STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja po biopsji kontrolnej na styk 2/1 ale zdecydowaliśmy, że spróbujemy już w tym cyklu tym bardziej, że zmieniłam dietę na totalnie przeciwzapalną, nagietek piję itp. Już się przygotowuję do transferu, będzie w poniedziałek ☺️ aktualnie witaminki, Encorton i Acard oraz Utrogestan. Trzymajcie kciuki!
gusia lubi tę wiadomość
-
Kluska wrote:Nie ma któraś z Was pozostałości po kuracji na sprzedaż?Starania od 2022 PCOS, AMH 9,41, cykle regularne z własną owulacją
IUI 09.2023 💔 cb
IUI 10.2023 ❌ odwolane
IUI 11.2023 ❌
03.2024 start IVF, 30.03.2024 punkcja pobrano 30🥚12🥚zamrożonych , 12🥚zapłodnionych, procedura 1.1
❄️ 5.1.1 prawidłowy PGT
5❄️nieprawidłowe 😔 po PGT
06.2024 -I FET ❌
Histeroskopia Lipiec 2024 cd138 brak stanu zapalnego w wynikach, widoczny podczas histero - antybiotykoterapia
Procedura 1.2 sierpień 2024 3x❄️
10 i 11.2024 II FET odwołany endo 6.5mm😪
1.2025 II FET??🤞🤞 -
PalkaBimbalka wrote:Mam opakowanie Cipronex.
Agas wrote:Ja będę miała metronidazol 14 tabsow
Chętnie odkupię. Wysyłam zaproszenie.
Artvimed Kraków
5 dpt 🍀 12.42
7 dpt 🍀 44.73
9 dpt 🍀 100.2
12 dpt 🍀 351.0
14 dpt 🍀 630.3
16 dpt 🍀1402.0
19 dpt 💚 3088.0
27 dpt mamy bijące ❤️
30.11.2022 zabraliśmy ❄️ do 🏡
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
21.09.2022 mamy 5 ❄️ z pierwszego IVF
👱♀️87, 🧔 86
♀️Niepłodność jajowodowa: oba niedrożne
💊KIR BX (brakuje 2DS2, 2DS3, 2DS4 norm)-na razie nic z tym nie robimy
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
💊Wysokie NK maciczne- encorton
💊Niewielkie zapalenie endometrium, przeleczone, brak biopsji kontrolnej
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
Kluska wrote:Chętnie odkupię. Wysyłam zaproszenie.
Brałam w duecie z metronidazolem, 2 razy dziennie przez 2 tygodnie, ale było bardzo ciężko, totalne męczące biegunki przez dobre 1,5tygodnia. Wodniste, ostre, bolesne, walka z odwodnieniem, brak apetytu i siły na cokolwiek. Nie wiem czy to kwestia tego zestawu czy po prostu mój organizm tak zareagował. Natomiast stan zapalny wyleczony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 13:27
-
PalkaBimbalka wrote:Brałam w duecie z metronidazolem, 2 razy dziennie przez 2 tygodnie, ale było bardzo ciężko, totalne męczące biegunki przez dobre 1,5tygodnia. Wodniste, ostre, bolesne, walka z odwodnieniem, brak apetytu i siły na cokolwiek. Nie wiem czy to kwestia tego zestawu czy po prostu mój organizm tak zareagował. Natomiast stan zapalny wyleczony.
Artvimed Kraków
5 dpt 🍀 12.42
7 dpt 🍀 44.73
9 dpt 🍀 100.2
12 dpt 🍀 351.0
14 dpt 🍀 630.3
16 dpt 🍀1402.0
19 dpt 💚 3088.0
27 dpt mamy bijące ❤️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
💊Układ hetero w czynnik Leiden, R2 i MTHFR- metylowane witaminy i heparyna od transferu
♂️Delikatnie obniżona morfologia ale fragmentacja, stres oksydacyjny i inne testy super. -
A teraz z innej beczki, jestem dziś już po transferze i zastanawiam się czy mata do akupresury wchodzi teraz w grę czy lepiej zrezygnować? Wiem, że są jakieś niewielkie wzmianki o tym, że akupunktura poprawia wyniki jeśli jest stosowana około transferowo, ale jak jest z matą? Stosuję już dłuższy czas ale wiadomo, że nie chce robić nic co mogłoby zaszkodzić. Macie jakieś doświadczenia?
-
PalkaBimbalka wrote:A teraz z innej beczki, jestem dziś już po transferze i zastanawiam się czy mata do akupresury wchodzi teraz w grę czy lepiej zrezygnować? Wiem, że są jakieś niewielkie wzmianki o tym, że akupunktura poprawia wyniki jeśli jest stosowana około transferowo, ale jak jest z matą? Stosuję już dłuższy czas ale wiadomo, że nie chce robić nic co mogłoby zaszkodzić. Macie jakieś doświadczenia?
Hej 😊
Sama jestem ciekawa, czy jest jakaś korelacja między matą a ciążą. Mi nic na ten temat nie wiadomo, chętnie poczytam bardziej doświadczone kolezanki -
PalkaBimbalka wrote:A teraz z innej beczki, jestem dziś już po transferze i zastanawiam się czy mata do akupresury wchodzi teraz w grę czy lepiej zrezygnować? Wiem, że są jakieś niewielkie wzmianki o tym, że akupunktura poprawia wyniki jeśli jest stosowana około transferowo, ale jak jest z matą? Stosuję już dłuższy czas ale wiadomo, że nie chce robić nic co mogłoby zaszkodzić. Macie jakieś doświadczenia?
Mi osteopatka mówiła że już po transferze i w ciąży nie używać. Podnosi ciśnienie krwi, i stymuluje bardzo dużo zakończeń nerwowych. Bardzo żałowałam bo u mnie jest w ciągłym użyciu.
Artvimed Kraków
5 dpt 🍀 12.42
7 dpt 🍀 44.73
9 dpt 🍀 100.2
12 dpt 🍀 351.0
14 dpt 🍀 630.3
16 dpt 🍀1402.0
19 dpt 💚 3088.0
27 dpt mamy bijące ❤️
10.2022 mamy 4 zdrowe ❄️
👱♀️87, 🧔 86
Cześć,
Na koniec czerwca miałam biopsję endometrium. Stwierdzono przewlekły stan zapalenia o niewielkim nasileniu (skala +1). Podano mi
jednocześnie Tinidazolum i Levoxa - 13 dni stosowania.
2 września miałam powtarzaną biopsję. Znowu ten sam wynik.
Co tu robić? Jak wyglądała Wasza sytuacja? Czy zmienią mi antybiotyk? Czy w ogóle jest szansa wyleczyć ten przewlekły stan zapalny?• październik, 2022:
start starań
• listopad, 2022 💔 w 2 tyg., beta: 57
• czerwiec, 2023 💔 w 5 tyg., beta: 800
• styczeń 2024 💔 w 3 tyg., beta: 80
• maj 2024 💔 w 2 tyg., beta 80
• czerwiec, 2024: biopsja endometrium - niepoprawny wynik
• lipiec, 2024: start procedury IVF
• wrzesień, 2024: pierwsza biopsja endometrium i stan zapalny
• wrzesień, 2024:
pobrano 17 komórek=
9 zarodków. Przebadaliśmy 4 pod kątem genetyki i wszystkie 4 zdrowe.
* 27.09 wynik biopsji endometrium ponownie zły.
* wyniki immunologiczne ✅️
*25.11: 3 biopsja, tym razem EndometriumSCAN
Jestem przed pierwszym transferem. -
RomaLove wrote:Cześć,
Na koniec czerwca miałam biopsję endometrium. Stwierdzono przewlekły stan zapalenia o niewielkim nasileniu (skala +1). Podano mi
Co tu robić? Jak wyglądała Wasza sytuacja? Czy zmienią mi antybiotyk? Czy w ogóle jest szansa wyleczyć ten przewlekły stan zapalny?
Hej ja miałam 8/10 komórek przewlekły stan zapalny. Lekarz przepisał mi metronidazol 2 x 14dni, doksycylina 2x15dni oraz globulki Macmiror 1x8. Potem miałam biopsję i wtedy był wynik już 0/10RomaLove lubi tę wiadomość
Ona: 36at
On: 38lat
09.2023 - IUI -❌
01.2024 - transfer (AZ) Klinika Bocian -❌
09. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
10. 2024 - transfer (AZ) Angelius Katowice - ❌
niskie amh - 0,52
endometrioza II stopnia
Allo mlr 0
Kiry brak 2DS1, 2DS5 i 3DS1
07.2024 biopsja endometrium z cd138 i CD56 leczenie
(metronidazol, doksycylina, macmiror, encorton)
07.2024 - Test BeReady - przesunięcie okna implantacyjnego
- endometrium PreReceptywne (przesunięcie transferu o 12 godzin do przodu)
07.09.2024 wynik biopsji CD138 - 0/10 komórek ❤️ -
Kluska wrote:Mi osteopatka mówiła że już po transferze i w ciąży nie używać. Podnosi ciśnienie krwi, i stymuluje bardzo dużo zakończeń nerwowych. Bardzo żałowałam bo u mnie jest w ciągłym użyciu.
Kluska, dzięki za rozwianie wątpliwości, nie ma co ryzykować, mimo, że mega pomaga mi się wychillować to odstawiam w kąt. Ja potrafię na swojej nawet zasnąć 😅 -
RomaLove wrote:Cześć,
Co tu robić? Jak wyglądała Wasza sytuacja? Czy zmienią mi antybiotyk? Czy w ogóle jest szansa wyleczyć ten przewlekły stan zapalny?
Myślę, że czeka Cię zmiana antybiotyku. U mnie zeszło na styk 2/1 czyli wartość graniczna ale już próbujemy 🤷♀️RomaLove lubi tę wiadomość
-
PalkaBimbalka wrote:Myślę, że czeka Cię zmiana antybiotyku. U mnie zeszło na styk 2/1 czyli wartość graniczna ale już próbujemy 🤷♀️
Trzymam kciuki za Was!• październik, 2022:
start starań
• listopad, 2022 💔 w 2 tyg., beta: 57
• czerwiec, 2023 💔 w 5 tyg., beta: 800
• styczeń 2024 💔 w 3 tyg., beta: 80
• maj 2024 💔 w 2 tyg., beta 80
• czerwiec, 2024: biopsja endometrium - niepoprawny wynik
• lipiec, 2024: start procedury IVF
• wrzesień, 2024: pierwsza biopsja endometrium i stan zapalny
• wrzesień, 2024:
pobrano 17 komórek=
9 zarodków. Przebadaliśmy 4 pod kątem genetyki i wszystkie 4 zdrowe.
* 27.09 wynik biopsji endometrium ponownie zły.
* wyniki immunologiczne ✅️
*25.11: 3 biopsja, tym razem EndometriumSCAN
Jestem przed pierwszym transferem. -
RomaLove wrote:A jaki Ty miałaś antybiotyk? I jak go stosowałaś?
Trzymam kciuki za Was!
Miałam metronidazol i cipronex dwa razy dziennie przez 14 dni - ciężka kuracja, miałam straszne biegunki, schudłam 3kg, leciała ze mnie praktycznie woda tak mnie czyściło, nawet ze 20 razy w ciągu dnia biegałam. Brałam też probiotyki ale nie pomagały za bardzo. -
Dziewczyny, pomóżcie, jestem po transferze, jutro mam się testować, ale mam dość dziwny objaw - od wczoraj spuchnięte powieki… wyglądam jak Rocky Balboa po walce. No i teraz pytanie czy któraś z Was kiedykolwiek tak miała? To od hormonów może być? Albo sterydów? Biorę utrogestan, encorton i acard, plus witaminy i nigdy nie miałam czegoś takiego. Z drugiej strony oczywiście boli od tygodnia lewy jajnik i lekko brzuch więc tak jak zwykle przed okresem. Raczej się nie udało, ale o co chodzi z tymi oczami? Miałyście tak kiedyś? 😂 👀
-
Jestem po kontrolnej histeroskopii, na poprzedniej stan zapalny widoczny gołym okiem (wygląd truskawki) tym razem już nie
Lekarz powiedział, że nic nie widzi. Pojedyncze zaczerwienienia ale to bardziej faza cyklu i endometrium się tworzy. Jestem mega zadowolona bo to znaczy, że na coś się te moje męczarnie zdały Dodam tylko, że wytrzymałam 6 dni z antybiotykiem.
Biopsja pobrana, teraz czekam na wyniki. Domyślam się, że coś mogło zostać ale to już zawsze mniej drastycznie, mam nadzieję🙎♀️36 lat
🧔40 lat
03.2024 I IUI
04.2024 II IUI
05.2024 III IUI