STAN ZAPALNY ENDOMETRIUM
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj 6dpt beta dalej 0 . Wiec wiadomo 🤷♀️
Dzieki dziewczyny Mam nadzieje ze u was bedzie lepiej to wszystko ❤️Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
12.08 transfer 5.1.1 - cb
09.09.20 - start leczenie - summamed 500 na 6 dni
04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
18.03.21 *3 Histero - brak mikropolipow (cykl na antkach) CD138 BRAK
07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2
Immu - Il10: 151 Il2: 113 nk 22% uNk -100
19.08 - drugi transfer - beta 0
03.20 icsi ,, 2 zarodki - oba ok ( pgs) - transfery nieudane
09.21 imsi 2 zarodki - oba nieprawidlowe (pgs) - brak transferu
11.21 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - 🙏
01.22 imsi 2 zarodki - 1 prawidlowy ❤️ - nieudany -
aassiiaa wrote:Dzisiaj 6dpt beta dalej 0 . Wiec wiadomo 🤷♀️
Dzieki dziewczyny Mam nadzieje ze u was bedzie lepiej to wszystko ❤️ -
aassiiaa wrote:Nie nie probowalam; mam nadzieje ze bedzie mi jeszcze dane bo i tak jak przyjezdzam na transfer wczesniej i siedze w Pl bez pracy to moge latc do lekarz codziennie na badania i usg.
Koszta takie same jak leki po transferze na sztucznym.
Jedyne do to ze kliniki sa zamykane w niedziele i jak wypadnie owu we wtorek to transferu w niedziele nie zrobia.
Mozna to podobno troche naprawic przez zastrzyk na wywolanie owu 🤷♀️
Znalalam takie info jak by kogos interesowalo
http://www.czytelniamedyczna.pl/1425,molekularne-aspekty-procesu-implantacji.html
Ps Bedzismy razem podchodzic do stymulacji wiec bedzie razniej
Mi cykl wrześniowy wypada +\- 03 września, ale martwię się czy dojdzie do stymulacji, bo mąż się rozchorował. Chyba jakaś angina go dopadła.
Wiem ze do połowy września na pewno wyzdrowieje, ale nie wiem czy lekarz jutro nie przepisze mu jakiś antybiotyków 🥲 i czy nie będzie trzeba dłużej odczekać żeby nasienie się zregenerowało😠
Tez jestem już zmęczona tym tematem. Tak mi się dłuży do tego wrzesieńnia i miałam nadzieje że będę to miała już za sobą.
Też chcę mieć spokojne sumienie, że spróbowałam wszystkiego i zrobiłam co mogłam.
A zdecydujesz się ponownie na badanie zarodków ?
Czasami słyszy się że takie badanie może osłabić zarodek.
Ja rozważałam jeszcze kwestę, żeby podano mi świeży zarodek, a pozostałe przebadali. Ale nie wiem czy dobrze kombinuję.
Zaraz poczytam tego linka co podesłałaś 🥰
Mika -
mt30 wrote:O nieeeee. Myślałam, że teraz się uda. Tyle wyrzeczeń czasu, badań itd. Posrane to wszystko! Mi mówią, że mam nie przebadane zarodoki i dlatego nie wychodzi, że to daje 60% powodzenia. Miałaś przebadane i nie wyszło:( Milion powodów dlaczego nie wychodzi, tak samo jak milion przepisów co mogło pomóc. Twoja beta, odbiera mi siły. Nie wiem ile jeszcze wytrzymam.
Dokladnie to wszystko troche porabane... widocznie kazdy ma swoja droge.
Ja sie nawet nie pytam lekarzy dlaczego ? bo to jest bez sensu...
Kazdy ma swoja historie.
Balam sie ze bedzie za duzo zarodkow ze ich nie dam rady odbrac bo juz wiek itp; nie chcialam przeciez ostatnio robic stymulacji bo byl zarodek i chcialam rozsadnie do tego podejsc, pokolei wszystko itp.
Tak sie nie da... mam nadziej ze teraz nabiore tempa i wszystko bedzie dzialo sie teraz szybciej.
Jak u Ciebie mt30 ??
Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
07.07.20 *1 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny), CD138 : 64/25mm2 * Brak leczenia , lekarz uznal wynik za poprawny 😳
04.01.21 Biopsja rysowa (slepa) druga faza cyklu CD138 : BRAK ; uNK ponad 100 silnie dodatnie / mm2
15.01.21 *2 Histero - Mikropolipy (cykl naturalny) CD138 : 8 kom , uNK - 70/80 mm2 - „metronidazol + tarivit „ 10 dni
07.04.21 *4 Minihistero w drugiej fazie cyklu - 2/3 mikropolipy -usniete . CD138 BRAK ; uNK - do 70 na mm2
Izabell2016 wrote:Mi cykl wrześniowy wypada +\- 03 września, ale martwię się czy dojdzie do stymulacji, bo mąż się rozchorował. Chyba jakaś angina go dopadła.
Wiem ze do połowy września na pewno wyzdrowieje, ale nie wiem czy lekarz jutro nie przepisze mu jakiś antybiotyków 🥲 i czy nie będzie trzeba dłużej odczekać żeby nasienie się zregenerowało😠
Tez jestem już zmęczona tym tematem. Tak mi się dłuży do tego wrzesieńnia i miałam nadzieje że będę to miała już za sobą.
Też chcę mieć spokojne sumienie, że spróbowałam wszystkiego i zrobiłam co mogłam.
A zdecydujesz się ponownie na badanie zarodków ?
Czasami słyszy się że takie badanie może osłabić zarodek.
Ja rozważałam jeszcze kwestę, żeby podano mi świeży zarodek, a pozostałe przebadali. Ale nie wiem czy dobrze kombinuję.
Zaraz poczytam tego linka co podesłałaś 🥰
ehh zawsze cos pod gorke... w sumie nie wiem czy antybiotyki maja wplyw na plemniki czytalas o tym ?? Bo inaczej trzeba czekac 3 miesiace.
Ja bym chciala zrobic podwojna stymulacje ale nie wiem co moj na to wszystko powie... pewnie bedziemy gadac o tym zaraz po wyniku stymulacji.
W sumie z tej pierwszej 1,5 roku temu nie bylo super rewelacji wiec... moze go przekonam jakos
Tak my bedziemy badac zarodki, bo mamy problem z kariotypem i do tego dochodzi moj wiek.
Wiesz ja dlugo sledzilam watki, badania i wpisy dziewczyn ktore badaly zarodki.
Wyniki mnie mega zaskakuja.
Ludzie maja kariotypy prawidlowe a badania zarodkow wychodzily slabo. Zawsze sa jakies nieprawidlowe.
Zastanwiam sie skad takie rzeczy ?? Czy to wlasnie nie sa zbyt agresywne stymulacje ?? Bo wyniki sa zaskakujace. Z ta wiedza nawet przy prawidlowym kariotypie bym badala zarodki.
One raczej nie oslabiaja zarodkow bo material jest pobierany z oslonki zarodka a nie z jego srodka. Wiec to podbie do naciecia otoczki (Ah) ktore wykonuje sie czasami przed transferem
Nikogo oczywiscie nie namawiam do tych badan.Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
aassiiaa wrote:ehh zawsze cos pod gorke... w sumie nie wiem czy antybiotyki maja wplyw na plemniki czytalas o tym ?? Bo inaczej trzeba czekac 3 miesiace.
Ja bym chciala zrobic podwojna stymulacje ale nie wiem co moj na to wszystko powie... pewnie bedziemy gadac o tym zaraz po wyniku stymulacji.
W sumie z tej pierwszej 1,5 roku temu nie bylo super rewelacji wiec... moze go przekonam jakos
Tak my bedziemy badac zarodki, bo mamy problem z kariotypem i do tego dochodzi moj wiek.
Wiesz ja dlugo sledzilam watki, badania i wpisy dziewczyn ktore badaly zarodki.
Wyniki mnie mega zaskakuja.
Ludzie maja kariotypy prawidlowe a badania zarodkow wychodzily slabo. Zawsze sa jakies nieprawidlowe.
Zastanwiam sie skad takie rzeczy ?? Czy to wlasnie nie sa zbyt agresywne stymulacje ?? Bo wyniki sa zaskakujace. Z ta wiedza nawet przy prawidlowym kariotypie bym badala zarodki.
One raczej nie oslabiaja zarodkow bo material jest pobierany z oslonki zarodka a nie z jego srodka. Wiec to podbie do naciecia otoczki (Ah) ktore wykonuje sie czasami przed transferem
Nikogo oczywiscie nie namawiam do tych badan.
A mogę wiedzieć ile miałaś zarodków podczas stymulacji i ile prawidłowych…
I co oznacza podwójna stymulacja ?
Ja również obawiam się że będę miała zbyt dużo zarodków i nie zdążę po wszystkie wrócić.
Nie wiem ile będę miała jajeczek, ale chciałam zapłodnić tylko kilka.
Ale dziewczyny na forum namówiły mnie aby zapłodnić ile się da, i tak zrobię. Zwłaszcza że to moja pierwsza i ostatnia procedura. Mąż jest ode mnie sporo straszy i chce abyśmy w końcu zaczęli normalnie żyć, dał mi ostatnią szansę 🥲 Ledwo go przekonałam.
Masz 35 lat to na in vitro młody wiek 😊
Ja tez tyle mam 🤪
Myślę że będzie dobrze !!MyŚliwa lubi tę wiadomość
Mika -
Izabell2016 wrote:A mogę wiedzieć ile miałaś zarodków podczas stymulacji i ile prawidłowych…
I co oznacza podwójna stymulacja ?
Ja również obawiam się że będę miała zbyt dużo zarodków i nie zdążę po wszystkie wrócić.
Nie wiem ile będę miała jajeczek, ale chciałam zapłodnić tylko kilka.
Ale dziewczyny na forum namówiły mnie aby zapłodnić ile się da, i tak zrobię. Zwłaszcza że to moja pierwsza i ostatnia procedura. Mąż jest ode mnie sporo straszy i chce abyśmy w końcu zaczęli normalnie żyć, dał mi ostatnią szansę 🥲 Ledwo go przekonałam.
Masz 35 lat to na in vitro młody wiek 😊
Ja tez tyle mam 🤪
Myślę że będzie dobrze !!
Haha wiec mamy podobnie
Twoj maz starszy , Lisiuni tak samo i moj troche mlodszy ale juz te 43 bedzie mial (jutro urodziny) i juz tez chce konczyc ten temat. Mowilismy ze do konca roku i bedzie po sprawie. Ale chce go namowic na ta stymulacje podwojna... pewnie powie mi ze to bedzie zalezec od ilosci zarodkow. No moze jakos go przekonam Wiem to juz bedzie koniec.
Ostatnio jak byl w Pl to zamrozlismy jego nadzienie zeby nie musial latac ze mna, bo on ma umowe o prace i nie moze sobie pozwolic na takie wolne a zreszta teraz to przez pandemie to jest stersujace tez.
Z mrozenia wyszlo nam 6 slomek wiec powinno straczyc na dwie procedury.
Tez sie obawialam o nadmiarowe zarodki a nawet ze te nieprawidlowe trzeba zniszczyc... dlatego ostatnio spanikowalam i nie zaczelam stymulacji. Chcialam to wszystko pokolei.
My jako ze z genatyka mamy problem to wiedzialam ze bedziemy zapladniac wszystkie ale pecherzykow bylo tylko 7.
1- pusty
6-dojrzale
Zaplodnily sie tylko 3 i z tego powstaly dwa zarodki 5.1.1 dal CB i 5.2.2 ktory nie ruszl nic.
Ja mam lat 36 i pol juz
35 bylo przy pierwszym podejsciu zaraz zmienie
A jak Amh u Ciebie ?? Pytalas lekarza jak widzi ta stymulacje ?? Ile jest jajek antralnych ?Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
W invicta podwojna stymulacja polega na tym ze po pierwsza procedure robisz normlanie i po pierwszej punkcji odczekuje sie tylko 5-7 dni i zaczyna sie druga stymulacja czyli zastrzyki od nowa i zaraz jest druga punkcja.
Jest to oczywscie liczone jako dwie osobe procecury.
Z tej drugiej punkcji podobno jest mniej jajek ale lepszej jakosci.
Dziala to podobno na zasadzie ze jak w pierwszej punkcji zejda stare jajka to w drugiej sa te swieze
Ja jak podchodzilam do pierwszej procedury to tez inaczej niz wszyscy. Nie slyszalam zeby ktos mial taka stymulacje jak ja. Doradzil mi to profesroek z invity bo wiedzial ze bede mrozic i badac zarodki.
Chodzilo w niej o to zeby zaczac stymulacje (zastrzyki menopur) dopiero po wlasniej owulacji.
Czyli w 18 dniu mojego cyklu , owu zostala potwierodzona, progesteron byl juz okolo 10 i ja wtedy zaczelam zastrzyki.
Nie musialam stosowac zadnych zastrzykow na blokowanie owulacji bo progesteron ja blokowal, dorzucili mi tylko luteine pod jezyk dla pewnosci.
Dziwne to wszystko bylo a ja zielona
Ty masz antykoncpeje przed stymulacja czy czekasz na poczatek wlasnego cyklu ??MyŚliwa lubi tę wiadomość
Start starań-09.18 Ja 84r L; Amh 1 -1.8
aassiiaa wrote:W invicta podwojna stymulacja polega na tym ze po pierwsza procedure robisz normlanie i po pierwszej punkcji odczekuje sie tylko 5-7 dni i zaczyna sie druga stymulacja czyli zastrzyki od nowa i zaraz jest druga punkcja.
Jest to oczywscie liczone jako dwie osobe procecury.
Z tej drugiej punkcji podobno jest mniej jajek ale lepszej jakosci.
Dziala to podobno na zasadzie ze jak w pierwszej punkcji zejda stare jajka to w drugiej sa te swieze
Ja jak podchodzilam do pierwszej procedury to tez inaczej niz wszyscy. Nie slyszalam zeby ktos mial taka stymulacje jak ja. Doradzil mi to profesroek z invity bo wiedzial ze bede mrozic i badac zarodki.
Chodzilo w niej o to zeby zaczac stymulacje (zastrzyki menopur) dopiero po wlasniej owulacji.
Czyli w 18 dniu mojego cyklu , owu zostala potwierodzona, progesteron byl juz okolo 10 i ja wtedy zaczelam zastrzyki.
Nie musialam stosowac zadnych zastrzykow na blokowanie owulacji bo progesteron ja blokowal, dorzucili mi tylko luteine pod jezyk dla pewnosci.
Dziwne to wszystko bylo a ja zielona
Ty masz antykoncpeje przed stymulacja czy czekasz na początek wlasnego cyklu ??
Ja jeszcze nie wiem jak to będzie się u mnie odbywało, miałam mieć wizytę w tym tygodniu a będzie w przyszłą środę. Mam nadzieje że uda mi się podejść do tej procedury i męża ,,prawdopodobna angina’’ nam nie przeszkodzi.
Lekarka mówiła mi tylko że to będzie szybki protokół.
U mnie odpada podwójna stymulacja, bo ja będę miała takie trochę inne in vitro (bardziej naturalne) nazywa się ane vivo (to był argument żeby przekonać męża ze do zapłodnienia dochodzi w ciele kobiety a nie probówce) 🙃
Wogole nie rozmawiamy na ten temat, on nie ma pojęcia o mrożeniu itd, nic mu nie mówię, a on nie chce o tym słyszeć. Chcę żeby oddał nasienie i podpisał zgody, a ja wszystko ogarnę 🤪 czym mniej wie o tym tym lepiej, nie chcę go odstraszyć.
AMH mam 1,95, ale rok wcześniej miałam 1,49. Badałam w tym samym lab. Brałam cały czas Ubiquinol (naturalna forma q10) i tak mi się poprawił wynik, lekarka potwierdziła że to na pewno z tego powodu. Nawet fryzjer zauważył ze non stop wyrastają mi nowe włosy 🙃 Bardzo polecam Ubiquinol! Nigdy nie miałam badania ile mam jajek antralnych (zaraz o tym poczytam, bo nawet żaden lekarz nie zaproponował mi takiego badania)
Dałaś mi niezły pomysł, żeby zamrozić nasienie. Tylko nie wiem czy z takiej jednej porcji nasienia da radę coś odłożyć 🤪
Wyczuwam u Ciebie optymizm mimo tak krętej ścieżki, którą już przeszłaś, w końcu dojdziesz do celu 🥰aassiiaa, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Mika -
Izabell2016 wrote:AMH mam 1,95, ale rok wcześniej miałam 1,49. Badałam w tym samym lab. Brałam cały czas Ubiquinol (naturalna forma q10) i tak mi się poprawił wynik, lekarka potwierdziła że to na pewno z tego powodu. Nawet fryzjer zauważył ze non stop wyrastają mi nowe włosy 🙃 Bardzo polecam Ubiquinol!
-
Izabell2016 wrote:Ja jeszcze nie wiem jak to będzie się u mnie odbywało, miałam mieć wizytę w tym tygodniu a będzie w przyszłą środę. Mam nadzieje że uda mi się podejść do tej procedury i męża ,,prawdopodobna angina’’ nam nie przeszkodzi.
Lekarka mówiła mi tylko że to będzie szybki protokół.
U mnie odpada podwójna stymulacja, bo ja będę miała takie trochę inne in vitro (bardziej naturalne) nazywa się ane vivo (to był argument żeby przekonać męża ze do zapłodnienia dochodzi w ciele kobiety a nie probówce) 🙃
Wogole nie rozmawiamy na ten temat, on nie ma pojęcia o mrożeniu itd, nic mu nie mówię, a on nie chce o tym słyszeć. Chcę żeby oddał nasienie i podpisał zgody, a ja wszystko ogarnę 🤪 czym mniej wie o tym tym lepiej, nie chcę go odstraszyć.
AMH mam 1,95, ale rok wcześniej miałam 1,49. Badałam w tym samym lab. Brałam cały czas Ubiquinol (naturalna forma q10) i tak mi się poprawił wynik, lekarka potwierdziła że to na pewno z tego powodu. Nawet fryzjer zauważył ze non stop wyrastają mi nowe włosy 🙃 Bardzo polecam Ubiquinol! Nigdy nie miałam badania ile mam jajek antralnych (zaraz o tym poczytam, bo nawet żaden lekarz nie zaproponował mi takiego badania)
Dałaś mi niezły pomysł, żeby zamrozić nasienie. Tylko nie wiem czy z takiej jednej porcji nasienia da radę coś odłożyć 🤪
Wyczuwam u Ciebie optymizm mimo tak krętej ścieżki, którą już przeszłaś, w końcu dojdziesz do celu 🥰
Przy jednym oddaniu nasienia wychodzi kilka słomek, na procedurę schodzi zazwyczaj jedna słomka, a więc miałabyś tak naprawdę wtedy kilka szans, tylko że do każdej stymulacji i tak partner/mąż musi podpisać papiery że wyraża zgodę na podanie jego zamrożonego nasienia, przynajmniej u mnie w klinice tak jest, no i w rezultacie nie da się jednymi papierami zrobić kilku punkcji/stymulacji, mimo że masz nasienie w zapasie... Ale mimo wszystko może to jest jakaś opcja... -
Limosa wrote:Musi być ten Ubiquinol, czy wystarczy jakakolwiek forma koenzymu Q10? 🙂 Mi Amh od listopada do kwietnia spadło z 1,3 do 1,15 😔
Kochana to jest specjalna Aktywna, zredukowana forma Koenzymu Q10 lepiej przyswajalna. W dobrej dawce, chodź są i wyższe dawki.
Ja kupuję na Allegro z planety zdrowa, nazywa się dokładnie SWANSON KOENZYM Q10 UBICHINOL UBIQUINOL 100 KANEKA
Koszt ok 125 zł za 60 sztuk (biorę jedną dziennie)
Naprawdę bardzo polecam, wydaje mi się ze jak zaczęłam to brać to mam tez więcej energii
😊Limosa, MyŚliwa lubią tę wiadomość
Mika -
arzu wrote:Przy jednym oddaniu nasienia wychodzi kilka słomek, na procedurę schodzi zazwyczaj jedna słomka, a więc miałabyś tak naprawdę wtedy kilka szans, tylko że do każdej stymulacji i tak partner/mąż musi podpisać papiery że wyraża zgodę na podanie jego zamrożonego nasienia, przynajmniej u mnie w klinice tak jest, no i w rezultacie nie da się jednymi papierami zrobić kilku punkcji/stymulacji, mimo że masz nasienie w zapasie... Ale mimo wszystko może to jest jakaś opcja...
Dzięki za info 😊
Chyba tak zrobię, zamrożę na wszelki wypadek!’
Fajnie że są takie możliwości, bo nie wiadomo co będzie.
A wiem ze mąż na pewno by już się nie zgodził.
A na podpisanie papieru będzie mi go łatwiej przekonać w razie czego.
aassiiaa lubi tę wiadomość
Mika -
Izabell2016 wrote:Dzięki za info 😊
Chyba tak zrobię, zamrożę na wszelki wypadek!’
Fajnie że są takie możliwości, bo nie wiadomo co będzie.
A wiem ze mąż na pewno by już się nie zgodził.
A na podpisanie papieru będzie mi go łatwiej przekonać w razie czego.
No dokładnie. Z jednokrotnego oddania nasienia powinno wyjść ok. 3-6 słomekIzabell2016 lubi tę wiadomość
-
Izabell2016 wrote:Kochana to jest specjalna Aktywna, zredukowana forma Koenzymu Q10 lepiej przyswajalna. W dobrej dawce, chodź są i wyższe dawki.
Ja kupuję na Allegro z planety zdrowa, nazywa się dokładnie SWANSON KOENZYM Q10 UBICHINOL UBIQUINOL 100 KANEKA
Koszt ok 125 zł za 60 sztuk (biorę jedną dziennie)
Naprawdę bardzo polecam, wydaje mi się ze jak zaczęłam to brać to mam tez więcej energii
😊
Skąd brać na to wszystko pieniądze, siły... -
Dziewczyny, w jakim dniu cyklu robiłyście badanie stanu zaplanego endo ? Czy trzeba się jakoś wcześniej przygotowywać ? Cz y można normalnie starać się przed lub po badaniu ?Mój lekarz nie widzi potrzeby tego badania w moim przypadku ale ja i tak chce je zrobić bo mi tak intuicja mówi
-
Andzia35 wrote:Dziewczyny, w jakim dniu cyklu robiłyście badanie stanu zaplanego endo ? Czy trzeba się jakoś wcześniej przygotowywać ? Cz y można normalnie starać się przed lub po badaniu ?Mój lekarz nie widzi potrzeby tego badania w moim przypadku ale ja i tak chce je zrobić bo mi tak intuicja mówi
-
Limosa wrote:Ja robiłam z histeroskopią, a zalecenia szpitala były od ustania plamień po miesiączce do 12 dc, w praktyce umawiali na 10 dc. Lekarz wykonujący histeroskopię od razu widział, że jest stan zapalny, dał leki i zabronił się starać póki nie wyleczę. Swoją drogą miałam m.in. leki dopochwowe, więc trudno współżyć podczas leczenia.
-
Limosa wrote:Dziękuję. Znalazłam dużo taniej, bo za 73 zł, nie wiem czy coś jest z nim nie tak, czy po prostu promocja: https://allegro.pl/oferta/swanson-koenzym-q10-kaneka-ubichinol-ubiquinol-10421195468?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=92d61479-b184-4a50-b8d3-8c753f8ae0f5 Nie znalazłam żadnej informacji, że data się kończy czy coś 🤷♀️
Skąd brać na to wszystko pieniądze, siły...
Bo tu jest dawka 50mg a ja brałam 100 mg
Limosa lubi tę wiadomość
Mika