X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Statystyki beta HCG
Odpowiedz

Statystyki beta HCG

Oceń ten wątek:
  • tuonela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmmemmm wrote:
    @tuonela - tak patrzę na Twoją stopkę i widzę że dużo przeżyłaś. Czy ten ostatni transfer coś dał?
    Tak muszę ją zmienić na kompie bo na telefonie widzę że się nie da obecnie 25 tydzien tym razem byłam na cyklu naturalnym dwa podkręconym progesteronem ale mam wodniaka ktorego się nie da usunąć więc byłam wręcz pewna że się nie uda bo lekarze mowili ze spada skuteczność. Raz że teraz byl już gorszy zarodek dwa ten wodniak. Wiem że czasem coś pisze o tych betach ale wiem jedno jak słabo przyrasta to dobrze nie wróży a jak nawet pięknie rosło to miałam krwotok krwiak pękł i zarodek poszedł za nim więc żeby zajść w ciążę to trzeba mieć szczęście .Ty tez widzę że masz sporo za sobą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia, 18:01

Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
    08.12.2022 5 transfer
    6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy
  • Egzotynka Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Tak muszę ją zmienić na kompie bo na telefonie widzę że się nie da obecnie 25 tydzien tym razem byłam na cyklu naturalnym dwa podkręconym progesteronem ale mam wodniaka ktorego się nie da usunąć więc byłam wręcz pewna że się nie uda bo lekarze mowili ze spada skuteczność. Raz że teraz byl już gorszy zarodek dwa ten wodniak. Wiem że czasem coś pisze o tych betach ale wiem jedno jak słabo przyrasta to dobrze nie wróży a jak nawet pięknie rosło to miałam krwotok krwiak pękł i zarodek poszedł za nim więc żeby zajść w ciążę to trzeba mieć szczęście .Ty tez widzę że masz sporo za sobą

Przepraszam, że pytam ale nie mogą Ci usunąć wodniaka wraz z całym jajowodem ? Czy naprawdę jest nie doruszenia :( ja byłam przypadkiem , tak zaawansowanym w wodniaka jajowodu, że na początku stwierdzili rak jajnika ..a właśnie to wychodziło przez tego wodniaka , wycięli mi cały jajowód i póki co sprawa juz przez 8 lat nie wróciła. Niestety po drodze miałam ciążę pozamaciczna , gdzie musieli usunąć drugi jajowód. Dziś jestem 15 dpt beta wynosi 1148 i wraz z radością już martwię o drugą cp ponieważ wyczytałam że moze ona dostać się do pozostałego kikuta jajowodu...ale trzeba być dobrej myśli :)

2016 - laparotomia, wycięcie prawego jajowodu

2023 - hsg, lewy jajowód drożny
    04/2024 - CP metotreksat beta 5000 , beta rośnie 10 000 -laparoskopia , wycięcie lewego jajowodu, stwierdzenie endometriozy
    10/2024 - pierwsza stymulacja, uzyskany 1 zarodek z 12:(
    23.12 2024 - pierwszy transfer , tylko 1 ❄️ 4.3.2.
  • tuonela Autorytet

Wysłany: 8 stycznia, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egzotynka wrote:
    Przepraszam, że pytam ale nie mogą Ci usunąć wodniaka wraz z całym jajowodem ? Czy naprawdę jest nie doruszenia :( ja byłam przypadkiem , tak zaawansowanym w wodniaka jajowodu, że na początku stwierdzili rak jajnika ..a właśnie to wychodziło przez tego wodniaka , wycięli mi cały jajowód i póki co sprawa juz przez 8 lat nie wróciła. Niestety po drodze miałam ciążę pozamaciczna , gdzie musieli usunąć drugi jajowód. Dziś jestem 15 dpt beta wynosi 1148 i wraz z radością już martwię o drugą cp ponieważ wyczytałam że moze ona dostać się do pozostałego kikuta jajowodu...ale trzeba być dobrej myśli :)
    Miałam kiedyś usuwana torbiel przyjęta na oddział z ciągłymi krwawieniami ratowali jajnik dostałam jakiegoś krwotoku z laparoskopii cieli brzuch jajnik pracował gorzej po poprzenim transferze pojawil sie wodniak skierowanie na laparoskopie teraz jajowod jest bardzo blisko jelita i same zrosty jajnik też zrośnięte że względu na duże ryzyko uszkodzenia innych narządów odstąpili od usunięcia jajowodu nie mogą mnie w razie kaleczyć tylko dlatego że chce mieć dziecko w klinice powiedzieli ze sami by taka decyzję podjęli i wybrali mniejsze zło dlatego tak niechętnie i z takim brakiem wiary że się uda podeszlam do transferu . Ogólnie zasada jest taka ze trzeba usunąć niestety w moim przypadku sie nie da... kolejna sprawa bali się zw coś pójdzie nie tak u usuną też jajnik a on mi się jeszcze do ewentulanej punkcji może przydać. Jak widać los chciał inaczej i może ten mój brak wiary że się uda spowodował że los zadecydował inaczej

Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
    21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)

04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
    10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
    14.02.2021 kolejna procedura
    03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
    ❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
    26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
    08.12.2022 5 transfer
    6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
    30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
    06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy
  • Egzotynka Debiutantka

Wysłany: 8 stycznia, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tuonela wrote:
    Miałam kiedyś usuwana torbiel przyjęta na oddział z ciągłymi krwawieniami ratowali jajnik dostałam jakiegoś krwotoku z laparoskopii cieli brzuch jajnik pracował gorzej po poprzenim transferze pojawil sie wodniak skierowanie na laparoskopie teraz jajowod jest bardzo blisko jelita i same zrosty jajnik też zrośnięte że względu na duże ryzyko uszkodzenia innych narządów odstąpili od usunięcia jajowodu nie mogą mnie w razie kaleczyć tylko dlatego że chce mieć dziecko w klinice powiedzieli ze sami by taka decyzję podjęli i wybrali mniejsze zło dlatego tak niechętnie i z takim brakiem wiary że się uda podeszlam do transferu . Ogólnie zasada jest taka ze trzeba usunąć niestety w moim przypadku sie nie da... kolejna sprawa bali się zw coś pójdzie nie tak u usuną też jajnik a on mi się jeszcze do ewentulanej punkcji może przydać. Jak widać los chciał inaczej i może ten mój brak wiary że się uda spowodował że los zadecydował inaczej

Przykro mi :( ale jest to wspaniałe, że właśnie zdarzają się cuda 😀 i medycyna nie jest czysto książkowa:)

2016 - laparotomia, wycięcie prawego jajowodu

2023 - hsg, lewy jajowód drożny
    04/2024 - CP metotreksat beta 5000 , beta rośnie 10 000 -laparoskopia , wycięcie lewego jajowodu, stwierdzenie endometriozy
    10/2024 - pierwsza stymulacja, uzyskany 1 zarodek z 12:(
    23.12 2024 - pierwszy transfer , tylko 1 ❄️ 4.3.2.
  • KasiaBa Znajoma

Wysłany: 8 stycznia, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tolalola wrote:
    Dzięki! To racja, powinnam iść na badanie przed wzięciem leków.
    Totalnie tego nie planowałam, myślałam że wytrzymam do 11dpt, ale w międzyczasie dowiedziałam się jaki wynik ma inna osoba, która miała transfer tego samego dnia co ja i nie wytrzymałam z ciekawości 😅

Hej,
    mi natomiast kazano badanie robić po wzięciu leków a nie przed. Miałam też dość wysoką betę natomiast b.niski progesteron, który mnie niepokoił. Po telefonie do lekarza stwierdził, że wynik jest zakłamany skoro biorę leki i kazał nie przejmować się tym:).

• goska000 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki Dziewczyny za piękne przyrosty ✊ Niech rosną Maluszki 💌

Esti84, KasiaBe lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143.

preg.png
‹‹ 228 229 230 231 232
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ