Salve Medica Łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć😊
Może jeszcze któraś z Was chciałaby wesprzeć zrzutkę koleżanki z drugiej łódzkiej kliniki - czyli moją zrzutkę:
https://zrzutka.pl/v9cc6cjaina_proudmoore, I am waiting for a miracle lubią tę wiadomość
-
Ovarinka wrote:Myślalam o wizycie u dr. Sobkiewicza Ale nie wiem sama - nie orientuje się. Chciałabym lekarza z polecenia.
Jakie badania męża powinniśmy juz mieć na pierwszej wizycie u dr. Kłosińskiego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2021, 18:24
-
jaina_proudmoore wrote:Ja poszłam w ciemno i dostałam kartkę z rozpiska dla siebie i dla męża 🙂dr odpowie na wszystkie pytania i pokieruje. W razie pytań, pisz śmiało. 🙂
Przystępowaliście do in vitro pod okiem dr. Kłosińskiego?
Długo u was trwała cała procedura? -
Ehh... uwaga będę się żalić! 😔
Wczoraj wieczorem byłam na kontroli po hiperce u mojego doktora spoza kliniki, bo oni powiedzieli, że cytuję "będę żyć i mam już nie przychodzić".
Jajniki nadal są wielkie, płynu w jamie brzusznej dużo mniej ale nadal jest i nie podobają mu się przepływy w macicy, które świadczą o ryzyku zakrzepicy. Dodatkowo od 3 tygodni mam silny ból w okolicy obojczyków i to jest od podrażnienia narządów pływającą w brzuchu wodą, bo jest już tam za długo. Przepisał mi heparynę na 10 dni, bo zagrożenie zakrzepicy jest spore. Mam przyjść ponownie za 2 tygodnie.
Był bardzo zły, że klinika zostawiła mnie w takim stanie niedoleczonej hiperstymulacji i że wcześniej źle się mną zajęli. Wg niego powinnam trafić do szpitala i być tam do dnia dzisiejszego.
Jest mi zwyczajnie przykro, że klinika bierze kasę, a wszelkie powikłania już ich nie interesują. Zbadali mnie tylko dlatego, że powiedziałam, że nie wyjdę dopóki ktoś mnie nie przyjmie. Ivf to bardzo trudna droga fizycznie i psychicznie i chce się mieć poczucie zaopiekowania i pewność, że ma się na kogo liczyć. Tymczasem na każdym etapie miałam z nimi problemy, a przy hiperce nie miał się kto mną zająć. Strasznie to słabe 😔
Po tym wszystkim najgorsze zdanie mam o wspomnianym wcześniej dr Sobkiewiczu.Pierwsza procedura IVF Salve Medica
02.07.2021 - start stymulacji:
12.07.2021 - punkcja, hiperstymulacja
Uzyskaliśmy 4 ❄️ 2x4AA, 2x4BB
03.08, 24.08, 14.09.2021 - szczepienia limfocytami
06.10.2021 - allo mlr 58,9%
🍍 transfer 20.12 2021, blastka 4AA - ciąża poroniona 😢
17.01.2022 - doszczepienie w APC
07.04.2022 - histero- stan zapalny
🍍 transfer 16.05.2022, blastka 4AA - nieudany 😢
01.06.2022 - allo mlr 46,8%
🍍 transfer 18.06.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
🍍 transfer 07.12.2022, blastka 4BB - nieudany 😢
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
01.2018 rozpoczęcie starań
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Milka85 wrote:Ehh... uwaga będę się żalić! 😔
Wczoraj wieczorem byłam na kontroli po hiperce u mojego doktora spoza kliniki, bo oni powiedzieli, że cytuję "będę żyć i mam już nie przychodzić".
Jajniki nadal są wielkie, płynu w jamie brzusznej dużo mniej ale nadal jest i nie podobają mu się przepływy w macicy, które świadczą o ryzyku zakrzepicy. Dodatkowo od 3 tygodni mam silny ból w okolicy obojczyków i to jest od podrażnienia narządów pływającą w brzuchu wodą, bo jest już tam za długo. Przepisał mi heparynę na 10 dni, bo zagrożenie zakrzepicy jest spore. Mam przyjść ponownie za 2 tygodnie.
Był bardzo zły, że klinika zostawiła mnie w takim stanie niedoleczonej hiperstymulacji i że wcześniej źle się mną zajęli. Wg niego powinnam trafić do szpitala i być tam do dnia dzisiejszego.
Jest mi zwyczajnie przykro, że klinika bierze kasę, a wszelkie powikłania już ich nie interesują. Zbadali mnie tylko dlatego, że powiedziałam, że nie wyjdę dopóki ktoś mnie nie przyjmie. Ivf to bardzo trudna droga fizycznie i psychicznie i chce się mieć poczucie zaopiekowania i pewność, że ma się na kogo liczyć. Tymczasem na każdym etapie miałam z nimi problemy, a przy hiperce nie miał się kto mną zająć. Strasznie to słabe 😔
Po tym wszystkim najgorsze zdanie mam o wspomnianym wcześniej dr Sobkiewiczu.
Bardzo mi przykro, że tak Cię potraktowali.
Najpierw ufasz, pokładasz nadzieję a zostawiaja Cie z problemem sama, straszne ;(
-
podczytuje wrote:Niestety za mała konkurencja w okolicy i dzieje się jak się dzieje robią co chcą bo ludzie borykający się z tym problemem byli i będą a klinika jako prywatna zostawia wiele do życzenia niestety.
Trochę martwi mnie to co czytam ;(
Będziemy zaczynać walkę o dziecko i byliśmy zdecydowani właśnie na Salve.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 09:23
-
Ovarinka wrote:Trochę martwi mnie to co czytam ;(
Będziemy zaczynać walkę o dziecko i byliśmy zdecydowani właśnie na Salve.
Niestety ivf to biznes, a jedna niezadowolona pacjentka szkody nie zrobi🤷♀️Pierwsza procedura IVF Salve Medica
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium. -
Milka85 wrote:Nie ma co ich skreślać. Zdania o klinice są podzielone. Jest również wiele tych pozytywnych. Miałam pecha z tą hiperką, dodatkowo nieobecność lekarza prowadzącego i dlatego tak wyszło. Podejrzewam, że gdyby nie powikłania, byłoby w miarę ok. Jednak jeśli chodzi o opiekę w sytuacji kryzysowej, nie mogłam na nich liczyć. Być może inne dziewczyny nie miały takich doświadczeń. Oczywiście wrócę do nich jesienią po zarodeczki i mam nadzieję, że będzie już mniej stresująco.
Niestety ivf to biznes, a jedna niezadowolona pacjentka szkody nie zrobi🤷♀️
Czy byłaś pod opieką dr Sobkiewicza?
Na pewno nie skreślimy kliniki, pewnie o każdej zdania są podzielone ale nie zmienia to faktu że pozostawienie bez opieki w przypadku powikłań to karygodne z ich strony!
Oby jesienią było dużo lepiej! -
Nie oceniam wszytskiego negatywnie ale uważam że mają bardzo dużo do wypracowania w szczególności pod wzgledem organizacyjnym, bo co do lekarzy obskoczyłam trzech "najpopularniejszych" 😁 po kolei przez te 6 lat i każdy ma swoje pacjentki zadowolone i niezadowolone jak wszędzie. Chodzę tam od 2015 roku więc trochę widziałam i słyszałam. Ostatecznie udało mi się zajść w ciążę więc to nie wyraz mojej frustracji z powodu braku efektu 😁
jaina_proudmoore lubi tę wiadomość
-
podczytuje wrote:Nie oceniam wszytskiego negatywnie ale uważam że mają bardzo dużo do wypracowania w szczególności pod wzgledem organizacyjnym, bo co do lekarzy obskoczyłam trzech "najpopularniejszych" 😁 po kolei przez te 6 lat i każdy ma swoje pacjentki zadowolone i niezadowolone jak wszędzie. Chodzę tam od 2015 roku więc trochę widziałam i słyszałam. Ostatecznie udało mi się zajść w ciążę więc to nie wyraz mojej frustracji z powodu braku efektu 😁
A czy możesz mi polecić jakiegoś lekarza z Salve?
Stoimy przed decyzja wyboru do kogo się udać...
Rozumiem doskonale Zawsze są pozytywy I negatywny tego się nie wyeliminuje. -
Ovarinka wrote:A czy możesz mi polecić jakiegoś lekarza z Salve?
Stoimy przed decyzja wyboru do kogo się udać...
Rozumiem doskonale Zawsze są pozytywy I negatywny tego się nie wyeliminuje.
Ja bym poszła do wybranego przez siebie lekarza, polecam portal znany lekarz.pl ,można poczytać opinie o lekarzach z Salve i zdecydować. Postawiłabym na dr K, inni cenią dr Stefanowicz, a inni chodzą do samego szefa czyli dr Sobkiewicza. każdy patrzy czasem na inne rzeczy w lekarzu - zdolność tłumaczenia, empatia, delikatne badanie itp.
-
jaina_proudmoore wrote:Ja bym poszła do wybranego przez siebie lekarza, polecam portal znany lekarz.pl ,można poczytać opinie o lekarzach z Salve i zdecydować. Postawiłabym na dr K, inni cenią dr Stefanowicz, a inni chodzą do samego szefa czyli dr Sobkiewicza. każdy patrzy czasem na inne rzeczy w lekarzu - zdolność tłumaczenia, empatia, delikatne badanie itp.
Właśnie chciałabym się dowiedzieć jakie macie odczucia co do Waszego lekarza prowadzącego. Czy wg Was pomaga w przejściu przez ta trudna drogę czy jednak przekazuje tylko suche fakty.
Kierując się portalem znany lekarz wybrałbym dr Sobkiewicza ale przeglądając forum widzę że opinie nie są najlepsze ale wiadomo - nie każdy będzie zadowolony.
Zależy mi na lekarzu który będzie wyrozumiały i wytłumaczy wszystko dokładnie ponieważ na ten moment jestem zupełnie "zielona" w tym temacie. -
Ovarinka wrote:Właśnie chciałabym się dowiedzieć jakie macie odczucia co do Waszego lekarza prowadzącego. Czy wg Was pomaga w przejściu przez ta trudna drogę czy jednak przekazuje tylko suche fakty.
Kierując się portalem znany lekarz wybrałbym dr Sobkiewicza ale przeglądając forum widzę że opinie nie są najlepsze ale wiadomo - nie każdy będzie zadowolony.
Zależy mi na lekarzu który będzie wyrozumiały i wytłumaczy wszystko dokładnie ponieważ na ten moment jestem zupełnie "zielona" w tym temacie.
zaryzykuję hasło, że najwięcej dowiedziałam się z forum. -
jaina_proudmoore wrote:zaryzykuję hasło, że najwięcej dowiedziałam się z forum.
Dokładnie.
Ja też polecam dr Kjaina_proudmoore lubi tę wiadomość
I procedura
4AA - 03.2021 - 05.2021 [*] 9 tc.
3AB -10.2021 - 06.2022 Córeczka ❤
3AB - 01.2024 beta HCG <0,2
2BB - 02.2024 beta HCG <0,2
II procedura
3BB - 07.2024 cb
4BC ? -
Jeżeli chcesz żeby lekarz tłumaczył, odpowiadał na wszytskie pytania to doktor Kłosiński lub Stefanowicz, bo dr Sobkiewicz nie jest za bardzo wylewny ale są też zadowolone pacjentki, bo działania jego w leczeniu są skuteczne jak i u pozostałych. Właśnie tak jest że zależy czego oczekuje się od lekarza. Któregokolwiek nie wybierzesz zawsze możesz zmienić ja zmieniałam tak jak wspomniałam i korzystałam z pomocy każdego nich a przed pierwszą zmianą miałam trochę opór iść do innego lekarza w tej samej klinicie ale przekonałam się że nie zwracają na to uwagi 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2021, 16:32
-
Dawno tu nie zaglądałam Dziewczyny, wielkie gratulacje, szczególnie dla I am waiting for a miracle Widziałam że nie jest kolorowo ale trzymam kciuki.
Ja w tym cyklu, który już trwa startuję do 1 IUI. Chodzę do Stefanowicz, jest bardzo skrupulatna, jak na razie nie mam do niej zastrzeżeń, aczkolwiek krótko do niej chodzę. Bardzo fajnie mi wszystko tłumaczy w każdym razie.
Dziewczyny, w związku z tym że właśnie to 1 jakieś zaawansowane działanie, to może podpowiecie, jak wygląda tak łopatologicznie inseminacja? Pierwszy podgląd mam w poniedziałek i dopytam, ale próbuję sobie jakoś to wyobrazićjaina_proudmoore, Milka85 lubią tę wiadomość
-
Ovarinka wrote:Czy byłaś pod opieką dr Sobkiewicza?
Na pewno nie skreślimy kliniki, pewnie o każdej zdania są podzielone ale nie zmienia to faktu że pozostawienie bez opieki w przypadku powikłań to karygodne z ich strony!
Oby jesienią było dużo lepiej!
Ponieważ moja dr prowadząca była na urlopie, podczas stymulacji i późniejszych zawirowań zapisywano mnie do różnych lekarzy. Byłam u dr Kubika, dr B. Sobkiewicz i dr Stefanowicz. Urzekła mnie dr Stefanowicz serdecznością, dobrym podejściem i skrupulatnością w badaniu i wywiadzie. Do dwoje wcześniej wymienionych nie mam zastrzeżeń. Dobrze się mną zajęli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2021, 07:38
Pierwsza procedura IVF Salve Medica
Druga procedura IVF
01.2022 💔 8 tc 😢
04.2021 💔 💔 5 tc, 8 tc 😢
09.2020 💔 9 tc 😢
Mutacja genu anxa 5 haplotyp M2, Kir bx - brak 5 implantacyjnych, cytokiny: wysokie il2, niskie il10 (odrzucanie zarodka), komórki NK 22%, nk maciczne wielokrotnie przekroczone normy, mutacja PAI-1, mthfr a1298c, wysoka homocysteina, PCOS - brak owulacji, zespół LUF, zapalenie endometrium, problemy ze wzrostem endometrium.