X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • Mania 123 Koleżanka

Wysłany: 16 października 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam normalnie tak jak co miesiąc.U mnie była kwestia sprawdzenia czy wszystko jest ok a co za tym idzie nie było żadnych dodatkowych zabiegów podczas laparoskopi. Wczesniej jak mialam robiona 3 lata temu to mialam wypalane ogniska endometriozy i cykl trwał ponad 40 dni.

Mania 123
  • BezchmurneNiebo Autorytet

Wysłany: 16 października 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 123 wrote:
    Ja dostałam normalnie tak jak co miesiąc.U mnie była kwestia sprawdzenia czy wszystko jest ok a co za tym idzie nie było żadnych dodatkowych zabiegów podczas laparoskopi. Wczesniej jak mialam robiona 3 lata temu to mialam wypalane ogniska endometriozy i cykl trwał ponad 40 dni.

A regularnie @? bo ja własnie regularnie nie mam zawsze miałam @ wywoływaną. A teraz się szykuje na HSG i histeroskopię dlatego sie pytam czy w miarę regularnie powinno być.

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok

Wysłany: 17 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess, ja nie wiem, od lat biorę luteinę. Duphastonu nigdy nie brałam.

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 17 października 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po Duphastonie zaczęło mdlić dopiero pod koniec cyklu, a tak wcześniej żadnych objawów. Oczywiście się nakręciła, że to coś znaczy, ale oczywiście nie potrzebnie.

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...
  • ciekawa87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po duphaston nie bylo nic ale za to luteine zle znosiłam

Wysłany: 18 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess HSG robi się w szpitalu między innym na 2. Przychodzisz rano, dają łóżko na ginekologi biorą na rendgen i po badaniu się wychodzi do domu. Tak mi ona mówiła...USG u nas w Rzeszowie nie ma tylko w Lublinie. Wprowadzaja kontrast i robią zdjęcia. Kiedy byłas u lekarki?

Bikini31 lubi tę wiadomość

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam sonohsg. czyli wprowadzają sól fizjologoczną cewnikiem a potem lekarz robi usg i patrzy jak się rozchodzi ta sól. badanie wykonywane w zwyklym gabinecie

Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
    w57v3e3k7yxei1cq.png
  • Bikini31 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam na pełnym pęcherzu. Normalnie zostałam przyjęta do szpitala, szybkie badanie ginekologiczne, potem zastrzyk w dupkę i na salę zabiegową już mnie na wózku zawiezli. Trwało to chwilę, wprowadza wziernik, zakłada taki aparat na szyjkę macicy (dla mnie to bardzo bolesne było) wpuszcza kontrast i w tym czasie pod rentgenem robi się zdjęcia. Podczas tego kontrastu uczucie rozpierania w jajnikach. Po wszystkim na godzinę na salę do łóżka i potem do domu z wypisem. Dla mnie osobiście badanie bardzo bolesne, dwa dni przelezalam w domu obolała i krwawiąca. Niektóre dziewczyny piszą, że nic nie bolało, ale to chyba chodzi o próg bólu, ja mam niski.

05.2013 rok pierwsze poronienie :(
    10.2015 HSG, jajniki drożne
    02.2016 rok ciąża biochemiczna
    I IUI 28.09.2016 :(
    II IUI 31.10.2016 :(
    starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
    dalej czekamy...

Wysłany: 18 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eee daktylek to jest coś podobne do drożności co się robi w Lublinie? To nowa technika? Czy ja mylę pojęcia? Ja mam mieć pod narkozą ale to co pisała Bikini. Tyle że w Asklepiosie. A to co Jannes pisze to tylko badanie czy udrażnianie też?

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie Bezchmurne to nowa technika i u nas na podkarpaciu robi to tylko jeden lekarz i nie oglasza sie z tym. Trafilam do niego przypadkiem. Chcialam żeby zrobił mi wymazy do tego badania i chcialam je robic w krakowie a okazalo sie że on to robi.

Pecherz mialam pusty. To badanie w ogole nie boli w przeciwieństwie do tradycyjnego hsg z rtg. Tam zakłada sie kulociag na szyjke. Tutaj wprowadza cewnik jak makaron spaghetti i tyle. Przed badaniem wzielam apap i ibuprofen i tyle. Raz mialam skurcz jak przy okresie.

w57v3e3k7yxei1cq.png

Wysłany: 18 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A możesz na pisać czy ta nowa technika ma też na celu usuwanie zrostów? Bo wiem że w Lublinie to robią. Możesz napisac jaki to lekarz robi? bo wydaje mi się że już nie tylko jeden robi. A zreszta jak zapytalam mojej o ta nowa technike to powiedziała że to w Lublinie się robi, wiec moze nie do konca to samo?

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezchmurne to nie to samo. W lublinie usuwają zrosty. Sonohsg to tylko badanie czy jajowody są drozne. Ale sonohsg jest nowym stosunkowo badaniem

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) mi ostatnio lekarka po pobraniu wymazow powiedziała że następnym razem robimy droznosc , więc się zapisałam idę we wtorek , ale im więcej czytam tym bardziej zaczynam się bać :/
    Czy któraś z was miała robiona droznosc w Parens ? Jak to tam wygląda ? Jedyna informację jaka uzyskałam to pół godziny przed zażyć tabletkę przeciwbólowe. ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i oczywiście przyjść z osobą dorosłą ..:)

• daktylek Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sonohsg jest najmniej inwazyjne i plyn podawany przy tym badaniu udrożni ale tylko niewielkie zatory. przy laparo kontrast jest podawany z o wiele większym ciśnieniem i wtedy juz jest wieksza szansa na udrożnienie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 10:22

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak czytam o droznosci to az mnie ciarki przechodza, tez czytalam ze to boli a moja mama miala normalnie pod narkoza robiona.

Wysłany: 19 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już zgłupiałam. Asiek ja miałam laparoskopię 3 tyg temu i przy niej wyszły masywne zrosty w jamie brzysznej. Dlatego zdecydowała lekarka o zrobieniu drożności razem z histeroskopią pod narkozą, aby sprawdzić czy w jajowodach i macicy też są zrosty. Jeśli będą to nie wiem czy jest jakaś szansa na usunięcie ich.

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * 20.06.18-laparo
    * nasienie po zabiegu ok
    * kariotypy ok
  • daktylek Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znam przypadek dziewczyny udrażnianej w lublinie. potwierdzam - to akurat boli niestety i robili na żywca jedynie przy środkach przeciwbólowych

Lipa melduj co u Ciebie!!!

w57v3e3k7yxei1cq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Asiek, Tobie drożność będzie robiła dr Homa? Z tego co wiem, to z kobiet tylko ona tam pracuje :)
    Czy w Parensie płacisz coś za to badanie?

Tak dr Homa :)
    A co do płatności to 400 zł koszt badania, nie miałam wcześniej laparoskopi itp. To pierwsze badanie w kierunku droznosci jajowodów, mimo iż trzy lata temu poroniłam w ósmym tyg od poprzedniego lekarza słyszała tylko że "jest ok ma Pani jeszcze dużo czasu" a czas mija rok , dwa i tak dalej ...cykle zaczęły się niepokojaco wydluzac ...a nasze starania pozostawały bezowocne....
    Dopiero Pani dr potraktowała mnie poważnie a chodzę do niej od sierpnia wiec w sumie nie długo
    Tylko właśnie się zastanawiam jak wygląda badanie droznosci w Paens, samego bólu moze nie do końca się boję , jednak lubię wiedzieć na czym stoję i wszelkie obawy są raczej z niepewnością związane ....

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess nie wiem jak jest u niej w prywatnym gabinecie ale za każdym razem jak u niej jestem jest miła a co najważniejsze konkretna, naprawdę póki co jestem z niej bardzo zadowolona :)

‹‹ 52 53 54 55 56 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ