X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną Stymulacja Duphaston i plamienie
Odpowiedz

Stymulacja Duphaston i plamienie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daja12 Debiutantka

Wysłany: 5 listopada, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny czy któraś jest w stanie mi pomóc, bo nie wiem co robić ☹️
    Jestem aktualnie na początkowej drodze do stymulacji, jest to moje pierwsze podejście do in vitro. W związku z zapaleniem endometrium lekarz przepisał mi antybiotyk i razem z nim ma brać duphaston żeby opóźnić miesiaczke. Biorę od zeszłej środy 29.10, i do 7.11 mam brać. Lekarz mówił że po 3-4 dniach od odstawienia pojawi się miesiączka.

Ale jestem w terminie spodziewanej miesiączki i dostałam plamienie, od wczoraj, tak to brązowe a dziś przybiera właśnie czerwone kolory boję się, że to miesiączka mimo leków przyjdzie… czy to możliwe?

W 2 dniu cyklu miałam zrobić badania progesteronu i estrogenu i po tych badaniach jak będzie ok rozpocząć stymulację, ale nie wiem co robić jak dostanę za wcześnie miesiączke przed ukończeniem Duphaston i antybiotyku.

Terminu do lekarza nie ma, i nie wiem co robić, czy jak dostanę jechać na badania mimo nieskończonego Duphastonu i antybiotyku? 😢

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ