Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dostałam normalnie tak jak co miesiąc.U mnie była kwestia sprawdzenia czy wszystko jest ok a co za tym idzie nie było żadnych dodatkowych zabiegów podczas laparoskopi. Wczesniej jak mialam robiona 3 lata temu to mialam wypalane ogniska endometriozy i cykl trwał ponad 40 dni.Mania 123
-
Mania 123 wrote:Ja dostałam normalnie tak jak co miesiąc.U mnie była kwestia sprawdzenia czy wszystko jest ok a co za tym idzie nie było żadnych dodatkowych zabiegów podczas laparoskopi. Wczesniej jak mialam robiona 3 lata temu to mialam wypalane ogniska endometriozy i cykl trwał ponad 40 dni.
A regularnie @? bo ja własnie regularnie nie mam zawsze miałam @ wywoływaną. A teraz się szykuje na HSG i histeroskopię dlatego sie pytam czy w miarę regularnie powinno być.
* ANA - ujemne
* Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
* Nieprawidłowa mutacja MTHFR
* Nieprawidłowy czynnik V Leiden
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* AntyTG i antyTPO w normie
* 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
* 20.06.18-laparo
* 24.03.18 poronienie 6t ;(
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Janess, ja nie wiem, od lat biorę luteinę. Duphastonu nigdy nie brałam.
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Mnie po Duphastonie zaczęło mdlić dopiero pod koniec cyklu, a tak wcześniej żadnych objawów. Oczywiście się nakręciła, że to coś znaczy, ale oczywiście nie potrzebnie.05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
Janess HSG robi się w szpitalu między innym na 2. Przychodzisz rano, dają łóżko na ginekologi biorą na rendgen i po badaniu się wychodzi do domu. Tak mi ona mówiła...USG u nas w Rzeszowie nie ma tylko w Lublinie. Wprowadzaja kontrast i robią zdjęcia. Kiedy byłas u lekarki?
Bikini31 lubi tę wiadomość
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Ja nie miałam na pełnym pęcherzu. Normalnie zostałam przyjęta do szpitala, szybkie badanie ginekologiczne, potem zastrzyk w dupkę i na salę zabiegową już mnie na wózku zawiezli. Trwało to chwilę, wprowadza wziernik, zakłada taki aparat na szyjkę macicy (dla mnie to bardzo bolesne było) wpuszcza kontrast i w tym czasie pod rentgenem robi się zdjęcia. Podczas tego kontrastu uczucie rozpierania w jajnikach. Po wszystkim na godzinę na salę do łóżka i potem do domu z wypisem. Dla mnie osobiście badanie bardzo bolesne, dwa dni przelezalam w domu obolała i krwawiąca. Niektóre dziewczyny piszą, że nic nie bolało, ale to chyba chodzi o próg bólu, ja mam niski.05.2013 rok pierwsze poronienie
10.2015 HSG, jajniki drożne
02.2016 rok ciąża biochemiczna
I IUI 28.09.2016
II IUI 31.10.2016
starania od 2012 roku, PCOS, Hashimoto
dalej czekamy... -
eee daktylek to jest coś podobne do drożności co się robi w Lublinie? To nowa technika? Czy ja mylę pojęcia? Ja mam mieć pod narkozą ale to co pisała Bikini. Tyle że w Asklepiosie. A to co Jannes pisze to tylko badanie czy udrażnianie też?
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
Dokladnie Bezchmurne to nowa technika i u nas na podkarpaciu robi to tylko jeden lekarz i nie oglasza sie z tym. Trafilam do niego przypadkiem. Chcialam żeby zrobił mi wymazy do tego badania i chcialam je robic w krakowie a okazalo sie że on to robi.
Pecherz mialam pusty. To badanie w ogole nie boli w przeciwieństwie do tradycyjnego hsg z rtg. Tam zakłada sie kulociag na szyjke. Tutaj wprowadza cewnik jak makaron spaghetti i tyle. Przed badaniem wzielam apap i ibuprofen i tyle. Raz mialam skurcz jak przy okresie.Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
A możesz na pisać czy ta nowa technika ma też na celu usuwanie zrostów? Bo wiem że w Lublinie to robią. Możesz napisac jaki to lekarz robi? bo wydaje mi się że już nie tylko jeden robi. A zreszta jak zapytalam mojej o ta nowa technike to powiedziała że to w Lublinie się robi, wiec moze nie do konca to samo?
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
nick nieaktualnyHej dziewczyny mi ostatnio lekarka po pobraniu wymazow powiedziała że następnym razem robimy droznosc , więc się zapisałam idę we wtorek , ale im więcej czytam tym bardziej zaczynam się bać
Czy któraś z was miała robiona droznosc w Parens ? Jak to tam wygląda ? Jedyna informację jaka uzyskałam to pół godziny przed zażyć tabletkę przeciwbólowe. .... -
nick nieaktualny
-
sonohsg jest najmniej inwazyjne i plyn podawany przy tym badaniu udrożni ale tylko niewielkie zatory. przy laparo kontrast jest podawany z o wiele większym ciśnieniem i wtedy juz jest wieksza szansa na udrożnienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 10:22
Mama Aniołka [*] 15.12.2015r.
-
nick nieaktualny
-
Ja już zgłupiałam. Asiek ja miałam laparoskopię 3 tyg temu i przy niej wyszły masywne zrosty w jamie brzysznej. Dlatego zdecydowała lekarka o zrobieniu drożności razem z histeroskopią pod narkozą, aby sprawdzić czy w jajowodach i macicy też są zrosty. Jeśli będą to nie wiem czy jest jakaś szansa na usunięcie ich.
* ANA - ujemne
* TSH -3.05
*Homocysteina -6.2
* 20.06.18-laparo
* nasienie po zabiegu ok
* 08.2017-I IVF
* kariotypy ok -
nick nieaktualnyJaness wrote:Asiek, Tobie drożność będzie robiła dr Homa? Z tego co wiem, to z kobiet tylko ona tam pracuje
Czy w Parensie płacisz coś za to badanie?
Tak dr Homa
A co do płatności to 400 zł koszt badania, nie miałam wcześniej laparoskopi itp. To pierwsze badanie w kierunku droznosci jajowodów, mimo iż trzy lata temu poroniłam w ósmym tyg od poprzedniego lekarza słyszała tylko że "jest ok ma Pani jeszcze dużo czasu" a czas mija rok , dwa i tak dalej ...cykle zaczęły się niepokojaco wydluzac ...a nasze starania pozostawały bezowocne....
Dopiero Pani dr potraktowała mnie poważnie a chodzę do niej od sierpnia wiec w sumie nie długo
Tylko właśnie się zastanawiam jak wygląda badanie droznosci w Paens, samego bólu moze nie do końca się boję , jednak lubię wiedzieć na czym stoję i wszelkie obawy są raczej z niepewnością związane ....
-
nick nieaktualny