Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Do Krakowa chyba szybciej , bo mniej osób na pewno jak w Tarnowie , ale nie mam pewności . Czy jest lista rezerwowa teraz już chyba nie wgl odkąd jest RODO to jest porażka
Musisz dzwonić i pytać o zapisy , w Tarnowie chyba teraz od listopada czy jakoś . Najlepiej podzwonić i Ci powiedzą dokładnie , bo to się zmienia" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych
-
nick nieaktualny
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 26 lipca 2018, 10:28
07.2019 drugi naturalsik
10.2017 naturalsik
Mam 4❄️
4 IUI, 2IVF, 2 transfery, 3 poronienia
AMH 1,3, nasienie zmienne, fragmentacja 38% -
Karmelkova a jesli możesz to napisz , jakie masz zaburzenia konkretnie na myśli, pytam pod kątem accofilu chodzi o problemy genetyczne czy immunologiczne?
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wiesz co , u mnie typowo genetyczne brak receptorów odpowiadających najprościej mówiąc za zagnieżdżenie , implantację i komunikację między zarodkiem a mamą .
Mi brakuje tych najważniejszych receptorów i w moim przypadku to się akurat odbiło na ciążach Mój organizm ma jakby ubytek w genetyce , tego naprawić się nie da jedynie można kombinować uzupełnić braki , wymyślili , że accofilem podskórnie co 3dni brałam , < nie polecam domacicznie bo sieje spustoszenie , dużo koleżanek gorzej sobie narobiło niz przed > , aby podnieść granulocyty powywrcać wzystko do góry nogami . Dzięki Bogu u nas podziałało , chociaż w skutkach jest nie ciekawy tez poczatki były trudne , jednak nie było wyboru , bo albo próbowac tym albo każda ciąża kończyłaby się tak samo .
Każda moja ciąża kończyła się do 10tc pierwsza skończona zabiegiem własnie w 10tc , a kolejne coraz , krócej samoistnie , dzidziusie zatrzymywały się w rozwoju , 7 6 5 4 tc ... także ewidentnie pokazywało to na siłe problemu .
Do tego mam mutację zbijałam homocysteinę metylkami , tarczycę pilnowałam dawki tabl. bo mam niedoczynność , brałam metkę , bo niby wyniki były ok ale lekko insulina nie spadła więc powiedziałam edno zeby mi dał najmniejsza dawke nie zaszkodzi i brałam do 14tc , profilaktycznie clexan , accofil do 12tc , no i miałam hiperprolaktynemię własnie wynikała z badań po obciążeniu zbijałam przed ciążą dostinexem ,przez to też mój progesteron zawsze był ok . 10 , bo wyszła przez to niewydolnośc ciałka < po zbiciu prl było ok > brałam też ovarin , potem miovarian piłam . Od owulacji brałam duże dawki progesteronu 3x1 dupek + dopochwowo besins200mg 2x2
Zaszłam w drugim cyklu , pierwszy był szał na leki reakcja z owulacją pokręconą , a teraz moja ciąża z owulacja w 12dc 14dpo beta 190 progesteron 58 wybadałam wszystko nie ma juz co badać u mnie , każde jedno badanie zrobiłam , od błachego po te najbardziej skomplikowane ale upartość się opłaciła , i w końcu strafiłam na lekarza , który otwarcie powiedział gdzie leży problem , a nie " próbuj pani dalej , kiedyś sie uda " , bo by się nie udało ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2018, 09:59
Fiferka30, Rucola lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Cześć dziewczyny:)
Jestem nowa na ovu no i jestem z Rzeszowa więc pozwoliłam sobie dołączyć do wątku jak staranka?Marzena1991 lubi tę wiadomość
Starania od 01.2018
Kwiecień 2019 - [*] 6 tc
30.09.2019 - beta 124,5 ❤️ (4t+5)
02.10.2019 - beta 430,6 ♥️ (5t+0)
10.10.2019 - beta 5673,0 ♥️ (6t+2)
14.10.2019 - jest pęcherzyk z ciałkiem żółtym
28.10.2019 - jest już ♥️, fasolka ma 1,5 cm
Encorton
Duphaston
Heparyna
Euthyrox -
Karmelkovaa a które konkretnie badanie wykazało, ze macie ten problem? Przepraszam, ze tak drążę temat, ale od kiedy sami mieliśmy problemy to chcę jak najwięcej wiedzieć o problemach z płodnością.
Bardzo Ci gratuluję determinacji w walce do upragnionego celu!!!Karmelkovaa lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Karmelkovaa a które konkretnie badanie wykazało, ze macie ten problem? Przepraszam, ze tak drążę temat, ale od kiedy sami mieliśmy problemy to chcę jak najwięcej wiedzieć o problemach z płodnością.
Bardzo Ci gratuluję determinacji w walce do upragnionego celu!!!
Rozumiem ;* wiesz co oprócz tamtych ubocznych to KIR , tak się nazywa to badanie deficyt KIR , przez to braki w genetyce ... lekarz jak spojrzał na moją historię 4 poronienia plus brak jakichkolwiek konkretnych przyczyn skierował mnie właśnie na Prokocim to dorobić , po czym stwierdził , że niewydolność ciałka plus genetyka nawalona to się równało z tym , że dzidzia nie miała szansy na dalszy rozwój , bo źle się implantowała , a później już wcale , bo nie mam tego co ma za zadanie jej w tym pomóc :<
Długo szukałam , i jak na złość ja nie znałam tego badania , jak już nie było gdzie szukać to mi wynalazł
I dzięki Bogu accofil coś zrobił , bo gdyby nie to , to tylko adopcja...
więc prosimy o kciuki za nas aby nasz cud narodził się w grudniuWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2018, 21:12
Imari, pesymistyczna, katson, Rucola, k91, Bellakawa lubią tę wiadomość
" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmelkova tak podejrzewałam, ze chodziło o KIRy, pewnie brakowało Ci hamujących przez co komórki NK niszczyły zarodek. Dobrze, ze do tego doszliście a na tym etapie już na pewno wszystko będzie dobrze!!!
Karmelkovaa lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Karmelkova tak podejrzewałam, ze chodziło o KIRy, pewnie brakowało Ci hamujących przez co komórki NK niszczyły zarodek. Dobrze, ze do tego doszliście a na tym etapie już na pewno wszystko będzie dobrze!!!
No mi brakowało tych najwazniejszych niestety tak nie do końca z tymi NK ... u mnie to było bardzo skomplikowane bo NK miałam tylko 3,3 , także taki przypadek trochę nie spójny , bo wydawałoby się , że NK powinny atakowac , a ja miałam dobre , także było główkowanie nad tym , a i tak lekarze stwierdzili , że jestem skopana w jakiś dziwny sposób hehe .
Takie to wszystko pokićkane , grunt ze coś zadziałało , bo nie wiadomo już było czego się łapać" Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
Dwa Aniołki [*] [*]
2 ciąże biochemiczne ...
-
Karmekova przy braku hamujących receptorów KIR, NK mozesz mieć w normie, ale nie ma hamowania, więc najniższe wartości NK są groźne, a jak brakowało Ci tych głównych to tym bardziej (pomyśl sobie, ze jeśli miałabyś bardzo wysokie NK to wtedy byłby problem i najpierw trzebaby było zbijać NK i dopiero potem leczenie). Dobrze, ze accofil Ci pomógł, bo niestety nie zawsze jest skuteczny w tym przypadku przede wszystkim przy wysokich NK z tego, co dziewczyny pisza na wątku immunologicznym. Najważniejsze, ze się udało!!! Wasze maleństwo to prawdziwy CUD !!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2018, 11:56
Synek 💚 31.08.2018r.
pesymistyczna wrote:Masz namiary może tam do Przemyśla?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 08:54
Angelllll28 lubi tę wiadomość
-
Anielka82 wrote:Pesymistyczna jak chcesz mogę Ci dać namiary na ta babeczkę która prowadzi badania śluzu. Byłam na wizycie w Przemyślu u Chazana i on wystawił mi skierowanie na badanie śluzu oraz dał namiar do niej.
Mam nr do kobiety z Przemyśla co prowadzi ten model creightona. Czy Ty masz jeszcze kogoś innego na myśli? Zapraszam Cię do przyjaciółek, bo na forum nie można podawać namiarów. To napisz do mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2018, 14:25
12.2017 poronienie
23.06.2020 Wiktorek ❤️ -
Hej dziewczyny. Jakiś czas temu pisałam na tym forum i ponownie proszę Was o poradę. Jestem po trzech iui każda zakończyła się ciąża biochemiczna. Poradzicie mi w takiej sytuacji jest sens podchodzić do in vitro ? Po pierwsze mam spory dylemat moralny ale najważniejsze czy jest sens skoro raczej nie mam problemu z samym zajściem w ciążę? Dr Homa zaleca ten zabieg a ja mam ochotę wypić butelkę wina i wyc do księżyca.Florka2
-
Florka uważam że jest sens, wiele dziewczyn po nieudanych iui przechodzi na in vitro i wcześniej lub później udaje im się.
A może jeszcze spróbuj zmienić lekarza na innego specjalistę. Bardzo chwalony jest Przybycień. Może on znajdzie sposób na twoje ciąże biochemiczne i wymyśli coś by Ci pomóc.
Ja byłam raz u Homy ale bez szału.
Oboje 36 lat
2014 - synek na świecie ♥️
2017 - córcia w niebie*
2018-2020 - 4x nieudane IUI
11.2018 - laparo, oba drożne, pcos, Hashimoto, AMH 5, niepłodność wtórna, 2xbiochemiczna,
On morfologia 2% i mała ruchliwość, lepkość
in vitro Kraków Macierzyństwo
21.09.2020 - stymulacja
30.09.2020 - punkcja, 21 pobranych ➡️12 zapłodniono ➡️mamy 5x❄️5.1.1 oraz 1x❄️4.1.1
12.12.2020 - transfer ❄️5.1.1
7dpt: beta 77, 9dpt: beta 189, 11dpt: beta 503,2
20.04.2021- połówkowe: córeczka 🥰 -
Florka2 wrote:Hej dziewczyny. Jakiś czas temu pisałam na tym forum i ponownie proszę Was o poradę. Jestem po trzech iui każda zakończyła się ciąża biochemiczna. Poradzicie mi w takiej sytuacji jest sens podchodzić do in vitro ? Po pierwsze mam spory dylemat moralny ale najważniejsze czy jest sens skoro raczej nie mam problemu z samym zajściem w ciążę? Dr Homa zaleca ten zabieg a ja mam ochotę wypić butelkę wina i wyc do księżyca.
Rucola lubi tę wiadomość
Starania od 05.2014
1 procedura - 4 transfery 😔
2 procedura - 3 ❄️: 1😔
JA: mięśniaki, skopane cytokiny, kir Bx, AMH 2,92,
....i nie wiem co dalej