X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Skleroterapia torbieli endometrialnych
Odpowiedz

Skleroterapia torbieli endometrialnych

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Malina88 Nowa

Wysłany: 28 marca 2025, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Krótko o moim przypadku: Mam 29 lat i stwierdzone endo 4 stopnia + adenomioza. O dziecko straramy się od roku, od początku w klinice niepłodności. Stymulacje nie zdały relacji. Dwóch ginekologów zaleciło mi zabieg sklerotyzacji torbieli endometrialnych.

Czy któraś z Was miała może przeprowadzony taki zabieg?
    Czy pomogło to w zajściu w ciążę?
    Wiem, że można go robić na NFZ w Lublinie, ale ze względu na długi czas oczekiwania chyba będę zmuszona na zabieg w prywatnej klinice.

Będę wdzięczna za podzielenie się Waszymi historiami <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2025, 20:48

• Malina88 Nowa

Wysłany: 1 kwietnia 2025, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ