X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Statystyki beta HCG
Odpowiedz

Statystyki beta HCG

Oceń ten wątek:
  • an_na Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2023, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem 6 dpt 5 dniowego mrozaczka. Oprócz pełnych piersi, które zazwyczaj bolą mnie przrd miesiączka nie mam żadnych objawów a co więcej niska temperaturę .. jest jeszcze jakaś nadzieja ? Czy mierzyłyście może czy beta jest jedynym najlepszym wyznacznikiem i czekać na nią ?

• MatiKar Nowa

Wysłany: 12 listopada 2023, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an_na wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem 6 dpt 5 dniowego mrozaczka. Oprócz pełnych piersi, które zazwyczaj bolą mnie przrd miesiączka nie mam żadnych objawów a co więcej niska temperaturę .. jest jeszcze jakaś nadzieja ? Czy mierzyłyście może czy beta jest jedynym najlepszym wyznacznikiem i czekać na nią ?

Zrób test sikany. Mnie po 6dpt 5 dniowej blasty już wyszły 2 kreski. A po 10dpt beta 260

an_na lubi tę wiadomość

• KlaudiaKno Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an_na wrote:
    A ja z testem sikanym bym się wstrzymała. U mnie był negatywny pomimo bety świadczącej o ciąży.... Synek obecnie 3 miesiące, a ja wtedy wypłakałam morze łez, że czwarty z rzędu transfer się nie udał....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2023, 18:41

an_na lubi tę wiadomość

• an_na Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaKno wrote:
    A ja z testem sikanym bym się wstrzymała. U mnie był negatywny pomimo bety świadczącej o ciąży.... Synek obecnie 3 miesiące, a ja wtedy wypłakałam morze łez, że czwarty z rzędu transfer się nie udał....

Dlatego waśnie się wstrzymuję, mąż tez każe mi czekać .. tylko to trwaaaa 🙈

• ola3737 Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2023, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro możesz zrobić już betę 😀 mi lekarz zalecił pierwsze badanie 7 dni po transferze 😊 powodzenia 😍

an_na lubi tę wiadomość

• MatiKar Nowa

Wysłany: 13 listopada 2023, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Transfer 5dniowej blaszki, moje statystyki bety. 10dpt- 260
    13dpt- 1023

Virginia, an_na, Aida_ lubią tę wiadomość

• Aneta_S Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatiKar wrote:
    Czesc. Transfer 5dniowej blaszki, moje statystyki bety. 10dpt- 260
    13dpt- 1023
    Pieknie:)

MatiKar lubi tę wiadomość

10.2020 rozpoczęcie leczenia w AP
    Kir BX
    I transfer: beta 0
    II transfer: beta 0
    10.2023 II procedura 1 zarodek 2aa (obstawa acard, heparyna, prograf)
    7dpt-33
    10dpt-152
    13dpt-788
    19dpt-1800
    21dpt- pęcherzyk ciążowy
    30 dpt - brak zarodka w pęcherzyku:( poronienie 8tc
    09.2024 - adopcja zarodka 2BB - beta 0
  • KlaudiaKno Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2023, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an_na wrote:
    Dlatego waśnie się wstrzymuję, mąż tez każe mi czekać .. tylko to trwaaaa 🙈
    U mnie 7 dni po transferze beta była właśnie 25 z kawałkiem, ale test sikany nadal biały 🤷 może taka moja uroda 😅 później już nie robiłam sikańców, żeby dodatkowo się nie stresowac ...

an_na lubi tę wiadomość

• an_na Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2023, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudiaKno wrote:
    U mnie 7 dni po transferze beta była właśnie 25 z kawałkiem, ale test sikany nadal biały 🤷 może taka moja uroda 😅 później już nie robiłam sikańców, żeby dodatkowo się nie stresowac ...

Po wyjściu z transferu powinni zabierać tel do pierwszej bety 😜 żal mi tez mojego męża w tym czasie 😅 jutro 9 dpt i skuszę się na test, betę w czwartek chce zrobić

• Mas Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an_na wrote:

Ja nawet piersi nie miałam pełnych, tylko dziwne uczucie w brzuchu momentami i bóle jak na okres. Temperatury nie mierzyłam.
    Idź na betę. Musi już coś wyjść. Szkoda nerwów i rozkminiania. I każdy na sikacze 😉
    I czemu nie ma być nadziei???? Przecież to jakby 11 dpo. Jakiś objawów byś się spodziewała? 😉

👱39 🧔38
    Starania ok.2 lat
    👱 Amh 3,95,
    🧔 Tetrazoospermia
    1. IFV
    04.2023
    19 komórek pobranych/13 zapłodnionych
    5 ❄️ 2x5.1.1, 5.1.2,5.2.1, 5.2.2
    Pgt-a: 1❄️ czeka
    Transfer 5.1.1 ❤️🍀21.07.2023 🙏
    6dpt Beta 41,1 mIu/ml 🙏
    10 dpt Beta 242,2 mIu/ml 🙏
    17 dpt beta 5233 mIu/ml 🙏 i w USG mamy pęcherzyk 🙏
    19 dpt w USG mamy pęcherzyk żółtkowy 🙏
    21 dpt w USG mamy zarodek 2 mm i ❤️
    12t1d 6,2 cm. chłopaka, USG prenatalne wszystko w normie, nifty: niskie ryzyka 🥳
    21t1d 464 g. Synka
    II USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    26t2d 914 g. Synka
    III USG prenatalne wszystko w normie 🥳
    29t4d 1561 g. Synka
    32t2d 2039 g. Synka
    35t2d 2631 g. Synka
    38t2d 3514 g. Synka
    3.04.2024 (39+3) Miłosz 😍🥳😍 🥳3740 g. 10/10 pkt.
    age.png
  • an_na Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2023, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mas wrote:
    Ja nawet piersi nie miałam pełnych, tylko dziwne uczucie w brzuchu momentami i bóle jak na okres. Temperatury nie mierzyłam.
    Idź na betę. Musi już coś wyjść. Szkoda nerwów i rozkminiania. I każdy na sikacze 😉
    I czemu nie ma być nadziei???? Przecież to jakby 11 dpo. Jakiś objawów byś się spodziewała? 😉

Nie miałam plamienia, żadnej senności, ale najbardziej martwi mnie ta niska temp.. chociaż nie wiem czy jej sens to w ogóle mierzyć . Poza tym z naturalnej cięży miałam chyba jakoś szybko wszystko, czułam się inaczej, wiedziałam , ze to ciąża . Tu może za bardzo się obserwuje .. No i po tylu latach starań o drugie, tylu przejściach chyba nerwy mi puszczają i może mam już mało nadziei . Ale fajnie, ze jest tu nas tyle i każda coś fajnego podpowie i podtrzyma na duchu. Dziękuje dziewczyny 🙂

• Aida_ Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2023, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    zupełnie nie wiem co mam myśleć… transfer 5dniowej blastki:
    6 dpt - 29
    8 dpt - 98
    10 dpt - 188
    13 dpt - 275 (tutaj przyrost tylko 28%) 😭
    Wczoraj się załamałam, napisałam do lekarza czy mam już odstawiać leki. Właśnie dzwonił - powiedział, że według wytycznych kliniki ta beta jest dobra na 13 dzień i że mam się nie kierować tymi sztywnymi szablonami że przyrost minimum 66% po 48h bądź 114 po 72h… że moja beta jest w normie i przyrost bywa skokowy… przejrzałam cały ten wątek i nie wydaje mi się aby to się dobrze skończyło… leczę się w Czechach. Co uważacie? 😔

Ananans lubi tę wiadomość

• IssGreen Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aida_ wrote:
    Cześć dziewczyny,
    6 dpt - 29
    8 dpt - 98
    10 dpt - 188
    Wczoraj się załamałam, napisałam do lekarza czy mam już odstawiać leki. Właśnie dzwonił - powiedział, że według wytycznych kliniki ta beta jest dobra na 13 dzień i że mam się nie kierować tymi sztywnymi szablonami że przyrost minimum 66% po 48h bądź 114 po 72h… że moja beta jest w normie i przyrost bywa skokowy… przejrzałam cały ten wątek i nie wydaje mi się aby to się dobrze skończyło… leczę się w Czechach. Co uważacie? 😔
    Przyrost jest rzeczywiście niski i niepokojący. Na tę chwilę nie odstawiłabym leków, tylko powtórzyła badanie.

age.png

2020 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 9 tydz.
    2022 - Ciąża naturalna 💚
    Poronienie zatrzymane 7 tydz.
    2023 - In vitro ❤️
    2024 - Jan 👶 💙

Ona: PCOS, mutacja MTHFR, delecja PAI 1, dodatnie p/ciała ANA
    On: hipospermia, teratozoospermia, asthenospermia, oligospermia

👩 40
    🧔 39
  • an_na Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2023, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok nie wytrzymałam i zrobiłam rano test - blada ale wyraźna kreska . Jutro jeszcze powtórzę i w czwartek beta 🙈🙏🏼

• I gave up Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2023, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aida_ wrote:
    Cześć dziewczyny,
    6 dpt - 29
    8 dpt - 98
    10 dpt - 188

Powtórz betę i poczekaj na usg. Jak dla mnie może to oznaczać biochemiczną lub puste jajo (przerabialam je 2 x w soim życiu), ale mam nadzieję, że się mylę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2023, 16:50

age.png

38+6

Dzięki dziewczyny za wspólnie spędzony czas 😍
  • Aneta_S Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2023, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny:
    13dpt - beta 780
    19 dpt - 1800
    wg mnie mało, kurcze jaka powinna być norma?

10.2020 rozpoczęcie leczenia w AP
    Kir BX
    I transfer: beta 0
    II transfer: beta 0
    10.2023 II procedura 1 zarodek 2aa (obstawa acard, heparyna, prograf)
    7dpt-33
    10dpt-152
    13dpt-788
    19dpt-1800
    21dpt- pęcherzyk ciążowy
    30 dpt - brak zarodka w pęcherzyku:( poronienie 8tc
    09.2024 - adopcja zarodka 2BB - beta 0
  • Krakowska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2023, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta_S wrote:
    dziewczyny:
    13dpt - beta 780
    19 dpt - 1800
    wg mnie mało, kurcze jaka powinna być norma?

Nie, to nie jest norma. Dzieje się coś niepokojącego.

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • an_na Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2023, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny test pokazuje 2 kreski a beta z wczoraj z rana
    9dpt 159,5 mIU/ml 😊🤭❤️
    Powtórzę chyba w poniedziałek dopiero , bo dziś nie ma sensu dzien po dniu ?

Krakowska lubi tę wiadomość

• Krakowska Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2023, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    an_na wrote:
    Cześć, dziewczyny test pokazuje 2 kreski a beta z wczoraj z rana
    9dpt 159,5 mIU/ml 😊🤭❤️
    Powtórzę chyba w poniedziałek dopiero , bo dziś nie ma sensu dzien po dniu ?

Bardzo ładna, wysoka beta, wystarczy co 48h.

an_na lubi tę wiadomość

Immunologia. Drastycznie wysokie TNF.
    I-VII transferów - niskie bety lub bety zerowe.
    VIII transfer na immunoglobulinach. Wysokie bety od początku. Dziecko na świecie. Ciąża to matematyka.
  • BajoN97 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2023, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja miałam transfer 5dniowej blastki 14.11. Dzisiaj 6dpt beta < 1,2. Ale rano obudziłam się z plamieniem brązowym i w dzień tez miałam delikatne plamienie. Nie wiem czy się jeszcze łudzić :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2023, 23:48

‹‹ 139 140 141 142 143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ