Statystyki beta HCG
-
WIADOMOŚĆ
-
Żaba123 wrote:Rok z in vitro. Po kilku latach starań zbadaliśmy nasienie męża. Wyniki były ok, ale mimo wszystko nie wychodziło. Ginekolog skierował nas do kliniki niepłodności. Przebadali nas okazało się, że wyniki męża są tragiczne i naturalnie się nie uda. Lekarz stwierdził, że to prawdopodobnie skutek przeziębienia lub covid. U mnie wszystko pod każdym względem jest super. Łącznie 3 procedury. Z pierwszej punkcji 2 wysokiej klasy zarodki, z drugiej 1, przy 3 punkcji zastosowano oocyty co dało 5 pięknych zarodków. Transferów miałam łącznie 7. Przed ostatnim miałam również scratching. Niestety wszystkie nieudane. Nic nie pomaga. Leki za każdym razem inne. Żadnych dodatkowych badań bo lekarz mówi że to strata pieniędzy. Jest to najlepszy lekarz w mojej klinice, który ma najwięcej ciąż. Ciężka ta droga do szczęścia.
-
My właśnie się zastanawiamy nad dodatkowymi badaniami ale nie wiem nawet od których zacząć, tyle tego jest. Lekarz póki co mówi też nam mówi, że jesteśmy w statystykach i po prostu może się transfer nie udać… myślę, żeby teraz przed kolejnym transferem zrobić scratching endometrium ale nie wiem czy w tym samym cyklu można zrobić transfer, a bardzo chciałabym do niego podejść i może tym razem podać dwa zarodki…
Nadziejka30 lubi tę wiadomość
-
Moonlight21 wrote:My właśnie się zastanawiamy nad dodatkowymi badaniami ale nie wiem nawet od których zacząć, tyle tego jest. Lekarz póki co mówi też nam mówi, że jesteśmy w statystykach i po prostu może się transfer nie udać… myślę, żeby teraz przed kolejnym transferem zrobić scratching endometrium ale nie wiem czy w tym samym cyklu można zrobić transfer, a bardzo chciałabym do niego podejść i może tym razem podać dwa zarodki…
Santi_14 lubi tę wiadomość
Starania od 2014 roku niezliczona liczba badan zabiegow i kasy...
21.06.2018 ICSI jednej blastocysty (niestety negatyw)
04.02.2019 crio blastki ( ciąża biochemiczna) [*]
10.06.2019 crio blastki (biochemiczna) [*]
14.02.2021 kolejna procedura
03.03.2021 odwołany transfer hiperstymulacja
❄️❄️❄️❄️❄️ blastek
26.05. 2021 transfer beta 6dpt-37, 9dpt-123,11dpt - 160,13dpt-125
08.12.2022 5 transfer
6 dpt 33 8dpt 103.8 10 dpt 252 12 dpt 470 20 dpt 1631 22 dpt 389 😭
30.10.2023 laparoskopia podejrzenia wodniaka niestety sprawa jest bardziej skomplikowana niż się wydaje...
06.08 6 transfer blastka 4.1.2 8dpt 86 10dpt 208 12 dpt 418 15 dpt 1144... czekamy -
Dziewczyny jedno z podstawowych badań to ma pewno badanie stanu zapalnego endometrium -jest to biopsja endometrium inaczej badanie cd138. Jeśli wcześniej nie miałyście - choć po takiej liczbie transferów jak piszecie to lekarz już dawno powinien wam to zlecić. Taki stan zapalny endometrium baaaardzo często nie daje w ogóle żadnych objawów a jest głównym winowajcą niepowodzeń transferów.
Histeroskopia przy waszym dorobku leczenia w klinice też uważam że byłby to dobry pomysł. Lekarz oceni sobie jak wygląda macicą od środka a przy okazji tak jak pisze koleżanka powyżej jest to przy okazji scratching i mogą też wtedy pobrać badanie CD138.
Druga sprawa to może warto przebadać zarodki? Nie wiem jakie są dokładnie wasze historie i czy po każdym transferze u was beta nie startuje czy są jakieś biochemy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia, 19:18
Moonlight21 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣01.2020 pierwsza procedura IVF ❌ Polmedis Wrocław
2️⃣09.2020 druga procedura IVF ✅ Angelius Katowice
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt ??, 32dpt USG w klinice
4️⃣ Procedura Angelius Katowice❓❓ -
Santi_14 wrote:Dziewczyny jedno z podstawowych badań to ma pewno badanie stanu zapalnego endometrium -jest to biopsja endometrium inaczej badanie cd138. Jeśli wcześniej nie miałyście - choć po takiej liczbie transferów jak piszecie to lekarz już dawno powinien wam to zlecić. Taki stan zapalny endometrium baaaardzo często nie daje w ogóle żadnych objawów a jest głównym winowajcą niepowodzeń transferów.
Histeroskopia przy waszym dorobku leczenia w klinice też uważam że byłby to dobry pomysł. Lekarz oceni sobie jak wygląda macicą od środka a przy okazji tak jak pisze koleżanka powyżej jest to przy okazji scratching i mogą też wtedy pobrać badanie CD138.
Druga sprawa to może warto przebadać zarodki? Nie wiem jakie są dokładnie wasze historie i czy po każdym transferze u was beta nie startuje czy są jakieś biochemy? -
U mnie ostatnio beta ruszyła ale były to bardzo malutkie wartości po czym spadła.
Ale cieszę się, że cokolwiek się zadziało bo wcześniej nawet o 1 się nie zwiększyła.
Teraz zastanawiam się czy kolejny transfer czy zrobić dodatkowe badania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia, 19:33
-
Moonlight21 wrote:U mnie ostatnio beta ruszyła ale były to bardzo malutkie wartości po czym spadła.
Ale cieszę się, że cokolwiek się zadziało bo wcześniej nawet o 1 się nie zwiększyła.
Teraz zastanawiam się czy kolejny transfer czy zrobić dodatkowe badania.
Scratching nie robi się w tym samym cyklu co transfer tylko cykl poprzedzający. Ja właśnie muszę lekarza zapytać czy przy okazji były badania robione bo to biopsja endometrium. Histeroskopia to badanie czy to jakaś nazwa ogólna bo szczerze nie mam pojęcia.. -
Santi_14 wrote:Dziewczyny jedno z podstawowych badań to ma pewno badanie stanu zapalnego endometrium -jest to biopsja endometrium inaczej badanie cd138. Jeśli wcześniej nie miałyście - choć po takiej liczbie transferów jak piszecie to lekarz już dawno powinien wam to zlecić. Taki stan zapalny endometrium baaaardzo często nie daje w ogóle żadnych objawów a jest głównym winowajcą niepowodzeń transferów.
Druga sprawa to może warto przebadać zarodki? Nie wiem jakie są dokładnie wasze historie i czy po każdym transferze u was beta nie startuje czy są jakieś biochemy? -
Histeroskopia to zabieg w krótkim znieczuleniu ogólnym (czyli usypianie) lekarz wprowadza wtedy wziernik przez pochwę do macicy i ogląda ją sobie. Ocenia czy jest prawidłowej budowy, czy nie ma żadnych niepokojących zmian których nie widać w USG.Adaś ❤️ 20.06.2021
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt ??, 32dpt USG w klinice
Moonlight21 wrote:U mnie ostatnio beta ruszyła ale były to bardzo malutkie wartości po czym spadła.
Teraz zastanawiam się czy kolejny transfer czy zrobić dodatkowe badania.
Kochana to jest dobry znak że zarodek podjął próbę implantacji o czym świadczy skok wartości bety. Coś ewidentnie nie pozwala mi się zagnieździć. Nie wiem czy zarodki macie przebadane genetycznie? Jeśli nie to istnieje duże prawdopodobieństwo że jednak wina leży po stronie nieprawidłowego zarodka nawet jeśli wyjściowo są dobrej klasy. A druga sprawa to to że jednak może macicą nie pozwala im się zagnieździć. Ja na Twoim miejscu na pewno bym zrobiła biopsję endometrium - badanie można porównać do pobrania cytologii z tym że lekarz pobiera materiał nie z szyjki macicy a z samej macicy trwa to chwilę a może bardzo dużo powiedzieć. Jeśli jest stan zapalny to nie ma szans że dojdzie do zagnieżdżenia. Taki stan zapalny leczy się normalnie antybiotykiem i po leczeniu trzeba pobrać kontrolnie kolejne badanie żeby zobaczyć czy leczenie przyniosło pożądany efekt.
Wiem że każdej staraczce zależy na czasie i wszystko chciałybyśmy na już ale czasami warto coś zbadać i mieć pewność że tak.na dole wszystko jest w porządku i nie będziemy ładować zarodków w macicę która i tak nie podejmie próby implantacjiAdaś ❤️ 20.06.2021