X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Statystyki beta HCG
Odpowiedz

Statystyki beta HCG

Oceń ten wątek:
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dr Joannę Kołodziejczyk - Pyrzyk :)

Nie jestem z Wrocławia, ale moja Klinika znajduje się w tym mieście. Powiem szczerze, że gdyby nie Dziewczyny z forum, które znam od ponad roku to nie wiem jakby to było. Trudno teraz o lekarza w pełni zaangażowanego. Mój z Kliniki nie ogarniał moich danych, mylił dni transferu, punkcji, a jak przyszłam na USG ciążowe to pytał na kiedy mamy umówiony transfer także tego... Może spróbuj poszukać na Ovufriend dziewczyn/tematów związanych z IVF. Na pewno przyjmą Cię z otwartymi ramionami. Opisz swoją historię i z pewnością doradzą. W grupie zawsze raźniej.

Moonlight21 lubi tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm

preg.png
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonlight21 wrote:
    Dziewczyny, a czy któraś z Was może poleciec dobrego immunologa, który pokieruje i powie co zbadać, omówi wyniki i zaopiekuje się ???

Powiem szczerze, że nie czuję się zaopiekowana przez klinikę, nie wiem co powinnam zrobić jako pierwsze i do kogo się udać, aby omówić wyniki/ wdrożyć leczenie
    Czuję się okropnie bezsilna
    Czy któraś z Was jest może z Wrocławia ?? I przechodziła przez podobną ścieżkę ??

Ja zaczęłam od dr Jarosz, można u niej teleporady i jest bardzo fajną babką. Ważne jest żeby na początek wybrać jednego immuno i się go trzymać, bo każdy ma swoje metody, podejścia i wiedzę, a immunologia jest rzeczą trudną i dość nową jeśli tak mogę to nazwać i z pewnymi rzeczami to trochę metoda prób i błędów.
    Zależnie od badań będzie dobrane leczenie. Później można iść do innego imuno albo współpracować z dwoma, no dróg jest wiele ale zacząć można już teraz.
    Co ja zaczęłam badać po pierwszym nieudanym żeby już mieć na wizytę - kariotypy, kiry i hla-c, immunofenotyp, cytokiny, krzywe cukrowa glukozowa, homocysteina, trombofilia, panel antyfosfolipidowy. To na razie wystarczyło. Ona nie idzie w allo i cross i szczepienia więc jest to dla mnie tańsze w tym momencie. Ale jeśli przyjdzie mi w to iść albo w immunoglobuliny to będzie już droga "zabawa". Na razie muszę ruszyć z drugą procedurą żeby rozmawiać z immuno co dalej.

Moonlight21 lubi tę wiadomość

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
‹‹ 232 233 234 235 236
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ