie Wam odradzam:
"Część z Was pewnie zupełnie nie wie o czym mówię (na szczęście!). Zestaw do vaginal douche, czyli po polsku zestaw do irygacji pochwy był przez dekady bardzo popularny w USA.
Na szczęście od połowy lat dziewięćdziesiątych a potem po 2000 roku, lekarze i naukowcy zaczęli alarmować, że:
Porodu przedwczesnego,
Chlamydiozy,
Ciąży ektopowej,
Oraz (!)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12570177 (tu jedna z prac – ale jest ich naprawdę wiele)."
MASAKRA 😡 ja się ograniczyłam do raz dziennie 🙄 -
Bella93 wrote:Wkleje Wam fragment wpisu Mamyginekolog, o tym co zalecają w Salve, a ja tak uparcie Wam odradzam:
Porodu przedwczesnego,
Chlamydiozy,
Ciąży ektopowej,
Oraz (!)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12570177 (tu jedna z prac – ale jest ich naprawdę wiele)."Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Na temat dzielenia w artykule jest napisane:
"Przede wszystkim musimy zapomnieć o dzieleniu tabletek zawierających bardzo małe, mikroskopijne wręcz ilości leku. Do takich specyfików należą chociażby preparaty zawierające w swoim składzie hormony płciowe – w tabletkach antykoncepcyjnych lub hormony tarczycy stosowane w niewydolności tego narządu – np. Euthyrox, Letrox). "anulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
05.2018 ICSI
11.2018 II Transfer 3AB
2019 AMH 2.42
Halotyp BX
NK 12% -
Hej dziewczyny dawno mnie tu nie było odseparowalam się zapomniałam całkowicie tzn starałam się zapomnieć o niepowodzeniach i zaczynamy walczyć dalej nie jestem w stanie przeczytać wszystkiego co pisalyscie bo tego jest za duzo wiec zapytam co u was ? Czy któraś z Was miala ostatnio może transfer ? Czy jest jakaś ciąża? Chcę jak najwięcej dobrych wiadomości29 lat
4lata starań
07.2018 rozpoczęcie przygody z salve
Słabe nasienie
AMH 5,05
03.12.2018 I transfer 4AA
05.02.2019 II transfer 4AA
08.04.2019 III transfer 4BB
11.05.2019 IV transfer 4AA ... -
anulka-b5 wrote:Na temat dzielenia w artykule jest napisane:
"Przede wszystkim musimy zapomnieć o dzieleniu tabletek zawierających bardzo małe, mikroskopijne wręcz ilości leku. Do takich specyfików należą chociażby preparaty zawierające w swoim składzie hormony płciowe – w tabletkach antykoncepcyjnych lub hormony tarczycy stosowane w niewydolności tego narządu – np. Euthyrox, Letrox). " -
Maja25 wrote:No ja po punkcji wybrałam połowę, bo mnie to wnerwialo. Doszłam do wniosku, że pobrali tylko 4 komórki, więc jakieś wielkiej ingerencji nie było. Poza tym metronidazol tez się nie rozpuszczal...
A ja nie dostałam takich zaleceń po punkcji. Chociaż nadal jestem tak obalała ze nawet bym nie podjęła próby przeprowadzenia irygacji.
Miałam tylko w cyklu poprzedającym stymulację, ale jakoś nie robiłam tego regularnie. Metronidazol w ogole się nie rozpuszczał, po kilku godzinach wypadł w całości... -
Porodu przedwczesnego,
Chlamydiozy,
Ciąży ektopowej,
Oraz (!)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12570177 (tu jedna z prac – ale jest ich naprawdę wiele)."
Dobrze wiedziec - ja ostatnio wzielam tylko metronidazol nie mialam czasu robic irygacjiLaparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Dziewczyny jednak transfer w polowie maja przeczekamy ten cykl ze wzgledu na wyjazd nie dalabym rady ani fizycznie ani psychicznie jeszcze meczyc sie z Accofilem. Mam nadzieje ze to dobra decyzja
Maja25, Niusja lubią tę wiadomość
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Abi2017 wrote:Dziewczyny jednak transfer w polowie maja przeczekamy ten cykl ze wzgledu na wyjazd nie dalabym rady ani fizycznie ani psychicznie jeszcze meczyc sie z Accofilem. Mam nadzieje ze to dobra decyzja
My po pierwszej punkcji mieliśmy 2cykle przerwy, jeden obowiązkowy na regenerację po punkcji, a drugi ze względu na wyjazd wakacyjny i się udalo (co prawda nie na długo, ale to inna historia).Abi2017 lubi tę wiadomość
-
Bella93 wrote:Wszyscy lekarze, którzy zalecali mi euthyrox "jak jeden mąż" kazali mi brać 37,5 a inaczej niż dzieląc tabl. się nie da.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 20:04
anulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
05.2018 ICSI
11.2018 II Transfer 3AB
2019 AMH 2.42
Halotyp BX
NK 12% -
Abi2017 wrote:Dziewczyny jednak transfer w polowie maja przeczekamy ten cykl ze wzgledu na wyjazd nie dalabym rady ani fizycznie ani psychicznie jeszcze meczyc sie z Accofilem. Mam nadzieje ze to dobra decyzja
To jak wszystko dobrze pójdzie to będziemy miały zbliżone terminy 😉Abi2017 lubi tę wiadomość
-
glittergold wrote:A ja nie dostałam takich zaleceń po punkcji. Chociaż nadal jestem tak obalała ze nawet bym nie podjęła próby przeprowadzenia irygacji.
Miałam tylko w cyklu poprzedającym stymulację, ale jakoś nie robiłam tego regularnie. Metronidazol w ogole się nie rozpuszczał, po kilku godzinach wypadł w całości...
Po punkcji tez nie miałam. Jedynie po scratchingu był metronidazol i irygatorJa 31 lat, hashimoto , amh 3,19
M 34 lat słabe nasienie
Dwie nieudane IUI
Kwiecień 2019 podejście do crio transferu blastki 4AB