X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Justyna_83 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila83 wrote:
    Ja wstępnie transfer w czwartek ale w środę wieczorem mam jeszcze wizytę u Kokoszko i się okaże jak to endo, czy przypadkiem nie zmalało...
    Wiec na nic się nie nastawiam, w ogóle przestałam już o tym tak intensywnie myśleć, wizuzlizować itd bo nic mi z tego nie wychodzi ☺️ wręcz co sobie "wyobrażę" to jest na odwrót 😜
    Freta a nie boisz się, że to endo do soboty jeszcze u Ciebie urośnie? Czy dostałaś leki na powstrzymanie wzrostu?

Justyna, powodzenia jutro, jejku teraz to będziesz miała emocje ☺️

Wiecie, kto robi transfery w czwartki?

Z tego co się dowiedziałam to Kłosiński ma teraz dyżury w tym tygodniu, ale jak będziesz dzwonić dzień przed to spytaj ja zawsze tak robię żeby psychicznie się nastawić 😉 to będzie mój trzeci transfer i każdy z Kłosiem muszę mu jutro powiedzieć że mam nadzieję że to ostatni raz w takiej sytuacji się widzimy 😋

• GABRYSIA Przyjaciółka

Wysłany: 6 maja 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy mniej więcej orientujecie sie który z lekarzy w poszczególne dni tygodnia robi punkcje i transfery???

FRETA :Co masz na myśli żeby się dobrze rozmrozil?

• Jola17a Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_83 wrote:
    O nie kochana jutro po 9 tej to ja mam transfer z Kłosiem 😆😁 chwilę zaczekasz 😉 , czyli jutro pewnie się spotykamy na korytarzu.
    Trzymam kciuki za dojrzałe jaja ✊✊
    W takim razie do zobaczenia 😊😊 trzymam kciuki👍

3i49df9hlhtx65e4.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧29.10.2020 Laurunia ❤️
    CC w Salve. Polecam!
    Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo.
  • anulka-b5 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to w czwartki transfery ma dr Klosinski A w soboty dr Bogna Sobkiewicz.

anulka
    34 lata
    2017 AMH 3.5
    Słabe nasienie
    09.2017 Start ICSI w Salve
    03.2018 usunięcie torbieli
    05.2018 ICSI
    06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
    11.2018 II Transfer 3AB
    04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
    03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(

2019 AMH 2.42
    Sierpień 2019 drugie ICSI
    18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
    12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(

Halotyp BX
    Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
    NK 12%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna_83 wrote:
    Z tego co się dowiedziałam to Kłosiński ma teraz dyżury w tym tygodniu, ale jak będziesz dzwonić dzień przed to spytaj ja zawsze tak robię żeby psychicznie się nastawić 😉 to będzie mój trzeci transfer i każdy z Kłosiem muszę mu jutro powiedzieć że mam nadzieję że to ostatni raz w takiej sytuacji się widzimy 😋

Haha, ta powiedz mu, że do 3-ch razy sztuka i niech się tym razem przyłoży ☺️
    Ja pamiętam jak 8-10 lat temu- zaraz jak powstało Salve, Kłosiu przyjmował na NFZ i chodziłam do niego po recepty na tabletki antykoncepcyjne.
    To mialam wyobrażenie o zachodzeniu w ciążę...
    ☺️
    A teraz wróciłam do nich, żeby jednak w tej ciąży być 😜
    Masz rację, zapytam M. Wójt kto będzie, chyba nie chciałabym trafić na Sobkiewicza.

W piątki punkcje i transfery robi Stefanowicz z tego co zaobserwowałam.

• Justyna_83 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila83 wrote:
    Ja pamiętam jak 8-10 lat temu- zaraz jak powstało Salve, Kłosiu przyjmował na NFZ i chodziłam do niego po recepty na tabletki antykoncepcyjne.
    ☺️
    Masz rację, zapytam M. Wójt kto będzie, chyba nie chciałabym trafić na Sobkiewicza.

Stefanowicz teraz od poniedziałku ma urlop

ja też na Sobkiewicza nie chciałam trafić 😅 raz byłam u niego na przymusowym USG i nigdy więcej trzy punkcję ze Stefanowicz trzy transfery z Kłosińskim jest dobrze 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 20:04

• Maja25 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila83 wrote:
    ☺️

Co za historia :) czym się strules, tym się lecz:)

Ja miałam w poniedziałek punkcje i robił Sobkiewicz.

Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • freta Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neila83 wrote:
    Ja wstępnie transfer w czwartek ale w środę wieczorem mam jeszcze wizytę u Kokoszko i się okaże jak to endo, czy przypadkiem nie zmalało...
    Wiec na nic się nie nastawiam, w ogóle przestałam już o tym tak intensywnie myśleć, wizuzlizować itd bo nic mi z tego nie wychodzi ☺️ wręcz co sobie "wyobrażę" to jest na odwrót 😜
    Freta a nie boisz się, że to endo do soboty jeszcze u Ciebie urośnie? Czy dostałaś leki na powstrzymanie wzrostu?

Justyna, powodzenia jutro, jejku teraz to będziesz miała emocje ☺️

Wiecie, kto robi transfery w czwartki?

Dr zapytany czy od podania progesteronu przestanie rosnąć, to odpowiedział że od niego endometrium się zmienia, tworzą się naczynia krwionośne. Także do końca nie wiem i mimo wszystko boję się, że jeszcze urośnie. Oby nie! Bo ileż można :) Neila z chęcią bym Ci oddała trochę.

Justyna tak po cichaczu o tym transferze. Nic się nie pochwaliłaś wcześniej :) No do trzech razy sztuka. Kciuki zaciśnięte!

Gabrysia czasem się zdarza, że po odmrożeniu obumierają :/

• Justyna_83 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    freta wrote:

Justyna tak po cichaczu o tym transferze. Nic się nie pochwaliłaś wcześniej :) No do trzech razy sztuka. Kciuki zaciśnięte!

Chyba chciałam sama to przeżyć bałam się że coś się wydarzy 😏

Teraz mogę napisać w czwartek 2go miałam punkcję przed zaśnięciem po 8-9 pęcherzyków w każdym po punkcji 11 dobrych 8 dojrzałych 6 się zaplodniło w sobotę i dziś tylko 4 prawidłowo się dzielą.
    Dwie są skompaktowane i pani Małgosia powiedziała że nie wie co by się musiało wydarzyć żeby się źle to skończyło a dwie dobrej jakości ale zobaczymy.
    Chciałabym mieć w końcu więcej niż dwie bo przy pierwszym i drugim razem tak było.
    Ta punkcja była dla mnie najgorsza bolało mnie wszystko przy załatwianiu 1 i 2 tragedia 😓 ale dziś jest już malutki ból przy siusianiu 😆

• freta Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię.
    Jak ja bym chciała, żeby nam wszystkim się tu udało. Wystarczy tych katuszy...

Abi2017 lubi tę wiadomość

• Monia# Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was mocno kciuki 😋

Jola17a, Justyna_83 lubią tę wiadomość

• Abi2017 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusja wrote:
    Możecie napisać więcej o tym leku? Z jakich przyczyn macie/miałyście go zleconego?

Abi co u Ciebie?

Hej dziewczyny wreszcie mogę napisać.
    Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ale po powrocie sporo miałam obowiązków oprócz pracy.
    Po świętach jak wróciliśmy to moja babcia złamała nogę w udzie i potrzebna była operacja więc starałam się pomóc mojej mamie jak mogłam w opiece nad babcią.
    Ponownie przełożyłam transfer ani fizycznie ani psychicznie nie miałam siły podejść i teraz czuje, że potrzebowałam tych 2 miesięcy.
    Idę w środę na scratching i transfer prawdpodobnie będzie na początku czerwca.
    Chcemy z mężem również złożyć wniosek do ośrodka adopcyjnego dużo na ten temat ostatnio myślałam i rozmawialiśmy z mężem na ten temat żeby wreszcie podjąć decyzje.

Staram się nadrobić posty na forum jak zawsze sporo się dzieje :) czy ktoś się teraz przygotowuje do transferu lub punkcji?

Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
    Starania od 2016
    Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
    Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
    Trzy transfery nieudane :(
    Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała :(
    KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    Podwyższone lekko Anty-TPO
  • zuzelka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dwa transfery u doktora Kłosińskiego a na ostatni trzeci dokto odesłał mnie do kogoś innego mówiąc że trzeba zmienić ręke :) niestety zmiana ręki nie pomogła... i sam zabieg też nie poszedł tak łatwo jak z doktorem, więc w gruncie rzeczy trochę żałuję że jednak nie On robił mi ten ostatni transfer ....

Powodzenia dziewczyny !!!

!p19u9jcgfrffjdsk.png!

6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ty już jesteś po transferze?

Starania od 2016
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Ja miałam dwa transfery u doktora Kłosińskiego a na ostatni trzeci dokto odesłał mnie do kogoś innego mówiąc że trzeba zmienić ręke :) niestety zmiana ręki nie pomogła... i sam zabieg też nie poszedł tak łatwo jak z doktorem, więc w gruncie rzeczy trochę żałuję że jednak nie On robił mi ten ostatni transfer ....

Powodzenia dziewczyny !!!

Ja miałam pierwszy transfer u dr. Kłosińskiego a drugi u dr. Kokoszko niestety żaden nieudany a wiem że mają dobrą ręke

Starania od 2016
  • Niusja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abi2017 wrote:
    Hej dziewczyny wreszcie mogę napisać.
    Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ale po powrocie sporo miałam obowiązków oprócz pracy.
    Po świętach jak wróciliśmy to moja babcia złamała nogę w udzie i potrzebna była operacja więc starałam się pomóc mojej mamie jak mogłam w opiece nad babcią.
    Ponownie przełożyłam transfer ani fizycznie ani psychicznie nie miałam siły podejść i teraz czuje, że potrzebowałam tych 2 miesięcy.
    Idę w środę na scratching i transfer prawdpodobnie będzie na początku czerwca.
    Chcemy z mężem również złożyć wniosek do ośrodka adopcyjnego dużo na ten temat ostatnio myślałam i rozmawialiśmy z mężem na ten temat żeby wreszcie podjąć decyzje.

Staram się nadrobić posty na forum jak zawsze sporo się dzieje :) czy ktoś się teraz przygotowuje do transferu lub punkcji?

My czekamy na szczepienia...i pewnie po wakacjach uda nam się zrobić transfer...na razie dbam o dietę, zrezygnowałam w ogóle z alkoholu, fast food, mniej mięsa itp. i jest poprawa...ciśnienie ok, cukier też, waga spadła..nic nie mogę więc zrobić. Nad adopcja też myślimy ale mamy jeszcze troszkę czasu, bo zazwyczaj trzeba być po ślubie 5 lat a my jesteśmy dopiero 2...mamy czas na podjęcie decyzji.

Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
    Salve Medica Łódź 2017
    HSG (drożne) XI 2017
    Nasienie super
    Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
    29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
    03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
    15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
    03.02.2020 ct - <0,2
    Immunologia: KIR BX i brak 3.
    MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
    Histerioskopia 2020
  • Monia# Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko czy ktoraś miala podawane razem 4aa i 3bb bo zastanawiam sie czy to jest możliwe. Mam 3 mrożonki ( 4aa i 2. 3bb )i niewiem jak je podzielic.

• Niusja Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia# wrote:
    Mam pytanko czy ktoraś miala podawane razem 4aa i 3bb bo zastanawiam sie czy to jest możliwe. Mam 3 mrożonki ( 4aa i 2. 3bb )i niewiem jak je podzielic.

Embriolodzy wybiorą dla Ciebie najlepszą opcję ;)

Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
    Salve Medica Łódź 2017
    HSG (drożne) XI 2017
    Nasienie super
    Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
    29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
    03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
    15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
    03.02.2020 ct - <0,2
    Immunologia: KIR BX i brak 3.
    MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
    Histerioskopia 2020
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niusja wrote:
    My czekamy na szczepienia...i pewnie po wakacjach uda nam się zrobić transfer...na razie dbam o dietę, zrezygnowałam w ogóle z alkoholu, fast food, mniej mięsa itp. i jest poprawa...ciśnienie ok, cukier też, waga spadła..nic nie mogę więc zrobić. Nad adopcja też myślimy ale mamy jeszcze troszkę czasu, bo zazwyczaj trzeba być po ślubie 5 lat a my jesteśmy dopiero 2...mamy czas na podjęcie decyzji.

Super, że tak dobrze organizm zareagował na dietę trzymaj tak dalej gratuluje wytrwałości :)
    Ja się staram trzymać diete ale niestety przez święta trochę sobie odpuściłam ze słodyczami. Nic wracam znów do dyscypliny.
    Będziesz miała szczepienia limfocytami? Dlaczego dr. Paśnik ci zlecił szczepienia a nie Accofil?
    Co do adopcji to my już jesteśmy 8 lat po ślubie - mamy zamiar adoptować jeśli to będzie możliwe i próbować dalej również z in vitro jeśli zdrowie i fundusze pozwolą.

Starania od 2016
  • Abi2017 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia# wrote:

Skonsultuj się z embriologiem powinny doradzić ci jak będzie najlepiej. Mi odradzali tylko wtedy podanie dwóch blastek jak były z dwóch różnych dób - jedna z 5 doby a druga z 6 doby.

Starania od 2016
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ