X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Skutki uboczne stymulacji do IVF
Odpowiedz

Skutki uboczne stymulacji do IVF

Oceń ten wątek:
  • Mas Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2023, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annulllka wrote:
    Po pierwszej stymulacji +4 kg które w przeciągu tygodnia po zakończeniu zniknely (to była woda). Uczucie ciężkości, opuchnięcia, zwiekszona meczliwosc, bóle w pachwinach (od rosnących pęcherzyków). Przez szaleństwo pierwszego lekarza w hamuj-stymuluj dostałam bolesnych miesiączek (endometrioza się uwidoczniła gdzie nie miałam bolesnych wcale), migrenowe bóle głowy. Trzecia udana stymulacja- w ogóle nie zbierałam wody, wrecz chudłam. Bóle jajników dalej były, uczucie chodzenia w kole ratunkowym. I to tyle.

Dzięki! A miałaś długo czy krótki protokół? Czy to w ogóle ma znaczenie, jeśli chodzi o skutki uboczne?

I tak jeszcze: czy jest szansa, że przy wysokim amh (prawie 4) i naturalnej owulacji, regularnych cyklach, ta stymulacja może być łagodniejsza? Czytam i nadal nie do końca rozumiem, od czego to zależy. Lekarzowi za bardzo się nie chciało o tym mówić i moje pytanie o protokołu zbył na zasadzie "e tam, protokoły". Czyli chyba "zróbcie badania, to pogadamy".

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ