Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
neila83 wrote:Ja wstępnie transfer w czwartek ale w środę wieczorem mam jeszcze wizytę u Kokoszko i się okaże jak to endo, czy przypadkiem nie zmalało...
Wiec na nic się nie nastawiam, w ogóle przestałam już o tym tak intensywnie myśleć, wizuzlizować itd bo nic mi z tego nie wychodzi ☺️ wręcz co sobie "wyobrażę" to jest na odwrót 😜
Freta a nie boisz się, że to endo do soboty jeszcze u Ciebie urośnie? Czy dostałaś leki na powstrzymanie wzrostu?
Justyna, powodzenia jutro, jejku teraz to będziesz miała emocje ☺️
Wiecie, kto robi transfery w czwartki?
Z tego co się dowiedziałam to Kłosiński ma teraz dyżury w tym tygodniu, ale jak będziesz dzwonić dzień przed to spytaj ja zawsze tak robię żeby psychicznie się nastawić 😉 to będzie mój trzeci transfer i każdy z Kłosiem muszę mu jutro powiedzieć że mam nadzieję że to ostatni raz w takiej sytuacji się widzimy 😋 -
Justyna_83 wrote:O nie kochana jutro po 9 tej to ja mam transfer z Kłosiem 😆😁 chwilę zaczekasz 😉 , czyli jutro pewnie się spotykamy na korytarzu.
Trzymam kciuki za dojrzałe jaja ✊✊
40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
7II/20 4AA podane. 🍀
10dpt Beta 427
13dpt Beta 2173
14dpt USG jest kropek
35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
39dpt ❤️ ma 2cm
Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨👩👧29.10.2020 Laurunia ❤️
CC w Salve. Polecam!
Nie bedzie staran z pomocą med.o rodzeństwo. -
Z tego co wiem to w czwartki transfery ma dr Klosinski A w soboty dr Bogna Sobkiewicz.anulka
34 lata
2017 AMH 3.5
Słabe nasienie
09.2017 Start ICSI w Salve
03.2018 usunięcie torbieli
05.2018 ICSI
06.2018 I transfer 4AA udany 8tc:(
11.2018 II Transfer 3AB
04.12.2018 BETA HCG 260 6 tc:(
03.06.2019 III Transfer 3AB z Accofilem Beta nie drgneła:(
2019 AMH 2.42
Sierpień 2019 drugie ICSI
18 komorek - uzyskano 5 blastocyst (3AB, 2x4AA, 2x2BB)
12 sierpień 2019 I transfer 3AB - beta nie drgnela:(
Halotyp BX
Brak ważnych KIR: 2DL5A, 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1, 3DP1
NK 12% -
nick nieaktualnyJustyna_83 wrote:Z tego co się dowiedziałam to Kłosiński ma teraz dyżury w tym tygodniu, ale jak będziesz dzwonić dzień przed to spytaj ja zawsze tak robię żeby psychicznie się nastawić 😉 to będzie mój trzeci transfer i każdy z Kłosiem muszę mu jutro powiedzieć że mam nadzieję że to ostatni raz w takiej sytuacji się widzimy 😋
Haha, ta powiedz mu, że do 3-ch razy sztuka i niech się tym razem przyłoży ☺️
Ja pamiętam jak 8-10 lat temu- zaraz jak powstało Salve, Kłosiu przyjmował na NFZ i chodziłam do niego po recepty na tabletki antykoncepcyjne.
To mialam wyobrażenie o zachodzeniu w ciążę...
☺️
A teraz wróciłam do nich, żeby jednak w tej ciąży być 😜
Masz rację, zapytam M. Wójt kto będzie, chyba nie chciałabym trafić na Sobkiewicza.
W piątki punkcje i transfery robi Stefanowicz z tego co zaobserwowałam. -
neila83 wrote:Haha, ta powiedz mu, że do 3-ch razy sztuka i niech się tym razem przyłoży ☺️
Ja pamiętam jak 8-10 lat temu- zaraz jak powstało Salve, Kłosiu przyjmował na NFZ i chodziłam do niego po recepty na tabletki antykoncepcyjne.
☺️
Masz rację, zapytam M. Wójt kto będzie, chyba nie chciałabym trafić na Sobkiewicza.
W piątki punkcje i transfery robi Stefanowicz z tego co zaobserwowałam.
Stefanowicz teraz od poniedziałku ma urlop
ja też na Sobkiewicza nie chciałam trafić 😅 raz byłam u niego na przymusowym USG i nigdy więcej trzy punkcję ze Stefanowicz trzy transfery z Kłosińskim jest dobrze 😎Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 20:04
-
neila83 wrote:Haha, ta powiedz mu, że do 3-ch razy sztuka i niech się tym razem przyłoży ☺️
☺️
W piątki punkcje i transfery robi Stefanowicz z tego co zaobserwowałam.
Ja miałam w poniedziałek punkcje i robił Sobkiewicz.Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
neila83 wrote:Ja wstępnie transfer w czwartek ale w środę wieczorem mam jeszcze wizytę u Kokoszko i się okaże jak to endo, czy przypadkiem nie zmalało...
Wiec na nic się nie nastawiam, w ogóle przestałam już o tym tak intensywnie myśleć, wizuzlizować itd bo nic mi z tego nie wychodzi ☺️ wręcz co sobie "wyobrażę" to jest na odwrót 😜
Freta a nie boisz się, że to endo do soboty jeszcze u Ciebie urośnie? Czy dostałaś leki na powstrzymanie wzrostu?
Justyna, powodzenia jutro, jejku teraz to będziesz miała emocje ☺️
Wiecie, kto robi transfery w czwartki?
Dr zapytany czy od podania progesteronu przestanie rosnąć, to odpowiedział że od niego endometrium się zmienia, tworzą się naczynia krwionośne. Także do końca nie wiem i mimo wszystko boję się, że jeszcze urośnie. Oby nie! Bo ileż można Neila z chęcią bym Ci oddała trochę.
Justyna tak po cichaczu o tym transferze. Nic się nie pochwaliłaś wcześniej No do trzech razy sztuka. Kciuki zaciśnięte!
Gabrysia czasem się zdarza, że po odmrożeniu obumierają -
freta wrote:
Justyna tak po cichaczu o tym transferze. Nic się nie pochwaliłaś wcześniej No do trzech razy sztuka. Kciuki zaciśnięte!
Chyba chciałam sama to przeżyć bałam się że coś się wydarzy 😏
Teraz mogę napisać w czwartek 2go miałam punkcję przed zaśnięciem po 8-9 pęcherzyków w każdym po punkcji 11 dobrych 8 dojrzałych 6 się zaplodniło w sobotę i dziś tylko 4 prawidłowo się dzielą.
Dwie są skompaktowane i pani Małgosia powiedziała że nie wie co by się musiało wydarzyć żeby się źle to skończyło a dwie dobrej jakości ale zobaczymy.
Chciałabym mieć w końcu więcej niż dwie bo przy pierwszym i drugim razem tak było.
Ta punkcja była dla mnie najgorsza bolało mnie wszystko przy załatwianiu 1 i 2 tragedia 😓 ale dziś jest już malutki ból przy siusianiu 😆 -
Niusja wrote:Możecie napisać więcej o tym leku? Z jakich przyczyn macie/miałyście go zleconego?
Abi co u Ciebie?
Hej dziewczyny wreszcie mogę napisać.
Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ale po powrocie sporo miałam obowiązków oprócz pracy.
Po świętach jak wróciliśmy to moja babcia złamała nogę w udzie i potrzebna była operacja więc starałam się pomóc mojej mamie jak mogłam w opiece nad babcią.
Ponownie przełożyłam transfer ani fizycznie ani psychicznie nie miałam siły podejść i teraz czuje, że potrzebowałam tych 2 miesięcy.
Idę w środę na scratching i transfer prawdpodobnie będzie na początku czerwca.
Chcemy z mężem również złożyć wniosek do ośrodka adopcyjnego dużo na ten temat ostatnio myślałam i rozmawialiśmy z mężem na ten temat żeby wreszcie podjąć decyzje.
Staram się nadrobić posty na forum jak zawsze sporo się dzieje czy ktoś się teraz przygotowuje do transferu lub punkcji?
Laparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Ciąża naturalna obumarła 21.06.2017 - Aniołek 10 tc brak akcji serduszka
Start IVF - Punkcja wrzesień 2018
Trzy transfery nieudane
Punkcja lipiec 2024 - 1 komórka dojrzała
KIR Bx brak 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
Podwyższone lekko Anty-TPO -
Ja miałam dwa transfery u doktora Kłosińskiego a na ostatni trzeci dokto odesłał mnie do kogoś innego mówiąc że trzeba zmienić ręke niestety zmiana ręki nie pomogła... i sam zabieg też nie poszedł tak łatwo jak z doktorem, więc w gruncie rzeczy trochę żałuję że jednak nie On robił mi ten ostatni transfer ....
Powodzenia dziewczyny !!!!!
6 IUI -
20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89
12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2
10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2
Nie mam więcej zarodków.....
03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
03.2020 - start drugiej procedury ?
lewy jajowód niedrożny
Hashimoto
mutacja MTHFR i PAI-1
KIR Bx -
Justyna ty już jesteś po transferze?
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
zuzelka wrote:Ja miałam dwa transfery u doktora Kłosińskiego a na ostatni trzeci dokto odesłał mnie do kogoś innego mówiąc że trzeba zmienić ręke niestety zmiana ręki nie pomogła... i sam zabieg też nie poszedł tak łatwo jak z doktorem, więc w gruncie rzeczy trochę żałuję że jednak nie On robił mi ten ostatni transfer ....
Powodzenia dziewczyny !!!
Ja miałam pierwszy transfer u dr. Kłosińskiego a drugi u dr. Kokoszko niestety żaden nieudany a wiem że mają dobrą rękeLaparoskopia usunięcie torbieli 2015
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Abi2017 wrote:Hej dziewczyny wreszcie mogę napisać.
Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ale po powrocie sporo miałam obowiązków oprócz pracy.
Po świętach jak wróciliśmy to moja babcia złamała nogę w udzie i potrzebna była operacja więc starałam się pomóc mojej mamie jak mogłam w opiece nad babcią.
Ponownie przełożyłam transfer ani fizycznie ani psychicznie nie miałam siły podejść i teraz czuje, że potrzebowałam tych 2 miesięcy.
Idę w środę na scratching i transfer prawdpodobnie będzie na początku czerwca.
Chcemy z mężem również złożyć wniosek do ośrodka adopcyjnego dużo na ten temat ostatnio myślałam i rozmawialiśmy z mężem na ten temat żeby wreszcie podjąć decyzje.
Staram się nadrobić posty na forum jak zawsze sporo się dzieje czy ktoś się teraz przygotowuje do transferu lub punkcji?
My czekamy na szczepienia...i pewnie po wakacjach uda nam się zrobić transfer...na razie dbam o dietę, zrezygnowałam w ogóle z alkoholu, fast food, mniej mięsa itp. i jest poprawa...ciśnienie ok, cukier też, waga spadła..nic nie mogę więc zrobić. Nad adopcja też myślimy ale mamy jeszcze troszkę czasu, bo zazwyczaj trzeba być po ślubie 5 lat a my jesteśmy dopiero 2...mamy czas na podjęcie decyzji.Ja 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
Salve Medica Łódź 2017
HSG (drożne) XI 2017
Nasienie super
Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
03.02.2020 ct - <0,2
Immunologia: KIR BX i brak 3.
MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
Histerioskopia 2020 -
Monia# wrote:Mam pytanko czy ktoraś miala podawane razem 4aa i 3bb bo zastanawiam sie czy to jest możliwe. Mam 3 mrożonki ( 4aa i 2. 3bb )i niewiem jak je podzielic.
Embriolodzy wybiorą dla Ciebie najlepszą opcjęJa 34 lata, M 37 lat (starania od 2016)
Salve Medica Łódź 2017
HSG (drożne) XI 2017
Nasienie super
Nieregularne i długie cykle + io + nadciśnienie
29.03.2018 punkcja (2x4AA i 1x3AB)
03.04.2018 transfer - 8 tydzień (*)
15.10.2018 ct - 7 tydzień (*)
03.02.2020 ct - <0,2
Immunologia: KIR BX i brak 3.
MTHFR 1298A-C hetero, PAI-1 4G homo, NK 12%
Histerioskopia 2020 -
Niusja wrote:My czekamy na szczepienia...i pewnie po wakacjach uda nam się zrobić transfer...na razie dbam o dietę, zrezygnowałam w ogóle z alkoholu, fast food, mniej mięsa itp. i jest poprawa...ciśnienie ok, cukier też, waga spadła..nic nie mogę więc zrobić. Nad adopcja też myślimy ale mamy jeszcze troszkę czasu, bo zazwyczaj trzeba być po ślubie 5 lat a my jesteśmy dopiero 2...mamy czas na podjęcie decyzji.
Super, że tak dobrze organizm zareagował na dietę trzymaj tak dalej gratuluje wytrwałości
Ja się staram trzymać diete ale niestety przez święta trochę sobie odpuściłam ze słodyczami. Nic wracam znów do dyscypliny.
Będziesz miała szczepienia limfocytami? Dlaczego dr. Paśnik ci zlecił szczepienia a nie Accofil?
Co do adopcji to my już jesteśmy 8 lat po ślubie - mamy zamiar adoptować jeśli to będzie możliwe i próbować dalej również z in vitro jeśli zdrowie i fundusze pozwolą.
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Monia# wrote:Mam pytanko czy ktoraś miala podawane razem 4aa i 3bb bo zastanawiam sie czy to jest możliwe. Mam 3 mrożonki ( 4aa i 2. 3bb )i niewiem jak je podzielic.
Skonsultuj się z embriologiem powinny doradzić ci jak będzie najlepiej. Mi odradzali tylko wtedy podanie dwóch blastek jak były z dwóch różnych dób - jedna z 5 doby a druga z 6 doby.
Starania od 2016
Trzy transfery nieudane
Podwyższone lekko Anty-TPO