X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Statystyki beta HCG
Odpowiedz

Statystyki beta HCG

Oceń ten wątek:
  • Muczylando Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Madziu, Tobie na pewno też się uda! Jeśli masz możliwość czekać rok to może jest to dobre rozwiązanie. Organizm odpocznie, głowa po jakimś czasie pewnie też. Mam nadzieję, że wrócisz do Nas z dobrymi informacjami. Wszystkiego dobrego dla Ciebie 🌻

Muczy, ech, trudno cokolwiek mądrego napisać. Tyle już przeszliście... Jeśli będziesz chciała daj znać czy lekarze coś mówią na temat tych cb? Podejrzewam, że już trochę badań w tym kierunku wykonałaś. Moje dwa lata walki nie dały odpowiedzi, a zrobiłam już chyba wszystko co możliwe. Mnie ta niewiedza bardzo szkodziła. Wiem, że wcześnie, ale planujesz podchodzić do kolejnej procedury? Przytulam do serca 🫂 Wierzę, że każda doczeka się swojego szczęścia. Banał, ale na prawdę każdej z Was tego życzę. Trzymajcie się 🫂💌

Dziękuję ❤️
    Tak, planuję podejść jak najszybciej. Suplementacji za bardzo nie przerywałam więc nie muszę czekać, męża też karmię, bo czułam że może to nas spotkać. Aktualnie będę robić histeroskopie z wycinkami, bo tego nigdy nie robiłam, może tam leży przyczyna. Na pewno kiry nie pomagają ale na to miałam accofil przy 2 transferach.
    Zarodki nieprzebadane więc w nich też mógł być problem.
    No ciężko lekarzom odpowiedzieć i mi też, może być wszystko.

Starania od 2018
    Klinika od 2024
    I procedura:
    07/04 - punkcja, 5 blastocyst ❄️
    ❌07/31 - I FET (cykl sztuczny, EG) 9 dpt ⏸️, hcg 7dpt-4, 9dpt-13, 10dpt-14, 12dpt-14, cb 4+3
    ❌09/04 - II FET (cykl sztuczny, EG), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-1.6, 9dpt-0
    ❌10/30 - III FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin), 6 dpt ⏸️, hcg 7dpt-6.4, 9dpt-6.1, cb 4+2
    ❌12/04 - IV FET (cykl sztuczny, EG, AH, encorton, acard, neoparin, accofil wlew + zastrzyki), hcg 6dpt-1.6, 8dpt-2
    2025:
    ❌01/08 - V FET (cykl sztuczny, EG, encorton, acard, neoparin, accofil), 5dpt ⏸️, hcg 6dpt-15.3, 8dpt-43, 10dpt-59.3, 12dpt-35.3, cb 5+0

❌KIR: Bx
    + 2DS2
    - 2DS1, 2DS3, 2DS5, 3DS1
    HLA-C C1/C2 oboje

PAI-1, mthfr - homo
    IO? Hiperinsulinemia?
    ❌Tężyczka
    ❌Niedoczynność tarczycy
    Kariotypy, cytokiny, immunofenotyp 🆗
    AMH 2.6-3.6 🆗

"Tylko spokój może nas uratować"
  • Moonlight21 Znajoma

Wysłany: 20 stycznia, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Czy jest tu jakaś staraczka, która miała transfer 5 dniowego zarodka i wyszedł pozytywny test jakoś 5/6 dni po transferze ???
    To już mój kolejny transfer, czytałam na forach, że przy tak rozwiniętej blastce testy wychodziły bardzo wcześnie, a u mnie znowu nic

• goska000 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muczy, jesteś bardzo zdeterminowana. Lubię to :)! Histero nie taka straszna, na pewno dzielnie ją zniesiesz 💪 Będę trzymać kciuki i oczekiwać wieści od Ciebie 💕

Moon, ja zrobiłam betę 4dpt i była dodatnia. Transfer mrożonki. Miesiąc wcześniej świeży nieudany. Każdy organizm jest inny. Daj sobie jeszcze czas albo idź na betę. Powodzenia 💚

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia, 20:29

Moonlight21, Nauśka lubią tę wiadomość

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️
    02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
    03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎

🩵🩵🩵

IVF listopad ( mrożonka 4.1.1 ) 🧡🍀🥹
    4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

5w3d - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy.
    6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm

preg.png
  • Basia2112 Debiutantka

Wysłany: 20 stycznia, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Muczylando wrote:
    Dziękuję ❤️
    Tak, planuję podejść jak najszybciej. Suplementacji za bardzo nie przerywałam więc nie muszę czekać, męża też karmię, bo czułam że może to nas spotkać. Aktualnie będę robić histeroskopie z wycinkami, bo tego nigdy nie robiłam, może tam leży przyczyna. Na pewno kiry nie pomagają ale na to miałam accofil przy 2 transferach.
    Zarodki nieprzebadane więc w nich też mógł być problem.
    No ciężko lekarzom odpowiedzieć i mi też, może być wszystko.

Hej,
    Ze swojej strony dodam, że mam za sobą 4 transfery (4 szczęśliwy) - 3 i 4 był po histeroskopii, wyszedl mi lekki stan zapalny na ktory bralam antybiotyk 20dni i moj lekarz twierdzi, że to też przyczyniło się do sukcesu. Zarodek moze „wejsc” w miejsce wycinku endo!
    Ja trzymam mocno kciuki za Ciebie i reszte dziewczyn! 🤞🏼

Muczylando lubi tę wiadomość

• Paulaa92 Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonlight21 wrote:
    Dziewczyny
    Czy jest tu jakaś staraczka, która miała transfer 5 dniowego zarodka i wyszedł pozytywny test jakoś 5/6 dni po transferze ???
    To już mój kolejny transfer, czytałam na forach, że przy tak rozwiniętej blastce testy wychodziły bardzo wcześnie, a u mnie znowu nic

Hej,
    Tak, u mnie 6 dpt 5 dniowego zarodka test był pozytywny z betą 30. Pamiętaj tylko, ze u każdej z nas wyglada to inaczej i najlepiej będzie zrobić betę. Powodzenia!

Cari09 lubi tę wiadomość

• Egzotynka Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonlight21 wrote:
    Dziewczyny

U mnie 6 dnia wyszła bardzo blada kreseczka, która po chwili zniknęła , następnego 7 dnia była blada , ale już została. Dziś jestem 6 tydzień 6 dzień , w piątek drugie USG..sprawdzenie serca ❤️ oczywiście bardzo się boję :( , ale jeżeli Tobie nie wyszła tak wcześnie to jeszcze nic straconego. Pani doktor mówiła , że faktycznie te pozytywne testy wcale nie musiały jeszcze wyjść. Trzymam kciuki

Moonlight21 lubi tę wiadomość

2016 - laparotomia, wycięcie prawego jajowodu

2023 - hsg, lewy jajowód drożny
    04/2024 - CP metotreksat beta 5000 , beta rośnie 10 000 -laparoskopia , wycięcie lewego jajowodu, stwierdzenie endometriozy
    10/2024 - pierwsza stymulacja, uzyskany 1 zarodek z 12:(
    23.12 2024 - pierwszy transfer , tylko 1 ❄️ 4.3.2.
  • Basia2112 Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egzotynka wrote:
    U mnie 6 dnia wyszła bardzo blada kreseczka, która po chwili zniknęła , następnego 7 dnia była blada , ale już została. Dziś jestem 6 tydzień 6 dzień , w piątek drugie USG..sprawdzenie serca ❤️ oczywiście bardzo się boję :( , ale jeżeli Tobie nie wyszła tak wcześnie to jeszcze nic straconego. Pani doktor mówiła , że faktycznie te pozytywne testy wcale nie musiały jeszcze wyjść. Trzymam kciuki

Hej,
    Widze że mamy ten sam etap, też miałam transfer 23 grudnia ale u mnie 6w4d bo mialam 3 dniowy zarodek i jutro mam wizyte z nadzieją, że zobacze serduszko!

Trzymam kciuki za Ciebie! I życzę Ci żebyś w piątek zobaczyła serduszko! ❤️

• Moonlight21 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Egzotynka wrote:

Gratuluje 🩷 i trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 💗

• Egzotynka Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia2112 wrote:
    Hej,
    Widze że mamy ten sam etap, też miałam transfer 23 grudnia ale u mnie 6w4d bo mialam 3 dniowy zarodek i jutro mam wizyte z nadzieją, że zobacze serduszko!

Trzymam kciuki za Ciebie! I życzę Ci żebyś w piątek zobaczyła serduszko! ❤️

Trzymam kciuki, daj znać:)

2016 - laparotomia, wycięcie prawego jajowodu

2023 - hsg, lewy jajowód drożny
    04/2024 - CP metotreksat beta 5000 , beta rośnie 10 000 -laparoskopia , wycięcie lewego jajowodu, stwierdzenie endometriozy
    10/2024 - pierwsza stymulacja, uzyskany 1 zarodek z 12:(
    23.12 2024 - pierwszy transfer , tylko 1 ❄️ 4.3.2.
  • Ketsi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonlight21 wrote:
    Dziewczyny
    Nurtuje mnie dziś to samo pytanie, pół internetu przekopane i dialog z chatGPT, niby rozsądek podpowiada mi czekaj, jest czas, tylko spokój Nas uratuje, ale burza myśli nie pozwala na spokój.

IUI ❌❌❌❌❌
    INV #1
    Pick up 08.24 ( menopur 150)
    FET #1 09.24 CS❌ (cyclogest 3x2, prolutex 2x1, luteina 3x1, encorton 10)

Immunosupresja 12.24➡️ equoral, encorton

FET #2 01.25 CN, 3 x 1 cyclogest 🥹🥹✊✊

Kariotypy✅
    Kir ✅
    Cross match 20,4%
    NK 8,8%
    Homocysteina 4,6
  • Moonlight21 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ketsi wrote:
    Nurtuje mnie dziś to samo pytanie, pół internetu przekopane i dialog z chatGPT, niby rozsądek podpowiada mi czekaj, jest czas, tylko spokój Nas uratuje, ale burza myśli nie pozwala na spokój.

Ja dziś zrobiłam betę
    Wynik 2,180
    Jestem 6dp także u mnie znowu nie tym razem :( 😭
    Trzymam za Ciebie kciuki.
    Mi zostały 2 zarodki :(( będziemy szukali przyczyny niepowodzeń przed kolejnym transferem, postaram się wykonać jeszcze badania, a co dalej nie wiem, jeśli nie wyjdzie:(
    nie mamy już nasienia, a narzeczony jest po chemii…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 20:28

• goska000 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moon, mogę zapytać jakie badania zrobiłaś do tej pory i czy procedura jest z jakimiś ' dodatkami ' typu AH ( nacinanie otoczki ), embryoglue? Dużo zdrówka dla Twojego narzeczonego 🍀

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

🩵🩵🩵

4 dpt - 11.7. 6 dpt - 81.2. 8dpt - 289.5. 10 dpt - 902. 14 dpt - 5396. 17 dpt - 11143. 31 dpt - 110300.

6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm

preg.png
  • Ketsi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonlight21 wrote:
    Ja dziś zrobiłam betę
    Wynik 2,180
    Jestem 6dp także u mnie znowu nie tym razem :( 😭
    Trzymam za Ciebie kciuki.
    Mi zostały 2 zarodki :(( będziemy szukali przyczyny niepowodzeń przed kolejnym transferem, postaram się wykonać jeszcze badania, a co dalej nie wiem, jeśli nie wyjdzie:(
    nie mamy już nasienia, a narzeczony jest po chemii…
    Ogromnie mi przykro 🫂🫂🫂
    Nie wiem co masz zbadane, ale Wasze zarodki są na wagę złota więc ja równie bym nie transferowała bez porządnej diagnostyki. Trzymam kciuki ✊✊
    Jeśli masz ochotę to napisz co nas przebadane, dziewczyny z pewnością doradza w którym iść kierunku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 20:42

IUI ❌❌❌❌❌
    INV #1

Kariotypy✅
    Kir ✅
    Cross match 20,4%
    NK 8,8%
    Homocysteina 4,6
  • Paulaa92 Debiutantka

Wysłany: 21 stycznia, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonlight21 wrote:
    Ja dziś zrobiłam betę
    Wynik 2,180
    Jestem 6dp także u mnie nie tym razem :(

Przykro mi :( trzymaj się i nie trać nadziei! Uda się w końcu, zobaczysz!

Z tymi testami rzeczywiście jest tak jak mówicie. Pierwszy transfer miałam tuż po punkcji, niestety beta nie drgnęła. Drugi w sierpniu, beta rosła ładnie i nagle zaczęła spadać. Do 3 zdecydowałam się podejść w listopadzie. Zarodki zawsze mieliśmy super, wyniki tez a jednak nie wychodziło wiec tym razem nie miałam większych nadziei, zwłaszcza ze podczas transferu odczuwałam ból. Przy wcześniejszych tego nie było. 3 transfer mialam z EmbryoGlue i ku naszemu zaskoczeniu- udało się. 6dpt blada druga kreska na 1 z 3 testów dlatego zrobiłam betę. Dzisiaj 10t+5, pięknie bijące serduszko i na 70-80% będzie dziewczynka. 10 dpt chciałam zrobić test sikany żeby pokazać mężowi i… wyszedł negatywny wiec nigdy nie można ufać im w 100%.

• Ścigacz Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonlight21 wrote:
    Dziewczyny

U mnie w 5 dniu test wyszedł pozytywny

19.08 TRANSFER 💪❤️
    5dpt ⏸️, 7 dpt ⏸️, 9 dpt ⏸️,
    11dpt beta 193, 14dpt 950, 16dpt 2241 💪💪❤️
    23dpt krwotok/szpital beta 21700
    27dpt mamy serduszko ❤️❤️walcz maluchu ❤️
    35dpt 15,4 mm malucha
    9+5/9+6 3 cm malucha

preg.png

InviMed Wrocław
    Zostały nam ❄️❄️mrożonki

Grudzień 2022
    bombelek na święta ❤️
    08.12.2022 transfer 4AA + embryoglue
    12dpt beta 229
    14dpt 627
    20dpt 5786
    33dpt serducho jak dzwon 11,9 mm

event.png
  • Moonlight21 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Moon, mogę zapytać jakie badania zrobiłaś do tej pory i czy procedura jest z jakimiś ' dodatkami ' typu AH ( nacinanie otoczki ), embryoglue? Dużo zdrówka dla Twojego narzeczonego 🍀

Dziękuję 🙏🏽
    U nas wszystko spadło jak grom z jasnego nieba… trzy lata starań naturalnie, u mnie stwierdzone pcos i brak owulacji, próbowaliśmy wielokrotnie ze stymulacją, zastrzyki miesiącami, faszerowanie lekami, jednak nie wychodziło. Była sprawdzana drożność jajowodów, wszystkie hormony przebadane… i są w normie.
    Postanowiliśmy odpuścić na miesiąc/ dwa i nagle z dnia na dzień spadła diagnoza o nowotworze.
    Podeszliśmy do invitro, bo naturalnie dostaliśmy zakaz.
    Była pierwsza stymulacja, pobranych było dużo komórek przez moje bardzo wysokie amh ponad 15. Zarodków= 6
    Miałam już trzy transfery i 4 zarododki podane
    Przebadana drożność, hormony, kariotypy, kir wszytsko ok
    Jesteśmy w invimedzie we Wrocławiu, lekarz powiedział nam dopiero na ostatniej wizycie o przebadaniu endometrium- scratching z biopsja w razie niepowodzeń nic więcej nie mówił o innych badaniach
    Ja jestem w temacie invitro zielona, ale z tego co rozumiem to jeszcze warto przebadać się u immunologa ??

Dodam, że każdy transfer odbył się z embryoglue

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 21:16

• Ketsi Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moonlight21 wrote:
    Dziękuję 🙏🏽
    U nas wszystko spadło jak grom z jasnego nieba… trzy lata starań naturalnie, u mnie stwierdzone pcos i brak owulacji, próbowaliśmy wielokrotnie ze stymulacją, zastrzyki miesiącami, faszerowanie lekami, jednak nie wychodziło. Była sprawdzana drożność jajowodów, wszystkie hormony przebadane… i są w normie.
    Postanowiliśmy odpuścić na miesiąc/ dwa i nagle z dnia na dzień spadła diagnoza o nowotworze.
    Podeszliśmy do invitro, bo naturalnie dostaliśmy zakaz.
    Była pierwsza stymulacja, pobranych było dużo komórek przez moje bardzo wysokie amh ponad 15. Zarodków= 6
    Miałam już trzy transfery i 4 zarododki podane
    Przebadana drożność, hormony, kariotypy, kir wszytsko ok
    Jesteśmy w invimedzie we Wrocławiu, lekarz powiedział nam dopiero na ostatniej wizycie o przebadaniu endometrium- scratching z biopsja w razie niepowodzeń nic więcej nie mówił o innych badaniach
    Ja jestem w temacie invitro zielona, ale z tego co rozumiem to jeszcze warto przebadać się u immunologa ??

Dodam, że każdy transfer odbył się z embryoglue
    Kiry i HlA- c wyniki ok, nie wymagają accofilu ?
    Trombofilia ?
    Ana ?
    Cytokiny?
    Homocysteina?
    Krzywa 3 punktowa ?
    No i biopsja endometrium chyba na pierwszym miejscu.
    Badań wiele.

IUI ❌❌❌❌❌
    INV #1

Kariotypy✅
    Kir ✅
    Cross match 20,4%
    NK 8,8%
    Homocysteina 4,6
  • goska000 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze co przyszło mi na myśl to brak trombofilii, krzywej cukrowej i homocysteiny Fajnie, że robisz scratching z biopsją. Polecam zrobić wycinki CD138 i CD56, nawet jakbyś miała dopłacić. Rozumiem, że tarczyca zbadana, cytologia?

09.2009r. 💔
    01.2015r. 💔
    06.2015r. 💜⏸️

28.02.2024 r. 💔
    11.04.2024 r. 💔

🩵🩵🩵

6w0d - 2,3mm i ♥️
    7w3d - 8mm
    8w6d - 2,2 cm

preg.png
  • Moonlight21 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goska000 wrote:
    Pierwsze co przyszło mi na myśl to brak trombofilii, krzywej cukrowej i homocysteiny Fajnie, że robisz scratching z biopsją. Polecam zrobić wycinki CD138 i CD56, nawet jakbyś miała dopłacić. Rozumiem, że tarczyca zbadana, cytologia?

Krzywa cukrowa zrobiłam - tutaj wyszła hiperinsulinemia (świeża sprawa, robiłam przed ostatnim transferem, jednak lekarz stwierdził, że to nie ma większego wpływu- będę konsultowała się ze specjalistą )
    Cytologia też robiona Wszystko jest ok
    Tarczyca ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia, 21:58

• Moonlight21 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś z Was może poleciec dobrego immunologa, który pokieruje i powie co zbadać, omówi wyniki i zaopiekuje się ???

Powiem szczerze, że nie czuję się zaopiekowana przez klinikę, nie wiem co powinnam zrobić jako pierwsze i do kogo się udać, aby omówić wyniki/ wdrożyć leczenie
    Czuję się okropnie bezsilna
    Czy któraś z Was jest może z Wrocławia ?? I przechodziła przez podobną ścieżkę ??

‹‹ 232 233 234 235 236
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ