Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
jaina_proudmoore gratulacje 👍💕 w którym DC miałaś transfer?
I am waiting for a miracle wrote: widzę że transfer się nie udał dobrze widzę że w jednym cyklu miałaś podaną słabsza blastke a w następnym lepszą? Myślałam że oni podają je od najlepszej do najsłabszej. Ja jestem po badaniu allo mlr i wyszło ok i doktor immunlog mówi że jest szansa na naturalną ciążę,ale my nie chcemy czekać naturalnie teraz od lutego nic nie zaskoczyło więc pewnie nie zaskoczy i w lipcu jak się uda podejdziemy do 3transferujaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
jaina_proudmoore wrote:Drogie panie, 16 dpt - beta Hcg - 2285 🙈🐣
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
jaina_proudmoore wrote:Drogie panie, 16 dpt - beta Hcg - 2285 🙈🐣
-
jaina_proudmoore wrote:Maaa- 🙂💚😘 co tam u Ciebie? Czekałam, aż się odezwiesz.
Aaaa… książkę bym mogła napisać 🙈
W mega skrócie na szczescie ktos nad Nami czuwał i skończyło się wszystko dobrze.. ale było o włos od tragedii 🥺
Urodziłam wcześniej, mam ogromny żal do dr K ze podczas 2 wizyt nie zauważył ze przepływy są tragiczne i maleństwo nie przybiera na wadze… w moim przypadku sprawdzenie tego i zważenie dziecka (co tez nie jest w praktyce na każdej wizycie niestety) zaoszczedziloby wielu kolejnych strasznych wydarzeń. Ponadto maluch owinięty był wokół szyi pępowina.. przed cc na cito byłam na wizycie 3 dni wcześniej 😔 i niby wszystko było w porządku
Spędziliśmy 2 miesiące w szpitalu.. w międzyczasie różne problemy z uwagi na bardzo niska masę urodzeniowa 1500g 🙈 ale jesteśmy w domu i jest ok
Generalnie jakbym mogła coś zmienić to nie prowadziłabym tam ciąży kolejny raz na pewno. Jestem wdzięczna ze udało się z Naszym cudem podczas transferu itp. Ale czuje ogromny niesmak ze nie mamy żadnego mrozaczka (każdy dostaje te same leki podczas procedury mając różne problemy i wyniki 😐) no i przez sytuacje z prowadzeniem ciąży… 😕
Cieszę się ogromnie ze Wam się w końcu udało 💪 trzymam mocno kciuki 🍀✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 11:18
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
rany boskie, jaka historia. najważniejsze, że jesteście zdrowi w domu.
martwiłyśmy się o Ciebie razem z @I need a miracle i obydwie miałyśmy jakieś przeczucia, że coś złego się dzieje bo tak nagle przestałaś się odzywać
Nie rozumiem dlaczego nie było ważenia na każdej wizycie? Przecież to nie zajmuje jakoś dużo czasu. Czy wizyty też trwały po 10 minut?
Nadal pamiętam nasze spotkanie przed punkcją i transferem, życzę Wam dużo zdrowia. :* -
jaina_proudmoore wrote:rany boskie, jaka historia. najważniejsze, że jesteście zdrowi w domu.
martwiłyśmy się o Ciebie razem z @I need a miracle i obydwie miałyśmy jakieś przeczucia, że coś złego się dzieje bo tak nagle przestałaś się odzywać
Nie rozumiem dlaczego nie było ważenia na każdej wizycie? Przecież to nie zajmuje jakoś dużo czasu. Czy wizyty też trwały po 10 minut?
Nadal pamiętam nasze spotkanie przed punkcją i transferem, życzę Wam dużo zdrowia. :*
Niestety ważenie tylko na prenatalnych… tak wizyty 10 min 😬
Dziękujemy kochana i mega kciuki za Was 🤗🍀
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Marta93 wrote:Gratulacje ♥️♥️ ja dziś byłam na cytologi i musieliśmy powtórzyć krew mąż też 🤔 u was też przed transferem mąż musiał powtarzać HIV itd? Muszę się na 18 zapisać do doktora Kł na scratching ☺️ ostatnio bolało zobaczymy tym razem 😂
-
jaina_proudmoore wrote:a czy zdecydowałaś się na konsultacje z kimś innym po drodze ?
Nie, mieliśmy prenatalne tylko u dr Krz ale tez nie jestem zadowolona.. Dużo dziewczyn pisało ze dr K nie wazy itp wiec zaufałam mu w tej kwestii i nie naciskałam na to ale jak się okazało to był wielki błąd 😔 na każdej wizycie zwłaszcza prywatnej powinno być usg, sprawdzane serduszko, waga i przepływy zwłaszcza po IVF👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Maaaa wrote:Nie, mieliśmy prenatalne tylko u dr Krz ale tez nie jestem zadowolona.. Dużo dziewczyn pisało ze dr K nie wazy itp wiec zaufałam mu w tej kwestii i nie naciskałam na to ale jak się okazało to był wielki błąd 😔 na każdej wizycie zwłaszcza prywatnej powinno być usg, sprawdzane serduszko, waga i przepływy zwłaszcza po IVF
-
Maaaa wrote:Nie, mieliśmy prenatalne tylko u dr Krz ale tez nie jestem zadowolona.. Dużo dziewczyn pisało ze dr K nie wazy itp wiec zaufałam mu w tej kwestii i nie naciskałam na to ale jak się okazało to był wielki błąd 😔 na każdej wizycie zwłaszcza prywatnej powinno być usg, sprawdzane serduszko, waga i przepływy zwłaszcza po IVF
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 22:08
-
Starajacasie91 wrote:Co do tego ze kłos nie wazy i mierzy dzieci tez uważam za duży minus, choć prowadziłam i niego dwie ciąże uważam ze powinien to robić bo to bardzo ważne, natomiast czemu z dr Krz nie byłaś zadowolona to chetnie się dowiem bo się dziwie dwie ciąże robiłam u niego prenatalne w drugiej jeszcze jedno dodadkowe dla pewności u Doktora Dudarewicza i nawet on mówił mi ze dr Krz to bardzo dobry specjalista zawsze był bardzo dokładny robiąc usg prenatalne. Najważniejsze ze jesteście już razem i ze wszystko dobrze się skończyło .
Dr Krz owszem bardzo dokładny itp odkrył coś nawet w główce u Nas podczas usg prenatalnego. Ale zostawił mnie później sama sobie, bardzo ciężki był z nim kontakt. Nie zamknął sprawy tak jak się należało. Bardzo się stresowałam jego odkryciem. Mieliśmy powtórzyć to usg - przezpochwowo bo wcześniej się nie dało z uwagi na ułożenie dziecka. Niestety nie doszło do tego, 3 tygodnie po tym kluczowym usg urodziłam..
Co do ważenia i przepływów Jaina to jest chwila, wystarczy w urządzenie wpisać kilka pomiarów m.in. główki, kości udowej itp żeby wyskoczyła waga. Przepływy również. Jeśli pacjentki przyjmowane są hurtowo i jest na nie 10 minut to tak to wyglada właśnie.. a szkoda bo płaci się duże pieniądze. My mogliśmy to przypłacić życiem dziecka 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 02:00
👩Maaa 32
I IVF
👣 24.01 👶♥️ -
Cześć Dziewczyny, niestety ja też mam ostatnio mieszane uczucia co do Kł. Wydało mi się, że próbuje naciągnąć na kolejne i kolejne usg przed transferem kiedy nie było potrzeby. Do tego te ciągłe podwyżki cen za 5minutowa wizytę? O co chodzi... Będę chciała się przenieść do kogoś innego w Salve
Alicja83* lubi tę wiadomość
Kira AA, c1c2, Ana3, AntyTpo, mthfr, amh 1,3
2013-2014 naturalne ciąże biochemiczne
2014 szczepienia limfocytami
2015 I IVF 0 transferów, II IVF 0 transferów
2016 ciąża biochemiczna
2020 III IVF
I transfer 3bb = beta0
II transfer 2bb= beta 0
2020 IVF z kd
III transfer 4aa = beta 0
IV transfer 4ab i 4ab = beta 0
Histeroskopia, cd 138 67/0,25mm2, uNK 330/1mm2, po leczeniu antybiotykami cd138 3/1mm2, uNK 20/1mm2
V transfer 4aa = 7dpt beta 5,6, 8dpt beta 8, biochem.
allo mlr 30%
2022 Usunięcie mięśniaków -
Maaaa wrote:Dr Krz owszem bardzo dokładny itp odkrył coś nawet w główce u Nas podczas usg prenatalnego. Ale zostawił mnie później sama sobie, bardzo ciężki był z nim kontakt. Nie zamknął sprawy tak jak się należało. Bardzo się stresowałam jego odkryciem. Mieliśmy powtórzyć to usg - przezpochwowo bo wcześniej się nie dało z uwagi na ułożenie dziecka. Niestety nie doszło do tego, 3 tygodnie po tym kluczowym usg urodziłam..
Co do ważenia i przepływów Jaina to jest chwila, wystarczy w urządzenie wpisać kilka pomiarów m.in. główki, kości udowej itp żeby wyskoczyła waga. Przepływy również. Jeśli pacjentki przyjmowane są hurtowo i jest na nie 10 minut to tak to wyglada właśnie.. a szkoda bo płaci się duże pieniądze. My mogliśmy to przypłacić życiem dziecka 😔
Co dr dr Krzeszowskiego byłam w pełni zadowolona ale jeśli o Dr K mam do niego duża sympatie ale tez uwagi co do prowadzenia ciąży mam, wydaje mi się ze on skupił się na parach do ivf i ciąże to tylko dodatek, nawet w soboty wizyt mi w ciąży nie pozwalał umawiać bo tylko ivf wtedy i pacjentki nie ciężarne.