Staraczki i mamusie z Rzeszowa
-
WIADOMOŚĆ
-
Makabra33 wrote:Ja byłam do dr Chrostowskiego zapisana. Termin oczekiwania coś ok. pół roku wtedy był (na wątku Arvimed czasem dziewczyny pisały ze ktoś odwołał wizytę i można było wskoczyć na jego miejsce ) Z tym, że ja w między czasie chodziłam do dr U bo chciałam mieć jak najwięcej badań i odkryć przyczynę niepowodzeń. Tak żeby zwiększyć szansę na udane in vitro. Moim zdaniem warto poczekać na termin do dobrego lekarza a w między czasie szukać przyczynę niepowodzeń. Dzięki temu czas oczekiwania nie jest bezowocny.
mogłabyś powiedzieć mniej więcej jakie są ceny wizyt?
Mi lekarz powiedział, że wyczerpałam możliwości swoje jak na naszą miejscowość chociaż w sumie żadnych większych badań mi nie zlecili, ostatnio lekarz kazał zrobić mi AMH, ale czy jest jakiś sens? wiaodmo, że nie jest kolorowo, nikt mnie nie leczył to dobrze wyjść nie może ..
a z drugiej strony ja wiem, że policystyczne jajniki, brak owulacji chyba, żeby przyczyny szukać ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 17:22
-
Pola84 wrote:Kiedyś orientowałam się jak wygląda sytuacja w Lublinie właśnie ze względu na odległość... dziewczyny z Lublina jeżdżą do Warszawy albo do Krakowa... Także chyba o czymś to świadczy
nie no do Warszawy to już dla mnie koniec świata jak mam być szczera, czyli zostaje Kraków i cierpliwie czekać, bądź tak jak dziewczyny mówią w międzyczasie Rzeszów o ile to ma sens? -
lovciara wrote:nie no do Warszawy to już dla mnie koniec świata jak mam być szczera, czyli zostaje Kraków i cierpliwie czekać, bądź tak jak dziewczyny mówią w międzyczasie Rzeszów o ile to ma sens?
Ps. w Lublinie polecana była dr Tkaczuk-WłachWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 18:40
url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
Pola84 wrote:
Ps. w Lublinie polecana była dr Tkaczuk-Włach
Przestrzegam i odradzam ta pania dr. Skuszona wlasnie "dobrymi" opiniami stracilam u niej rok. Nie zleca badan aby byly aktualne. Opierała sie ciagle na moich starych badaniach ktore byly dobre, a ja wtedy jeszcze nie świadoma niczego nie wiedzialam ze badania te moga sie w czasie zmieniać na gorsze. Pierwsza IUI zrobila nie czekajac na wynik chlamydii, ktory sie okazal dodatni, wiec nie mialo prawa sie udac. Druga IUI zrobila na peknietych pęcherzykach, wiec tez nie mialo prawa sie udac. Ewidentnie dziala schematem i naciąga na koszty niepotrzebne. Wizyty zawsze z opóźnieniem. Oprocz tego ze jest mila to nic dobrego o niej nie moge powiedziec.
-
Pink! wrote:Przestrzegam i odradzam ta pania dr. Skuszona wlasnie "dobrymi" opiniami stracilam u niej rok. Nie zleca badan aby byly aktualne. Opierała sie ciagle na moich starych badaniach ktore byly dobre, a ja wtedy jeszcze nie świadoma niczego nie wiedzialam ze badania te moga sie w czasie zmieniać na gorsze. Pierwsza IUI zrobila nie czekajac na wynik chlamydii, ktory sie okazal dodatni, wiec nie mialo prawa sie udac. Druga IUI zrobila na peknietych pęcherzykach, wiec tez nie mialo prawa sie udac. Ewidentnie dziala schematem i naciąga na koszty niepotrzebne. Wizyty zawsze z opóźnieniem. Oprocz tego ze jest mila to nic dobrego o niej nie moge powiedziec.url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece][/url]
cztery lata starań
Amh 0.33
14.03. FET AZ
6dpt II kreski
7dpt beta 21
9dpt beta 71☺
11 dpt beta 249 💪
14 dpt jest pęcherzyk 😍
10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
16 lipca połówkowe - syn ❤
12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞 -
lovciara wrote:kurczę strasznie długo .. a Lublin? nic tu nie piszą, miałabym bliżej , mój lekarz wspominał ostatnio, że tam, ale w sumie nic konkretnego. . ale masz racje, że lepiej byc zapisanym gdzieś niż wcale
Pół roku do dobrego specjalisty to nie jest długo, naprawdę. Tu chodzi o to żeby nie wywalić kasy w błoto i dodatkowo nie obciążać psychiki niepotrzebnie.
Na forum Macierzyństwa widziałam dodatkowo że raz w miesiącu można próbować się wbić na wizytę w Tarnowie do Przybycienia.
Tu też musisz dopasować lekarza do swoich potrzeb i oczekiwań.
Chrostowski nie zleca zwykle wielu badań...idzie to szybko i w miarę sprawnie, jak nie masz wielu problemów to może się udać. Ja osobiście nie wierzyłam w to że kolejne badania coś wniosą...więc poszłam odrazu w procedurę.
Przybycień idzie w diagnostykę i drąży temat, jest skuteczniejszy ale też musisz mieć ekstra kilka tysięcy na dodatkowe badania.
No i jak dla mnie Klinika Macierzyństwo ma też dobre zaplecze embriologiczne, dziewczyny mają zazwyczaj dobrze przeprowadzoną stymulację i później kilka ładnych zarodków.polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm -
sucharek85 wrote:Pół roku do dobrego specjalisty to nie jest długo, naprawdę. Tu chodzi o to żeby nie wywalić kasy w błoto i dodatkowo nie obciążać psychiki niepotrzebnie.
Na forum Macierzyństwa widziałam dodatkowo że raz w miesiącu można próbować się wbić na wizytę w Tarnowie do Przybycienia.
Tu też musisz dopasować lekarza do swoich potrzeb i oczekiwań.
Chrostowski nie zleca zwykle wielu badań...idzie to szybko i w miarę sprawnie, jak nie masz wielu problemów to może się udać. Ja osobiście nie wierzyłam w to że kolejne badania coś wniosą...więc poszłam odrazu w procedurę.
Przybycień idzie w diagnostykę i drąży temat, jest skuteczniejszy ale też musisz mieć ekstra kilka tysięcy na dodatkowe badania.
No i jak dla mnie Klinika Macierzyństwo ma też dobre zaplecze embriologiczne, dziewczyny mają zazwyczaj dobrze przeprowadzoną stymulację i później kilka ładnych zarodków.
W Krakowie również polecana klinika jest Artvimed i dr Chrostowski ale u niego wizyty są dużo droższe.Starania od 2010 r. - 4 IUI
Start in vitro 05.2020 Macierzyństwo Kraków (5x❄️blastocysty)
➡️21.09.20 transfer ❄️💚5.1.1. (cykl sztuczny) CB
➡️28.11.20 transfer ❄️💚 5.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)
16dpt - pęcherzyk ciążowy 😍
31dpt - bije ❤️ maluszek ma 7 mm
8 t.c. - poronienie zatrzymane 💔
➡️06.05.21 transfer ❄️💚 4.1.1 (cykl naturalny + Embrioglue)...🙏
➡️28.06.21 transfer ❄️💚 4.2.1 (cykl sztuczny + Embrioglue)... biochem
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
Szczerze mówiąc jak to czytam to nie stać mnie na nikogo, chce uniknąć badań, które w moje życie nic nie wnoszą i jak zwykle usłyszeć ''zaskakująco dobre''. Nie posiadam takiej gotówki, na głowie w Lipcu ślub po prostu nie.. ale nie mogę też siedzieć z założonymi rękami, póki co to nikt nie chce nic zrobić z moją owulacją, jedna mi powiedzziała, że ona stymulować lekami mnie nie będzie bo to trzeba sprawdzać, więc co robić? jak wy mi nie powiecie to już nie wiem gdzie szukać ...
-
Jedna z dziewczyn z forum, leczyła się u dr Moro-Janiszewskiej, wizyty prywatnie ale dużo badań miała zlecanych na Nfz. Może byś u niej spróbowała.
U niej się udało rozwiązać problem i zajść z sukcesem w ciążę 🙂polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
22.03 - crio ;(
lovciara wrote:Szczerze mówiąc jak to czytam to nie stać mnie na nikogo, chce uniknąć badań, które w moje życie nic nie wnoszą i jak zwykle usłyszeć ''zaskakująco dobre''. Nie posiadam takiej gotówki, na głowie w Lipcu ślub po prostu nie.. ale nie mogę też siedzieć z założonymi rękami, póki co to nikt nie chce nic zrobić z moją owulacją, jedna mi powiedzziała, że ona stymulować lekami mnie nie będzie bo to trzeba sprawdzać, więc co robić? jak wy mi nie powiecie to już nie wiem gdzie szukać ...
Sprawdzałaś TSH, anty tpo, anty tg, krzywą cukrowa? Dużo siedzi w głowie i wiem że nie da się ot tak odpuścić ale czasem same siebie blokujemy.Starania od 2010 r. - 4 IUI
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰 -
sucharek85 wrote:Jedna z dziewczyn z forum, leczyła się u dr Moro-Janiszewskiej, wizyty prywatnie ale dużo badań miała zlecanych na Nfz. Może byś u niej spróbowała.
U niej się udało rozwiązać problem i zajść z sukcesem w ciążę 🙂
A gdzie przyjmuje ta PanI? W Rzeszowie? może faktycznie do niej bym się wybrała -
Zielona@ wrote:Ja jestem takim przypadkiem że jak zaczynałam leczenie to również miałam stwierdzony brak owulacji i pcos, tak byłam leczona przez 5 lat, ciągle stymulowana clo i podglądy. W momencie gdy przerwałam starania to zaczęłam czuć że mam owulację naturalnie, pojawił się płodny śluz i wszystko było książkowo, niestety nie udało się zajść naturalnie w ciążę i podeszłam do ivf i to mialam transfer na cyklu naturalnym czyli po naturalnej owulacji. Wydawałoby się z z wiekiem pewnie będzie coraz gorzej a u mnie jakby organizm sam się wyregulował w tej kwestii, nie wiem jakim cudem.
Sprawdzałaś TSH, anty tpo, anty tg, krzywą cukrowa? Dużo siedzi w głowie i wiem że nie da się ot tak odpuścić ale czasem same siebie blokujemy.
Czyli w sumie Twoje chodzienie po lekarzach było zbędne ? próbowałam już tak, do tego stopnia, że odpuszczałam chodzenie po lekarzach, a nikt nigfy nie chciał mi leków jakiś przepisać. Tak jestem na Glucophage. TSH też u mnie rzeka, mam letrox 100 . -
lovciara wrote:Czyli w sumie Twoje chodzienie po lekarzach było zbędne ? próbowałam już tak, do tego stopnia, że odpuszczałam chodzenie po lekarzach, a nikt nigfy nie chciał mi leków jakiś przepisać. Tak jestem na Glucophage. TSH też u mnie rzeka, mam letrox 100 .
Trzymam kciuki żeby udało Ci sie znaleźć dobrego lekarza. Fakt żyjemy w takim kraju że mając jakiekolwiek problemy z płodnością trzeba mieć solidne zaplecze gotówki.Starania od 2010 r. - 4 IUI
Zielona@ wrote:Nie było zbędne bo ostatecznie zdecydowaliśmy się na ifv. Tylko przyczyna niepowodzeń była inna a nie brak owulacji.
Trzymam kciuki żeby udało Ci sie znaleźć dobrego lekarza. Fakt żyjemy w takim kraju że mając jakiekolwiek problemy z płodnością trzeba mieć solidne zaplecze gotówki.
Czyli przyczynę również warto znać wtedy wiadomo jaką decyzję ostetcznie podjąć. a jak po ifv? kupa kasy, a wiadomo, że nigdy nie można być pewnym czy się uda. czy u was to pomogło?
jeszcze jedyno pytanie .. widzę, że masz w opisie wspomniane coś o amh(totalnie się na tym nie znam, jedynie nazwa rzuciła mi się w oczy), ale lekarz kazał mi zrobić takie badanie, też nie mało, czy jest sens je robić w sumie? drugi mi powiedział, że to moja decyzja bo to nic do mojego życia w sumie nie wniesie ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 19:32
-
lovciara wrote:A gdzie przyjmuje ta PanI? W Rzeszowie? może faktycznie do niej bym się wybrała
Popatrz na znany lekarz.
Medyk na Lisa kuli, szpital Lwowska i kiedyś jeszcze w Medicarpathia. Może choć część badań udało by się zrobić na Nfz.
polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
22.03 - crio ;(
lovciara wrote:Czyli przyczynę również warto znać wtedy wiadomo jaką decyzję ostetcznie podjąć. a jak po ifv? kupa kasy, a wiadomo, że nigdy nie można być pewnym czy się uda. czy u was to pomogło?
jeszcze jedyno pytanie .. widzę, że masz w opisie wspomniane coś o amh(totalnie się na tym nie znam, jedynie nazwa rzuciła mi się w oczy), ale lekarz kazał mi zrobić takie badanie, też nie mało, czy jest sens je robić w sumie? drugi mi powiedział, że to moja decyzja bo to nic do mojego życia w sumie nie wniesie ..
Amh to badanie określające rezerwę jajników, warto zrobić bo jeżeli okaże się że masz niska rezerwę jajników to musisz szybko działać. Ja akurat mam dużą bo mam Pcos. To badanie jest też konieczne przy ivf do refundacji leków.
Starania od 2010 r. - 4 IUI
Zielona@ wrote:Szczerze mówiąc to ja nie znam przyczyny nadal a zdecydowaliśmy się na in vitro po 10 latach starań i 5 latach leczenia.
Amh to badanie określające rezerwę jajników, warto zrobić bo jeżeli okaże się że masz niska rezerwę jajników to musisz szybko działać. Ja akurat mam dużą bo mam Pcos. To badanie jest też konieczne przy ivf do refundacji leków.
Ja tak samo nie znam przyczyny, można tylko gdybać... Może słabe komórki, jakieś problemy immunologiczne itp. Przyczyn może być tak wiele że nawet nie jesteś w stanie Lovciara wszystkiego przebadać.
No i leczenie to jest proces, czasem trwa kilka miesięcy, ( u mnie kilka lat) to nie jest tak że pójdziesz na jedną wizytę i lekarz nagle Cię uzdrowi albo zdiagnozuje.polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
22.03 - crio ;(
sucharek85 wrote:Ja tak samo nie znam przyczyny, można tylko gdybać... Może słabe komórki, jakieś problemy immunologiczne itp. Przyczyn może być tak wiele że nawet nie jesteś w stanie Lovciara wszystkiego przebadać.
No i leczenie to jest proces, czasem trwa kilka miesięcy, ( u mnie kilka lat) to nie jest tak że pójdziesz na jedną wizytę i lekarz nagle Cię uzdrowi albo zdiagnozuje.sucharek85 lubi tę wiadomość
Starania od 2010 r. - 4 IUI
➡️08.03.22 transfer ❄️💚 5.1.2 (cykl sztuczny + Embrioglue) ....last chance...Please, stay with us 🥰