X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
Odpowiedz

STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM

Oceń ten wątek:
  • aassiiaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Ja jeszcze nie wiem jak to będzie się u mnie odbywało, miałam mieć wizytę w tym tygodniu a będzie w przyszłą środę. Mam nadzieje że uda mi się podejść do tej procedury i męża ,,prawdopodobna angina’’ nam nie przeszkodzi.
    Lekarka mówiła mi tylko że to będzie szybki protokół.
    U mnie odpada podwójna stymulacja, bo ja będę miała takie trochę inne in vitro (bardziej naturalne) nazywa się ane vivo (to był argument żeby przekonać męża ze do zapłodnienia dochodzi w ciele kobiety a nie probówce) 🙃
    Wogole nie rozmawiamy na ten temat, on nie ma pojęcia o mrożeniu itd, nic mu nie mówię, a on nie chce o tym słyszeć. Chcę żeby oddał nasienie i podpisał zgody, a ja wszystko ogarnę 🤪 czym mniej wie o tym tym lepiej, nie chcę go odstraszyć.
    AMH mam 1,95, ale rok wcześniej miałam 1,49. Badałam w tym samym lab. Brałam cały czas Ubiquinol (naturalna forma q10) i tak mi się poprawił wynik, lekarka potwierdziła że to na pewno z tego powodu. Nawet fryzjer zauważył ze non stop wyrastają mi nowe włosy 🙃 Bardzo polecam Ubiquinol! Nigdy nie miałam badania ile mam jajek antralnych (zaraz o tym poczytam, bo nawet żaden lekarz nie zaproponował mi takiego badania)
    Dałaś mi niezły pomysł, żeby zamrozić nasienie. Tylko nie wiem czy z takiej jednej porcji nasienia da radę coś odłożyć 🤪
    Wyczuwam u Ciebie optymizm mimo tak krętej ścieżki, którą już przeszłaś, w końcu dojdziesz do celu 🥰

Heheh rozwalilas mnie tym ane vivo. Ja tez od tego zaczynalam przekonwyac swojego 😂😂
    Bo tez jak slyszal o wybieraniu plemnikow i wstrzykiwaniu, pozniej zaplodnieniu w szkle itp szkoda gadac - bo to takie nie naturalne.
    Zaciagnelam mojego go do kliniki w katowicach Gyncentrum na kosnultacje.
    Polecielismy z uk do katowic rano, odrazu zrobilismy badania krwi pozniej na wizyte do gyncentrum i powort tego samego dnia wieczorem heh.
    Szalenstwo ze sie udalo wszystko ;)

Na wizycie doktor (podobno wlasciel) jak uslyszal po co przyslismy to byl w szoku i zapytal po co nam to ane vivo ??
    Ja mu no to chamsku tez “to po co macie to w ofercie” ??
    On mowi ze ta metoda jest dla kogos kto nie ma zadnych problemow wiekszych a wystepuje tylko no brak jajowdow.
    A my mielismy badania nasienia ; nie najlepsze.

Pozniej zaczal opowiadac ze cel invitto to dziecko i ze trzeba robic tak zeby miec najwieksze szane na jego osiegniecie itp

Moj wyszedl z gabinetu i powiedzial ze doktorek ma racje 😳😳

Tak samo moj nie chcial mrozic nasienia bo myslal ze bedzie slabsze. W koncu mu przetlumaczylam ze te slabe pleminiki odrazu odpana i wiele ich nie trzeba do stymulacji.
    Wiec w koncu zamrozil i mam juz z glowy; nie musze go ciagac.
    Wyszlo nam wlasnie 6 slomek i dlatego mysle o podwojnej stymulacji.

Niezle mamy z tymi naszymi facetami 😂
    Z jednej strony fajnie ze sie nie interesuja bo mozna robic badnia jak popadania i tez nie ma cisnienia z ich strony jak sie nie udaje.
    A druga strona medalu to niestesty jetesmy w tym same i czasem brakuje sil.

arzu, MyŚliwa, Lisiunia lubią tę wiadomość

Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
    07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    12.08 transfer 5.1.1 - cb
    09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
    19.08 - drugi transfer - beta 0

03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
    09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
    11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
    01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Aha, dziękuję 🙂 wezmę na razie tę dawkę 🙂

To super !! Z tego co pamiętam też zaczynałam od mniejszej dawki 😊 Na pewno Twój organizm będzie Ci wdzięczny 🤪 Czytałam że podobno Ubichinol jest 8 razy skuteczniejszy niż zwykły koenzym Q10. Na pewno w jakimś stopniu powstrzymuje lub zwalnia proces starzenia 😊

Limosa, Lisiunia lubią tę wiadomość

Mika
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:
    Heheh rozwalilas mnie tym ane vivo. Ja tez od tego zaczynalam przekonwyac swojego 😂😂
    Bo tez jak slyszal o wybieraniu plemnikow i wstrzykiwaniu, pozniej zaplodnieniu w szkle itp szkoda gadac - bo to takie nie naturalne.
    Zaciagnelam mojego go do kliniki w katowicach Gyncentrum na kosnultacje.
    Polecielismy z uk do katowic rano, odrazu zrobilismy badania krwi pozniej na wizyte do gyncentrum i powort tego samego dnia wieczorem heh.
    Szalenstwo ze sie udalo wszystko ;)

Na wizycie doktor (podobno wlasciel) jak uslyszal po co przyslismy to byl w szoku i zapytal po co nam to ane vivo ??
    Ja mu no to chamsku tez “to po co macie to w ofercie” ??
    On mowi ze ta metoda jest dla kogos kto nie ma zadnych problemow wiekszych a wystepuje tylko no brak jajowdow.
    A my mielismy badania nasienia ; nie najlepsze.

Pozniej zaczal opowiadac ze cel invitto to dziecko i ze trzeba robic tak zeby miec najwieksze szane na jego osiegniecie itp

Moj wyszedl z gabinetu i powiedzial ze doktorek ma racje 😳😳

Tak samo moj nie chcial mrozic nasienia bo myslal ze bedzie slabsze. W koncu mu przetlumaczylam ze te slabe pleminiki odrazu odpana i wiele ich nie trzeba do stymulacji.
    Wiec w koncu zamrozil i mam juz z glowy; nie musze go ciagac.
    Wyszlo nam wlasnie 6 slomek i dlatego mysle o podwojnej stymulacji.

Z jednej strony fajnie ze sie nie interesuja bo mozna robic badnia jak popadania i tez nie ma cisnienia z ich strony jak sie nie udaje.
    A druga strona medalu to niestesty jetesmy w tym same i czasem brakuje sil.

Też się teraz uśmiałam 😂😂😂 jak mamy podobnie.
    Ja też w Katowicach.
    Moja lekarka zna moją sytuację i jakie boje przechodzę z mężem dlatego oszczędziła mu naszej wspólnej wizyty. On ma przyjść podpisać dokumenty w dniu oddania nasienia 😅
    Oszczędziła mu tego.
    A czy Twój mąż przy kolejnej procedurze musi znowu coś podpisywać jak już zamroziliście nasienie ??

Mika
  • MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa, jakbyście planowali kolejne pobieranie nasienia, to spróbuj przekonać "tę męską stronę" też do brania koenzymu. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.
    Słyszałam zalecenia, żeby mężczyznom ładować q10, witaminę E i D.

Izabell2016, Limosa lubią tę wiadomość

• MyŚliwa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aassiiaa wrote:

A ja mam na odwrót. Zawsze ze mną chodzi na wizyty, często też na badania. Nawet mu przed chwilą przeczytałam Wasze komentarze, bo to ane vivo to coś nowego i ciekawego :-). Obśmiał się.

Izabell2016 lubi tę wiadomość

• Limosa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MyŚliwa wrote:
    Limosa, jakbyście planowali kolejne pobieranie nasienia, to spróbuj przekonać "tę męską stronę" też do brania koenzymu. Na pewno nie zaszkodzi, a może pomóc.
    Słyszałam zalecenia, żeby mężczyznom ładować q10, witaminę E i D.
    Mąż obstawiony suplami, lista wzięta z forum - ktoś się chwalił co dostał od lekarza, który stale odwoływał mężowi wizytę, a akurat po tym skoczku parametry m.in. hba. Jest tam Q10, E, a Wit. d brał już kilka lat. Zobaczymy, ja już się na nic nie nastawiam, bo nie chce rozczarowań.
    Już się cieszyłam, że po usunięciu polipów i naprawie endo nie mam plamień po @ a tu trzy dni krwawienia i dwa czy trzy plamień (tyle że już nie brązowych). Chyba że to normalne po tych scratchingach i innych cudach?

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe dziewczyny serio, musimy kiedyś zrobić nasz zjazd i pośmiać się na żywo z tych różnych sytuacji, oczywiście jak już nam będzie do śmiechu z kukiełkami na rękach 💗
    Udało mi się jakimś cudem zaklepać histero na 20.09. Tu mam farta, bo w szpitalu terminy do końca października obstawione, dalsze zapisy dopiero od 6.09. ruszają. I tu naprawdę doceniam to, że mój lekarz pracuje w szpitalu... Oby tylko wymazy wyszły mi dobrze. Znowu mam zagwozdke czy nie wziąć gynalginu (mam jeszcze kilka w domu), żeby zwiększyć szanse na dobre wyniki. Ja chyba żyć już bez tych leków nie mogę 🤔 Mojemu nawet nie mówię bo znowu mnie ochrzani 😜 Z drugiej strony raz robiłam histero na antybiotyku więc może w razie "w" dr by mi coś przepisał... Na razie provag kapsułki, provag żel i lakcid intima prewencyjnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 13:44

03.2017 początek starań
    09.2017 laparoskopia, endometrioza IV st.; lewy jajowód niedrożny
    11.2017-03.2018 stymulacja owulacji
    05.2018 podejrzenie wodniaka jajowodu lewego
    03.2019 IVF: 6 komórek, 4 zapłodnione, jedna nierokująca morula w 5 dobie - transfer nieudany.
    10.2019 IVF: 8 komórek, 2 zapłodnione prawidłowo (reszta niedojrzała), w 5 dobie została jedna ❄💗
    11.2019 laparoskopowe usunięcie wodniaka z jajowodem
    07.2020 - 09.2021 leczenie stanu zapalnego endometrium (3histero, 2 biopsje)
    04.2021-01.2022 Reseligo (menopauza)
    09.2021 odroczenie transferu - podostre zapalenie tarczycy 🤦‍♀️
    17.02.2022 wybudzanie do transferu (estrofem)
    08.03.2022 transfer
    Zostań z nami Cudaczku 💗💗💗
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    To super !! Z tego co pamiętam też zaczynałam od mniejszej dawki 😊 Na pewno Twój organizm będzie Ci wdzięczny 🤪 Czytałam że podobno Ubichinol jest 8 razy skuteczniejszy niż zwykły koenzym Q10. Na pewno w jakimś stopniu powstrzymuje lub zwalnia proces starzenia 😊

Też o tym czytałam i raz nawet bedac na wizycie u naprotechnologa (to dopiero porazka), dostałam wskazanie brania oprócz miliona innych supli, właśnie ubichinolu. I w sumie do teraz go biorę, faktycznie włosków nowych mam multum i dopiero tu się dowiedziałam, że to może być jego zasługą. Po tej całej menopauze zrobię sobie AMH z ciekawości...

Limosa lubi tę wiadomość

03.2017 początek starań
    03.2019 IVF: 6 komórek, 4 zapłodnione, jedna nierokująca morula w 5 dobie - transfer nieudany.
    10.2019 IVF: 8 komórek, 2 zapłodnione prawidłowo (reszta niedojrzała), w 5 dobie została jedna ❄💗
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, są wakacje, luz, blues itp. Tyle czasu i sposobności na niczym skrepowane, spontanicznie przytulaski, a tymczasem zgodnie z zaleceniami dr możemy tylko w "ubranku"... No szlag mnie już trafia 😜
    Myśmy nigdy nie używali takich rzeczy, mąż zrobił takie zakupy, że oczopląsu dostałam od różnorodności, smaków, kolorów i rzekomych właściwości 🤔😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 sierpnia 2021, 21:48

Izabell2016, aassiiaa lubią tę wiadomość

03.2017 początek starań
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • Izabell2016 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiunia wrote:
    Też o tym czytałam i raz nawet bedac na wizycie u naprotechnologa (to dopiero porazka), dostałam wskazanie brania oprócz miliona innych supli, właśnie ubichinolu. I w sumie do teraz go biorę, faktycznie włosków nowych mam multum i dopiero tu się dowiedziałam, że to może być jego zasługą. Po tej całej menopauze zrobię sobie AMH z ciekawości...

Jestem bardzo ciekawa jakie będziesz miała AMH. Daj koniecznie znać!! A jakie masz teraz??

Ps. Spontaniczne przytulaski najlepsze 🤪 Dobrze sobie czasem zrobić taką małą przerwę od staranek, to naprawdę dobrze dla psychiki robi.

Mika
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiunia wrote:
    Lisiunia, u kogo byłaś? Może to ten doktorek, do którego mój mąż próbuje się dostać, ale jakoś nie wychodzi? I dlaczego porażka? Kurczę, może jednak lepiej zaoszczędzić te 300 zł, zwłaszcza że suple już mąż bierze 😁

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izabell2016 wrote:
    Jestem bardzo ciekawa jakie będziesz miała AMH. Daj koniecznie znać!! A jakie masz teraz??

Ps. Spontaniczne przytulaski najlepsze 🤪 Dobrze sobie czasem zrobić taką małą przerwę od staranek, to naprawdę dobrze dla psychiki robi.

Ostatnio badałam chyba w sierpniu 2019, akurat nie mam tu ze sobą wyników, ale było chyba 0,98...
    Oczywiście dam znać jak zbadam :)
    Tak... u nas ta przerwa trwa już od kwietnia, mam nadzieję, że więcej zastrzyków już nie będzie.

03.2017 początek starań
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limosa wrote:
    Lisiunia, u kogo byłaś? Może to ten doktorek, do którego mój mąż próbuje się dostać, ale jakoś nie wychodzi? I dlaczego porażka? Kurczę, może jednak lepiej zaoszczędzić te 300 zł, zwłaszcza że suple już mąż bierze 😁

Limosa, byłam u dr L.L. :) I zapłaciłam 400 zł za wizytę. Fakt, trwała z 40 minut (ale bez usg). Generalnie dostałam wykaz zakupu wielu supli w dużych dawkach (i w wysokich cenach).. Natomiast mój stan (mechaniczny już problem pod kątem endometriozy i zrostów w jajowodzie co najmniej jednym w którym się zrobił wodniak) kwalifikował mnie do bardziej "drastycznych" kroków niż suple i czekanie na cud. Mieliśmy wtedy jeszcze zaktualizować badania męża (jeszcze wtedy nie był moim mężem ale musiałam udawać, że jest bo inaczej nie przyjąłby mnie na konsultację) i instrukcja tego badania mnie rozwaliła: mąż miałby odbyć ze mną akt w dziurawej prezerwatywie (bo oddawanie nasienia "poza żoną" czy w pełnym zabezpieczeniu to sytuacja nie prowadząca do poczęcia więc niezgodna z nauką kościoła), w pokoju wynajętym obok zaprzyjaźnionej kliniki... Dostałam instrukcję gdzie takie prezerwatywy nabyć, oraz namiar na panią wynajmującą pokój. Oczy mi wyszły z orbit prawie.
    Natomiast nie kwestionuje tego, że w przypadkach mniej skomplikowanych niż mój, te wszystkie medykamenty nie mogą pomóc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 21:38

MyŚliwa lubi tę wiadomość

03.2017 początek starań
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • Limosa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisiunia wrote:
    Limosa, byłam u dr L.L. :) I zapłaciłam 400 zł za wizytę. Fakt, trwała z 40 minut (ale bez usg). Generalnie dostałam wykaz zakupu wielu supli w dużych dawkach (i w wysokich cenach).. Natomiast mój stan (mechaniczny już problem pod kątem endometriozy i zrostów w jajowodzie co najmniej jednym w którym się zrobił wodniak) kwalifikował mnie do bardziej "drastycznych" kroków niż suple i czekanie na cud. Mieliśmy wtedy jeszcze zaktualizować badania męża (jeszcze wtedy nie był moim mężem ale musiałam udawać, że jest bo inaczej nie przyjąłby mnie na konsultację) i instrukcja tego badania mnie rozwaliła: mąż miałby odbyć ze mną akt w dziurawej prezerwatywie (bo oddawanie nasienia "poza żoną" czy w pełnym zabezpieczeniu to sytuacja nie prowadząca do poczęcia więc niezgodna z nauką kościoła), w pokoju wynajętym obok zaprzyjaźnionej kliniki... Dostałam instrukcję gdzie takie prezerwatywy nabyć, oraz namiar na panią wynajmującą pokój. Oczy mi wyszły z orbit prawie.
    Natomiast nie kwestionuje tego, że w przypadkach mniej skomplikowanych niż mój, te wszystkie medykamenty nie mogą pomóc.
    To ten sam lekarz!
    Ale się uśmialiśmy z mężem z Twojej relacji 😂 Ktoś produkuje prezerwatywy z dziurką? Czemu ona ma służyć??? I nie łapie idei badania nasienia podczas aktu w dziurawej gumce 😂😂😂 Jeszcze ten wynajęty pokój 😁 Mi to wygląda na jakiś biznesik.
    Mąż miał dziś dokupić resztę supli z listy z forum. Jak zobaczyłam, że to jakaś pasza dla zwierząt (bo zapytałam na co to jest, bo nigdy nie słyszałam takiej nazwy) to zwątpiłam i odradziłam zamawianie, zwłaszcza że tak jak piszesz to są końskie dawki... a już ma pokaźny zestawik.

3jgx90bvoj1fla1b.png
  • Lisiunia Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja też się z tego śmieję teraz, ale wtedy to nie wiedziałam jak mam reagować w tym gabinecie, żeby nie pokazać, że moja głowa jest za mała na takie cuda w tych czasach :D , bo by mnie wyprosił pewnie ;) Prezerwatywy są specjalnie przekłuwane, żeby nie tracić szansy na ewentualne poczęcie, gdyby akurat ten akt miał się okazać tym złotym strzałem, a tu akurat wypadło badanie :D Chodzi o to, żeby nasienie się nie zmarnowało tylko do badania, tylko aby miało szansę na poczęcie :D Moim zdaniem, niepokalane niemal... No i jeszcze o to chodzi, że zabezpieczenia są niezgodne z nauką kk bo każdy akt ma prowadzić do ewentualnego poczęcia - więc gumka jest grzechem. Ale skoro służyć ma zgromadzeniu nasienia do badania, to niech będzie dziurawa by to poczęcie jakkolwiek umożliwić - i wtedy nie ma grzechu :D A każde badanie nasienia w "normalny" sposób to jego marnotrawienie i... grzech. Jak mówię - głowa mała :D A kieszeń pusta... ;)
    Myślę, że podstawowym zestawem supli + zdrowym trybem życia dużo można zdziałać.

Limosa, MyŚliwa lubią tę wiadomość

03.2017 początek starań
    08.03.2022 transfer
    7 dpt bHcg 41,17
    9 dpt bHcg 80,68
    13 dpt bHcg 340,61
    17 dpt bHcg 1530,00
    22 dpt mamy serduszko <3
  • aassiiaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny ☺️

Nie odzywalam sie bo bralko mi czasu.
    Najpierw ta podroz z przygodami 😉. Wrocioam do pracy wczoraj wiec teraz dzien za dniem leci jak szalony.

Za tydzien w poniedzialek przylatuje do pl na jeden dzien zrobie usg i kupie leki czyli zaczynamy nowa procedure ❤️ . Biore teraz dalej proga i e2 , tak zeby poczatek cyklu dobrze wypadl w pon albo wtorek.

Izabell2016 wrote:
    Też się teraz uśmiałam 😂😂😂 jak mamy podobnie.
    Ja też w Katowicach.
    Moja lekarka zna moją sytuację i jakie boje przechodzę z mężem dlatego oszczędziła mu naszej wspólnej wizyty. On ma przyjść podpisać dokumenty w dniu oddania nasienia 😅
    Oszczędziła mu tego.
    A czy Twój mąż przy kolejnej procedurze musi znowu coś podpisywać jak już zamroziliście nasienie ??

Moj podpisuje w domu (w uk) i ja zanosze do kliniki a jak trzeba to laczy sie z doktorkiem przez telefon zeby powiedziec „tak zgadzam sie” .
    Wiec transfery, procedury itp. Tam cala ksiazka do podpisania jest 🤷‍♀️

Masz racje ze latwiej bedzie go przekonac do podpisania papierow jak by co 😉

Ja jestem „taka dobra „ dla mojego ze zalatwilam ze przyniesiemy „towar” do mrozenia z domu. Zgodzili sie w klinice.
    I tak ze leczymy sie w innym miescie niz nasze rodzinne to mielismy wynajety apartament dokladnie obok kliniki. Wiec tam zalatwilisimy sprawe 😉
    MyŚliwa wrote:
    A ja mam na odwrót. Zawsze ze mną chodzi na wizyty, często też na badania. Nawet mu przed chwilą przeczytałam Wasze komentarze, bo to ane vivo to coś nowego i ciekawego :-). Obśmiał się.

Kazdy ma inne podejscie :)
    Mojemu sie nigdy nie podobalo invitro i do dzisiaj nie zmienil zdania.
    Nie robi tego oczywiscie pod przymusem rozstania czy cos … robili to dla mnie i moze tez chce sprobowac ale sam nigdy by na to nie naciskal a tym bardziej mnie.
    Mysle ze chodzi tez o wiek.
    Jak by mial 30 to myslal by inaczej i ja pewnie tez .
    Lisiunia wrote:
    Hehe dziewczyny serio, musimy kiedyś zrobić nasz zjazd i pośmiać się na żywo z tych różnych sytuacji, oczywiście jak już nam będzie do śmiechu z kukiełkami na rękach 💗
    Udało mi się jakimś cudem zaklepać histero na 20.09. Tu mam farta, bo w szpitalu terminy do końca października obstawione, dalsze zapisy dopiero od 6.09. ruszają. I tu naprawdę doceniam to, że mój lekarz pracuje w szpitalu... Oby tylko wymazy wyszły mi dobrze. Znowu mam zagwozdke czy nie wziąć gynalginu (mam jeszcze kilka w domu), żeby zwiększyć szanse na dobre wyniki. Ja chyba żyć już bez tych leków nie mogę 🤔 Mojemu nawet nie mówię bo znowu mnie ochrzani 😜 Z drugiej strony raz robiłam histero na antybiotyku więc może w razie "w" dr by mi coś przepisał... Na razie provag kapsułki, provag żel i lakcid intima prewencyjnie.

No czasem smieszne jest ze sie tu spotkalsymy niby problem z endo ale z facetami tez mamy podobnie 😜

Martwisz sie o wymazy mykoplasmy itp ?
    Czy o zwykle posiewy ?
    Mialas kiedys z tym problem ?

Lisiunia wrote:
    Dziewczyny, są wakacje, luz, blues itp. Tyle czasu i sposobności na niczym skrepowane, spontanicznie przytulaski, a tymczasem zgodnie z zaleceniami dr możemy tylko w "ubranku"... No szlag mnie już trafia 😜
    Myśmy nigdy nie używali takich rzeczy, mąż zrobił takie zakupy, że oczopląsu dostałam od różnorodności, smaków, kolorów i rzekomych właściwości 🤔😜

Zazdaszczam wakacji ❤️ ale juz tych przytulaskow w „ubranku” to tragedia 😢
    Ja mam slaba glowe do tego… ale jak trzeba 🤷‍♀️🤓
    Maz sie postaral :)

Limosa wrote:
    To ten sam lekarz!
    Ale się uśmialiśmy z mężem z Twojej relacji 😂 Ktoś produkuje prezerwatywy z dziurką? Czemu ona ma służyć??? I nie łapie idei badania nasienia podczas aktu w dziurawej gumce 😂😂😂 Jeszcze ten wynajęty pokój 😁 Mi to wygląda na jakiś biznesik.
    Mąż miał dziś dokupić resztę supli z listy z forum. Jak zobaczyłam, że to jakaś pasza dla zwierząt (bo zapytałam na co to jest, bo nigdy nie słyszałam takiej nazwy) to zwątpiłam i odradziłam zamawianie, zwłaszcza że tak jak piszesz to są końskie dawki... a już ma pokaźny zestawik.

Zebyscie po tych suplach , zrobili nam tu niespodzianke 😘☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2021, 23:55

Limosa, Izabell2016, MyŚliwa lubią tę wiadomość

07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
    04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
    15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
    07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2

• aassiiaa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2021, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co u naszych Stokrotek ?? 🤔😁

• Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otóż moje zajebiste endometrium ma w 12dc 7.9mm. Byłam w piątek sobie w ramach pakietu sprawdzić to było 7mm, nie wiem jak to możliwe, że tak marnie urosło przez 4 dni...

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA

transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9
  • Stokrotka23 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu jaka dawkę sildenafil brałaś ? To co dzieliłas 1/4?

Ona: AMH 11.2020 0,37, 02.2021 FSH 28
    niedoczynność tarczycy - Euthyrox
    11.2020 Kriobank
    11.20 I procedura transfer 2-dniowych 2 fasolek, 10dpt :(
    02.21 II procedura - 4 pęcherzyki puste.
    03.21 III procedura nieudana.
    05.21 - histeroskopia. Cd138 12,8/10mm2, cd56 8000/10mm tarivid + metronidazol 10 dni
    07.21-biopsja kontrolna - cd138 1/10mm. Wynik poprawny według 2 immunologów + kliniki.
    Kir AA

transfer 2.04, beta 6dpt - 13.8, 8dpt - 56.54, 10dpt - 91.9
  • aassiiaa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka23 wrote:
    Asiu jaka dawkę sildenafil brałaś ? To co dzieliłas 1/4?

Ja bralam 1/3 x3 dziennie.

Dzielilam tab na 3 . A jeszcze wczesniej zdrapywalam ta niebieska otoczke lekko nozem 😉

‹‹ 69 70 71 72 73 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ