Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9937 5964

    Wysłany: 28 października 2019, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Bella, co robisz albo jakie suple bierzesz, że Ci się tak ładnie AMH trzyma albo podskakuje nawet po spadku?
    Pije alkohol😂
    Nic specjalnego, bo do kazdej biore inozytol, a do pierwszej bralam tez metformax.

    Sunray lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Sunray Autorytet
    Postów: 857 396

    Wysłany: 28 października 2019, 19:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Pije alkohol😂
    Nic specjalnego, bo do kazdej biore inozytol, a do pierwszej bralam tez metformax.

    Kurde, no właśnie ja wiedziałam, że pić zacząć muszę😉 A ten Inozytol to zalecony przez lekarza? Bo sprawdziłam i na receptę nie jest, ale też niezalecany dla kobiet w ciąży. Chyba, że jakieś bzdury wyczytałam😉

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • Sunray Autorytet
    Postów: 857 396

    Wysłany: 28 października 2019, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Tak jeden. Koszt wizyt i badan podczas sttmulacji to chyba 1240zl plus 7 tys in vitro. Scratching 500!!!


    A czy któraś z Was miała może accofil do inseminacji?

    Czyli wychodzi dużo drożej niż w Salve. Aż normalnie z ciekawości przejrzę rankingi, na którym miejscu ta Gravita się plasuje.

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9937 5964

    Wysłany: 28 października 2019, 22:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Kurde, no właśnie ja wiedziałam, że pić zacząć muszę😉 A ten Inozytol to zalecony przez lekarza? Bo sprawdziłam i na receptę nie jest, ale też niezalecany dla kobiet w ciąży. Chyba, że jakieś bzdury wyczytałam😉
    Tak, o inozytolu zawsze przypomina lekarz, choc ja zawsze wlaczam go wczesniej sama. Ale nie jest na recepte. Jest w takich suplementach jak miovarin, inofem czy inofolic. Ja akurat biore czysty inozytol.
    W ciazy tez mozna brac, ale nie jest zbyt potrzebny.

    Sunray lubi tę wiadomość

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • Sunray Autorytet
    Postów: 857 396

    Wysłany: 29 października 2019, 07:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Tak, o inozytolu zawsze przypomina lekarz, choc ja zawsze wlaczam go wczesniej sama. Ale nie jest na recepte. Jest w takich suplementach jak miovarin, inofem czy inofolic. Ja akurat biore czysty inozytol.
    W ciazy tez mozna brac, ale nie jest zbyt potrzebny.

    Ale powiedz pijesz go tylko jakiś czas przed stumacją czy ogólnie w określonych dniach cyklu?

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • Bella93 Autorytet
    Postów: 9937 5964

    Wysłany: 29 października 2019, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Ale powiedz pijesz go tylko jakiś czas przed stumacją czy ogólnie w określonych dniach cyklu?
    Staram sie zeby to byly min 3 miesiące przed stymulacja.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 12:43

    Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
  • zuzelka Autorytet
    Postów: 721 144

    Wysłany: 29 października 2019, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny spójrzcie na wyniki , zrobiłam sama dla siebie , chyba nie jest źle oprócz wit D :

    Tsh 1,3500 uIU/ml (0,2700-4,2000 uIU/ml)
    Ft3 3,15 pg/ml (2,04-4,40 pg/ml)
    Ft4 1,13 ng/dl (0,93-1,71 ng/dl)
    Fsh 7,13 mIU/ml (3,5-12,5 faza folikularna)
    Lh 8,75 mIU/ml (2,4-12,6 - faza folikularna)
    Estradiol 40,20 pg/ml (12,4-233 pg/ml - faza folikularna)
    Prolaktyna 18,70ng/ml (4,79-23,30 ng/ml)
    AMH ? czekam
    Wit D 23,90 ng/ml (20-30ng/ml stężenie suboptymalne)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 11:36

    !p19u9jcgfrffjdsk.png!

    6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

    lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Sunray Autorytet
    Postów: 857 396

    Wysłany: 29 października 2019, 20:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    Dziewczyny spójrzcie na wyniki , zrobiłam sama dla siebie , chyba nie jest źle oprócz wit D :

    Tsh 1,3500 uIU/ml (0,2700-4,2000 uIU/ml)
    Ft3 3,15 pg/ml (2,04-4,40 pg/ml)
    Ft4 1,13 ng/dl (0,93-1,71 ng/dl)
    Fsh 7,13 mIU/ml (3,5-12,5 faza folikularna)
    Lh 8,75 mIU/ml (2,4-12,6 - faza folikularna)
    Estradiol 40,20 pg/ml (12,4-233 pg/ml - faza folikularna)
    Prolaktyna 18,70ng/ml (4,79-23,30 ng/ml)
    AMH ? czekam
    Wit D 23,90 ng/ml (20-30ng/ml stężenie suboptymalne)

    Wydaje mi się, że dobre. FSH to ja Ci tylko mogę pozazdrościć ;) A z witaminy D to bierz sobie Vigantolletten 1000 - może nawet wyższą dawkę powinnaś brać.

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 5016 3364

    Wysłany: 30 października 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzelka wyniki bardzo ładne
    Wit d trochę niska. Bierz Wit d. Ja po 3 latach suplementacji mam 70 a zaczynałam od 20.

    nzjdflw1tblzn6r5.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 połówkowe 3 trymestru waga 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • zuzelka Autorytet
    Postów: 721 144

    Wysłany: 30 października 2019, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    Zuzelka wyniki bardzo ładne
    Wit d trochę niska. Bierz Wit d. Ja po 3 latach suplementacji mam 70 a zaczynałam od 20.

    A czy 70 to nie za dużo ?

    Jakiej firmy wit D bierzesz?

    !p19u9jcgfrffjdsk.png!

    6 IUI - :(
    20.09.2018 criotransfer 3AA- 9dpt beta 9.61, 11dpt beta 1.89 :(
    12.02.2019 criotransfer 3AB - 8dpt beta <1,2 :(
    10.04 criotransfer 3CC - 8dpt beta < 1,2 :(
    Nie mam więcej zarodków.....
    03.02.2020 - dostaliśmy się do dofinansowania ivf
    03.2020 - start drugiej procedury ?

    lewy jajowód niedrożny
    Hashimoto
    mutacja MTHFR i PAI-1
    KIR Bx
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 5016 3364

    Wysłany: 30 października 2019, 18:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzelka wrote:
    A czy 70 to nie za dużo ?

    Jakiej firmy wit D bierzesz?
    Mi kłos powiedzial że starczy że mogę teraz Wit d brać co 2 dzień. Brałam w kropelkach vigantol i w tabletkach 4000 j.

    nzjdflw1tblzn6r5.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 połówkowe 3 trymestru waga 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1220 1087

    Wysłany: 30 października 2019, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    2d.c.zaczelam brac leki w tym estrofen/progynove, encorton, acard, magnezin, vit. D, mama dha. Nie wiem co się zadziała ale mam przeokropny bol brzucha i zajadam nospe. Tłumacze sobie niestrawność... Ale? Z nowych dla mnie to tylko hormon i magnez. Czyżby to one? Na środę umówiłam się z Sobkiewiczem na usg. Polecenie Kłosa.

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧20X CC taki plan.
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1414 692

    Wysłany: 30 października 2019, 23:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    2d.c.zaczelam brac leki w tym estrofen/progynove, encorton, acard, magnezin, vit. D, mama dha. Nie wiem co się zadziała ale mam przeokropny bol brzucha i zajadam nospe. Tłumacze sobie niestrawność... Ale? Z nowych dla mnie to tylko hormon i magnez. Czyżby to one? Na środę umówiłam się z Sobkiewiczem na usg. Polecenie Kłosa.
    Może magnezin... Ja miałam jakieś dziwne boleści i któraś z dziewczyn pisała by zmniejszyć dawkę, bo może od tego i pomogło

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1220 1087

    Wysłany: 31 października 2019, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Może magnezin... Ja miałam jakieś dziwne boleści i któraś z dziewczyn pisała by zmniejszyć dawkę, bo może od tego i pomogło
    Spróbuję zmniejszyć albo zamienić na inny magnez

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧20X CC taki plan.
  • Jola17a Autorytet
    Postów: 1220 1087

    Wysłany: 31 października 2019, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja25 wrote:
    Może magnezin... Ja miałam jakieś dziwne boleści i któraś z dziewczyn pisała by zmniejszyć dawkę, bo może od tego i pomogło
    Kupiłam magne b6. Zmieniam bo dalej czuje się źle. Mdłości i obolaly żołądek i jelita.

    h4zp9n73eniko1er.png
    40 lat, starania od V/2018 SALVE Łódź
    niedrożny prawy jajowód; histeroskopia w XII/18
    AMH 1,38; lewy jajnik torbiel endo.;
    1 punkcja 05.19 3 jajeczka ❄2 punkcja 06.19 1 jajeczko❄3 punkcja 07.19 5 jajeczek. Z 9 szt.
    7 zapłodnionych przestało się rozwijac. W 5 i 6 dobie brak blastek 😢
    A.K. X/19 4 blastki ❄️❄️❄️❄️
    ⚠️XII/19 polip. I/20 histero.
    7II/20 4AA podane. 🍀
    10dpt Beta 427
    13dpt Beta 2173
    14dpt USG jest kropek
    35dpt 13.03.❤️ 7t.6d.
    39dpt ❤️ ma 2cm
    Serce się raduje, dzidzia zdrowa. Dziewczynka 🎠💗 Spotkamy się w październiku 👨‍👩‍👧20X CC taki plan.
  • Sunray Autorytet
    Postów: 857 396

    Wysłany: 31 października 2019, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jola17a wrote:
    Kupiłam magne b6. Zmieniam bo dalej czuje się źle. Mdłości i obolaly żołądek i jelita.

    Jola co się nie chwalisz, że masz 3 plastusie😊?

    Jola17a lubi tę wiadomość

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • Sunray Autorytet
    Postów: 857 396

    Wysłany: 31 października 2019, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja wczoraj byłam u dr K i ona mnie pytała na jakim cyklu chciałabym mieć transfer, czy na sztucznym czy na naturalnym? A skąd ja mam to wiedzieć co będzie lepsze??? Jak jest u Was? W końcu zadecydowała, że robimy na naturalnym. Wczoraj wyszłam z tej wizyty trochę zdezorientowana.

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • Esperanza Mia Autorytet
    Postów: 5016 3364

    Wysłany: 31 października 2019, 14:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Dziewczyny, a ja wczoraj byłam u dr K i ona mnie pytała na jakim cyklu chciałabym mieć transfer, czy na sztucznym czy na naturalnym? A skąd ja mam to wiedzieć co będzie lepsze??? Jak jest u Was? W końcu zadecydowała, że robimy na naturalnym. Wczoraj wyszłam z tej wizyty trochę zdezorientowana.
    Ja bym zdecydowała się jednak na sztuczny. Bo naturalny to różnie jest musi być ładne Endo ovu późniejsze.

    Jola17a lubi tę wiadomość

    nzjdflw1tblzn6r5.png
    "Cokolwiek zasiejesz, po jakimś czasie zbierzesz ! Twoje myśli to ziarno i od nich będą zależeć żniwa ".
    02.01.2020 *IVF *ICSI MACS
    15.01.2020 punkcja ❄❄ ❄
    15.02.2020 transfer 3AA zostały ❄❄
    6 dpt 49,5
    9 dpt 181,5
    11 dpt 286
    13 dpt 446
    16 dpt 1446
    19 dpt 3893
    26 dpt ❤️ 12.03.2020
    18.06.2020 20+3 połówkowe- waga 385 g szczęścia 💕 będzie długo wyczekiwany synek 💕
    19.06.2020 pierwsze ruchy synka 💗
    21.07.2020 25+1 waga 776 g
    21.08.2020 29+5 połówkowe 3 trymestru waga 1502g
    09.09.2020 waga 1944g
    01.2020 AMH 2,90, 08.2019 AMH 1,89
    04.2919 AMH 1,00, 07.2017 AMH 2,66
    2018 HSG ok, 2018 histero ok,
    IO, MTHFR A1298C,
    21.02.2020 NK 15%, 09.2019 NK 25% KIR BX brak 2DS1 2DS5 3DS1
    On: HBA 48% morfologia 0-5% DFI 14% HLA-C : C1 i C2
    Początek starań 05.2016
  • Sunray Autorytet
    Postów: 857 396

    Wysłany: 31 października 2019, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esperanza Mia wrote:
    Ja bym zdecydowała się jednak na sztuczny. Bo naturalny to różnie jest musi być ładne Endo ovu późniejsze.

    Wiesz, ja nie miałam zdania w tym temacie wczoraj. Dr stwierdziła, że nic lepiej nie zadecyduje niż natura i przy cyklu naturalnym będziemy mieć dłuższe okno implantacyjne, a u mnie jeszcze ten Accofil trzeba podać - tak przynajmniej zrozumiałam z tym oknem implantacyjnym. A prawdę powiedziawszy to u mnie endo wczoraj bez rewelacji. 12 dzień cyklu i endo 8.5mm - może po Accofilu tak oklapło, a wczoraj chyba już byłam po owulacji - dr nie była pewna co widzi. Zawsze miałam ok.10mm i dr zawsze mówiła, że jest idealne. Póki co, już niech będzie cykl naturalny. Aczkolwiek myślałam, że dr histeroskopię mi zaleci, ale nie... Aczkolwiek to moja druga i ostatnia próba drugiej procedury...

    01.2016 początek starań
    09.2016 poronienie zatrzymane 8-9tydz - naturalsik
    02.2019 - in vitro I - brak blastocyst
    10.2019 - in vitro II - 2blastocysty = 2 transfery nieudane
  • Maja25 Autorytet
    Postów: 1414 692

    Wysłany: 31 października 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Dziewczyny, a ja wczoraj byłam u dr K i ona mnie pytała na jakim cyklu chciałabym mieć transfer, czy na sztucznym czy na naturalnym? A skąd ja mam to wiedzieć co będzie lepsze??? Jak jest u Was? W końcu zadecydowała, że robimy na naturalnym. Wczoraj wyszłam z tej wizyty trochę zdezorientowana.
    Mi klosiu mówił, że lepszy sztuczny... Oni myślą, że my wszystko wiemy. Ja się domyślam, bo jeszcze nie zdążyłam zapytać wujka Google :) dziewczyny jak wiecie to napiszcie :) wg mnie cykl z Estrofemem jest sztuczny, a naturalny to tak jak jest stymulacja. Tylko nie wiem czy za każdym razem bierze się pod uwage oprócz endometrium tez progesteron

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2019, 18:43

    Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
    laparoskopia 12.2017
    Leczenie w Salve Medica Łódź
    10.2018 dr Kłosiński
    Niskie AMH
    (09.18 -0,12)
    (11.2018 -0,45)
    Ja r. 77(42 lata)zdrowa
    Mąż r.76(43 lata) zdrowy
    Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
    11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
    2 stymulację przerwane
    Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
    01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells...
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego