Statystyki beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, wszystkiego wspaniałego w nowym roku ! nie wiem ile godzin już spędziłam czytając to forum...i w końcu postanowiłam napisać nie jestem w stanie nic robić przez 3/4 dnia jak czytać wasze historie...
23 grudnia miałam transfer 6 dniowej blastocysty , nie planowalam robić wcześniej testów jednak nie wytrzymalam i 10 dpt zrobiłam betę ..i wyszła 140. Tak się boję, w kwietniu zaszłam w ciążę pozamaciczną...na początku myślałam że jak są dwie kreski to najtrudniejsze za mną...( 3 lata starań), a później okazało się , że to CP...teraz już inaczej do tego podchodzę ..dwie kreski czy pozytywną beta...już nie daje takiej radości..ponieważ strach przewyższa wszystko ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 11:53
2016 - laparotomia, wycięcie prawego jajowodu
2023 - hsg, lewy jajowód drożny
04/2024 - CP , laparoskopia , wycięcie lewego jajowodu, stwierdzenie endometriozy
10/2024 - pierwsza stymulacja, uzyskany 1 zarodek z 12:(
23.12 2024 - pierwszy transfer , tylko 1 ❄️ 4.3.2. -
Egzotynka wrote:Hej dziewczyny, wszystkiego wspaniałego w nowym roku ! nie wiem ile godzin już spędziłam czytając to forum...i w końcu postanowiłam napisać nie jestem w stanie nic robić przez 3/4 dnia jak czytać wasze historie...
23 grudnia miałam transfer 6 dniowej blastocysty , nie planowalam robić wcześniej testów jednak nie wytrzymalam i 10 dpt zrobiłam betę ..i wyszła 140. Tak się boję, w kwietniu zaszłam w ciążę pozamaciczną...na początku myślałam że jak są dwie kreski to najtrudniejsze za mną...( 3 lata starań), a później okazało się , że to CP...teraz już inaczej do tego podchodzę ..dwie kreski czy pozytywną beta...już nie daje takiej radości..ponieważ strach przewyższa wszystko .. -
Asik85 wrote:Ja też miałam 23 grudnia transfer blastocysty i zrobiłam betę wczoraj 10 dni po i wyszła mi 131, dzisiaj też zrobiłam i wyniosi 170 więc rosnie. Tak się zastanawiam czy to nie za mało? Jak byłam w ciazy z córka to beta też powoli rosła, nawet wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej, ale wszystko dobrze skoczyło i córka ma 11 lat.
Beta potrzebuje 48 h żeby się podwoić. Przy czym jednego dnia może urosnąć o 40% a kolejnego 80% (tak przykładowo). Nie sprawdzaj z dnia na dzień tylko co te 48 h lub 96 h. Przy czym po wartości 1000 przestaje się podwajać co 48 h i nieco zwalnia, te przyrosty nie są regularne.
Aa i przyrost ok 66% i powyżej w ciągu tych 48h dalej będzie przyrostem w normie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 stycznia, 18:24
Leon ur. 28.02.2023 ❤️ -
Asik85 wrote:Ja też miałam 23 grudnia transfer blastocysty i zrobiłam betę wczoraj 10 dni po i wyszła mi 131, dzisiaj też zrobiłam i wyniosi 170 więc rosnie. Tak się zastanawiam czy to nie za mało? Jak byłam w ciazy z córka to beta też powoli rosła, nawet wylądowałam w szpitalu z podejrzeniem ciazy pozamacicznej, ale wszystko dobrze skoczyło i córka ma 11 lat.
Trzymam kciuki za nasze bety, jutro planuję robić2016 - laparotomia, wycięcie prawego jajowodu
04/2024 - CP , laparoskopia , wycięcie lewego jajowodu, stwierdzenie endometriozy
Powodzenia Dziewczyny 💚 Niech bety ładnie rosną ✊ Co do strachu i niepewności nie powiem nic nowego ani mądrego. Staraczki nie mają łatwo i oczywistym jest, że wszystko przeżywamy. Dostałyśmy po dupie nie raz i Nasze podejście jest zrozumiałe. Mam nadzieję, że w życiu każdej z Nas zagości kiedyś spokój i to on przejmie kontrolę 🌼
KasiaBe lubi tę wiadomość
-
goska000 wrote:Powodzenia Dziewczyny 💚 Niech bety ładnie rosną ✊ Co do strachu i niepewności nie powiem nic nowego ani mądrego. Staraczki nie mają łatwo i oczywistym jest, że wszystko przeżywamy. Dostałyśmy po dupie nie raz i Nasze podejście jest zrozumiałe. Mam nadzieję, że w życiu każdej z Nas zagości kiedyś spokój i to on przejmie kontrolę 🌼
Dzięki:) dziś 12 dpt beta 338, przyrosła dwukrotnie:)
Goska000 patrzę na twoją stopkę, ale miałaś od początku bardzo wysokie bety? Miałaś 5 dniową blastocystę?goska000 lubi tę wiadomość
2016 - laparotomia, wycięcie prawego jajowodu
Potrzebuje porady.Żona badała bete oraz progesteron. USG ma w przyszłym tygodniu ale martwi nas bo zbadała progesteron i wynik to 12,2. Wynik powtórzony po 48 godzinach ( 15dpt) i wynik nadal to 12,2. Badanie było przed przyjęciem cytlogestu z rana (ostatania dawka 12 godzin przed badaniem). Transfer był na cyklu sztucznym . Leki to 3x1 tab duphaston i 2x1 dopochwowo cytlogest .Pani Doktor uważa, że jest okej. Czy nie jest zbyt nisko ?
Wynik 13dpt beta 1330
Wynik 15dpt beta 3840
-
Łukasz, mój progesteron szorował po dnie, miał między 10.8, a 15,2 na samym początku. Brałam luteinę dopochwowo 3x2, duphaston 3x1 i lekarz dorzucił luteinę pod język. Progesteron zaczął przyrastać, kolejne wyniki to 19,24 i 25. Jeśli badanie było przed przyjęciem leku ( około 2h po przyjęciu dawki leków każą badać progesteron ) to logiczne, że wynik był niższy. Druga sprawa, duphaston nie wychodzi z krwi. Powtórzcie badania, ale po zażyciu leków Progesteron jest też wydzielany skokowo. Mogliście trafić na spadek, niemniej warto kontrolować Trzymam kciuki 💪♥️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia, 16:11
-
Egzotynka wrote:Dzięki:) dziś 12 dpt beta 338, przyrosła dwukrotnie:)
Goska000 patrzę na twoją stopkę, ale miałaś od początku bardzo wysokie bety? Miałaś 5 dniową blastocystę?
Gratuluję 🫶 Tak, blastka miała 5 dni -