X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Statystyki beta HCG
Odpowiedz

Statystyki beta HCG

Oceń ten wątek:
  • Paula1991! Ekspertka

Wysłany: 16 kwietnia, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patabr wrote:
    Ja nie wiem czy to nie zależy czy transfer jest na sztucznym czy naturalnym, ale mi od początku mówią by liczyć jak normalną ciążę, czyli od daty ostatniej miesiączki i to się pokrywa z wiekiem bobasa.
    Jak wpisywałam sobie w kalkulatory na necie potransferowe to różnica była jednego dnia, także jest to zbliżone
    No to u mnie była by bardzo duża rozbieżność jakbym liczyła od miesiączki. Nawet jak się przenosiłam do swojego gina już po klinice i zapytał o datę ostatniej miesiączki i mu powiedziałam że to ciąża z ivf to sam odrazu zapytał o dzień transferu i ilu dniowy zarodek. Więc ten kalkulator co dziewczyny wrzuciły jest jak najbardziej prawidłowy. U mnie data z niego pokryła się z datą z usg. Do tego trzeba wziąć też że czasami dzieciątko się wierci i nie bardzo chce przypozowac lekarzowi i może się różnić oraz jakość sprzętu . Ja miałam przypadek gdzie 9.04 moje bobo na zwykłej wizycie miało 5cm a dzień później na prenatalnych okazało się że ładnie się prezentowało i było 5.6

Patabr lubi tę wiadomość

• Patabr Przyjaciółka

Wysłany: 17 kwietnia, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1991! wrote:
    No to u mnie była by bardzo duża rozbieżność jakbym liczyła od miesiączki. Nawet jak się przenosiłam do swojego gina już po klinice i zapytał o datę ostatniej miesiączki i mu powiedziałam że to ciąża z ivf to sam odrazu zapytał o dzień transferu i ilu dniowy zarodek. Więc ten kalkulator co dziewczyny wrzuciły jest jak najbardziej prawidłowy. U mnie data z niego pokryła się z datą z usg. Do tego trzeba wziąć też że czasami dzieciątko się wierci i nie bardzo chce przypozowac lekarzowi i może się różnić oraz jakość sprzętu . Ja miałam przypadek gdzie 9.04 moje bobo na zwykłej wizycie miało 5cm a dzień później na prenatalnych okazało się że ładnie się prezentowało i było 5.6

A to zerknę sobie jak wychodzi mi w tym kalkulatorze co wrzuciły dziewczyny :)
    Ale pamiętam też, że byłam na wizycie w klinice 20 dpt i wtedy mi lekarz powiedział, że zarodek odpowiada poprawnej dacie i jest 6+2

31 lat

Przedwczesne wygasanie czynności jajników

AMH 0,8
    FSH średnio 26-28

Klinika Bocian
    ET 07.2024 ciąża biochemiczna
    FET 09.2024 ciąża biochemiczna
    FET 25.11.2024 4.1.1
    5 dpt pozytywny test
    7 dpt beta 110
    9 dpt beta 280
    11 dpt beta 850
    14 dpt beta 3950
    20 dpt zarodek 6mm i serduszko
    10w0d test sanco - wszystko prawidłowe, chłopiec
    11w3d ziomeczek ma 4,7 cm, nadgonił 3 dni
    13w2d (04.02) prenatalne
    18w6d połówkowe w mojej przychodni: 300g bobasa (77 percentyl, będzie duuuży chłop)
‹‹ 292 293 294 295 296
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ