X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Staraczki i mamusie z Rzeszowa
Odpowiedz

Staraczki i mamusie z Rzeszowa

Oceń ten wątek:
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2020, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woman2020 wrote:
    Dziewczyny czy dodatni posiew nasienia( obecne bakterie) ma wpływ na zapłodnienie?
    Tak, trzeba to wyleczyć.

Woman2020 lubi tę wiadomość

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Pink! Koleżanka

Wysłany: 26 listopada 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z dziewczyn moze sie wypowiedzieć o porodzie w pro familii? Jakie tam są zwyczaje, położne, lekarze itp. Co trzeba wziasc dla dziecka? Jak to jest z prywatna położna? I czy macie jakas godna polecenia?

• sucharek85 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pink! wrote:
    Czy ktoras z dziewczyn moze sie wypowiedzieć o porodzie w pro familii? Jakie tam są zwyczaje, położne, lekarze itp. Co trzeba wziasc dla dziecka? Jak to jest z prywatna położna? I czy macie jakas godna polecenia?

Ja rodziłam jeszcze przed covidem, miałam prywatna położna panią Barbarę Woźniak i mogę ją z całego serca polecić, poród nie jest co dzień i naprawde warto zainteresować te pieniądze. Szczególnie jeśli ktoś się pisze na poród SN.

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Pink! Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2020, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sucharek85 wrote:
    Ja rodziłam jeszcze przed covidem, miałam prywatna położna panią Barbarę Woźniak i mogę ją z całego serca polecić, poród nie jest co dzień i naprawde warto zainteresować te pieniądze. Szczególnie jeśli ktoś się pisze na poród SN.

Mozesz mnie przyjąć do przyjaciółek, wyslalam zaproszenie. Bede miala kolka pytań

sucharek85 lubi tę wiadomość

• Alicja27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 21:37

• Pink! Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja27 wrote:
    Dziewczyny jakiego doktora polecacie na wizyte ginekologiczna dzownilam dzis do poradni zarejestrowała mnie Pani do doktora Pabisiaka

Jeżeli chcesz w Rzeszowie to proponuje zadzwonic do dr szczerba, powiedziec ze zależy ci na terminie i moze przyjmie Cie szybko. W tym miejscu gdzie on przyjmuje jest jeszcze 2 ginekologów. Litewska 4b. Ja jak chciałam cos na szybko to tam nie bylo problemu.

• Alicja27 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2023, 21:37

• Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pink! wrote:

Na FB jest grupa Profamilia Rzeszów Poród, tam uzyskasz wszystkie info od dziewczyn.

Ja rodziłam w styczniu 2020r i byłam bardzo zadowolona. Mój lekarz dr Piotr Zymróz cudowny człowiek. Położne ogólnie pomocne, ale wiadomo że każda inna i nie wiadomo na kogo trafisz. Możesz za 1000zł mieć prywatną położną i ona jest z Tobą cały czas. Ja polecam Barbarę Woźniak i Justynę Dziedzic.

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • sucharek85 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2020, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Na FB jest grupa Profamilia Rzeszów Poród, tam uzyskasz wszystkie info od dziewczyn.

Ja rodziłam w styczniu 2020r i byłam bardzo zadowolona. Mój lekarz dr Piotr Zymróz cudowny człowiek. Położne ogólnie pomocne, ale wiadomo że każda inna i nie wiadomo na kogo trafisz. Możesz za 1000zł mieć prywatną położną i ona jest z Tobą cały czas. Ja polecam Barbarę Woźniak i Justynę Dziedzic.

Gdzie przyjmuję prywatnie dr Zymróz ?
    Poznałam tego dr jak leżałam na patologii ciąży w PF świetny lekarz, mimo że nie byłam jego pacjentka zawsze mogłam liczyć na jego opiekę i pomoc 😉

polip, puste jajo płodowe, zespół Ashermana 2016/17
    niedoczynność tarczycy, mutacja genu protrombiny 20210 i /MTHFR
    histero/ laparo - 16.07.2018 - jajowody drożne, 3x IUI - nie udana
    02.2019 - ivf Artvimed, krótki protokół ( pobrano 21 komórek, 8 zamrożonych, 2 zarodki )
    22.03 - crio ;(
    06.2019 - ivf na ❄komórki się nie rozmroziły, crio blastki 333
    7dpt 43, 9dpt 106, 28dpt ❤
    15.02.2020 Sara 👣 2990g, 53cm
  • Pink! Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2020, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:

A urodziłaś naturalnie czy miallas planowana cc? Towj lekarz byl przy porodzie?

• BezchmurneNiebo Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2020, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wtrace się i tylko napiszę że ja chodzę do żony tego pana. Cudowna kobieta.

145068ba89.png
    * ANA - ujemne
    * Przeciwciała kardiolipinowe - negatywne
    * Nieprawidłowa mutacja MTHFR
    * Nieprawidłowy czynnik V Leiden
    * TSH -3.05
    *Homocysteina -6.2
    * AntyTG i antyTPO w normie
    * 4.05.20 poronienie 4t4d ;(
    * 20.06.18-laparo
    * 24.03.18 poronienie 6t ;(
    * nasienie po zabiegu ok
    * 08.2017-I IVF :(
    * kariotypy ok
  • Magda814 Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czy któraś z was prowadzi/prowadziła ciąże na pakiet medyczny medicover ?
    Jeśli tak to jakiego lekarza polecacie? Bądź lekarz z Medyka który zajmie się ciąża po poronieniu i in vitro.
    Medyk jest placówka współpracująca z medicover i będę mieć za darmo

Obecnie chodzę do Dr Góry ale niestety od lutego nie ma go w medyku 😏
    Oraz czy któraś z Was robiła u niego badanie prenatalne w szpitalu na rycerskiej ? Zaprosił mnie tam i nie wiem jak ze sprzętem czy jest ok 🤔

• Pola84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda814 wrote:
    Czy któraś z was prowadzi/prowadziła ciąże na pakiet medyczny medicover ?
    Jeśli tak to jakiego lekarza polecacie? Bądź lekarz z Medyka który zajmie się ciąża po poronieniu i in vitro.
    Medyk jest placówka współpracująca z medicover i będę mieć za darmo

Obecnie chodzę do Dr Góry ale niestety od lutego nie ma go w medyku 😏
    Oraz czy któraś z Was robiła u niego badanie prenatalne w szpitalu na rycerskiej ? Zaprosił mnie tam i nie wiem jak ze sprzętem czy jest ok 🤔
    Jeśli chodzi o T. Góra to byłam u niego na prenatalnych w Galenie. Byłam bardzo zadowolona, wszystko dokładnie omówił, wytłumaczył.

url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki/dzieciece]202011121762.png[/url]

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
    19 maja prenatalne zdrowy chłopak 💕
    16 lipca połówkowe - syn ❤
    12.11.2020 53cm szczęścia i 2720g doskonałości 💞
  • Pink! Koleżanka

Wysłany: 3 grudnia 2020, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola84 wyslalam ci zaproszenie.

• Pola84 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pink! wrote:
    Pola84 wyslalam ci zaproszenie.
    Przyjęte 🙂

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
  • lovciara Koleżanka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że temat poruszamy był z milion razy, ale to już czas uderzyć na Kraków, ale gdzie i do kogo? Najchętniej chciałabym też dowiedzieć się dziewczyn, które umawiały się na wizytę tam w ostatnim czasie jak to wygląda? ile trzeba czekać ?:)

• MalaGosia Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovciara wrote:
    Dziewczyny wiem, że temat poruszamy był z milion razy, ale to już czas uderzyć na Kraków, ale gdzie i do kogo? Najchętniej chciałabym też dowiedzieć się dziewczyn, które umawiały się na wizytę tam w ostatnim czasie jak to wygląda? ile trzeba czekać ?:)
    No powiem Ci ze jest cięzki temat, terminy kosmos albo lista dla nowych zamknięta. Ja wybrałam Macierzyństwo i dr Mirockiego jestem w trakcie drugiego IUI. Dzisja na innym wątku dowiedziałam się że odchodzi z kliniki. W sumie ciągle się przewijają w wśród polecanych 3 nazwiska dr Knafel i dr Przybycień z Macierzyństwa oraz dr Chrostowski. Do dr Knafel dzisaj termin był na czerwiec a z tego co wiem do dr Przybycienia lista zamknięta, nowe zapisy po nowym roku z tego słyszałam. Do 3 Pana nie wiem ale z innego wątku na forum widzialam też że terminy bardzo odległe😑Mi powoli ręce opadają już raz byłam zapisana do dr Knafel ale odwołali i teraz jestem na czerwiec jako plan B, gdyby z dr Mirockim nic się nie udało.

Starania od 10.2018, lat 32
    AMH-2.68
    ANA-ujemna
    Nasienie-morfologia 3%
    1) 2019.12-Histeroskopia
    2)2020.09-Laparoskopia(jajowody drożne, ognisko endo i cysta wycięta)
    14.11 1 IUI 🍷😒
    14.12 2 IUI 🍷😒
    .
    .
    .
    Naturalna
    01.02 beta 1052
    03.02 beta 2085 prog 26
    Chwilo trwaj 🙏

*Niedoczynność
    *Hiperprolaktynemia
    *bakteria Chlamydia-wyleczona
  • Makabra33 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovciara wrote:

Ja byłam do dr Chrostowskiego zapisana. Termin oczekiwania coś ok. pół roku wtedy był (na wątku Arvimed czasem dziewczyny pisały ze ktoś odwołał wizytę i można było wskoczyć na jego miejsce ) Z tym, że ja w między czasie chodziłam do dr U bo chciałam mieć jak najwięcej badań i odkryć przyczynę niepowodzeń. Tak żeby zwiększyć szansę na udane in vitro. Moim zdaniem warto poczekać na termin do dobrego lekarza a w między czasie szukać przyczynę niepowodzeń. Dzięki temu czas oczekiwania nie jest bezowocny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 09:23

• lovciara Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaGosia wrote:
    No powiem Ci ze jest cięzki temat, terminy kosmos albo lista dla nowych zamknięta. Ja wybrałam Macierzyństwo i dr Mirockiego jestem w trakcie drugiego IUI. Dzisja na innym wątku dowiedziałam się że odchodzi z kliniki. W sumie ciągle się przewijają w wśród polecanych 3 nazwiska dr Knafel i dr Przybycień z Macierzyństwa oraz dr Chrostowski. Do dr Knafel dzisaj termin był na czerwiec a z tego co wiem do dr Przybycienia lista zamknięta, nowe zapisy po nowym roku z tego słyszałam. Do 3 Pana nie wiem ale z innego wątku na forum widzialam też że terminy bardzo odległe😑Mi powoli ręce opadają już raz byłam zapisana do dr Knafel ale odwołali i teraz jestem na czerwiec jako plan B, gdyby z dr Mirockim nic się nie udało.

kurczę strasznie długo .. a Lublin? nic tu nie piszą, miałabym bliżej , mój lekarz wspominał ostatnio, że tam, ale w sumie nic konkretnego. . ale masz racje, że lepiej byc zapisanym gdzieś niż wcale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 17:13

• Pola84 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lovciara wrote:
    kurczę strasznie długo .. a Lublin? nic tu nie piszą, miałabym bliżej , mój lekarz wspominał ostatnio, że tam, ale w sumie nic konkretnego. . ale masz racje, że lepiej byc zapisanym gdzieś niż wcale :)
    Kiedyś orientowałam się jak wygląda sytuacja w Lublinie właśnie ze względu na odległość... dziewczyny z Lublina jeżdżą do Warszawy albo do Krakowa... Także chyba o czymś to świadczy

cztery lata starań
    Amh 0.33
    14.03. FET AZ
    6dpt II kreski
    7dpt beta 21
    9dpt beta 71☺
    11 dpt beta 249 💪
    14 dpt jest pęcherzyk 😍
    10 kwietnia wizyta ❤ 🙏
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ