Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was dziewczyny, dawno się nie odzywalam, ale ostatnio różnie z czasem, praca, dom i objawy ciążowe które są troszkę dokuczliwe. Jesteśmy już po 2 wizycie u lekarza, mój dzidek ma już 2,5 cm, rośnie jak na drożdżach. Trzymam za was cały czas kciuki i czekam na wesołe nowiny marzencia jeśli chodzi o badanie nasienia to w parensie kosztuje 130 zł i trzeba się umówić na dany dzień i godzinę, na wyniki czeka się około 3 dni.
lipa, marzencia, ciekawa87 lubią tę wiadomość
KARA01 -
marzencia wrote:Witam, ja troszke z innej beczki. Czy wasi partnerzy robili badanie nasienia w Parensie? Jaki to jest koszt i czy trzeba sie umawiac, czy poprostu mozna przyjsc i zrobic to?☺ My dopiero zaczynamy walke o dzieciatko i nie wszystko jeszcze wiem...
Robilismy badania w Parensie cena 150 zl badanie nasienia powodzeniamarzencia lubi tę wiadomość
-
Ewa, trzymam kciuki za powodzenie cały czas
Starania od 10.2015.
Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]
jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
7.05 transfer blastki 4AA😢
7.08 crio blastki😢
30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
2 ❄❄ -
a ja jestem załamana. metformina była cudowna w poprzednim cyklu - w obecnym dzisiaj (16 dc) nawet nie ma dominującego pęcherzyka.
jestem zmęczona "wiecznym oczekiwaniem na owulację". generalnie od roku prawie całe życie podporządkowałam na oczekiwanie na ciążę (przede wszystkim zawodowe). jestem w punkcie 0 a nawet -1.
wielkie nadzieje pokładałam w metforminie. liczyłam przynajmniej na dobrą reakcję jajników przez kilka cykli. po fajnej prognozie na przyszłe działanie mety znowu rozczarowanie. generalnie mój stan psychiczny znowu upada.
mam wrażenie jakby mój organizm przyzwyczaił się do mety na tyle, że traktuje ją jak drażetki miętowe... bez konkretnych reakcji
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
Daktylku nawet zdrowej kobiecie zdarzają się cykle bezowulacyjne.
Może wrócisz do clo?
Rozumiem co czujesz. Ją tak kilka ostatnich lat podporządkowana staraniom. Ale powiedzialam dość. Tydzień temu zwolniła się z pracy i szukam nowej. Muszę zacząć żyć swoim zyciemdaktylek lubi tę wiadomość
-
od nastepnego cyklu wracam do clo - dzisiaj podjełam taka decyzje. z tym ze nie wywoluje okresu dupkiem zeby znowu nie zatrzymac ewentualnej owulacji. czekam cierpliwie na "rozwój sytuacji". a tak ogólnie daje sobie czas do czerwca/lipca - i tez bede podejmowala decyzje "zatrudnieniowe" trzeba zmienic otoczenie
trzeba zacząć normalnie żyć - ja juz zapomnialam jak sie zyje bez myslenia o owulacji, ciąży itd.Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
I dobrze że wracasz do stymulacji. Skoro raz się udało, to znaczy że uda się drugi, tylko pewnie u ciebie jest problem z owulacją właśnie. No i w razie sukcesu koniecznie progesteron i może zastrzyki przeciwzakrzepowe? Albo chociaż acard? Porozmawiaj o tym z lkekarzem
-
Witajcie, zdecydowaliśmy się pojść na pierwszy raz o tej Homy. Ale pewnie już w maju. Zaczęłam od dziś brac luteinę, więc poczekam na @ i w połowie cyklu póje do niej.
Daktylek a jaka tą masz przyczyne niepłodnośći? z tego co czytam problem z owulacja, a czy przy tym masz cienkie endometrium?
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Daktylek moze tak jak mówi Lipa wrócisz do Clo? a moze jeszcze lekarz przepisze Ci inne leki stymulujące?
Lipa jak starania? byliscie juz w Krakowie?
BezchmurneNiebo trzymam kciuki !!!
Ja jestem w trakcie @ zaraz po jej zakończeniu ide na biocenoze pochwy i jak już teraz wynik wyjdzie ok to bedziemy do IUI podchodzić -
A znacie może jakies dziewczyny gdzie miały problemy z endometrium, owulacją i zaszły w ciążę?
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
daktylek wrote:Ciekawa a u Ciebie jest tylko męski problem?
BezchmurneNiebo dużo osób ma takie problemy i zachodzi w ciążę więc głowa do góry!!!!
-
Cześć. Dziewczyny którego lekarza byście poleciły w Rzeszowie jeśli chodzi o poronienia nawykowe, problemy z autoimmunologia? Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? Jestem spoza Rzeszowa, u mnie lekarze nie bardzo kumaci są. Nie chcę kolejnej straty.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
Goździk89 wrote:Cześć. Dziewczyny którego lekarza byście poleciły w Rzeszowie jeśli chodzi o poronienia nawykowe, problemy z autoimmunologia? Ktoś ma jakieś doświadczenia w tej kwestii? Jestem spoza Rzeszowa, u mnie lekarze nie bardzo kumaci są. Nie chcę kolejnej straty.
Niestety nie pomogę. Mi nawet nigdy nie udało się zajsc