X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Salve Medica Łódź
Odpowiedz

Salve Medica Łódź

Oceń ten wątek:
  • believer Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Dodzwoniłam się właśnie na ten numer dziękuję 😘 jak oceniasz tą klinikę?
    Ja podchodze z komorka dawczyni wiec tez troche przez ten pryzmat ich oceniam. Ale ogolnie to moja 3 klinika i wszedzie jest podobnie, to jest biznes jednak wiec wszedzie jest troche tasmowo. Do kazdej kliniki jakies tam uwagi mialam i tu tez ale np. dr Stefanowicz do ktorej chodze widze ze sie stara i mysli co jeszcze zrobic zeby sie udalo, pamieta mnie i moj przypadek a to juz cos przy tej ilosci pacjentek. Chociaz często są u niej obsuwy czasowe no ale w sumie ciężko przewidziec co do minuty ile ktora pacjentka bedzie w gabinecie. Z minusow to np. to ze po transferze kaza lezec godzine ale pielegniarki zaglądają co 15-20 minut na ta sale wiec troche sie jest samemu sobie pozostawionym i czasem nie ma kto basenu nawet podac. Ale embriolog p. Wojt mają bardzo dobrą i ogólnie cale laboratorium. Wiec mimo drobnych minusow oceniam ich naprawde niezle, podchodze tam zreszta do kolejnej procedury wiec to tez o czyms swiadczy :)

starania od 04.2018 r.
    Ja: rocznik '87,AMH 0,02-> IVF z KD
    MTHFR hetero, PAI-1 homo, kariotyp Bx (bez 2DS5,3DS1), histeroskopia ok,
    On: rocznik '88, fragmentacja 27,1 % (norma <25%)

10 transferów nieudanych
    11 transfer - udany na chwilę - 7 tc -poronienie zatrzymane 💔
  • Karola1987 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Ja podchodze z komorka dawczyni wiec tez troche przez ten pryzmat ich oceniam. Ale ogolnie to moja 3 klinika i wszedzie jest podobnie, to jest biznes jednak wiec wszedzie jest troche tasmowo. Do kazdej kliniki jakies tam uwagi mialam i tu tez ale np. dr Stefanowicz do ktorej chodze widze ze sie stara i mysli co jeszcze zrobic zeby sie udalo, pamieta mnie i moj przypadek a to juz cos przy tej ilosci pacjentek. Chociaz często są u niej obsuwy czasowe no ale w sumie ciężko przewidziec co do minuty ile ktora pacjentka bedzie w gabinecie. Z minusow to np. to ze po transferze kaza lezec godzine ale pielegniarki zaglądają co 15-20 minut na ta sale wiec troche sie jest samemu sobie pozostawionym i czasem nie ma kto basenu nawet podac. Ale embriolog p. Wojt mają bardzo dobrą i ogólnie cale laboratorium. Wiec mimo drobnych minusow oceniam ich naprawde niezle, podchodze tam zreszta do kolejnej procedury wiec to tez o czyms swiadczy :)
    Czyli po transferze się tam leży na sali jak po punkcji ? W Gamecie od razu schodzilam z fotela i do domu

Karola1987
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1987 wrote:
    Ja robię w Salve z dofinansowaniem ale wychodzi nie całe 7 tys
    Oprócz dofinansowania tyle płacisz?

8969aff1d1.png
    11.2022 w oczekiwaniu na nasz naturalny cud po 6 latach ciężkich starań 😍🤰🏼
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    No oczywiście mam nadzieję że oni mnie zawiodą podchodzę pierwszy raz do ivf jestem po dwóch nie udanych inseminacjach i po wizytach w iczmp łódź w sumie dwóch wizytach i zawiodłam się

8969aff1d1.png
  • Karola1987 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Oprócz dofinansowania tyle płacisz?
    Nie nie tyle ogólnie się płaci. Ja mam 5 tys dofinansowania i około 2 tys bede musiala dopłacić ale to dopiero przy transferze więc jeszcze nic nie płaciłam

Karola1987
  • Karola1987 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /
    Dziś dostałam wiadomość że 3 zarodki udało się zamrozić z czego jeden super jakości AA a dwa gorszej chyba bb i cc . Jutro mam jeszcze dzwonić bo może jeden uda sie jeszcze zamrozić. Ale w sumie mnie zdziwiło bo pow ze te dwa zamrozili razem to co to znaczy że później dwa na raz musza podać?
    Karola1987

Sunray lubi tę wiadomość

Karola1987
  • martuska09 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunray wrote:
    Miałam u niego ostatnie USG przed punkcją w Gamecie. Bałam się tej wizyty, bo pocztą pantoflową doszło do mnie, że jest gburowaty, ale na wizycie sprawił wrażenie bardzo miłego. Widziałam, że ma bardzo duży dylemat czy puścić mnie na punkcję. Bardzo długo robił mi USG. Opinii po tej jednej wizycie o nim wyrobionej nie mam, ale na pewno, gdybym miała trafić na niego po raz kolejny to już bez takiej spiny😉

No właśnie on decydował czy mnie wypuścić po pozamacicznej sprawiał bardzo dobre wrażenie i podług tego drugiego lekarza ordynatora? To on wszystko wytłumaczył i na spokojnie odpowiadał na pytania a ten drugi to jak król chodził po oddziale i jak pytałam to jakby mnie nie było, POniej lekarz taki młody przychodzil i tłumaczył co i jak

34lat
    niedoczynność tarczycy,hashimoto,hiperprolaktynemia, io, endometrioza do kompletu🥴
    Przerost nadnerczy
    01.2021-laparoskopia
    10.2021 laparotomia z wycięciem jajowodów
    10transferów za nami ..
    1 poronienie w 8tc
    1cp
    W końcu Zmiana kliniki!

06.2024 zaawansowana operacja endometriozy
    Cdn..
    „Nie da się przyśpieszyć biegu rzeki lub wschodu słońca ani sprawić, aby drzewa rosły szybciej niż rosną. Wszystko wydarza się wtedy, gdy jest na to gotowe.”
  • believer Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1987 wrote:
    Czyli po transferze się tam leży na sali jak po punkcji ? W Gamecie od razu schodzilam z fotela i do domu
    Ja punkcji nie mialam ale lezy sie na tej samej sali co dziewczyny po punkcji, wywoza Cie na fotelu na ktorym byl transfer i lezy sie godzine okolo, ja mysle ze to dobre przynajmniej dla psychiki ;)

Karola1987, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • believer Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    No oczywiście mam nadzieję że oni mnie zawiodą podchodzę pierwszy raz do ivf jestem po dwóch nie udanych inseminacjach i po wizytach w iczmp łódź w sumie dwóch wizytach i zawiodłam się
    Niestety inseminacja ma malą skutecznosc. Obys co do IVF w Salve sie nie zawiodla i miala dobre odczucia. Ale i tak najwazniejsza jest skutecznosc a Salve ma raczej dobrą. Ale najlepiej sama dbaj o wszystko i pilnuj np. Recept oraz pytaj o wszystko, nikomu nie zalezy na sukclcesie tak jak Tobie ;)

Marta93, Maaaa, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość

starania od 04.2018 r.

10 transferów nieudanych
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 3 września 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    believer wrote:
    Niestety inseminacja ma malą skutecznosc. Obys co do IVF w Salve sie nie zawiodla i miala dobre odczucia. Ale i tak najwazniejsza jest skutecznosc a Salve ma raczej dobrą. Ale najlepiej sama dbaj o wszystko i pilnuj np. Recept oraz pytaj o wszystko, nikomu nie zalezy na sukclcesie tak jak Tobie ;)
    Dziękuję w razie pytań będę pisać
    🤞 Trzymam za Was kciuki 🤞

8969aff1d1.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytanie bo jakoś tak wyszło że pani zapisała mnie czy mąż też będzie mógł wejść czy muszę zadzwonić i go dopisać do wizyty

8969aff1d1.png
  • Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2020, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    A jeszcze pytanie bo jakoś tak wyszło że pani zapisała mnie czy mąż też będzie mógł wejść czy muszę zadzwonić i go dopisać do wizyty

Nie trzeba dopisywac do wizyty partnera, ale obecnie nie mozna wchodzic z partnerem ze wzgledu na COVID, tylko pojedynczo.

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi87 wrote:
    Nie trzeba dopisywac do wizyty partnera, ale obecnie nie mozna wchodzic z partnerem ze wzgledu na COVID, tylko pojedynczo.
    Ale przecież to nasza wspólną decyzja o in vitro a mam wejść sama?

8969aff1d1.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Łodzi do kliniki wchodziliśmy razem

8969aff1d1.png
  • Mimi87 Ekspertka

Wysłany: 4 września 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:

Przypomnij mi u kogo się leczysz i czy na pewno mówiny o Salve na Szparagowej?
    Ja byłam u Stafanowicz i na wszystkich wizytach i procedurach byłam w gabinecie sama. Taka informacja jest też na drzwiach wszystkich gabinetów. Być może u innego lekarza można wejść razem - tego nie wiem.

0d1yqqmzn6wu2mud.png
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi87 wrote:
    Rozumiem że covid ale bym chciałabym żeby mąż był i wiedział co i jak

8969aff1d1.png
  • Sunray Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:

Wiesz co, ta sytuacja jest tak zmienna, że nie ma się co dziwić. W Gamecie w maju zaprosili mnie na wizytę z mężem, a potem jakoś w lipcu i sierpniu pan portier nie chciał wpuszczać męża. Mój emek się obruszył i powiedział Panu co o tym myśli właśnie ze względu na IVF i od tamtej pory wchodzilismy zawsze razem bez zbędnych pytań, ale często widziałam mnóstwo panów czekających na swoje partnerki na zewnątrz. Ja chciałam wchodzić do gabinetu z moim emkiem, ale rozumiem też, że przy tej ilości pacjentów próbują ograniczyć ludzi do minimum i powiem Ci szczerze, że nie wykłócałabym się z portierem sama i byłam nawet wściekła na emka. Co więcej pomyśl co by było, gdybyś była w trakcie stymulacji, a klinika zostałaby zamknięta ze względu na przypadek Covid🥴 Ta myśl cały czas mnie dręczyła podczas mojej stymulacji😏

09.2016 poronienie zatrzymane naturalsika
    02.2019/10.2019 - nieudane IVF x2
    08.2020 - trzecie IVF ➡️10.2022 - 💕♂️
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1987 wrote:
    Nie nie tyle ogólnie się płaci. Ja mam 5 tys dofinansowania i około 2 tys bede musiala dopłacić ale to dopiero przy transferze więc jeszcze nic nie płaciłam

U mnie oprócz dofinansowania wyszło ok 5-7 tys do dopłaty (przy 1 procedurze pełnej z transferem) punkcja ponad 1 tyś, transfer tez jakoś tak, leki ponad 1 tyś do stymulacji, leki ponad 1-2tyś po transferze, wizyty itp i zbiera się sumka kilku tysięcy mimo dofinansowania..

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • Maaaa Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta93 wrote:
    Ale przecież to nasza wspólną decyzja o in vitro a mam wejść sama?

Tak jak pisze mimi w Salve ze względu na COVID nie wejdziesz z partnerem. Ja wczoraj miałam prenatalne i tez tylko sama, nawet porody są w pojedynkę (no chyba ze ma się aktualny test na COVID sprzed chyba 5 dni)

👩Maaa 32
    I IVF
    👣 24.01 👶♥️
  • Marta93 Autorytet

Wysłany: 4 września 2020, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam tam i faktycznie wejdę sama chyba że lekarz pozwoli wejść mężowi żeby porozmawiać o in vitro to zadzwonię po niego

8969aff1d1.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ